Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Armagedown #39940 üzenetére

Core 2 Duo és első generációs Core i-s notik csak 1,5 V-os (tehát sima DDR3) modulokkal üzemelnek. 4 GB-os modulokból 2Rx8 kiosztásúakat fogadnak, az 1Rx8 kiosztásúakat nem kezelik rendesen az ezen generációs gépekben lévő memóriavezérlők (Core 2 Duo-nál még az alaplap, első generációs Core i-knél már a CPU-ba van építve, de kb. ugyanazok a jellemzők).

Core i 2. generációs gépek (Sandy Bridge) nem érzékenyek a chipkiosztásra, de nem kezelik az 1,35 V-os (tehát DDR3L) modulokat - pontosabban ha a modul nem képes 1,5 V-on is üzemelni, akkor nem fog menni ilyen notiban.

Core i 3. generációs gépek (Ivy Bridge) esetében mind az 1,5 V-os, mind az 1,35 V-os memóriák kezelése megoldott.

4. generációtól (Haswell) tudtommal csak 1,35 V-os (tehát DDR3L) modulok mennek, ha DDR3-at fogad egyáltalán az adott noti és nem DDR4-et.

Csak hogy még jobban összezavarjalak: a DDR3L-nek hirdetett modulok elég nagy része tud 1,5 V-on is üzemelni (tehát a "normál" DDR3 szabványnak megfelelően). :)

Én egyszer "kevertem" amúgy sima DDR3 és DDR3L (de az én konkrét esetemben 1,5 V-on üzemelni tudó) memóriákat - 2 db 1Rx8-as 4 GB-os modult -, akkor nem volt gond, de ettől függetlenül nem ajánlott tudtommal a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák