-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
Declare #50832 üzenetére
Hali!
Én csináltam neked, gyanús volt a hiba leírása is, de hogy leírtad a komponenseket, már egyértelmű...
Írtam is neked gmail-en, hogy vagy erősítő, vagy jelszint átalakító/gyári fej probléma lesz sajnos. Ha elmész egy autóvillamosságishoz, szerintem rá tud nézni a dolgokra, lehet van is nála valami alap erősítő, amit be tud kötni próbára. Természetesen áll még az ajánlatom is, ha itthon jársz, szívesen megnézem.
Erősítőt én nem cserélnék a helyedben, elég jó motyó az...
-
footy
addikt
válasz
Declare #50837 üzenetére
Kezd el kizatni a komponenseket es azzal mar elorebb lehet lepni. Elso lepesben a kabelezest nezd meg az kb semmibol nem tart. Egy proba erejeig megcserelheted az RCA es a hangszorok csatornait, aztan johet a hangszoro vizsgalata, esetleg ha van ismeros akinek az erositojet teszt erejeig elkered, stb..
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Declare #50832 üzenetére
Esetleg mielőtt, bármelyik eszközt kiszerelnéd, nézd meg, hogy nem tört-e meg az rca kábeled, az is tud érdekes jelenségeket produkálni. Kihúzod a fejegység a helyéről és lengőben összekötöd egy másik rca-val az erősítőig.
Nekem is valami hasonló jelenségem volt, rca szálszakadás miatt. Sajnos egynémelyik autóban nagyon kevés hely marad a kábelek elvezetésére a fej mögött.
-
opeter70
senior tag
válasz
Declare #50820 üzenetére
Én azért a helyedben nem esnék neki rögtön egy erősítő cserének.
Nem ártana egy pillanatást vetni a hangszórókra is, hogy esetleg nem kaptak-e vizet, párát, port, koszt, stb...
Az erősítő hibáját esetleg egy ismerőstől kölcsönkért erősítővel is tesztelheted.Feltételnül a német e-bayről szeretnél rendelni?
A linkelt oldalak első 4 oldalát végignézve gyakorlaitlag az összes nem ajánlott erősítőt tartalmazzák.
Úgy látom, az Auna ott is nagy favorit.Ha kicsi pénzből szeretnéd megúszni, akkor inkább a használt piacon nézz körül!
Bár nem tudom, hogy milyen DLS hangszóróid vannak, de azok azért megérdemelnek valami tisztességes hangú erősítőt.Mivel nem írtad, hogy az Impactod hány csartornás, így csak találgatni tudok.
A DLS szettehez nem lehet nagy mellényúlás egy jófaljta DLS erősítő: [link]
Ugyanez 4 csatornásban: [link]
A DLS-sel szintén jó barátságban lehetnek a régi 35XX szériás Alpine erősítők.Pl: [link] (Bár ennek a pontos típusa nem látszik)
A Macrom sem rossz hozzá: [link]
Vagy egy jó kis Steg: [link]Persze ha mindenképpen külföldről szeretnél vásárolni, akkor felejtsd el, amiket linkeltem, de külföldi használt oldalakon is érdemes körülnézni.
De előtte tényleg nézd (vagy nézesd) meg hangszórókat!
-
simi811118
aktív tag
válasz
Declare #47426 üzenetére
Írj nekik nap közben chat en vagy írj emailt. Ha tőlük venném, akkor egy hertz et választanék. Ha nem tudod magadnak megcsinálni, mindenképp beszerelő műhelybe menj. Én magamnak csinálom, ajánlani így egyiket sem tudom. Kérj ajánlatot hangszóró szett beépítésre és ajtók szigetelésére. ((( Nem lesz olcsó )))
-
simi811118
aktív tag
-
Osynho
addikt
válasz
Declare #47419 üzenetére
10A biztosíték (és cérna kábelek) mondjuk 130W - egyéb elektronikák, lejátszó, rádió, - hatásfok, mindezt osztva néggyel.
Erősítőt rca kimenetre érdemes kötni, ami a gyári fejek többségén nincs. Jelszint átalakítóval megoldható, de a minőség akkor ismét gagyi lesz. Esetleg valami dension motyóval, ha a tiedhez megoldható. Erősítőt használtan érdemes nézni, 4 csatornásat mér 15-20 ezertől kapni, aminek a hangja is elfogadható.
-
Osynho
addikt
válasz
Declare #47416 üzenetére
"A 4x45W al gondolom nagyon messze nem vagyunk az igazsagtol
"
De, elég messze vagyunk.
Valós 15W környékével kell számolni, azt se valami jó minőségben.
A hibás hangszórót cserélni kell, ha cserélsz, akkor párban és komponens szettet. Itt máris 20e felett járunk, ha újban gondolkozol. Sajnos sokkal tovább nincs is értelme menni, mert a gyári fej minősége eleve behatárolja a végeredményt, bár az ajtók szigetelése sokat dob a hangon.
tboy93: Fast and furious.
-
válasz
Declare #47416 üzenetére
Az a gyári cucc jó ha van 4x15-20watt
Mivel marad a fejegység, ezért nem érdemes túl sokat áldozni a bulira, én a következőket tenném a helyedben:
- első szett csere Audio System MX165-re, jól hajtható fejről, újonnan kb 20k
- első ajtók szigetelése hanno protecto pf830-al, kb 10k a két ajtóra
- opcionális: hátsó hangszórók lekötése, így nem zavarnak bele a hangképbe(#47418) Osynho 3mp-el beelőztelek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest