- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
DiceBlade #78788 üzenetére
Köszi mindenkinek, kis utánajárás után tényleg azt érzem hogy naivan álltam a dologhoz
Reálisabb cél lenne csak kicsit modernizálni a jelenlegi rendszert, erre megfelelne szerintetek egy Hertz DPower 4 erősítő + Pioneer SPH-10BT fejegység kombó? Ez így ~100k-ra jönne ki.
-
válasz
DiceBlade #78792 üzenetére
Hát, ha már szigetelted a kocsit, úgy gondoltam, hogy kicsit otthonosabban mozogsz a témában. A "nagyok" azt szokták mondani, teljesen jogosan, hogy bármilyen drága is a rendszer, a jó beállítás hoz a legtöbbet. A beállítás egy kocsiban DSP nélkül szinte lehetetlen. A 3 út+sub beállítás pedig hetek/hónapok. Ha már csinálod, csináld jól. Sokkal összetettebb ez minthogy bekötöd a hangszórókat. Ülj be először egy jól beállított kocsiba, Szolnokon esetleg a mi kocsinkba is beülhetsz, majd utánna kell megtervezni a dolgokat, ha már érted, hogyan kell szólni egy rendszernek
-
válasz
DiceBlade #78788 üzenetére
Ajjaj, nem lesz olcsó mulatság Mennyi a keret erre?
7 csatorna fog kelleni, meg DSP, ha jót akarsz. Vagy veszel pl Helix M 6 DSP és M one a subhoz. Talán így lenne a legolcsóbb jó rendszer. A 3 utas szett is el tud menni árban a csillagos égig is
Azután pedig a beállítás sem lesz egyszerű, arra is költeni kell majd, hogy jól beállítsák
-
Öfelsége
újonc
válasz
DiceBlade #73995 üzenetére
Ő az a hifista ! Tőle van a jl a rainbow germánium, a steg dsp, szerény és segítőkész.Az előbb említettem is hogy jönnek a van hool rcak. Küldenéd a dobozépitő elérhetőségét? Egy hónapja ígérik hogy jövőhétre kész. A hangszórókábelek is cserélve lesznek de először az alap tételeket cserélném.
-
simi811118
aktív tag
válasz
DiceBlade #52915 üzenetére
Amit én tapasztaltam -amatőr hifis lévén, az az, hogy ha egy középszintű szett nincs kiszolgálva, annak szarabb lesz a hangja mint egy belépő kategóriás szett, ami ki van.
Tehát ha egy jó lánc végén kicsit gyengébb hangszóró van, abból akkor is jobb hang fog kerekedni, mint egy gyenge lánc végén az erős hangszóróból.Anno én is sokat küzdöttem azzal, hogy az ajtóból a hangszórók adjanak valami mélyet. Cserélgettem a szetteket, és az erősítőket, de végül a megoldást az ajtó szigetelése hozta....
Abban a helyzetben, amiben most vagy, én biztosan inkább vennék ebből a pénzből egy aktív szubot vagy új fejegységet + egy kis bitulapot az ajtókba, mint új hangszórókat.
"Az első két sorból válasszak, azaz ebben a kategóriában nem lesznek kiugró különbségek?"
Egy jobban kiépített láncban lennének különbségek, nálad valszeg nemEz kb olyan kérdés, amikor én akartam telefont venni : legyen jó a kamerája, meg gyors, meg sok benne a memória, és megkérdezem a tapasztaltabb embereket, hogy x összegért melyik a legjobb. Azt a választ kaptam, hogy vagy többet kell rászánni, vagy kompromisszumot kell kötni. Kb most a Te helyzeted ilyen.
-
simi811118
aktív tag
válasz
DiceBlade #52908 üzenetére
Szia!
Valószínűleg egyik utólagos hangszóró szett sem lesz olyan érzékeny mint a gyári hangszórók, ergó, ha így vágysz több - vagy pontosabb - mélyre, akkor szinte mindegy, hogy milyen szettet veszel, pont a mélytartományod lesz kevesebb. Rap-es zenéknél azért ez tud hátrány lenni.Másik dolog, hiába akasztasz rá bármilyen szettet, a hangja akkor is ugyanolyan marad. A lánc is a leggyengébb láncszemnél fog elszakadni.
Ehhez a fejhez nem szánnék 25-eft-os szettet. (Daewoo Matizra is lehet tenni 225-ös gumikat, de minek....)
Bőven elég lenne a 15-20Eft-os kategóriából válogatnod.Első két sor ami nálad javallott lenne, de használtan pl a Renegade szett 9-10Eft körül szokott menni.
Ekkora összegből - hiába írtad, - én akkor is inkább javaslom a fejegység cseréjét.
Használtan 15-16 Eft-ért mennek az USB-s Pio-k, JVC-k, Kenwood-ok.Egyébként használhatod a gyári kábelezést, és a magas is mehet a műszerfal tetején lévő lyukba.
(Hifi szempontjából elég jó az, hogy van egy gyári 10cm-es helyed a műszerfalon, én biztosan ki is használnám)
-
LógaGéza
veterán
válasz
DiceBlade #52909 üzenetére
Ilyen stílust se hallottam még, tudsz küldeni párat közülük?
Amúgy nem rossz választás, de pont a rapnél mutatkozik meg, hogy fejegységről hajtva sosem lesz igazi az alja. Én ránéznék még a fejegységről hajtás ajánlott darabjára, a Gladen Alpha 165-re is, talán még jobb lenne, mert érzékenyebbnek rémlik.
Gyári magas ha jól látom felfele néz a szélvédőre, ez nem a legjobb opció, de ha nem tudod pl tükörháromszögbe belefaragni, akkor akár ott is maradhat, de sokat nyernél vele.
Kábelezés fejegységgel hajtásnál maradhat, annyira figyelj, ha az Alphat választod, ott a kábelen van egy kis ellenállás, ami a vágást intézi a magasnak, azt cseréld ha lehet (mármint a gyári magas kábelét a Alphahoz adottra), esetleg vágás/forrasztás, bár ezzel itt szentségtörést követtem el, lehet bannolnak is érte a topikból
Mondjuk a gyári nem tudom hogy van vágva nálad, lehet ott is ugyanez van... -
pengusz77
senior tag
válasz
DiceBlade #52677 üzenetére
Ha ki tudod szedni a fejegységet, és a bekötő kábelén szétcsúsztatható a piros és a sárga szál, akkor azt kell megcserélni (nekem ugyanez volt a gond)
Ja és ez nem szakemberség kérdése (nem csak) nekem gyárilag piros-piros bekötésen volt a kábel, de a Suzukinál fordított kábelezés van, ezért kellett megfordítani a csatikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Assassin's Creed Odyssey
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest