Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bads1

aktív tag

válasz Seep #4605 üzenetére

Euronics-ban most volt 327-ért, én rendeltem egyet de még mindig csak visszaigazolás van 3 napja..

• Gaben92

őstag

válasz Seep #4600 üzenetére

Nálam marad. :K Nagyon jó az eszpresszója és ha játszol a beállításokkal akkor se lesz rögtön alul vagy felülkivonatolt a kávé. Miele nagyon érzékeny volt a beállításokra és rögtön citromlé vagy korom jött le, a Jura valahogy új játszik ezzel a "Pulse Extraction Process" fantázianéven futó dologgal automatán, hogy a kávé akkor se lesz alul agy felülkivonatolt ha változtatsz a beállításokon. Az erős eszpresszó szimplán csak selymesebb lett kicsit mikor lehúztam 8-ról 6-ra az intenzitást. Összességében véve nagyon hamar meg lehet találni az optimális beállítást a jó kávéhoz és nem kell citromlevet kóstolgatni közben.

Doppionál duplán darál, duplán főz szóval ha még hivatalosan nem is tud két csészét, ha két eszpresszó kell akkor csak doppio és közben cserélsz egy csészét.

Halk, jóval halkabb mint a CM5300. Az 5310 és újabbak más darálót kaptak ami elvileg halkabb szóval nincs összehasonlítási alapom azokkal, de őszintén szólva meglepett, hogy mennyire halk.

Tejes italok neked nem relevánsak ha ENA 4 a cél, de dióhélyban annyit, hogy hasonlóképp iszonyat jó mind. Tejrendszer tisztítása kicsit körülményes azért de lehet vele élni.

Kb 10 kávé után telik meg de általában akkor is a doboz. Vizet nem nagyon pocsékolja, a tálca általában félnél kicsit feljebb van mikor a zacctartó már tele.

A filter RFID-s, szóval regisztrálája a gép mikor kezdted használni és mennyit használtad. Ha megtelik akkor pofázik majd elvileg, hogy cseréld ki. Smart Mini filter jött vele, nem tudom mennyi ideig bírja de azt nem árt tudni, hogy 15€ körül mozog egy Claris Smart. Claris Smart mini valamivel olcsóbb gondolom és tippre azt mondanám, hogy regisztrálás után lefőzött kávé vagy eltelt idő után akarja veled cseréltetni (amelyik hamarabb jön) szóval ha "nem nyomod tele a nagyot" x idő alatt akkor érdemesebb a kicsit venni. De ebben mondjuk nem vagyok biztos.

ENA 8 Touch elvileg csak a BT-s SmartConnect-et támogatja (már megkérdeztem a Jurát, hogy tényleg így van-e, várok a válaszra) az ENA 4 ezzel szemben kizárólag a WiFi connectet. Utóbbi mondjuk harmad annyiba kerül szóval ez plusz. :DDD 32€ egy WiFi-s modulért nem vészes de 90€ a BT modulért inkább "kösz de kösz nem". ENA 4-hez én tuti megvenném a WiFi-s modult mert rendes display híján könnyebb vele beállítgatni a dolgokat plusz nem tudom, hogy azon hogy tudod megnézni a "cleaning countert". ENA 8-on ha belépsz a mainenance menübe, a cleaning alatt mutat egy piros csíkot ami mikor megtelik cseszeget a tisztítás miatt. Szóval ha néha rápillantasz akkor tudod, hogy hamarosan kell és mondjuk megcsinálod délután, hogy ne érjen meglepetés a reggeli kávénál. ENA 4-en szerintem ezt nem tudod csekkolni, de az app megmondja.

Ha valamire specifikusan kíváncsi vagy még akkor szólj ér ránézek/kipróbálom.

• Gaben92

őstag

válasz Seep #4571 üzenetére

Jurából ittam párszor kávét és jó eszpresszót főz. Mielét ma cseréltem ENA 8 Touch-ra (lásd a korábbi hsz-emet) szóval egy darab kávét ittam eddig belőle de az megvett. Az ENA 4 kb ugyanez csak tejes dolgok és fancy érintőképernyő nélkül. Espresso, kávé és ezek duplája amit tud szóval stabil. Beállítani kicsit körülményesebb mivel csak bab ikonokkal jelez mindent de kb ennyi.

Nem tudom merre élsz (€ miatt) de nálunk Finnországban olyan 700€ körül mozog szóval árban is ott vagy ahol szeretnél lenni.

Pár nap múlva majd írok valamit az ENA 8-ról mert itt a fórumban csak említve láttam eddig.

Új hozzászólás Aktív témák