- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xrvman
őstag
Ehh, sok hűhó semmiért. Szerintem csak bele kellett volna tenned szemes kávét és elindítani. Azt jelezte nincs benne szemes kávé.
Tulajdonképpen az örlemény és az általad kisajtón beletett őrölt kávé ugyanoda érkezik.
Nabumm betettted a kések közé, azon meg átment.
Csinálj őrölt kávésat üresen: állítatsd be úgy mintha őrölt kávésat csinálnál, de ne tegyél bele kávét.
Viszont a használati utasítás megmondja, hogy a főzőegységen levő jelzések helyesen egymás felé nézve legyenek. Valszeg csak ez maradt ki.
Amúgy valahol van egy videó melyben ecsetelik miként kell jól tisztítani, na ott bemutatják miként lehet a dugattyút kimozdítani, átmosni es visszatolni, mand pattintani a pöcköt a helyére. -
Dr. Szilikát
őstag
Vissza viszont nem tudtam tenni mert a belső kis henger nem jó pozicióban volt a félbemaradt folyamat miatt gondolom. Ezert a hátulját leszedve azt is be kellett állítanom.
Nem tudom, mit értesz beállítás alatt, elvileg csak be kell kapcsolni (szükség szerint áramtalanítás után) a főzőegység nélkül, így visszaáll alaphelyzetbe. Szervizajtó meg egy konkrét dolog, aminek egy mikrokapcsolója szokott lenni, amit ellenőrizni kell ilyen esetben.
-
viktorhu
veterán
A főzőegység márkán belül ugyanaz mindegyikben. Mi egy használt Saeco gépet vettünk 45 ezerért, és most már lassan két éve nyúzzuk elégedetten. Kellett egy idő, amíg a beállításokat meg a megfelelő kávékat megtaláltuk, de azóta lényegében csak nyomjuk a gombot és isszuk a kávét.
-
Kaci84
őstag
Szerintem 2-3-4 fogyna naponta. Ketten vagyunk rá. Ki tudja mennyire fogunk rákapni vagy épp megunni.
Kapszulásba 100Ft alá nemigen lehet levinni szerintem így 6-8e körül lenne havonta.Ez soknak tűnik. Az is igaz, hogy ha fele annyiba kerül a szemes kávé akkor is 100e árkülönbségnél 3év körül hozza vissza az árát az automata. Aztán ki tudja napi 3-4 kávénál hány évet bírhat.
Jó lenne még tudni hogy adott árkategóriától mit várhatok. Az adatokból nemigen derül ki. Pl. mi inkábv tejeskávé felé hajlót iszunk ami nagyon gyenge, de azt meg tudjuk oldani tej utólagos hozzáadásával. Lehet 100e spórolhatunk ha nem kell tejrendszer meg mindenféle varázslat. -
viktorhu
veterán
Többen ajánlották a nespresso-t, szerintem érdemes kiszámolni. Automata kávégép + 30 forint / espresso vagy Nespresso gép + a kapszula ára. Vagyis attól is függ, hogy megéri-e a nespresso, hogy hány kávé fogy naponta. Én hosszú távon az automata pártján állok, ha belefér a keretbe. Mi annak idején podos kávégéppel kezdtük, aztán a könnyűségével megnőtt a kávéfogyasztásunk, és eljutottunk az automatáig mi is.
Vízkőtleníteni mindegyiket kell, még a filtereset meg a sima vízforralót is, a gyakorisága a helyi víz keménységétől függ.
-
pajorgergo
aktív tag
Automata kávéfőzőknél a "macera", hogy hetente ki kell takarítani azért, zacc tartály üríteni, tejtartályt érdemes azért naponta elmosni.
Ha napi 1-2 kávét isztok akkor azért havonta egy nagytakarítás minimum ami kell, főzőegység zsírzás, tejtartály és tejrendszer tisztítás. Ez havonta 1 óra ráfordítással jár.
Vízkőtelenítést én személy szerint 2 AquaClean (pl. Phillips gépek) szűrőnként szoktam csinálni, igaz a gép csak 8 után kérné, de tudom, hogy eléggé kemény a víz.Hozzátartozik, hogy a karbantartó készlet ha eredetivel akarod csinálni nem olcsó. [link]
(én személy szerint olcsóbbal valahogy nem is akarom, ez olyan, hogy az iPhone-omat se olcsó kínai töltőre dugom tölteni...)Belépő szintnek a egy Series 2200 [link] gép bőven jó szerintem.
149 999 FtDe tök jófej vagyok mert van 20%-os kuponom amit bedobok ide és ha valaki gyors akkor lesz abból 119 999 Ft
DIMS-ZKAN-NXLA-9WHB
-
[Ixub]
tag
Őszintén megmondva, ha nem vagy nagy kávés és eddig neszkávét ittál, akkor inkább egy kapszulásat vennék a helyedben. Addig igaz a nem kell annyit szarakodni, hogy reggel megnyomod és van. De, ezeket a gépeket karbantartani, takarítani, vízkőtleníteni kell. Van azért velük macera. Ha együtt tudsz vele élni, akkor ok. Ha nem, sokkal többet ér neked a másik lehetőség. Ma már a kapszulások közt is van tejtartályos verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged