Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz
hoffman_ #2829 üzenetére
2. Profiles itt válaszd ki, az AutoCAD nálam nem látszik mert kitöröltem a fölösleget, de lehet van olyan, hogy ACADHVAC MEP etc. sima AutoCAD profilra válts.
3. workspace oprions jobb alul fogaskerék
4. AutoCAD classik, hogy olyan legyen mint a régi fajta
egyebet nem tudok mondani
-
kriszpontaz
veterán
válasz
hoffman_ #2825 üzenetére
Totál eltűnik vagy csak összecsukódik és a fülek/feliratok látszanak? Ha full eltűnik akkor CIU hiba, sérült a fájl. Amennyiben szükséged van rá az alap Autocad CUI-t el tudom küldeni cserére, vagy simán az otthoni gép munkaterületét lemented egy CUI fájlba és visszatöltöd a munkahelyen, felülírod vele a régit.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
hoffman_ #2802 üzenetére
Kiadod a vonallánc vlánc parancsot (angolban pline), vagy rákattintasz az ikonjára.
Leszúrod a kezdőpontját, majd beütöd a hosszt, pl. 200, ezután nem entert ütsz, hanem beírod a < jelet (AltGr + Í).
Így a fix hosszal szabadon mozgathatod a vonalat amekkora szögben csak akarod, utána újabb leszúrással zárod a szögparancsot, de az autosnap is működik közben.
Ha a < jel után értéket ütsz, akkor a szöget adod meg direktben enterrel zárva (óramutató járásával ellentétesen asszem). Értelemszerűen utána kéri a következő pontot, vagy zárod a parancsot. -
wolfman
veterán
válasz
hoffman_ #2787 üzenetére
Nálam ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy most közmunkán vagyok a cégnél, aztán a felvételi esélyeimen hatalmasat lendítene a Cad ismerete. Idebent senki nem ismeri, a mérnök is kézzel rajzol, aztán a napi egy rajzol le lehetne rövidíteni lényegesen. A héten bejött egy feladat, 30 raktárat kellett lerajzolni és annak pontos tartalmát, aztán a kényszer nagy úr volt, belelendültem és most már tudom mi merre. Persze még mindig csak 5%-át ismerem, vannak hatalmas ködfoltok, de már tudom merre induljak.
Nekem egy jóbarátom ajánlotta, hogy gyakorló feladatokat nézegessek és úgy tanuljam, mert a bibliák konkrét tanulásra nem jók, csak a funkciókat tudod meg hol keresd. Van egy olyan könyvem, hogy AutoCad tankönyv és példatár. Na ebből egyszerűbb egy fokkal (2009 környékén jelent meg).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest