- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
Ha beírom hogy FKR:
Parancs: FKR
majd nyomok egy space-t akkor ezt írja ki::
Aktuális FKR neve: *NÉVTELEN*
Adja meg az FKR origóját vagy [laP/NEve/OBjektum/Előző/Nézet/viLÁg/X/Y/Z/ZTeng]Ezután beírom azt hogy új:
<viLÁg>: ÚJ
Adja meg az új FKR origóját vagy [ZTeng/3pont/OBjektum/Lap/Nézet/X/Y/Z] <0,0,0>:Ezután kattintok, de nem történik semmi.
Amit írtál azt bemásoltam a két file-ba, de az egyéni sraffozást még mindig nem látom. Mit csinálok rosszul? -
Winner_hun
félisten
Ott elakadok, hogy az az ÚJ az hova menjen? Itt van amit próbáltam:
Parancs: FKR
Aktuális FKR neve: *NÉVTELEN*
Adja meg az FKR origóját vagy [laP/NEve/OBjektum/Előző/Nézet/viLÁg/X/Y/Z/ZTeng]
<viLÁg>: ÚJ
Adja meg az új FKR origóját vagy [ZTeng/3pont/OBjektum/Lap/Nézet/X/Y/Z] <0,0,0>:
Parancs: *egyeni16.8,hatch
A(z) "*EGYENI16.8,HATCH" ismeretlen parancs. Információért nyomja meg az F1
billentyűt.
Parancs: 45,0,0,11.8793939,11.8793939,23.7587878, A(z)
"45,0,0,11.8793939,11.8793939,23.7587878," ismeretlen parancs. Információért
nyomja meg az F1 billentyűt.
Parancs: -0
A(z) "-0" ismeretlen parancs. Információért nyomja meg az F1 billentyűt.
Parancs: 315,0,16.8,11.8793939,11.8793939,23.7587878, A(z)
"315,0,16.8,11.8793939,11.8793939,23.7587878," ismeretlen parancs.
Információért nyomja meg az F1 billentyűt. -
Winner_hun
félisten
Tegyük fel van 10 db vonal, aminek egy tengelyvonalnál van a vége. A tengelyvonalon át tükrözöm ezt a 10 vonalat, majd ezeket szeretném nem egyesével egyesíteni, hanem egyszerre az összeset. Az egyesítéssel eddig ment is, de csak soronként (egyesítést kiválasztottam, majd a tengelyvonal mindkét oldalán a vonalat, majd enter, ekkor egyesítette, majd megint enter (ismétlés) és innen ment az egész előröl)
Na ezt az szerettem volna lerövidíteni. -
Winner_hun
félisten
Megtaláltam, másik, be nem kapcsolt eszköztáron volt. Más baj* is van ezzel a fajta egyesítéssel, így ez kimarad a használatból
* külön kezeli a vonalat, mintha 2 darab lenne, kijelöltem, az egyik végét elmozdítottam, majd a másik végét is, a közepe meg maradt a régi helyén, ami a két vége a vonalnak.
-
-
Winner_hun
félisten
Őőőő igen
Szóval van sok párhuzamos vonalam, amit elmetszek vagy tükrözök, ezeket az egyesítéssel lehet egyé tenni, de egyszerre csak 1 vonalhoz tartozó vonalakat lehet egyesíteni, ami néha igen időigényes, ezt az időt szeretném lerövidíteni.
Erre kéne valami megoldás, hogy lehet-e egyszerre több vonalat kijelölni és azt egyesíteni. -
-
-
Ödike
tag
Helló Mesterem!!
Az 1. és 2. kérdésemre a válaszod nagyon köszönöm, már használom is!!
A 3. válaszodban említett rézsüvarázslót hol lehet elérni? 2005ös Land Desktopot, Civilt és Rastert használok.
A terepeket elkészítem külön-külön (jelenlegi terepfelszín a geodéziából és a tervezett tó jellemző töréspontjai vonalláncból kialakítva "z" koordinátákkal ellátva. Így két terepmodellem van egy adott helyen).
Ez lehet, hogy hülyeség, de igy tudtam eddig csak megoldani. Egy nyomvonal mentén rajzolt két keresztszelvényt ezután egyszerűen összemásoltam, így lett terep meg földmű vonalam is, illetve így mát rudtam alá tenni mm hálót, saját készítésű magassági létrát.A 4. pontban szarul irtam le a gondom, mivel nekem a vízszint sajna nem mindig vízszintes. pl egy vízfolyás mentén a felszíngörbe és a mederfenék távolságát kell mélységvonalas (szintvonal szerűen) mgjelenítenem.
Köszi a Segítséget
Ödike -
-
Winner_hun
félisten
Ok, de így sem értem. Ha két vonalat jelölök ki, amik egy vonalban vannak, az egyik végét megfogom (ahol nem találkoznak) akkor csak az aktális darab mozog. Viszont ha azt a pontot fogom meg, ahol el vannak metszve, akkor mozog mind a kettő. Így jó?
Normálvektor 1 hol ellenőrzihető? Sorry de nem igen értem ezeket, elég kezdetlegesen ismerem csak a programot.
Tulpanelről sem hallottam még, így azt se tudom mit nézzek. -
-
ronaldo
őstag
A 3D-ben munkálkodás milyen előrelépéseket hozott az előző (2006) verziókhoz képest?
Más: 2006-ban vagyunk, és az FKR Origo paranccsal arrébbpakolom az én cuki kis tengelyeim nullpontját. Viszont ha nézetet váltok, hogy osztókört húzzak, oda egy hengert készítsek, majd kiosztással sokszorozzam őket, majd nagy naívan visszatérek valamelyik izometrikus nézethez, akkor látom, hogy ezek a barom hengerek a levegőben lógnak, mert a nézetváltással a koordinátarendszer teljesen megbolondult. Na ez mitől van?
-
-
kékegér
csendes tag
AutoCAD 2006 diákverziót használok.
Nem, nem sík spline-t hoz létre.
A tulajdonságok palettán az egyéb tulajdonságok között szereplő
(Zárt : Nem)
Sík : Nem
adat jelenik meg.
Spline-t úgy rajzolok, hogy az alapértelmezés szerint megadott tűrésnek megfelelően sorra megadok olyan pontokat, amelyekre a görbét illeszti a gép, majd ezt követően háromszor lenyomom az enter billentyűt, azaz a spline nem zárt, a kezdő és a végérintő pedig az alapértelmezés szerint megadott.
Egy síkra illeszkedő pontok esetén én azt várnám, hogy a görbe egyéb tulajdonságok mezőjében a Sík : Igen kiírás szerepelne.
Ameddig ezt nem végzi el, addig hiába húzok a beillesztési pontok síkjában bármilyen vonalat, azzal a görbét nem fogom tudni elérni, metszeni, metszéspontot kijelölni.
És ez baj... -
-
Winner_hun
félisten
Próbálgattam, de nem tudom, hogy hogy kell használni
A stretch-t beírtam, de nem sokra mentem vele azon kívül, hogy egy stretch szöveget elhelyezett nekem a rajzban.
Itt van a fehér vonal: [link] ami tőle lefelé van, azt vagy megtoldani x mérettel, vagy elvenni szeretnék belőle, azt hogy? 2k7-es verzió, 2k4-ben a jobbklikkes menüben ott volt a megoldás, de itt nem tudom megcsinálni. -
Winner_hun
félisten
Igen, az egy pontban való megtörést használom. Ezt az ikon mögött dolgot nem értem
Amit alulra kiír, hogy ha rákattintok?
Parancs: _break Válasszon objektumot:
Adja meg a második töréspontot vagy [Első pont]: _f
Adja meg az első töréspontot:
Adja meg a második töréspontot: @
Parancs:
MEGTÖR Válasszon objektumot:
Adja meg a második töréspontot vagy [Első pont]: -
kékegér
csendes tag
Meghajlok a tudásod előtt!
3D lapok már vannak szilárdtestekből. Azonban a siker mégsem teljes.
A terep amin dolgozom, egy térkép fölé van illesztve, és a különböző terep részletek (szilárdtestek) mind lenyúlnak a térkép síkjába. Ebből adódóan, ha szétvetem, sok olyan lap keletkezik, melyeknek csak bizonyos részletei kellenének (például egy beton kocka fél métert lógjon ki, a többi hét méter lefelé nem kell).
Ennek kiküszöbölésére a szilárdtestek egyesítésével próbálkoztam (inkonzisztencia hibás részletek miatt az egészet egyesítenem nem sikerül), amely ezt a problémát megoldja.
Ellenben az egyesítésre került objektumokat (immáron a 3dsmax export-import elvégzésével kapott 3d lapokat) szeretném külön csoportokra bontani, és a csoportoknak különböző színeket adni (föld, kerítés, ésatöbbi).
Ez esetben mi a trükk? -
kékegér
csendes tag
Szét lehet vetni mindent vonalakká, éppen csak korlátozottan:
első szétvetésből adódik a lemezekkel való lefedés,
második szétvetésből adódnak a határoló körvonalak.
Ellenben, a 3d lap nem lemez hanem felület (a menüben is így jelenik meg; egyik oldala sem átlátszó, többet nem tudok róla egyelőre),
továbbá a nem háromszög alakú lapok és a görbe vonalak kihúzásával nyert felületek nem vetődnek szét háromszögekre.
Valami olyasmiről lenne szó, mint amikor 3d takart drótváz megjelenítéssel nézel meg egy hengert -ekkor a háromszögekre bontás függ a ráközelítéstől, és sejtésem szerint valamelyik rendszerváltozótól is.
Azaz: a kérdés továbbra is az, hogy szilárdtestet hogyan lehet 3d lapokra, és elsősorban háromszög lapokra átdarabolni
-gondolok itt arra, hogy a szilárdtesten megjelennek nem háromszög alakú lapok is, amelyeket szintén háromszög alakú 3d lapokra kellene bontani?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
power12
csendes tag
Húh, ez biztos jó lesz, bár majd csak holnap tudom kipróbálni.
De a magyar szavak azért vannak benne, mert azokat Te definiáltad, mint változó, vagy azért mert magyar CAD-re írtad?
Mindenesetre nagyon köszönöm, lehet, hogy megszabadítottál egy csomó munkától.
Te hol tanultad ezeket? Ha én is megszeretném, mit tegyek?
Mert kerestem, már leírásokat, de nem nagyon találtam. -
lúzer
veterán
Itt a V2.0
Ez nem áll le hibával szövegnél pl.
méri a vonalat, vonalláncot, kört, ívet
(defun C:MÉR()
(setq mindhossz 0.0)
(setq tmp(ssget ''_I'' '((-4 . ''<OR'')(0 . ''POLYLINE'')(0 . ''LINE'')(0 . ''CIRCLE'')(0 . ''ARC'')(0 . ''LWPOLYLINE'')(-4 . ''OR>''))))
(if (= tmp nil)(setq tmp(ssget '((-4 . ''<OR'')(0 . ''POLYLINE'')(0 . ''LINE'')(0 . ''CIRCLE'')(0 . ''ARC'')(0 . ''LWPOLYLINE'')(-4 . ''OR>'')))))
(setq xxdb(sslength tmp))
(setq INDULO xxdb)
(REPEAT xxdb
(setq INDULO (1- INDULO))
(setq i (ssname tmp INDULO))
(setq j (vlax-curve-getdistatparam i (vlax-curve-getendparam i)))
(setq mindhossz (+ mindhossz j))
)
(princ ''\nA teljes hossz: '')(princ mindhossz)
(princ)
);defun
UI: az <OR.....OR> egy sor
tehát így kezdődnek a sorok:
(defun
(setq
(setq
(if
(setq
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged