- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz jasonka #21449 üzenetére
Alkohol + fültisztító
DSLR-nél tuti szervízbe vinném, de óvatosan talán a fenti párossal meg lehet próbálni filmes váz esetén.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #21452 üzenetére
Hmm, amit én néztem régi canont az valami feketére festett fém anyag, bár.. az már '90 utáni váz volt, tehát annyira nem régi.
Mindenesetre szervizben megoldják, ugyanakkor meg: obit kell rakni a vázra és meg is oldódott a probléma
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
A gépem kijelzőjén lett egy pixel hiba. Mekkora az esély arra hogy több is legyen?
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
*Ropi*
félisten
-
maser
tag
Na jó' van nem tudom, hogy ide tarzozik-e, de megkérdezem itt is:
Az új nikon d3300-omat amikor kibontottam és lőni akartam pár képet,
akkor mindig kettőt csinált. Erre megnéztem, hogy be van kapcsolva a sorozatfelvétel,
de nem volt. Ezért az lenne a kérdésem, hogy ezt hogyan lehet kikapcsolni, vagy
a termék a hibás?Foredene @ Ragnaros | maser#2802
-
Lassú Víz
addikt
Akkor az 1 expozíció, legfeljebb te hallod kettőnek. Van valami csendes vagy milyen zármódja a Nikonnak, elég fura hangot produkál. De kérdezz rá a Nikon topikban, ott hamarabb kapsz érdemi választ.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
-
fireman123
őstag
Nem olyanra van állítva, hogy először felcsapja a tükröt és utána 1 sec múlva exponál? (bocs nem tudom a hivatalos kifejezést, a napokban a D5300-at próbálgattam/állítgattam és ekkor tapasztaltam ilyen dupla hangot)
Ha gondolod holnap megnézem az enyémen hol lehet ezt állítani.....[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Geotaggelni szokott valaki külső gps-el/telefonnal? régen tök jól működött a geosetter , csak azt már 4 éve nem támogatják és már nem megy a térkép modulja - így nem tudom, h hova teszi helyileg a fotókat.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
maser
tag
válasz fireman123 #21468 üzenetére
Kösz rendes dolog tőled, de egyébként az az érzésem, hogy először nyom egy fotót aztán nyom még egy
expozíciót amiből nem lesz kép.
Amúgy szerintem tök ugyanolyan a menü, csak néhány + van a gps és a wifi miatt.[ Szerkesztve ]
Foredene @ Ragnaros | maser#2802
-
fireman123
őstag
menüt megnézted annál a résznél amit privátban írtam? ...ha ki van kapcsolva az expo késleltetés akkor nincs több ötletem így látatlanban.... .....keres egy Nikonos ismererőst, aki rá tud nézni élőben a gépre, lehet egyből kiszúrja mi lehet "elállítva" (legalábbis nem a céljaidnak megfelelően beállítva )...pl. az infó panelen látható ikonok jelzései alapján
[ Szerkesztve ]
-
daffy1989
tag
Sziasztok!
Egy nikon 3200-nan sikerült kicsúszni a pántból és a padlón landolni. A 18-105 VR objektív elferdült és nem mozgatható. Képet készít simán. A kérdésem az volna,hogy hova érdemes vinni szervízbe és esetleg lehet tudni,hogy mire számíthatok? (ár,stb)
-
*Ropi*
félisten
-
jasonka
aktív tag
Üdv !
Ha adott egy fókuszmotoros váz (pl. Nikon D7100) és egy fókuszmotoros G objektív (pl.: AF-S 80-400 G VR)
mitől függ / mi dönti el, hogy az élesreállítás a vázmotorral v. az objektív AF-motorjával történik -e ?Lehet-e ezt befolyásolni ? - (pl. azért, mert egy súlyos telénél az obi AF-motorja nyilván az obihoz méretezett, így inkább azt használva a váz fókuszmotorját kímélni lehet...) )
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
osszaki
tag
Sziasztok!
Tripod-ok közül miben érdemes gondolkozni? Vanguard vagy Manfrotto termékekben?
Köszi előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
Xbox 360 gamertag: osszaki
-
jjeahh
nagyúr
válasz osszaki #21476 üzenetére
Itt van topikja neki... milyen váz-obi alá kell, milyen felhasználásra, videózni, makrózni akarsz? Ezeket írd össze majd odaát... Amúgy sokak szerint csakamanfi és 50k alatt semmit, de szerintem ez hülyeség. Benro, fancier, mefoto, weifeng, slik márkanév alatt pl vannak egész jó tripodok 50k alatt is, bár nem hiszem, hogy valaki mindet tesztelte, szal érdemes elmenni egy boltba és megtapizni őket ha van rá lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Megtudja valaki mondani, hogy a pixoto.com oldal az tulajdonképpen milyen oldal is? Képértékesítő?
Egyszer beregisztráltam, azóta jön a hírlevél az új contest-ekről. De hogy konkrétan mire jó ez az oldal? Néztem én de nem jövök rá. Thx.Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
DrojDtroll
veterán
Egy ilyen kép hogyan készülhetett el?
-
t72killer
titán
válasz DrojDtroll #21480 üzenetére
A buborékok megvilágítására vagy elhelyezkedésére gondolsz?
-
t72killer
titán
válasz DrojDtroll #21482 üzenetére
Egyrészt lehetnek a metrószerelvény saját fényei, másrészt pár vaku (utóbbinak nemigen látom nyomát sem visszatükröződésekben sem a hölgy arcán)
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Világítás szempontból szerintem nincs itt semmi extra. Sokkal inkább a buborék maga egy elég trükkös "felület". Itt szerintem egész egyszerűen a metrószerelvény tetején végig futó világítás okozza mindezt. Az csillan meg a bubik tetején, plusz ez tükröződő gömb van annyira cseles, hogy ami fent megcsillan rajta, annak az inverzét rögtön át is tükrözi saját maga túloldalára, jelen esetben alulra. És már meg is kaptuk ezeket az érdekes X-eket a buborékokon.
-
copass
veterán
semmie xtra, meglőtte egy fényerős fixel. metrókban sok fény van, kötelező lux értékkel meghatározzák mit kell tartani. a tükröződés piszok jó. kézből lőhető, vaku kizárt. de lehet állvány is. ha áll a metró épp egy megállóban.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Relisys
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani olyan boltot/boltokat Budapesten, ahol sok fajta fotóstáskát tartanak készleten és lehetőleg ki is van rakva és meglehet nézni őket? Media Markt-ban nézegettem eddig, de ott nem nagy a választék..
Köszi!
-
Sygnus
tag
ÜDv!
Vakuval kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy Sony a200 -ra szeretnék valami egyszerűt venni...leginkább otthoni macro fotózáshoz.
Soligor DG-340 Az szimpi lenne, mert működik slave -ként is, viszont ha ezt akarom a gépre tenni akkor működésre tudom bírni ?
Ha jól olvastam a vaku középérintkezős, a gépen viszont 4es érintkező van...létezik erre valami adapter? Vagy felejtős az egész ? -
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz t72killer #21492 üzenetére
Hát nagyon nem! Még te magad is írod, hogy figyeljen a vaku talpfeszültségére. A vaku indítása a vázon a középső érintkező és a saru közé kapcsolt rövid zárral történik. A gépben alkalmazott áramkör dönti el, hogy mit bír ki. Az ISO 10330 megenged a vakunál 24V-ot, de még gyártón belül sem egységes, hogy a különböző vázak mit viselnek el. [link]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
t72killer
titán
válasz Lassú Víz #21493 üzenetére
Jogos, hülyeséget beszéltem, rövidzár megy, kevertem egy LED-es vakuelsütő alkalmatossággal, amit pár éve fabrikáltam annak 5V volt a kapocsfeszültsége - így rövidzárkor 5V-os lett a jel. Amúgy a nettó (manuál) kompatibilitás nem akkora probléma, olympus E-PL5-tel simán elsütöttem a régi nikonos Sunpak (nem-ttl) vakumat, még egy picit gyorsabb szinkronra is képes volt, mint a kis oly vaku.
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Sziasztok.
Ez helyett tudnátok ajánlani hasonlót esetleg valami kedvezőbb árban? http://www.nika.hu/foto-kiegeszito-99/fotostaskak-81/hatizsak-93/lowepro-photo-hatchback-22l-aw-kek-2047
Túrázós vinalba kellene illeszkedjen. Minimális fotós cuccnak. Egy 1100D 70-300 16-55 meg pár apróság. De a hobbi fotózás alja a történet. Rokonom húgom venné barátjának ajándékba és nem biztos benne hogy ilyen minőség indokolt. Ha valaki tudna egy kicsit kedvezőbb árfekvésűt azt megköszönném.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Sygnus
tag
-
Geripapa
aktív tag
Érdeklődnek hogy ki milyen programot használ a képek rendezésére?
Jó lenne valami olyasmi amivel könnyen visszalehetne keresni képeket, esetleg a képekhez infókat címkéket lehetne hozzárendelni, stb...Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
szenesember
aktív tag
Helló!
Mielőtt átküldenétek a gépválasztós topic-ba, kicsit más jellegű kérdésem lenne:
Két gép között vacillálok, az egyik Nikon D3300+DX35mm f/1,8, a másik Panasonic LX100. A problémám az, h. sok helyen olvastam olyasmit, h. olcsóbb (kevesebb fókuszpontú) DSLR-ekkel + fényerős obival nehéz éles képeket lőni pl mozgékony gyerekekről, már csak a szűk DOF miatt is.(Lerekeszelés nálam nem megoldás, kevés fényben is fotóznék.) Ebből a szempontból az LX100 jobb, mivel auto arc/szemérzékelős fókusz kb bármikor pontos lesz. Sajnos nincs lehetőségem személyes tapasztalatokat szerezni, ezért kérném, aki tudna segíteni valamiféle tapasztalattal, mennyire nehéz egy belépő DSLR+fényerős fixszel, az írjon, akár privátban is. Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz szenesember #21498 üzenetére
Van igazság abban amit írsz, még ha nem is pontosan így igaz. A DSLR elvben még mindig előnyben lenne a fázis AF miatt, de a gyakorlat kicsit más. A belépő modellek elég egyszerűcske AF rendszert kapnak, a D3300-nak konkrétan egy keresztérzékelős fókuszpontja van. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatban mindent a középső fókuszponttal kell megcélozni, majd utána gyorsan átkomponálni a képet. És itt szokott elúszni a dolog, az átkomponálás miatt még a mozdulatlan gyerkőc is simán kicsúszhat a fókuszsíkból, arról nem is beszélve, ha még közben mozog is...A 35 f1.8 AF sebessége emlékeim szerint elég komótos, és annak is utána kell nézni, hogy viselkedik a D3300-on, mert elég nyűgös objektív.
Az LX100-zal nincs tapasztalatom, általánosságban igaz, hogy amit manapság a kontraszt AF-ből ki lehet hozni azt a Panasonic tudja a legjobban, kifinomult, gyors, megbízható és pontos. Az nagy szemétség a gyártótól hogy kihagyta az érintőképernyőt, gondolom szándékosan, kell valami az utódba is.
Én az LX100-ra szavazok[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
válasz Tin_Shield #21499 üzenetére
Először is, köszönöm a gyors választ!
Másodszor, sajnálattal olvasom soraidat, mivel a D3300 lett volna az olcsóbb megoldás... Arról nem olvastam sehol, h a 35 DX komótos és válogatós lenne, de jó ezt is tudni. Legalább biztosabb leszek a döntésemben.
Az Imaging-resources mérései alapján az lx100 a gyorsabb, és még shutter lag-tól is mentes szinte teljesen, az meg nálam elsődleges szempont, h. időben, és élesen elkapjak egy adott pillanatot, gyengébb fényben, viszonylag használható képminőség mellett... Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- Öregszem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.