Új hozzászólás Aktív témák
-
agyrágóbogár
csendes tag
Szia!
Nekem olyankor szokott ilyen lenni, amikor a dxf hibás. A "folytatáshoz nyomja meg az ENTER billentyűt" felirat előtt kiírja, hogy melyik sorban van a hiba.
Egy helyrehozással (_RECORVER) is megnyithatod a rajzot, majd mented. Esetleg próbáld meg blokkként beilleszteni egy új rajzba (ez akkor nem működik, ha hiba van a fájlban). -
lumpy92
aktív tag
Próbáld meg utána megnézni a parancssorban, hogy nem írt-e ki valami üzenetet, hibát.
Másik ötletem, hogy töltsd le az ingyenes DWG Viewer-t (a legújabbat) az Autodesktől. Azzal elvileg meg tudod nyitni a DXF-et, illetve elmenteni DWG-ként (pl 2010-es formátumban). Utána már használhatod a 16-os CAD-eddel. -
kriszpontaz
veterán
vledit
paranccsal [Több] opciót választva az íveket és vonalakat alakítsd vonalláncokká (íves vonallánc is van). Ezeket azegyesítés
funkcióval össze tudod kapcsolni.A másik megoldás hogy csak vonallánccal rajzolsz. A vonallánc szerkesztésénél szerkesztés közben Magyar Autocad-nél alapból vonalat húzol, de Í betűre ívet fogsz. N betűvel visszatérhetsz szerkesztés közben a vonal húzásra. Ha az ív idétlenül áll, ívszerkesztés alatt az I (irány) gombbal meg tudod mutatni neki milyen érintőt kövessen. Ezt már a CNC szerintem leköveti.
-
agyrágóbogár
csendes tag
A sok vonalat egy vonallánccá fűzd össze, majd a PLEDIT parancsnál válaszd a Görbe funkciót. Ha kellően sűrűn lekövette a rajzot, akkor a szögletesség eltűnik, olyan helyen, ahol éles törés van (pl. kehyely szélei), azokat utólag korrigálhatod, pl. metsz és oda újrarajzolod egyenesekkel és hozzáfűzöd.
-
lumpy92
aktív tag
Szia!
Mi pontosan a probléma?
Ezt máshogy nem tudod megcsinálni, csak így, hogy alávetíted és átrajzolod a konturt. Szerintem ívekkel, körökkel (és azok metszésével) szépen meglehet ezt csinálni. Körbe kattogtathatod spline-al is (ez a parancs is), de az nem lesz olyan szabályos. -
Kowax
tag
-
rgqjx
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Medence topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest