- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
laca500 #15080 üzenetére
Az Intel HM76-os Chipset biztosan támogatja, a noti esetében inkább a BIOS korlátozás lenne érdekesebb kérdés a processzornál. Próbálni kellene ami nem egyszerű megoldás a G580-nál sajnos. G500-ban cserélték és működik.
A hűtéssel nem lenne több gondod mintha i7-es processzorral vetted volna, azaz jobban melegszik, többet megy ventilátor. Bios úgy van megírva, hogy processzor cserénél változtatja a hűtési házirendet (amiből van egy pár lehetőség, opció..), és természetesen heatpipe alkalmas a hőelvezetésre a széles skálát tekintve is. (Pentium - Core i7) Természetesen ez nem minden noti esetében van így, van ahol nem bírja el az i7-es processzort a hűtés!
-
Dell XPS
veterán
válasz
laca500 #15071 üzenetére
Így már érthető a kérdésed. Szerintem az "erősebb" processzor min. egy 10k-val több, és nincs olyan jelentős teljesítménykülönbség, hogy azt megérje, de ez nyilván szubjektív. Akkor már inkább ezt választanám, itt még "netezni" más.. [link]
MÁS: Be boot-olsz róla (Kaspersky Rescue - live rendszerindító lemez), és valószínűleg leszedi az "ismert" vírust a merevlemezről.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
laca500 #15033 üzenetére
Lehetőséged van második, ill. harmadik generációs Core i processzorra is cserélni a B960-t, természetesen utóbbi HD4000-el komolyabb lépés (Ivy Bridge).
Egy harmadik generációs i5-ös processzor teljesen más világ, itt találsz is pl: [link]
(#15039) molnarpeter: mSata meghajtót is tud választani a notiba. (kivételesen..DELL)
-
laca500
aktív tag
válasz
laca500 #15033 üzenetére
Memóriát már tettem bele, most 8GB van benne.
Firefoxot használok és elég sok (nagyon sok) lap meg van nyitva egyszerre, aminél egyszerűen belassul az egész gép. A proci terhelése ilyenkor sokszor 70-100% között mozog. Ugyan ezeket ha megnyitom az asztali "nagy" gépen, akkor csak 16-20% a leterheltség. Ebben egy FX-8320-as ketyeg.Ezért gondoltam, hogy egy proci csere segítene ezen.(#15036) Mantin
Nem tudom, hogy a fentieken egy SSD segítene-e. Lehet rosszul fogalmaztam az előbb s sebesség növeléssel. Azt tudom, hogy a boot időt irtózatosan felgyorsítja, de nekem szerintem a teljesítményen kellene valahogy javítani, mert nem a betöltési időkkel van gondom. De ettől még lehet, hogy igazad van.
Ha megerősíti még valaki a felvetésed, akkor lehet, hogy egy SSD-t teszek bele. -
sch_a
addikt
válasz
laca500 #4528 üzenetére
Nekem is G580-am van, én is frissítettem a biost nem rég. Ha bekapcsoláskor nyomogatod az F2-t, be tudsz lépni a biosba. Ott annyit kell állíts, hogy a Boot fülön a Boot Mode-ot átállítod Legacy support-ra. A frissítéssel ugyanis átállt UEFI-re, ezért nem tud bebootolni.
-
Rivaul
addikt
válasz
laca500 #4526 üzenetére
Miért kellett biost frissíteni? Ha indokolt volt akkor leírhatod mi volt az. Bios topic
Nem értem miért akar mindenki nekiesni a biosnak. Ha indokolt volt akkor ne vedd magadra de mostanában divatnak látszik az új vga-tól a driver propblémán át mindent bios frissítéssel megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged