- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balazs_
senior tag
válasz
#36531588 #314 üzenetére
> Talán lesz 200 user akik nem intelt vesz, hanem amd-t. Lehet jövőre az intel nem 200 millió procit ad el, csak 199 milliót.
Ejj srácok lebuktunk. De megbeszéltem az AMD-vel, a PH! agymosásra kapott eheti támogatást nem kell visszafizetni! Minden sikerült volna, ha nincsenek ezek a kölykök és nem kotnyeleskednek bele!
> Persze ha nincs élete és imád a fórumon hangulatot kelteni, szabadjára engedve a komplexusait, akkor bizony meg kell ragadni minden alkalmat.
Itt most azokra gondolsz, akik megpróbálják visszakeresni mások hozzászólásait az AMD hibákról szóló topikokban?
-
Balazs_
senior tag
Na végre valami izgalom. Egyébként is benne volt a levegőben, hogy az Intel direkt adja ki a javítást az AMD launch után.
Viszont ha sikerült az AMD-nek is elbaszni az új szériát akkor gratulálok és kívánom minden procigyartonak hogy menjenek el a bús francba!
Nehogy a következő topikba már ARM64 szemüveggel jöjjek! -
Balazs_
senior tag
válasz
Dragon3000 #220 üzenetére
Hagyd rá, én is elkövettem a hibát, hogy szóba álltam vele, eléggé write-only kékszemüveg módban van Kaszkó úrral. Szerintük minden Intelt bíráló vélemény AMD fantól jön lol.
#218 wwenigma:
Hát igen, nem lennék most 13./14. gen tulaj. Nem jött jókor ez a hiba, sajna az AMD árazása igencsak megszaladt, így nem lesz olcsósodás. -
Balazs_
senior tag
válasz
Dr. Akula #195 üzenetére
Nemrég jött ki egy újabb Intel közlemény, miszerint a 13/14-es mobil CPU-k is omladoznak, de szerintük teljesen más okok miatt.
Forrás itt.
Valami van. -
Balazs_
senior tag
válasz
Dragon3000 #163 üzenetére
Ha jól tudom, akkor gyártják a 13 és 14. gen-t is párhuzamosan, a GN videóban volt arról szó, hogy lehet ez egyfajta szennyeződés a gyártósoron, az megmagyarázná, hogy miért jön elő majdnem egyszerre.
#151 KaszkóPalkó
Nagyon remélem, hogy végignézted a topikokat, hogy mikor hova szóltam hozzá és ezzel elcsesztél legalább 20 percet a napodból.Ez a számonkérés egy online fórumon kurva gáz.
Nyilván az AMD eset is elég nagy probléma volt, (ahogy már írtam is pl. 17-én ebben a topikban...) de itt úgy tűnik, hogy néhány nagyságrenddel több proci fog tönkremenni. De ez még mindig az Intel hibáról szól, akik még mindig nem adtak ki közleményt, hogy mi a tök történik. Sajna éppen most intézi el az Intel a "a 8 magos fél millás ryzen"-t. Az lenne a legjobb, ha az Intel kompetensként viselkedne, dehát látod. Mondjuk én ráérek, 1-2 év múlva akarok leghamarabb procit cserélni.
Jó lenne neked és a másik trollkodást kiálltó fórumtársnak megérteni, hogy legtöbbünknek ez nem fanboyság, kinőttünk már ebből. Nekem nem lesz jobb a napom, ha az Intel-nek problémái vannak, de attól se alszok jobban ha az AMD-nek lesz rossz. Mégegyszer: most egy Intel-es hiba alatt vagyunk, ahol az Intel-es hibáról beszélünk és idetoljátok az AMD-s dolgokat, amire itt perpillanat senki sem kíváncsi, mert ettől nem oldódik meg az Intel procik baja, illetve nem is tudunk abból kiindulni, hogy ott mi történt. Meghát elég rossz, hogy a legnagyobb védekezésetek, hogy dEhÁt aZ aMd iS sZaR!!!!! -
Balazs_
senior tag
Hát ez egyre rosszabbul néz ki, mondom úgy, hogy eddig is szarul nézett ki.
Lehet próbálni védeni a védhetetlent (ahogy itt is történt pár fórumtárs által), de mostmár jó lenne egy hivatalos Intel közlemény is.És habár közlemény még nincs a problémáról, az Intel szerint a mobile CPU-k nem hibásak:
Intel is aware of a small number of instability reports on Intel Core 13th/14th Gen mobile processors. Based on our in-depth analysis of the reported Intel Core 13th/14th Gen desktop processor instability issues, Intel has determined that mobile products are not exposed to the same issue. The symptoms being reported on 13th/14th Gen mobile systems – including system hangs and crashes – are common symptoms stemming from a broad range of potential software and hardware issues. As always, if users are experiencing issues with their Intel-powered laptops we encourage them to reach out to the system manufacturer for further assistance. — Intel PR to Digital Trends -
Balazs_
senior tag
válasz
#36531588 #79 üzenetére
Nem fúj sehonnan a szél velem kapcsolatban, nekem teljesen mindegy, hogy ki mit vesz.
AMD-m van perpillanat, de amennyiben a következő gépfrissítésnél jobb lesz az Intel ár-értéke, szó nélkül veszem meg azt.
Aminek örülnék, ha a jövőben nem fordulna olyan elő mint a Bulldozer-es időkben, hogy az AMD legyengül, az Intel pedig elvan innováció nélkül. Természetesen az se lenne jó nekem, ha az Intel lenne a Bulldozer-es AMD helyében.
Szerintem kurvagáz az AMD-s tökremenetel is, de ne kezdjünk már el whataboutozni, engem az zavar, hogy egy pár kommentnél az egó és a tudás közt hatalmas különbség van az Inteles szemüveg mögött.Sosem fogom megérteni, hogy miért kell foggal-körömmel védeni egy sok-sok milliárd dolláros céget, akiknek vaj van a füle mögött. Majd pont a GN és az L1T (többek közt) fognak beleállni egy kamu ügybe?
X2N-nel pedig nincs nagy ellentét az írásaink közt, mindketten 1-1 use-case-t írtunk le. Én nem tudok olyan studióról/cégről (bár nincs is nagy mintám), ahol csak egy valamit futtatnak egy magon, de akkor se fognak elkezdeni majd tuningolgatni, ahogy írtad. Személy szerint biztos nem vennék procit, hogy egy magon szolgáljak ki szervert, a többi meg malmozzon, de voltak már itthon érdekes Minecraft szerver próbálkozások.
A tuningolásban van egyfajta kockázat, szerinted majd pont a cégek fognak azzal szarakodni?
Egyébként arról még talán elvitatkozhatnánk, hogy kinek a hibája ez, ha tényleg annyi az egész, hogy ótvar profilokat raktak be az alaplapgyártók - én ez esetben is azt mondom, hogy az Intel, mert ők bólintanak rá a dolgokra.
-
Balazs_
senior tag
válasz
#36531588 #73 üzenetére
Pár infó:
- nagyon sok fejlesztőcég használ desktop procikat szerverként és ez teljesen normális. Van amikor nem éri meg az a szerver proci. Egy nagyon egyszerű példa: nem kell ECC vagy hogy egy fejlesztés alatt álló játék szerverének teljesen felesleges a Threadripper/Xeon. $600 egy 16 magos 7950x és $1899 egy 16 magos 7955WX, az nem két Forint különbség.
- Nem tudom hány játékfejlesztő vagy IT céget láttál belülről, de senki se fog a tuninggal szórakozni. Kitesztelni, hogy a build-e a hibás, game server a szar-e vagy a gép nem stabil, na az nagyon szar dolog. Ha nem elég a teljesítmény akkor vesznek másik procit vagy optimalizálnak még. Itt még a magszám a fontos, mert több példányt tudnak futtatni (dev/staging pl.) vagy több különböző dolgot egyszerre (pl. game server / build).
- ha nem elég a hűtés, akkor a kutya kötelessége a procinak levennie az órajeleit, ha még mindig szörnyű a hőfok, akkor pedig kikapcsolni.
- elképzelhető, hogy mi tévedünk és te vagy a helikopter, de plz. kicsit kevesebb önbizalommal mondd már a dolgaidat, mert már több dolgot benéztél a kommentjeiddel ebben a témában, az meg úgy nem hiteles, hogy ugrálsz a félreértelmezéseiden, majd minden másért belekötsz a többi kommentelőbe. -
Balazs_
senior tag
válasz
#36531588 #37 üzenetére
> Ehhez jön egy határon levő hűtés, és pár hónap múlva tessék, ez van.
Na akkor a grafikon benézése után itt egy másik probléma az elméleteiddel: a CPU-nak le kell kapcsolnia, de minimum throttling-olnia ha TJ Max felett van a hőfok. Akár alapértelmezett alaplap beállítás, akár mikrokód beállításai miatt nem kapcsol le a gép, az szintén az Intel hibája, mert ezt tesztelni a minimum ami elvárható.
De egyébként az alaplapgyártókra is van ráhatása az Intel-nek, olyan nincs, hogy az Intel azt mondja, hogy plz. lassítsatok le, mert megdeglünk és az alaplapgyártók csak azt mondják, hogy lol no.
Ha az alaplapban kikapcsoltak bármiféle védelmet, onnantól kezdve a kedves user a ludas szerintem is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- LEGO klub
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- EA Sports WRC '23
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest