- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
albgab
aktív tag
akkor egy másik kérdés:
új szerverünk lett
de valamiért a hálózat lasabb lett (eddig sima p4-es gép volt most hp legkisebb szervere, elvileg sokkal jobb)
valamit át kell állítani az autocad-ben, hogy megint jó legyen?
Sokáig tölti a nyomtatási beállításokat.Láttam a pécsi képeidet
jókén itt dolgozom
-
boecce
tag
Köszi a segítséget!!
Amugy ami nálunk fut az 2006-os , a Mech-Desktop részeként
És ugye persze az alap egy példán :
1. Line , (pont megad, persze hogy abszolut)
2. következő line (pont megad, előzőhöz relativ)
stb...
Ezzel még nincs is baj, meg lehet szokni, sőt gépész-felhasználóként ha magamnak szerkeszetk, akkor a megmunkálás origója már az első lépésnél a WCS .
De sok a ""hozott"" rajz, amit a konstruktőr (adott szabadságával élve) a rajzon ""akárhol "" elhelyezi a darabot. Nos ekkor kell a ""Move"> All> (célszerű pontot megmutat) > és 0,0,0
No ekkor jön a meglepi, mert a célszerü pont az első mutatott pont a rendszer számára, a "0,0,0" pedig másodikként csak relatív, vagyis nem mozdul a rajz.
Hozzászokta régebbi CAD-nál, hogy ha kell, én váltok a "@" -cal nem abszolutra, és nem pedig fordítva, hogy a "#" -kal kényszerítem az abszolut méretmegadást.
De már rájöttem a segítségeddel, hogy szélmalomharc lesz ez részemről, mert ha magamnak szerkesztek akkor a saját sablonba mentve a DYNPICOORDS értékét , müködni fog, a hozott rajzokra meg esélyem sincs, hogy az én kívánságomra máshol átállítsák, és hozzám már így jöjjön :-((.. Ha meg már nekem kell állítani minden esetben, akkor meg majdnem mindegy, hogy nyitáskor állítok rendszerváltozót, vagy amig a rajzon dolgozok néhány percet, addig marad a relatív -
boecce
tag
Kösz, egy kicsit megkésve is.
(nem is értettem eleinte a választ, nem néztem hogy nekem szól)
Nemcsak 45 fokról volna szó...
az csak ebben a menüben alap, ha a num5 a kiinduló, onnan nézve tényleg 45 fokoknént, de a num5 lenne e "@" karakter, és ha "nem nevezetes szögek" esetében pl a "0" billentyű a "<" . Vagyis polár szerkesztés jobb kézzel, és nem AltGr+valami. Pontosabban, a "Ctrl" ugye könnyebben eltalálható, és a numpad is könnyebben kezelhető mint a 105- ös billentyüzet.
De ujabb bajom van a Desktopppal, és ez sokkal fájóbb:
Pontmegadás alapból (ha nem az első pont az) relatív. Nekem a legtöbbször abszolut kellene, és ezért oda kell figyelnem, hogy a pontmegadás bevigyem a"#" jelet. Nagy szívás legtöbbször, ha "hozott" rajzon a World origóba mozgatnék miondent, és ugye a pontmegadás 0,0, de relatív.. Vagyis nem történik semmi:-(( Persze ez akkor van ha sietek, és ilyenkor méginkább hátráztat.
Szóval: hol lehetz átkapcsolni azt hogy minden megadás abszolut legyen default, és csak kérésre relatív vagy polár?? -
3DFan
aktív tag
Rajzoltam kört, bele szám, majd mutatónyíl hozzá. Blokká konvertáltam. Lehet vonszolni is. 1.Mire írtad, hogy nem rángatható? Ha bejelölöm az explode opciót blokk beillnél akkor a számok átírhatók benne, igaz ekkor a move paranccsal mozgathaó egyben.
A qleader -el lehet nyilat rajzolni, egyúttal itt tudok egyéb opciókat állítani. 2.Nincs ennek a parancsnak ikonja? 3.Jól látom, a leader parancs azt a nyílvégződést használja ami legutóbb a qleader-ben volt alkalmazva? -
stupid user
tag
most kipróbáltam: a régiből (2001 ből) kimásoltam rajz részleteket, betettem egy olyanba, amit mostanában csináltam 2 sec. ugyanazokat kimásoltam és visszatettem az 31 sec.
kimásoltam pár újonnan készült blokkot, amivel mostanában gond van és simán bemásolt a régi rajzba
ezek szerint csak az új rajzaimmal van baj.
/ az egész egyébként azóta kezdődött, amióta elkezdtem kijavítani a blokkjaimban azt a hülyeséget, hogy a beillesztési pont a blokkon kívül van. Emiatt ugye a blokkokat ugyanazin a néven újra definiáltam a blokk gyűjtő rajzban és onnan pakolászom át oda, ahol kell./
-
stupid user
tag
újabban minden rajznál csinálja, bár ha vadiúj üres rajzba teszem bele, akkor csak kb.: 1,5 perc
ha 2002 LT-vel csinálom ugyanezt a a műveletet, akkor 1 sec. valószinűleg nem rajz függő, inkább a program dolgoztatja magát valami felesleges körökkel.
Tudsz esetleg az AutoCAD-nek olyan regisztrációs fájljáról, ahol látható lenne, hogy milyen műveleteket hajt végre a háttérben? A parancssorból sajnos nem derül ki, mitől tart ennyi ideig.
-
3DFan
aktív tag
-
3DFan
aktív tag
Bocs, nem vágom. A profil persze külön fólián van, a program hozta létre. Papírtérben az marad látható, a modellt fagyasztom (persze csak az aktuális nézetablakban). Modelltérben viszont hiába csinálok nézetablakokat, a profilnak a fóliáját ha fagyasztom akkor eltűnik a papírtérben is. Nem? Izolálás alatt mit kell érteni?
-
3DFan
aktív tag
Közben sikerült. A Listához adás opcióval felkerül a felső ablakba (ez maradt ki eddig), ott kijelölve -- apply--all....működik rendben. Köszönöm Nektek.
A Begin AND End AND és a Begin OR End OR között mi az eltérés?
A fóliáknál létrehozott New Group Filter-t fel lehet használni a benne foglalt fóliák tömeges kiválasztására?
Csináltam egy profilt egy testről (amiről tegnap beszéltünk), azt hogyan lehet átvinni egy új nézetablakba? Lehúztam a testről de néhány vonal ottmaradt. Úgy láttam két fólián lettek az elemei tárolva létrehozáskor, gondolom mindkettőt ki kell jelőlni, hogy a teljes vetület mozgatható legyen. -
3DFan
aktív tag
"vagy (papírtéren belüli modelltér)" ezt nem értem.
Hogyan lehet a papírteret frissíteni? Elforgatom a modellt a modelltérben de a papírtérbeli nézet nem frissül. Vagy ez normális?
Ha több Viewport van egymáson akkor csak a külső keretet tudom aktívvá tenni. Hogyan tudom a belsőt kijelőlni? -
3DFan
aktív tag
Másképp csináltam, de ezt is akartam kérdezni: A SOLPROF (Profile) parancs vetítési iránya összefügg az aktuális koord. rendszerrel, vagy a képernyővel párhuzamosan vetít?
Egyszer elé rakta az elkészült profilt, máskor mögé.
A View parancs beforgatta a modellt a kivánt irányba és beletette egy nézetablakba amit szintén a parancs kreállt. De ez még 3D test geometria volt csak elforgatva. A Drawing parancs "kilapította", tehát sík lett, ahogy a nézet kívánta. Így csináltam.
A létrehozott nézetablakokat hogyan tudom mozgatni? -
3DFan
aktív tag
Köszönöm. Nagyon vágod ezt a témát.
Nagyon jó ez a program, régebben nem tetszett amikor még pontok koordinátáit kellett beírni, állandóan rakosgattam a kordináta-rendszereket, hogy onnan számolja a nullát és könnyebb legyen dolgozni vele. De most, hogy kijelzi a méretet a képernyőn ismét megtetszett. -
-
3DFan
aktív tag
Az ívméret ok, én bénáztam.
Nem érhettem el a zoom határt, mivel nem nagy rajz volt, és képernyő méretre sem tudtam kicsinyíteni. De ezt nem mindig csinálja.
A Tools-Workspaces menüben vannak a módok: 2D Drafting, 3D Modelling és amit kerestem az AutoCAD Classic. Vagy alul fogaskerék ikon.
Rajzoltam egy vonalat 1000mm-re, erre méretezésnél 999.98 értéket tesz fel. A beállításánál 1000 ír, de ugyanott mért értéknek 999.97valami. Miért teszi ezt? Van valami tűrés beállítás rá, vagy pontosság? -
3DFan
aktív tag
Köszönöm szépen, de ne fáradj. Csak ismerkedem a programmal.
Más: Ívhossz méretezésnél kijelölöm az ívet és ahogy viszem távolabb ill. közelebb az ívhez a méretetvonalat úgy változik a méret értéke. Ez normális? Az ív hossza annyi amennyi akárhova teszem a méretét, nem?
Scroll-al való nagyítás-kicsinyítés esetén ha ránagyítok az elemre működik, de kicsinyítést csak bizonyos fokig engedi. Tehát nem tudom képméretre kicsinyíteni. Ha megint ránagyítok és utána kicsinyítek akkor valamivel kisebbre engedi kicsinyíteni. Fura. -
Kephamos
addikt
natívan??
emulálás nélkül?Aha. azt hiszem ez a megfelelő szó, de ha nem, akkor javítsatok ki!
---------------
Ismerősömtől hallottam, hogy egy cég megfizetett néhány szakembert, aki megoldotta, hogy fusson Linux alatt is tisztességesen a Cad.
Hát igen. Reméljük hamarosan széthullik a kartell. És szerintem hülyék is, mert rengetegen használnának linux alatt cadet. Nem kellene attól tartani, hogy a rengeteg rajz elszáll vírus vagy valami hasonló miatt. -
tammmy
tag
Sikerült! Köszi a segítséget.
Még egy kérdésem lenne. Azt meg tudom-e csinálni, hogy az x-es vonalnál a vonalvastagságot beállítom mondjuk 0,7-re, de az x-es vastagsága más, pl 0,3?
Ez azért lenne jó, mert vastag vonalnál elég csúnyán néznek ki az x-ek a vonalon, nagyon összefolynak. -
-
Dagaddt
aktív tag
Neked nem felejtettem el a képet amit ígértem csak azóta azt a projektet elvetettem! (ill még lehet megcsinálom de az nem mostanában lessz)
Amit most csinálok azt fogom elküldeni de nem 2007el lessz renderelve hanem 2008al mert abban sokkal okosabb a a nap meg van égbolt skyligh sunlight és a mental is újabb benne
-
stupid user
tag
bocs, hogy hánytorgatom a múltat, de felhasználtam a parancsot, amit gyártottál, egy ideig tökéletesen működött, de ma egy elég fura hibaüzenetet kaptam (ACAD 2008)
Select objects:
; error: no function definition: VLAX-CURVE-GETENDPARAM
Command:tudnál esetleg javasolni valamit?
-
sto1911
veterán
Koszi a valaszt, viszont ezt nem ertem: "ezzel párhuzamos parancs falvastagággal, pl. 0,25 majd szétveted
ezután párhuzamosokkal szerkeszted a nyílászárók helyét"
Ha kifejtened megkoszonnem, mint latod, tok kezdo vagyok CAD-ben, raadasul nem is nekem kell, hanem bnomnek... -
-
Dagaddt
aktív tag
Hú kösszi végre van perspektíva!
Szupi!
Hát ahozképest szerintem mindenképpen szép az Artlantis-os render, hogy ha vannak anyagaid és gyakorlott vagy (ami egy ilyen program esetén nem túl nehéz) a kép klitt klatt és megvan anyagokat csak egyszerűen rá kell húzni a testekre és csá!
Szerintem bőven elég jó! Még űzleti alkalmazásra is!
Én persze a sulihoz használom!Míg mondjuk egy maxban azért el lehet veszni az anyagozás és a fények bugyraiban! Szerintem egy tervezőnek felesleges! Aki multimédiában vagy játék iparban dolgozik annak van szüksége komolyabbra! SZtm. Bár ha időm engedi én is beletanulok! Ez a C4D milyen egy 3DsMax-hoz képest??
Ismered?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Revolut
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged