- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
saguaro #17437 üzenetére
igen, ilyen egy kb. normálisan kivitelezett kick install. bár azt a bazi rétegelt lemezt nem értem, ezt inkább MDFből szokás csinálni, az nem annyira rugalmas (a lukak befedésére egyébként az alu is megteszi, az kicsit jobban passzol helyigényileg, raksz rá egy réteg bitut aztán lemezcsavarral neki az ajtónak).
az apróságokat meg gondolom úgyis saját tapasztalatból fogod tudni megtanulni, vagy elviszed egy szakihoz, aki egy nap alatt összedobja és garantált a végeredmény minősége is.
csillapítóanyagnak pedig soudaband vagy STP ajánlott. rezonancia szempontjából egyébként valóban a tetőlemez a legnagyobb probléma (ennek csillapítása a menetzajt is nagyban csökkenti), emellett a kibituzott ajtó és az ajtókárpit közé érdemes valami zárt cellás szivacsot tenni. -
saguaro
tag
válasz
saguaro #17399 üzenetére
Picit elsüllyedt a dolog, még1x beteszem, hátha:
Srácok, szeretném szigetelni a kocsit, illetve valami hangdobozt faragni az első szettnek.
Tudni kell az ajtómról, hogy olyan, mint az ementáli. Lyukas.
Szemléltetem: [link]
Mivel elég komoly a mély része a rendszernek, zörög rendesen a kocsi, emiatt gondoltam, hogy a tetőt is kéne.
Itt az apróba található Silent Coat-ra gondoltam, illetve az ajtó mivel ilyen lyukas, meg rajta a kárpitot is kb 4 csavar, és 2 bolha tartja, azaz a kárpit és a lemez között tájfun jár.
Láttam a testvérmodell kocsiban, hogy a hangszóró alá a lemezre egy rétegelt falemez került, jó nagy méretben. Szemléltetem: [link],, [link].
Erre pedig egy 16os kiemelő karika: [link], [link].
Kérdésem a következő:
ez mennyire jó megoldás, mennyire kivitelezhető, mire kell figyelni, mennyi anyagot kellene vegyek, illetve mennyit hoz hangzásban?
Leginkább hangnyomásra épül a kocsiban a hifi, de mikor letekerem a basszust, azért szóljon szépen. Ennek a fej, és első szett nem szab gátat.
Rendszer jelenlegi elemei:
Alpine 9831R fej
ESX Quantum QX6.2C szett
Sinus Live SL A-1500 erő
CZ Audio SF D2 Top 2 nyomó
Az autó:[link] Alfa Romeo 145 -
rooland
senior tag
válasz
saguaro #17317 üzenetére
Hertzék helytakarékosan csinálták meg, legalább sokkal könnyebben építhető.
Lehetne mondjuk a két váltó egy közös 3x ekkora dobozban és akkor máris olyan lenne mint bármelyik másik hasonló kategóriás szett váltója. A beltartalma ugyanaz.
Sőt tehetnék 5x ekkorába mondjuk, amit nem lehetne kinyitni és akkor az átlag user bemenne a boltba és azt mondaná ahh az mekkora az biztos kemény abból adjon 4-et!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest