- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz buci30 #21650 üzenetére
picurpicur-hoz, aki még nem rohangál és nem kell "utánazoomolni" tökéletes az 1.8/50 A rekesz sztem 2-2.8-tól ideális, attól függően, mennyire akarod a hátteret mosni. Amire fókuszálsz, éles lesz mindíg, kérdés, mennyi hátteret veszel bele.
50mm-es obival másfél m távolságból:
f/1.8-on a szemére fókuszálva kb csak az arca lesz éles - a többi szép finoman mosódik (tipikus portréfelállás),f/2.8-al már jóval nagyobb lesz a mélységélesség, nem biztos hogy a kislábujja is benne van, viszont ez az arcát jól kiemeli a mosott háttérből. Ráadásul a lencse is jobban teljesít itt optikailag, mint 1.8-on.
f/5.6-8 környékén az egész ágy éles, amin van...
f/16-22: faltólfalig éles, viszont ezt nemigen használunk, mert nagyon sötét, és itt már romlik a képminőség.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
csacsi77
senior tag
válasz t72killer #21651 üzenetére
Még annyit, hogy ha még nincs meg az obi, akkor érdemes az STM verziót venni. Gyorsabb, halkabb és pontosabb fókusz.
Szabadban inkább spot-mérést használnék a baba arcára, de ez nem szentírás, úgyis a környezet határozza meg.
A rekeszt f/2-2,8-on hagynám, ott már jó lesz az élesség és még elfogadható a háttérelmosás.[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
buci30
addikt
Nagyon köszönöm!
7 napos a Hercegnő így még ágyba fotózom tehát nincs sok háttér de ami van kevés abból szépen kiemeli tényleg.
Meg franciaágyon próbáltam fekve ott se sokkal nagyobb a háttér max ha mellette fekszek es abból a magasságból oldalt akkor igen úgy szépen mossa.
A kisagyba sok kép fentről lehet csak es tudom az ő magasságból kéne h ne torzuljon az arc ilyesmit olvastam.
Párom kezébe fogva viszont szépen lehet már hátteret mosni ha úgy állnak.csacsi77: Mar megvan az régebbi fajta pont 1honappal előbb vettem mint amikor megjelent a STM verzió.
De ha annyival jobb akkor lehet beruházok arra ezt meg eladom. Nagyon nagy a különbség?Így benti térbe akkor spot mérés vagy melyik a legjobb ?
Meg a fehéregyensúly sehogy nem hozza ki a bőrszínt.
Mar próbáltam az egyedi fehér lap megoldását az így este kezdet szebb lenni de a Lightroom azon is látványosan javított az automatára nyomva, így az lehet mindig kelleni fog?Masik obim meg Canon 18-135stm de gondolom az 50 1.8 a jobb ide.
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
JohnyBlue
addikt
válasz buci30 #21653 üzenetére
Meg a fehéregyensúly sehogy nem hozza ki a bőrszínt. Rawban fotózd meg és utólag húzd helyesre...
Így benti térbe akkor spot mérés vagy melyik a legjobb ? Próbáld ki így is úgy is és amelyik jobb eredményt hoz azt használd.
De ha annyival jobb akkor lehet beruházok arra ezt meg eladom. Nagyon nagy a különbség? Képminőségben kb. forma forma. AF pontosságban meg jobb az STM ( az is ugyanúgy mellé megy ha gyenge a fény )
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
w.miki
veterán
Panasonic LX3 kompakttal szeretnék filmet felvenni, hogyan tudok ott fókuszt váltani?
Távolról közeledek egy kis alkatrész felé, és szeretném, ha látszódnának a recéi, de nem tudok rá fókuszálni.
A háttér, és a többi látszik szépen, de a kis alkatrész feje az elmosódott marad, ahogy közeledek.
Nyomogattam mindent, de a fókusz/élesség marad azon, amin volt a közeli fej nem lesz éles, hiába rakom a kamera elé.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
Balinov
titán
válasz w.miki #21658 üzenetére
akkor passz, nem ismerem magat a keszuleket, csak 5letelek. Esetleg manualis fokusszal?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
w.miki
veterán
válasz Balinov #21659 üzenetére
köszi
ezzel a film indítása előtt rá tudom állítani a fókuszt a recékre, csak utána, ha távolítok, felvétel közben, már nem tudok visszatérni a többi tárgyra, nagyobb távolságra
no mind1, ha nincs más ötlet, akkor így marad[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Lassú Víz
addikt
Airy disk, diffrakciós limit? f22 egy frászt. Esetleg full frame vázon, de ahogy nő a felbontásuk egyre jön lefelé ott is a határ, ha 100% croppon akarsz pixelkukkolni, meg élességet vadászni.
(#21653) buci30: Mi a fényforrás? Gondolom nem villantod pofán, és ha valami gyenge CRI értékű fénycső vagy LED, akkor sosem lesz jó bőrszíned. Próbáld meg az ablakon beszűrődő természetes fényben is, amit legfeljebb egy fehér felületről derítesz vissza. (hungarocell, karton, stb.) Magas ISO szintén nem kedvez a színhelyességnek.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
buci30
addikt
válasz t72killer #21664 üzenetére
Még jó ,hogy nem én kérek elnézést nem? Had rejtsen ha ettől jobb neki
Amugy én az apuka vagyok De köszi. Nem is reagáltam volna neki, de ezt valahogyan nem tudtam kihagyni azért ekkora egy tukot... Na de no kommentiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
*Ropi*
félisten
válasz buci30 #21653 üzenetére
Arra figyelj, hogy amíg le nem fordul a látása (kb. 2+ hónapos koráig, előtte ugye fejjel lefelé lát) ne vakuzd direktben! Ha vakuznád is csak úgy tedd, hogy legyen valami folyamatos fényforrás, ami nagy fényerővel világít (Pl. napfény erejű - az asztali lámpa vagy csillár nem elég!) és mellé csak kicsit deríts: így a pupillájának nem kell akkora fényerőváltozásra hirtelen összeugrania.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
buci30
addikt
-
olajbogyo
aktív tag
-
Digger
senior tag
válasz buci30 #21662 üzenetére
Légy egy kicsit elnézőbb ezért a kifejezésért! Nem védeni akarom, nincs rá szüksége! Csak megjegyzem, hogy sokat fórumozva feltűnhet, hogy ez egy kvázi fotós "szakkifejezés" vagy még inkább jobb kifejezés rá a fotós szleng. Amikor egy fotós ezt a szót használja, nem az eredeti értelemben használja.
-
buci30
addikt
válasz Digger #21671 üzenetére
Mindent meglehet magyarázni 😉 S mindenbe van egy határ de mindegy engem mar nem is érdekel az egész elfelejtettem. Akkor reagáltam rá es kb ennyi nem ismerem aki a nick mögött van személy de ez a stílus mindent elárult. Lehet szépíteni meg kimagyarázni, h szleng stb de van amibe vagy amivel nem viccelunk én úgy gondolom. Persze én elfogult is vagyok mivel az én pár napos lányomrol volt szó... Na de nem vagyunk egyformák 😊
Részemről ennyi mert off lesz nagyon 😉iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
copass
veterán
válasz buci30 #21672 üzenetére
nem kell itt megsértődni, ez nem a személyeskedésről szól.
ez egy szleng. a pofánvakuzás egy bevált szó arra hogyan ne vakuzzunk.
tehát nem direkt a főtémára irányítani a vaku fényét, erős árnyékokat létrehozva, piros szemű nyuszikát csinálni mindenkiből, barlangrajzot csináli,stbstb. gyerekeknél aki ezt megteszi az elássa magát a szakmában egy életre.
gyakorlatilag minden fotóstól hallottam már ezt, mindenféle formában!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
buci30
addikt
Rendbe akkor szleng... Legyen úgy. Tényleg nem érdekel annyira, h ezen menjen az téma 😂
Akkor én úgy reagáltam ugy is gondolom most is, más máshogy ennyi 😊
Megnézném ha valaki élőbe használná ezt a szlenget nekem a gyerekemmel szembe 😂😂😂
Na de én itt be is fejeztem ezt tényleg mert nincs értelme se beszélni róla ennyit.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
fattyu
veterán
válasz buci30 #21675 üzenetére
akkor mi lenne? jól megvernéd mi? neked is lenne igazad.
szerintem ha vaku kulcsszámot emleget a gyerek előtt vagy aranymetszést akkor is üssed. azzal is biztos neked meg a kiccsaládnak ugatott be.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
buci30
addikt
válasz fattyu #21676 üzenetére
Így van biztos szétcsaptam volna... De ebből is most lehet egy téma, hogy ezt írtam 😂
De mar kezd nevetséges lenni a téma.
Hihetetlen meddig temazunk meg rajta?
De tudjatok mit?
Én kérek elnézést, hogy félre értettem és nem tudtam, hogy ez egy szleng!
Szóval félre értettem s ezért így reagáltam!
Rendbe így? 😂😂😂
Amúgy őszintén nem ismerek innen senkit személyesen szóval azt se értem miért érdekel itt bárki véleménye is, hogy igazam volt e vagy félre értettem stb
Hülyeség volt reagálnom is rá mert egy idegen...
Szóval én itt zárom a témát részemről és innentől nem reagálok semmire ami ezzel kapcsolatos.
Ha igazam van ha nem nem érdekel, mert se jobb se rosszabb nem lesz attól nekem ez egy virtuális beszélgetés aminek semmi értelme már szerintem.
Szóval én léptem a topikbol
További szép napot! 😊iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
pibácsi
senior tag
Helló Mindenkinek!
Kérdezném, hogy privibe nem tudnátok egy "használható" Contenta RAW konvertert átküldeni, megköszönném.Üdv. Pibácsi
-
copass
veterán
válasz pibácsi #21678 üzenetére
námvárezó.
rawtherapee ingyé van.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
faki_
senior tag
válasz copass #21681 üzenetére
Ha jól veszem ki, egyszerűbb lesz Linuxot telepíteni:
Why don't you provide a Windows build? -
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy használt, de egyébként fóliás, újszerű stb. Kodak P880-at. Azért tettem ezt, mert azt gondolom, hogy mindent tud, ami ahhoz kell, hogy beletanuljak a fotózás világába, mégsem követem el a drága futócipő futás előtt hibát.
A következő a probléma: az objektíven belül van egy pici pára. Nyilván tudom, hogy ez így nem fiziológiás. Megpróbáltam sztornózni a dolgot, de nem fog menni sajnos. A képeken még nem látszik meg a dolog, penész még nincs. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-ezt orvosolni? Nyilván a kitakarítás önmagában nem lesz elég, mert ahol bement a pára, ott megint be fog. Gondolom vannak valamiféle tömítések, ezeket lehetséges cserélni/javítani? Tud-e valaki jó szakembert, aki nem horror áron dolgozik?[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Vyndree
őstag
válasz KelemenUhr #21684 üzenetére
Szerintem hamar belejössz a fotózásba és le fogod úgyis cserélni, mert hamar fogod látni ezzel sokra nem mész. Remélem nem adtál ki érte nagyobb összeget és pár ezerért tovább tudod passzolni.
Érzékenység max ISO400, 2,5" 115.000 pixeles kijelző, picuri szenzor. Arra jó, hogy megtanulod rajta az alapokat (amiért megvetted) látod rajta ha állítasz valamit mi történik, de komolyabb terveid ne legyenek vele, mert egy mai közepes telefon sokkal jobb képeket készít mint ez a gépezet.Ezzel a párával meg ne foglalkozz, valószínűleg nedves helyen tárolták. Elvileg csak szét kéne kapni és ki kéne szárítani, de inkább fotózz és vegyél valami rendes gépet.
[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz Vyndree #21685 üzenetére
Sajnos egy közepes telefon árát sem tudom most rákölteni erre a hobbira, illetve egy közepes telefont sem engedhetek meg magamnak jelen pillanatban. Viszont szeretném megtanulni az alapokat, így ez tűnt ésszerű megoldásnak. Jelképes ára volt egyébként. A pára belül van, akkor azt mondod, hogy ha olyan helyen tárolják, minden gépben megjelenhet? Tömítésproblémán gondolkodtam, de nem igazán tudom még, hogy is épül fel egy ilyen gép. És még egy kérdés: kb. mit ajánlanál, ha mondjuk összejönne a keret, meg egy olyan alap tudás, hogy érdemes lenne esetleg elkezdeni nézelődni? Ahogy nézem ez az ún. bridge kategória nem nagyon létezik már.
Köszönöm egyébként az eddigi válaszodat is!...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Vyndree
őstag
válasz KelemenUhr #21686 üzenetére
A bridge kategória fénykorát éli, jelennek meg egymás után a jobbnál-jobb gépek, de azokat nem fogod tudni megvenni .
Ki kéne találni mit szeretnél fotózni és annak megfelelően kiválasztani a rendelkezésre álló keretől a lehető legjobbat. -
faki_
senior tag
válasz KelemenUhr #21684 üzenetére
Össze lehet zárni szilikagéllel (esetleg rizzsel) pl. fotóstáskába, hátha megszűnik a pára vagy kitenni száraz, napos időben jól szellőző helyre.
-
törölt tag
Sziasztok! még ismerkedem a fotózással a kérdésem hogy kezdő fotósnak milyen könyvet tudok ajánlani? nekem a scott kelby-t ajánlották
-
Digger
senior tag
Egy bugyuta kérdés!
Láttatok már balkezes fotóápárátot? (fényképezőgépet)
Nem PS-el készültet! -
djszido
tag
Sziasztok!
Van egy Minolta AF 50 1.4-es objektívem, és az első lencséjén gyanús karcok vannak. Kendővel való törlés közben is érzem, és a lencse elég nagy részén jelen van. Sajnos a képminőséget is befolyásolja, így nem igazán éles sehol a kép. Tudtok valami helyet, ahol foglalkoznak ilyen javítással, vagy esetleg valami módszert, amivel házilag is meg tudom oldani (akár a legfelső réteg teljes levételével)?
-
jani_gy_22
csendes tag
Hello! Van egy Samsung WB800F típusú kompakt gépem. Főképp videót fog nálam készíteni, a kérdésem az lenne, hogy egy fókuszváltást nem lehet valahogy csinálni vele? Tehát előtér éles, háttér nem, majd felvétel közben felcserélődik, a háttér lesz éles. Telefonokon alkalmazással lehet ilyet. Ezzel hogyan kell?
-
*Ropi*
félisten
válasz jani_gy_22 #21695 üzenetére
Ha tud videó közben is fókuszálni, akkor menet közben átfókuszálsz a háttérre (vagy ahova akarsz). Ha nem tudja akkor nem fog menni.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
td
senior tag
Hali!
Panasonic kompakt gép a képeket visszanézve megjelenít(het)i az alkalmazott beállításokat, köztük azt is, ha előre beállított (vagy rögzített) fehéregyensúlyt választottam ki (plusz egyébként a saját expozíciós programjainak ikonjait is, pl. sport, naplemente stb.). Ezeket a számítógépen azonban nem látom az EXIF-adatok között. Lehetséges mégis megtekinteni valahol őket, vagy ezeket gyártóspecifikus módon menti a képfile-ba a gép, amihez más módszer kell, vagy esetleg nem létezik módszer?
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
KelemenUhr
aktív tag
Egy objektív takarításért (Kodak P880) mi a korrekt ár? Esetleg van tippetek, hogy hol érdemes csináltatni? (Kecskeméten, Szegeden mozgok)
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
csacsi77
senior tag
válasz KelemenUhr #21699 üzenetére
Többszörösébe fog kerülni, mint amit a gép ér. Már leírták régebben, hogy ezzel alaposan melléfogtál. Egy közel 10 éves, 1/1,8"-os, 8 MP-es érzékelős ősöreg géppel nem öröm lesz a fotózás, hanem kínszenvedés. Az egy dolog, hogy úgy néz ki mintha "komoly" gép lenne, de nem az, eljárt felette az idő.
Öreg fater megoldja!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest