- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csbalint
csendes tag
válasz
NEMO1968 #27444 üzenetére
Sajnos olyankor is előjön amikor semmi nincs megnyitva, lefuttattam megint az avg-t talált valamit,utána jó volt 1,5 óráig elkezdtem reménykedni és egyszer csak megint elkezd lassulni és szaggatni.
most megint lefutattam az avg-t és megint jó lett, a cookiesban talál egy revsci.txt-t amit mindig eltávolít, utána pedig megjavul de megint elcsesződik egy idő után lehet, hogy ez lesz a ludas? most töröltem a cookie-kat a ccleaner-el meglátom milesz -
akoska23
aktív tag
válasz
NEMO1968 #21395 üzenetére
Már egyre többet csúszik a kép tizedmásodpercekre. Intel drivert kicseréltem a Hp honlapjáról leszedettet a legfrissebb Intel oldaláról leszedettre a helyzet változatlan maradt. Töröltem és maradt a Windows saját drivere azzal nem volt gondom igaz csak kisebb felbontást engedélyezett az Intel driverétől. Viszont a gép még a Hp-hez is garanciás nem csak a bolthoz ahol használtan vettem. Van itt valaki aki ért a Hp termékek garijához? Használtan vettem papírjai nincsenek a serial alapján néztem meg a neten és garis.Egy csomó minden fel van sorolva mert Hp care is lett hozzá véve. (pl 5 munkanap alatti javítás stb.....) Hollandiában lett vásárolva érvényes rá a magyar szervízszolgáltatás? Papírok nélkül is érvényesíthető a garancia? Inkább nem vinném vissza a boltba elég rég gyártották lehet a hp újra cserélné ha GPU hibás......
-
akoska23
aktív tag
válasz
NEMO1968 #21358 üzenetére
Programot letöltöttem a GPU-t meghajtottam a kép végig normális maradt.............. Mikor bekapcsoltam a gépet a windowsba való bejelentkezés után egy századmásodpercre megint ugrott a kép.......... Nem tudom mit csináljak mert ez még nem meríti ki a cseregarancia fogalmát de egy hét múlva 1500km re leszek a vásárlás helyszínétől akkor már rossz lesz visszahozni
-
szabonagyur
félisten
válasz
NEMO1968 #20980 üzenetére
Nem hiszem, hogy hardveres, lehet a VGA driver is ludas vagy a vírusirtó. Ha hardver lenne nem így nézne ki.
Ahogy nézem UEFI-ben van telepítve szóval nem lesz egyszerű dolog. Én elindítaném egy Win8 USB-ről és ott kiválasztanám az egyik helyreállítási pontot és visszaállítanám.
-
mrkase
csendes tag
válasz
NEMO1968 #20102 üzenetére
A keretet nyomkodva és a kijelzőt mozgatva is ugyanez a probléma.
Mikor a Win betölt viszont már csak alul vibrál, a képernyő tetejét jeleníti meg alul is. -
wdecon8
csendes tag
válasz
NEMO1968 #20064 üzenetére
Amikor használom az időtartam 80%-ában folyamatosan kattog, másodpercenként körülbelül 10-et.
Kézzel tökéletesen forgatható, semmi akadályt nem találtam amibe beleér, szóval gondolom az hűtő házának az oldalába valahol. A középső matricát ha leszedem, alatta még találok csavarokat, és úgy férek hozzá a csapágyhoz? -
taip
senior tag
válasz
NEMO1968 #19698 üzenetére
Aha.
Jó, nem várom el, hogy 1 óra alatt meglegyenek vele, ha ekkora munka, igazából azt nem értem, hogy ha nagyon szét kell szedni hozzá, akkor azt hogy teheti meg egy garanciális szervizelésre fel nem jogosított szerviz a garancia megsértése nélkül? Neki annyi joga van szétszedni, mint nekem otthon, csak ő ért hozzá. (Ami persze nem elhanyagolható különbség.)Vagy mindenképp úgy van összerakva a noti, hogy az ilyen karbantartás jellegű munkához ne kelljen semmi pecsétet vagy egyebet megbontani? Az lenne a logikus, mert különben hogy vállalhatnák el?
-
taip
senior tag
válasz
NEMO1968 #19691 üzenetére
Köszi.
Akkor jól értem, hogy a hűtés karbantartásához nem kell nagyon szétszedni, csak olyan mértékben, ami nem veszélyezteti a garanciát. Magyarul otthon magamnak is megcsinálhatnám, de ez esetben a szerviz csinálja pénzért.
A következőt írják: "Az átvizsgálás tartalmaz egy komplett karbantartást is, melynek keretében portalanítjuk a készülék hűtőrendszerét, amennyiben szükséges kicseréljük a hővezető pasztákat és kitisztítjuk a ventilátort is."Nekem emiatt merült fel, hogy jó, portalanítják, ez oké, kell is. De mi lehet még az átvizsgálás és komplett karbantartás része? Erre gondoltam, hogy valakinek hátha van ilyen tapasztalata, de lehet, hogy akkor felhívom őket.
És azt sem értem, hogy ha csak ventit portalanítanak, akkor miért kell 2 napig otthagyni a gépet? Ez így nagyon nem ügyfélbarát. -
Travelos
őstag
válasz
NEMO1968 #19103 üzenetére
nagyon érdekes a helyzet, ha az akksi töltöttség jelző sárgán világít, tehát nem megfelelő a töltöttség, akkor nem működik a bill. , de ha zöld, akkor minden jól megy.
ez egyszerűen hihetetlen, de igaz!
és teljesen mindegy, hogy be van-e dugva a konnektorba, ha kiveszem az akksit, akkor sem jó
kb. 2 óra kell neki, mire rendbejön, ha feltöltötten kikapcsolom, majd vissza, akkor is sárga lesz, és megint 2 óra.
-
maxika2004
őstag
válasz
NEMO1968 #17855 üzenetére
probáltam.... a javitást... nemjo utána sem...
nem volt benn semmi... ott is kérdeztem..............most már igy 5. proba után ... ...
mikor kéri a nevet a pc nek, utána meg ahol serial helye van,
illetve alatta hogy utolagos aktiválás pipa
utána valami fekete ablak villan fel és mintha errort is láttam volna benn..... utána pedig nem is ujrainditást ir, hanem kijelentkezést.... -
-
tepenzed
őstag
válasz
NEMO1968 #16878 üzenetére
az a helyzet hogy annyira apró,hogy nem lehet fényképet lőni róla. Messziről nem látszik annyira de ha közelebb vagyok tisztán látszik,hogy apró fehér négyzetek alkotják a színeket,nem sima letisztult pl egy kék háttér,hanem nagyon apró fehér kis négyzeteket látni,és pl videóknál nagyon feltünő a dolog. Már a windows logo is ilyen mielőtt bejelentkeznék(biosomról nem tudok nyilatkozni,abba nem nagyon vannak színek).
Rákötöttem monitorra,ott viszont nem igazán láttam ezeket a kis fehér négyzeteket.
-
Gizmo94
veterán
válasz
NEMO1968 #14358 üzenetére
Köszi, közben meglett a megoldás, amit le is írok, hátha valaki még ezzel fog szívni..
Az eszközök menüponton belül a speciális fül alatt megnyíló menüben ki kell kapcsolni a hardveres gyorsítás ha lehetséges opciót és helyrejön a helyzet.
Írtam a Firefox topikba is, ott tanácsolták és bevált. Remélem, mások megúsznak ezáltal egy rakás idegbajt, amit én megéltem ezzel a büdös-szutykos-bugos-bolhás rókával.
Köszönöm mégegyszer a segítséget itt is!
-
Gizmo94
veterán
válasz
NEMO1968 #14352 üzenetére
Nem, de bevallom, ennyi eszem nem volt, hogy megnézzem, csak most, amint írtad... Csak a firefox-szal csinálja, explorerrel pl. nem. A webes képek rendben vannak és a mappákon belül is a szövegek is rendben voltak, csak weben jelentkezik a probléma. Kaspersky rescue cd-ről nyomtam víruskeresést nemrég, nem talált semmit, tehát az rendben van.. Akkor ezek szerint a firefox lehet a bűnös... Ami azért nem jó hír számomra, mert ezer éve rókát használok, ezt szoktam meg, a chrome nekem nem jön be, az explorer meg ugye... Mindenesetre kicsit megnyugodtam, hogy legalább nem hardveres gond lesz, köszi.
Akkor innentől ez firefox topik probléma, vagy tudsz megoldást esetleg? -
ottobacsi
tag
-
válasz
NEMO1968 #12517 üzenetére
Köszi, sikerült.
HP 3d drive guard szoftver kellett, bár nem tudom ez mire jó, minden esetre ez volt a hiányzó eszköz!
szabonagyur: Talán azért pofátlan, mert hadd döntsem már el én, hogy akarom e a legújabb borzalmom winfost használni, vagy jó nekem a rendesen működő win 7 is. Simán meg lehetne oldani, de ezzel akarnak rákényszeríteni a legújabb winfosra, nyilván a microsoft kente meg az összes ilyen gyártót, mindegy, ez van, igazából lesz@rom, csak kicsit pofátlannak tartom, ennyi.
-
tknof1871
őstag
-
tknof1871
őstag
válasz
NEMO1968 #11856 üzenetére
Esetleg márkától,tìpustól függően videokártyát és WiFi modult.
Ez lenne a DeskTop Replacement (DTR) az az altípusa a notebookoknak? Amiben több dolgot lehet cserélni, fejleszteni? Van igény emberekben fejleszteni? Csak kevés, ugye? Még sok dolog van, amit nem lehet csak úgy cserélni és akkor inkább az egész gépet eladják/dobják.
Mostanában olvastam, hogy mobiltelefon szegmensben a ZTE vagy valaki megcsinálta a működésképtelen, csak a szerkezetet fizikailag szimuláló mobiltelefont, amiben mindent cserélhet a felhasználó, kamera, processzor, ram, érintőképernyő. Nem emlékszem, hogy hívják ezt a projektet. Azt vártam, hogy ez a notebookokinál fog előbb megjelenni.
Ha kiveszem az akkumulátort, akkor is tud működni a notebook?
Gyakorlatban mekkora maximális környezeti hőmérsékleten tudnak biztonságosan működni maximális terheléssel? Ha szobában a hőmérséklet 36°C, még bírják? -
tomeei
csendes tag
válasz
NEMO1968 #12116 üzenetére
Eddig úgy használtam, hogy nem tiltottam le, de nem engedtem neki automatikusan csatlakozni. Bár most feltelepítettem egy másik drivert és ma direkt még nem dugtam rá a kábelt és nem fagyott le, pedig ennyi idő alatt már le kellett volna. Tehát úgy néz ki megoldódott. Köszi a segítséget!
-
Dell XPS
veterán
-
Impressa
őstag
válasz
NEMO1968 #12007 üzenetére
Milyen Lenovótok van a családban? mert ilyet még nem nagyon hallottam
(#11997) Barthezz2 Szia! Bár nem tudom a választ (én még elektronágyús tv-vel nyomom
), csak egy ötlet, itt próbáltál már a beállításokon módosítani?
Sok gép nem támogatja a hangátvitelt HDMI csatlakozón, azt külön kell jack csatiból átvinni.
-
TheProb
veterán
válasz
NEMO1968 #11703 üzenetére
A 250es vinyóval még nem próbáltam, de most ki is derült, hogy kb halott az a hdd-t 10%-os hdd sentinel szerint... Beraktam a caddy-be az SSD-t és azt kell mondjam, hogy chaser-nek lesz igaza, szerintem is valamit Dell-ék b@sztak el és nem a caddyvel van baj... Terhelni nem is tudtam így a rendszert mert ssd ellenére majd perc volt a boot idő, ezután használhatatlanul lassú volt a rendszer és folyamat fagyott mindent, 1 intézőt nem tudtam megnyitni... Szóval most visszacsináltam mindent, úgy néz ki muszáj lesz megbarátkoznom ezzel... De azért mégis marha bosszantó, hogy megvettem a 200 rugós vadiúj gépet és nem lehet rendesen használni +1 merevlemezzel...
-
Dell XPS
veterán
válasz
NEMO1968 #11629 üzenetére
Szia!
Mitől ez a felvetés? Én elég régóta fórumozok, de nem láttam senkit röhögni azon, ha valaki esetleg tétova, vagy szakmailag nehezen fogalmazza meg kérdését. Kigúnyolni vagy kinevetni bárkit is, én ilyennel nem is találkoztam. Ebben topic-ban kifejezetten segítőkész mindenki mindenre.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
NEMO1968 #11456 üzenetére
Szia,
Nem ha nem nyomok semmit se, akkor minden rendben megy a Boot, De valószínű hogy valami beragadt billentyű lehet azok, mert pl ha shift+a-t nyomok nem történik semmi se. Nem írja le a nagy A-t.
A rendszergazda mondott még egy trükköt, hogy bekapcsolás elött nyomjam meg az Esc vagy F2 beillt. Ebédszüntebe hazamegyek és kipróbálom. -
jahatpersze
aktív tag
válasz
NEMO1968 #11191 üzenetére
Szia!
Ez a nyekergés mindig jelen van, már akkor kezdődik amikor bekapcsolom a gépet, de a win7 még el sem startolt. Nem számít a hangerő, mindig zenél, viszont csak halk zenénél hallom, mert a nagy hang elnyomja. Szokott lenni alapzúgás nagyobb hangerőnél, de ez nem az, és csak a jack kimeneten csinálja a külső hangszóróknál nem hallok ilyet. Majd megpróbálom gariztatni! Köszi!
-
ati012
őstag
válasz
NEMO1968 #10793 üzenetére
Amúgy miért is lett ez hajtogatva?
bylow: töröld le és kerestesd úgy. Vagy rakj fel régebbit.
Weareus:
f8 / f12 hatására nem ugrik elő a BOOT menü?szerk.: most látom hogy valami tablet genyó. Mi van ráírva mint gyártó, mint típus? A kép valami óriási, nekem nem igazán tölti be
-
Impressa
őstag
válasz
NEMO1968 #10793 üzenetére
Bocs, az előbb, költői kérdés akart lenni.
Én is napi/heti rendszerességgel foglalkozom fémmegmunkálással, a munkámból adódóan. A rézzel, jó is, meg nem is dolgozni, attól függően, hogy hova kell illeszteni, mert tud bosszúságot okozni időnként.
(#10795) olahmate1991 2 DB GPU-nál meg sem lepődök ilyen hőmérsékleten, oda elég jó hűtést kell tervezni, hogy ne legyen problémád. Láttam, a gép topikjában is jártál már. Lehet érdemes lenne ott is feltenned a kérdésedet, hogy megtudd, mik a tapasztalatok a játékkal, illetve a hőmérséklet alakulásával.
-
Impressa
őstag
válasz
NEMO1968 #10757 üzenetére
Szia!
mennyiben befolyásolja ez a hűtés hatásfokát? emiatt nem kell aggódnod, nincs rá hatással, ha nincs elrepedve. Azért kíváncsi lennék milyen behatás érhette az ellaposított csövet, ami így elég merev, és erős. Ezért ne keress másik hőcsövet.Ha csak az Y és a Z billentyűket cseréli fel, akkor a tálca jobb alsó sarkában van egy ikonod, ami mutatja HU/EN milyen a billentyűzet kiosztása. A nyelvi eszköztárban meg tudod nézni, hogy nincs-e beállítva valamilyen billentyűkombináció a két betű felcserélésére. (bocs ezt most sikerült elég szövevényesen leírnom így késő este
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- PlayStation 5
- EAFC 25
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- LEGO klub
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged