- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
válasz
agyrágóbogár #5429 üzenetére
FILEDIA 1
-
genndy
addikt
válasz
Pedig ez tényleg "FILEDIA 0" problémának tűnik.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Szia!
Én egy ilyen lehetséges megoldást találtam:
[link] -
rgqjx
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #5422 üzenetére
Mondanál konkrét példát?
-
rgqjx
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #5417 üzenetére
Cmddia 1
-
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #5417 üzenetére
Filedia-1 ?
-
válasz
agyrágóbogár #5403 üzenetére
Civilt nem ismerem, de Autocad, szóval:
Options - Files - Trusted Location (talán megbízható helyek a fordításban)
Ide hozzá kell adni azt az útvonalat, ahonnan az mnl fájlt betölti.
-
genndy
addikt
válasz
agyrágóbogár #5258 üzenetére
FILETABTHUMBOVER = 0
FILETABPREVIEW = 0 -
I'm Superman
csendes tag
válasz
agyrágóbogár #4476 üzenetére
Sziasztok!
Ez a lisp esetleg megvan még valakinek? Próbáltam letölteni a fenti linken, de már nem lehet.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4817 üzenetére
Pontosan!
Annyivel egészítenén ki, hogy a _laydel paranccsal azokat a fóliakat is ki lehet törölni, amit a Fóliakezelőben nem enged (mert pl. blokk hivatkozik rá). -
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4767 üzenetére
Szia! Igen ez itt is probléma. Ha nincs benne civiles objektum, akkor kiexportálhatod ACADba. Utána is rinyálni fog a régebbi, de engedi menteni.
Illetve azt csinálta nekem, hogy ha lefuttattam egy _audit-ot, akkor közvetlenül utána rá tudott menteni (a régiben). -
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4680 üzenetére
Értem. Igen, valami féle szabvanyosítás kéne, van is erre valami régi törekvés, de igazából mindenki a saját szájaízének megfelelően használja a programot.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4625 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4622 üzenetére
Köszönöm szépen a valaszt!
Magához az autoLISP programnyelvhez van esetleg valamilyen ajánlott tananyag/irodalom? Netről korábban videós tananyagot tudtam lekalózkodni, de hátha egyszer beleásom magamat. -
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4605 üzenetére
Köszönöm szépen!
Valamiért nekem az érintőkkel lett jó, gondolom a nyomvonalam tulajdonságai miatt.
Magamtól viszont pl. Az íveknél sose kerestem volna, mondván csak egyenesem van. Köszi még egyszer!Neked is kriszpontaz!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
agyrágóbogár #4605 üzenetére
Köszi, nem volt időm leírni....gyorsabb voltál
-
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4587 üzenetére
Köszönöm! Neked is tom956ster!
-
sabrinho
tag
válasz
agyrágóbogár #4585 üzenetére
Köszi!
Az egyeztetéshez kellenek csak ezek a rajzok, s egy kivételével jó volt a szolgáltatóknak a sima dxf szinkódos rendszere. Azt gondolom, ez darabonként annyira megnövelné a ráfordított időt (60 rajz/hónap minimum), hogy nem érdemes vele játszani. Pláne, mert nem is kötelez rá semmi. A linkelt applikációk közül az egyiket kipróbálom még.
-
sabrinho
tag
válasz
agyrágóbogár #4580 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Nem MAPIMPORTTAL, hanem a csatolással csináltam, ezután importálni fogom.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
agyrágóbogár #4554 üzenetére
Köszönöm, pont ez van nekem is elmentve a könyvjelzők közé. A ferde sík létrehozásával voltak gondjaim, de közben megoldottam egy vezérlővonal döntésével. Számoltam és arra jutottunk, hogy ez így nem jó, mert túl sok lett, ezért bekamuztunk kisebb számokat.
De gyakorlásnak jó volt.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
akos3
addikt
válasz
agyrágóbogár #4508 üzenetére
Basszus az volt a gond, hogy nem modelltérben voltam hanem papírtérben. Igaz h belekattintva a nézetbe, ami elvileg olyan mintha modellben lennék, de ugy tűnik ez esetben nem...
-
Rifle
újonc
válasz
agyrágóbogár #4481 üzenetére
A rajz mértékegysége és az insertált rajz mértékegysége különböző.
-
Nisida
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4481 üzenetére
Az a "gond" ,és méylségensen elnézést minden térinformatikai végzetségű vagy azt gyakorló, tanító, stb. embertől de alapjában ma nagyon sokan azt hiszik a térképi adatközlés vagy térképek digitális formában = térinformatika és ahoz csak és legeslegjobban a térinformatikusok értenek.
Hát sajnálom de ki szeretném ábrándítani őket mert nem! Az, hogy az e-közmű rendszert térinformatikai rendszerben és elgondolás mentén csinálták meg egy dolog, és ezt még el is kell fogadnom és el is fogadom mert a BIM , meg stb korában kell. De az , hogy az általunk delegált, választott, MMK delegáltjai között egy h...f. nem volt aki felszóllalt volna , hogy oké legyen de értsétek meg a mérnököknek jelen állás szerint nincs szűkségűk térinformatáikára. A mérnökönek csak és kizárólag - néhány kivételt eltekintve - egyszerű közmű nyomvonalra van szükségük. Ha ezt meg csináljuk akkor utána lehet még benne , a kis kék düznit is nyilvántartani de nem ez a cél. Szerencsételen szolgáltatók - persze nem minden mert volt oylan aki még ma sem tudja prezentálni a nyomvonalakat - meg pénzt időt kültöttek egy elb... szisztéma szerinti adatközlésre.
Vagyis úgy ahogyamn a 90' -es években egy vagon önkormányzatott hülyítettek meg a tériformatikusok , hogy csináljatok sok sok pénzért térinformatikát meg vegyetek rendszert, ja aztán még 3x annyi pénzbül töltsétek fel adatokkal metodusban .... most is megcsináltak nekem mint mérnöknek szükségtelen sok szart , de éppen azt amire nekem mind mérnöknek kell arra már nem jutott idő, pénz, paripa, fegyver ......és amikor ezt felkérdeztük, sokan , akkor az volt a válasz , hogy maradiak , elmaradotak és "hülyeék" vagyunk de a dühünk persze kellet az MMK nak mert lehett b... a Lechner központott vele , mikörben a kamara delegált tagjait kellet volna képletesen felhúzni az térképi adatbázis lámpaoszlopaira mert egy sem volt aki lett volan bátor nem azt mondani , hogy Éljen Eduárd.
Ja és én is hüyle vagyok , hogy erre nem figyeltem 3 -4 éve amikor az egész elkezdődőt.
U.I.: és akkor persze még nem beszéltünk a kiemelten védendő közművekről amik ha fent is vannak akkor max települési érintetség megjelőléssel nehogy már egyszerübb legyen az élete az embörnek, persze külterületen , Csajágaröcsöke alsón aztán marhára nagy truváj lenne legalább a védőövezett felrakni mert úgyi az arabus tenoristák majd éppen a barátság köolaj vezetéket 2 méter mélyen szeretnék felrobbantani és ehez persze hogy az eközmű adatait használnak
-
hidaipetya
csendes tag
válasz
agyrágóbogár #4476 üzenetére
Őszintén mondom, tapsoltam örömömben a monitor előtt amikor kipróbáltam!
Roppant hálás vagyok érte, hogy megosztottad, nagyon szépen köszönöm!
-
lumpy92
aktív tag
válasz
agyrágóbogár #4399 üzenetére
Köszönöm.
Közben én is erre a megoldásra jutottam. Ugyanakkor számomra érthetetlen, hogy miért nincs méretezési lehetőség, ami szintén határvonal kereséssel kezdene, ez így eléggé lassú és körülményes. -
kriszpontaz
veterán
válasz
agyrágóbogár #4392 üzenetére
Szívesen.Örülök hogy ez volt a baj.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
agyrágóbogár #4390 üzenetére
Átváltás előtt ments rá a Civil3D munkaterületedre mert állíthatod be újra.
Válts munkaterületet Tervezés és elemzés-re Civil3D-ről (jobb alsó sarok környéke fogaskerék ikon).
Majd nézet fül - Map feladatok lap -ot kapcsold be.
Ha megvagy akkor a mapbase alatt a default valószínűleg be lesz pipálva. Azt lődd ki.
Ezután a feladatok lapot bezárhatod, majd visszaválthatsz C3D munkaterületre.A szerencsétlen C3D alapból behozza ezt a feladatok lapot (ami amúgy MAP cucc). A
MAPOPTIONS
paranccsal kikapcsolható a feladatok lap megjelenítése indításkor kilövésével.Jelezz vissza ha megoldódott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest