-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
válasz
aimettirlz #36629 üzenetére
dobtam privit
kíváncsi vagyok az árra és a termék milyenségére
-
PiciPeti
őstag
válasz
aimettirlz #36444 üzenetére
Én most ezt venném kb ilyen árban: Gladen CH-Zero
Sőt valószínű 3m-esben veszek is. Audison BT2-t váltana, még vívódok, hogy van-e értelme.
-
PiciPeti
őstag
válasz
aimettirlz #36442 üzenetére
Jó típust linkeltél, nekem ugyanannak tűnik. De lehet hogy ez még a régebbi változat, de az biztos, hogy Sonus.
-
PiciPeti
őstag
válasz
aimettirlz #36436 üzenetére
Úgy mondom, hogy nem jók a mostani sony fejek, hogy egy 7750-em van...
De tudom, hogy ez volt kb az utolsó jó minőségű fej a kínálatukban ,sajnos...
Amúgy ha nem hiszel nekünk, akkor kérj kölcsön egy hasonló kategóriás Pio/Alpine/Kenwood fejet, és fel fog tűnni, hogy megjelenik a dinamika, lesz részletesség, és az oválok nélkül akár színpadképed is lehet...
-
k-feri65
senior tag
válasz
én csak azt írtam, hogy ahhoz a sony-hoz felesleges az ud szett..miért??.....mert kihozza a hibáit a fejnek...aztán rájössz majd hogy szar a sony
))))
-
Osynho
addikt
válasz
Értem, amit mondasz, viszont nekem kicsit zavaros. 40 ezret szánsz első szettre. Aztán ajánlották az elementet, erre te visszakérdezel, hogy nem lenne-e jobb egy jr. Közben hátul van egy - nem bántásból, de - elég ratyi oválod. Írod, hogy nem szeretnél aktív vágást, mert az már fanatikus szint, miközben adott hozzá a 2 jó minőségű erősítő, a kábelezés, stb és most tervezel venni hozzá egy jó hangú első szettet.
"MunezXBK Igen, de ki akarom próbálni mint írtam mert nem szoktam színpad előtt állni az autómban
"
Pedig ez egy olyan jellemzője a hangcuccnak, ami nagyon is fontos és pl ezért vesznek az emberek drága pénzért erősítőt, hangszórót, fejet, kábelt, stb.
Kösd be, persze, ahogy szeretnéd, érdemes mindent kipróbálni, csak azt vedd figyelembe, hogy egy rendszer annyit tud, mint a leggyengébb láncszeme. Így pénzkidobás egy ebből felfelé kilógó elem vásárlása. A JR6 magasának kicserélése pl szerintem hatalmas overkill, amíg ez a fej van bent és hátul mekkaudio mx ovál szól. A fejlődés lépcsős, ezt jól látod, csak nem mindegy, hogy szépen egyesével lépkedve haladsz feljebb, vagy kettőt előre, egyet hátra megoldással.
Szóval először azt kellene megbeszélned magaddal, hogy mit szeretnél, mit keresel a hifiben. És igen, lehetnek, vannak is ízlések, de ettől még vannak objektíven is megítélhető szintek. Voltak egyébként jó hangú Sony fejek, de azok nem ma készültek.
Sajnos én még nem találkoztam velük, csak hallottam róluk (pl ebben a fórumban is). Esetleg kérj kölcsön egy jobb Pio, Alpine, Clarion, Kenwood fejet és hallgasd meg azzal. Az én akkor még jóval gyengébb rendszerem akkorát fejlődött a fej cserélésétől, hogy nem akartam kiszállni a kocsiból.
-
k-feri65
senior tag
válasz
aimettirlz #36429 üzenetére
sony-hoz felesleges az ud szett....szvsz...
-
barack1997
senior tag
válasz
A JR6 csipogóit szokták cserélni XT2-esekre. Na meg a JR6 56000 Ft. Sokan dicsérik az Elemenet-et, hogy árához képest eléggé jó.
-
Osynho
addikt
válasz
40 ezres első szettet keresel, miközben hatul egy mac ovál szerencsétlenkedik? Szerinted van értelme? :-)
"És ha szar? Tátongjon a lyuk inkább?"
Ezt megfordítanám. Inkabb legyen valami a hatso lukban, mint hogy rendes hifid egyen?
Mi az érv az általunk javasolt rendszerrel szemben?
-
kigoi
senior tag
válasz
Nem kell hogy lyuk tátongjon,én pl. az elsőszettemhez kapott hangszóró rácsal fedtem le a kivágást.
Nem is igen látni be,általában azt hiszik hogy ott is van hangszóró olyan jól takar. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Mert összesz@rja a színpadot.
-
barack1997
senior tag
válasz
aimettirlz #36427 üzenetére
u Dimension Element EL6-ot vegyél, nekem sokan ajánlották. Kalaptartót felejtsd el, ha minőségi zenét akarsz hallgatni. simán lehetne aktív rendszered, a GS500-at eladnám és vennék helyette egy időkorrekciós fejest. JR 4.300-am van nekem is ritka jó cucc
Ha lesz jobb időkorrekciós 3 pár RCA-s fejesed, DSP-vel, akkor kikötöd a kalaptartót, a csatisra bekötöd a 2 hangszórót és a 2 csipogót, mindenféle hangváltó nélkül, majd belövöd a fejesen a hangváltást, időkorrekciót, hátulra pedig a mélyet. Szépen szól az 500+ árához képest, de inkább nyomásra való mint minőségre. Csak ennyit akartam, dönts a belátásod szerint.
Többiek: Gladen ECO RCA kábel az jó ? Eléggé olcsó, de f@sza minőségűnek tűnik
-
PiciPeti
őstag
válasz
aimettirlz #30786 üzenetére
Én se nevezném drágának... Nekem a Carpower szett többe van használtan. (Újonnan több mint 2x ese lenne)
És nem mondanám annyira SQ szettnek. Kellemes hangja van, de azért lenne hova fejlődni vele. -
gabber01
addikt
válasz
aimettirlz #30786 üzenetére
első szettre és erősítőre egyáltalán nem sok. egy jó közepes szettet lehet belőle kihozni, vagy használtan egy kicsit jobbat is. ennek a többszörösét is ráköltik sokan.
-
God MonXter
tag
válasz
aimettirlz #30782 üzenetére
Dupla 16-os szettet semmiképp nem szeretnék az E36-ba.
-
gabber01
addikt
válasz
aimettirlz #30547 üzenetére
láda belsejébe tudtommal üveggyapotot szokás max tenni hangolás céljából
-
shteer
titán
válasz
aimettirlz #30547 üzenetére
Oda minek? ez a lemez rezgese ellen van, reflex ladaba max a hatfalra szokas akusztikai csillapitast ragasztani
-
aimettirlz
tag
válasz
aimettirlz #30546 üzenetére
további kérdésem lenne hogy a DLD reflex ládám belsejébe szabad-e ilyet betenni? gyakorlatilag semmi szigetelés nincs benne...
-
orbano
félisten
válasz
aimettirlz #30420 üzenetére
tudod mit kell jobban figyelni? a HANGJÁT! azért veszed b*szki, hogy szóljon. beteszed, kirpóbálod és meghallod. az ország legjobb hifistái is így csinálják, nem a neten hasonlítgatnak adatlapokat. mert nincs értelme. kicsit sem. de tényleg, egy hajszálnyi se.
-
kavics325i
őstag
válasz
aimettirlz #30425 üzenetére
Nem kötelező elolvasni,de ide írni sem...
-
Joe fiú
senior tag
válasz
aimettirlz #30425 üzenetére
Pedig az aktív hifis társadalom még kissebb az ország méretéhez mérve, szóval ne aggódj, egyébként valóban ahány féle erősítő annyiféleképpen adják meg a teljesítményadatot, én például azt tartom a legkorrektebbnek ha 12v-ra nézve adják meg az rms adatokat. A Stegemnél, pl. 11V-ra.
-
pps1
senior tag
válasz
aimettirlz #30423 üzenetére
CS fórumon már azt hiszem megbeszéltétek a dolgot, remélem nem kell itt is végig olvasnim (kb ugyanazok az emberek irogatnak mindkettőben.
Tapasztalatszerzés az egyetlen út, hogy jobban beleláss a dolgok miértjébe.
-
shteer
titán
válasz
aimettirlz #30420 üzenetére
"
(rated power RMS 4ohm hol 13,8 V hogy 14,4 stbstb nyalánkságok"
Es van ahol 11V
-
aimettirlz
tag
válasz
aimettirlz #30198 üzenetére
Üdv, Valaki igazán helyre tehetne agyban, mert egyszerűen felkúrom magam amióta nézelődöm erősítő ügyben (és hangszóró)...
Tudom hogy nm csupán adatok,márka, ár alapján kell ítélni hanem meg kell hallgatni stbstb blabla
na de most, a legjobban az bosszant hogy még adatok alapján sem tudom összehasonlítani a termékeket, mert hogyhogynem nem ugyanolyan formában vagy elírva vagy hiányosan adják meg az adatokat. nyilván valami okból... nem vagyok hülye a témához azért teljesen, de szeretném kérni valaki szagértő pármondatos helyrerakását hogy például ha egy régebbi szériás DLD 500+ (vékonyabb peremes -> lágyabb mély? egy autóhifis üzlet mondta...) hajtok jelenleg egy mp2000 MAC-el, akkor ha ezt szeretném leváltani egy hozzá VALÓBAN illő jobban kihasználó stbstb és még árban is tűrhető erősítőt akkor mi az ISTEN-t kell pontosan figyelni, mert még azt sem tudom eldönteni az adatok alapján hogy az erősítővel mekkora teljesítménnyel tudom majd a ládát hajtani.
(rated power RMS 4ohm hol 13,8 V hogy 14,4 stbstb nyalánkságok.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest