Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy használt Jura Impressa Z5 automata kávéfőző. Az emlékeimben úgy élt, hogy baromi finom kávét főz. A jelen helyzet szerint viszont híg fost főz a legerősebb fokozaton is.Teljesen mindegy, hogy az örlőt hová tekerem, gyenge lesz a kávé.Végeztem vízkőmentesítést, kazán tisztítást, átnéztem az összes menüjét, nem találtam olyat, hogy hogyan lehetne a kávé örlés idejét programozni. A fapados Krupsomnál megtanultam, hogy adoptálódik az örlő, ennél ilyet nem tapasztaltam.
Lefőztem vagy 50 adag kávét, nincs változás, 4,5 és 9,5 másodperc az örlő futási ideje a kávé erősség szabályozó alapján (1-től 5-ig). Akkor se főz tovább, ha dupla kávét akarok, csak a vizet duplázza meg, tehát még hígabb az eredmény.
A kávé pogácsa gyüjtő csak nyomokban tartalmaz pogácsát, inkább egy kupac nedves zacc az egész (erről majd hozok fotót). Szerintem ez a gép meg se próbálja összesütni a pogácsát, csak kidobja.
Feltehetően kopottak a tömítések, mert itt-ott vizet ereszt, és gondolom évek óta kenve se volt sehol, mivel spéci szerszám nélkül hozzá se lehet férni a főzőegységhez.
Veszek hozzá szerszámot és O gyűrűket, de ezek nem befolyásolják az örlő futási idejét.
És a hangja. Állítólag ez egy prémium gép, mégis annyit kattog, csattog, hogy a Krupsom elbújhat mellette :-)
A Krupsnál kb az örlés a lehgangosabb folyamat, és a szivattyú se a legcsendesebb modell a piacon, de az a gép soha sem kattog, más elven működik.Szóval totál el vagyok veszve, hogy mit csináljak vele, az látszik, hogy költeni kell rá, de attól tartok, hogy nem éri meg felújítani, ha nem jövök rá az örlés szabályozására.
Van még egy lehetőségem tesztelni, lehet vele őrölt kávét is főzni, és állítólag 16 g bele is fér, szóval ha onnan megtömve is híg löttyöt főz, akkor eladom alkatrésznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- EAFC 26
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Futás, futópályák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest