Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• markussandor

senior tag

Sziasztok!
    Hozzám került egy használt Jura Impressa Z5 automata kávéfőző. Az emlékeimben úgy élt, hogy baromi finom kávét főz. A jelen helyzet szerint viszont híg fost főz a legerősebb fokozaton is.Teljesen mindegy, hogy az örlőt hová tekerem, gyenge lesz a kávé.

Végeztem vízkőmentesítést, kazán tisztítást, átnéztem az összes menüjét, nem találtam olyat, hogy hogyan lehetne a kávé örlés idejét programozni. A fapados Krupsomnál megtanultam, hogy adoptálódik az örlő, ennél ilyet nem tapasztaltam.

Lefőztem vagy 50 adag kávét, nincs változás, 4,5 és 9,5 másodperc az örlő futási ideje a kávé erősség szabályozó alapján (1-től 5-ig). Akkor se főz tovább, ha dupla kávét akarok, csak a vizet duplázza meg, tehát még hígabb az eredmény.

A kávé pogácsa gyüjtő csak nyomokban tartalmaz pogácsát, inkább egy kupac nedves zacc az egész (erről majd hozok fotót). Szerintem ez a gép meg se próbálja összesütni a pogácsát, csak kidobja.

Feltehetően kopottak a tömítések, mert itt-ott vizet ereszt, és gondolom évek óta kenve se volt sehol, mivel spéci szerszám nélkül hozzá se lehet férni a főzőegységhez.

Veszek hozzá szerszámot és O gyűrűket, de ezek nem befolyásolják az örlő futási idejét.

És a hangja. Állítólag ez egy prémium gép, mégis annyit kattog, csattog, hogy a Krupsom elbújhat mellette :-)
    A Krupsnál kb az örlés a lehgangosabb folyamat, és a szivattyú se a legcsendesebb modell a piacon, de az a gép soha sem kattog, más elven működik.

Szóval totál el vagyok veszve, hogy mit csináljak vele, az látszik, hogy költeni kell rá, de attól tartok, hogy nem éri meg felújítani, ha nem jövök rá az örlés szabályozására.

Van még egy lehetőségem tesztelni, lehet vele őrölt kávét is főzni, és állítólag 16 g bele is fér, szóval ha onnan megtömve is híg löttyöt főz, akkor eladom alkatrésznek.

Új hozzászólás Aktív témák