Aktív témák
-
Bluegene
addikt
nézd, ha az nvidia megkétszerezi a GTX 285 teljesítményét, akkor oda hova lesz elég egy 1200 sp-s 5870? le fog tőle maradni 20-50%-kal, ugyanez lesz az X2-essel
sajnos nem lesz elég, az sp-szám növelése viszonylag kis magméret növeléssel megoldható, 220mm2-en kijön a 2000sp 40nm-en Abu szerint is, a jelenlegi RV770 260mm2
, így megvan az olcsó 2000sp-s gpu
ha képesek rá miért fogják vissza magukat? ha képesek megverni az nvidiát miért ne vernék meg?
1280ALU 64TEX 32ROP 900MHz a 900mhz a gond, ahhoz h sok chip elérje növelni kell a feszültséget ami hűthetőségi, fogyasztási problémákat szül főleg az X2-es verziónál, okosabb kiadni 750-800mhz-en de több végrehajtó egységgel
ugyanakkor én arra is gondoltam h nem egy 220-230 mm2-es 2000sp-s középkategóriás chipet gyártanak, hanem inkább egy erősebbet, de erre kisebb az esély(280-300mm2, 3200sp)
-
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #4925 üzenetére
anno én is vaciláltam h 3850 vagy 8800GS akkoriban mind2 olyan 35K körül volt
végülis a 3850 mellett döntöttem, mert az egy teljesértékű kártya, a 8800GS nyesett selejt kár
-
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #4923 üzenetére
ezt örömmel olvasom, nekem is volt 3850-esem, jó volt, csak azért cseréltem le 4850esre mert 800sp nagyon megdöbbentett és kellett nekem egy ilyen
most pl nem tervezem lecserélni a 4850est hisz 1280ba mindent visz a crysis-t is beleértve maxon, de ha kiderül hogy 4000sp van benne akkor hmmm...
valszeg én kivárok egy szériát, megtehetem az 1280as felbontású monitorommal és 4850-el
mod: látom cseréltél avatart gondoltam én is
-
Bluegene
addikt
válasz
FRENK1988 #4917 üzenetére
nem lehet tudni, de sztem 2-3X
az nvidia kártyája legalább 2X lesz gyorsabb a GTX 285-től, de sztem még több, mert sok dolgot elszúrtak a GT200-ban
szal muszáj lesz felkötniük a fehérneműt
persze sokan azt mondják majd h egy kismértékű növelés 1200sp-s kártya a realitás
sztem csak kishitűség beszél belőlük, az Ati ki fog hozni egy erős, életképes kártyát, nem pedig egy olcsón gyártható vérszegényt -
Bluegene
addikt
válasz
Gonosz15 #4914 üzenetére
az 5850 lehet 256 bites, többek között pont itt fognák vissza
az 5870 viszont drágább lesz és nagyobb teljesítményű, lehetséges az 512 bit, egyszerűen beépítik az árba az 512bitet ennyi
azért gondolom az 512bitet mint lehetőséget, mert ez nem 1,2 teraflopsos lesz hanem mondjuk 2,5 teraflopsos akkor már igencsak szűk lehet a 256bit, hiába Gddr5
egyéb kivetnivaló? csupán találgatok, de az "esetleg 512bit" nem zárható ki, hisz megnövekszik a számolási kapacitás--->sávszéligény nő, ennyi
, az 5850-nél meg faragnak az úgyis olcsóbb
-
Bluegene
addikt
várd meg, én azt javallom
sokkal időtállóbb egy új kártya mint egy régebbi agyontunningolt, jó az a 8800GT addig, jó kis kártya az
a másik h sokkal nagyobb "performance-boost"-ot fogsz tapasztalni, szal mindenképp húzzd ki addig
a harmadik pedig az h esni fog az ára a 4890nek sztem egy tizest mikor kijönnek az új csodák(nem feltétlenül kell atit venni vedd azt ami jobb, lehet ezúttal nvidia nyer, látom i7-esed van, nem lesz gond a kihajtással sem, pláne ha nagy a monitorod)
Gonosz15: írtam h esetleg 512bit, miért lenne felesleges? ha nagymértékben növelik a számolási képességet növekszik a sávszélesség igénye is
-
Bluegene
addikt
5850: 1GB GDDR5@3,6Ghz, 2000sp(vagy több), 600-700mhz, 256bit, 40-50K kezdőár
5870: 1-2GB GDDR5@5ghz, 2000sp vagy több, 800mhz körül, esetleg 512bit, 60-80K kezdőár
5870X2, 2-4GB GDDR5@4-5Ghz, 4000-6000sp, 800mhz körül, 2X512bit, 5-7teraflops, 120K körül
5670: 128bit, 640-800sp, olyan 4770 szintű kártya, teljesen oké olcsón
majd fejemhez vághatjátok, de ez az én vízióm
Nvidia: 480sp vagy kicsivel több, optimalizált architektúra, 1-2GB Gddr5@4-5Ghz, 6-700mhz
kábé egy 9800GTX-től háromszor gyors, 100K körüllesz egy selejtebb változata is(iolyan mint a GTX 260)
sajnos az Ati sem engedheti meg magának azt a luxust h kismértékben növeljék a sp számot: [link] A méretére olyan 210-230 mm^2 tartok ideálisnak, ebbe úgy 1920 SP beleférhet ... Szóval jóval gyorsabb lesz.
tehát sztem is 2000 sp teljesen reális, de mi van ha bevállalnak kicsit nagyobb chipet mondjuk 280mm2(az sp szám növelése nem arányos a magméretnöveléssel) ami az rv770 mérete körül van és kijönnek 3000sp-vel, no akkor máris reális a 6000sp-s X2
és ez egy találgatós topic, de az 1200sp sztem édeskevés lenne az nv ellen, nagyon kevés és ezt ők is tudják, ha nyerni akarnak és pénzt is több kell ennél
az hogy marad az 1200sp és drasztikusan megnöveljék az órajelet sztem se reális, mert ahhoz több feszültség kell, nehéz hűteni pláne az X2-est
Sárpac: sztem Október-November, Karácsony előtt, nem tudni pontosan, ők se tudják még sztem, függ a TSMC-től is
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4906 üzenetére
jah biztos kemény lesz az rv870, nem csak egy "minor update"
János666 kalkulációi pl eléggé tévesek, mert olyan területek duplázásával számolt amiket nem is kell duplázni, és kifelejtette azt h a 40nm nem feltétlenül csak felére csökkenti, hanem pl tranzisztorsűrűséggel is operálnak
arről nem is beszélve h az RV770 a GDDR3mat is támogatja meg a GDDR5-öt, lehet az RV870-nél már csak a GDDR5-öt fogja, pl ezen is spórolhatnak területet, meg sok más apróságon is, amik összeadódnak
szal sokkal bonyolultabb a dolog, mind1 kiderül, de az 1200sp kereskedelmi("csalódás effektus" mint a 2900XT-nél) és racionális(több sp-nek nem olyan nagy az ára) szempontokból hatalmas bukta lenne
én már látom: az 5870X2, 6000 stream processoros szörnyeteg lesz, brutál hanggal, a Crysis Full HD@120fps pedig meg se kottyan neki, fel se pörög a ventije, mellette elintéz egy kis folding@home-ot is
hát inkább legyen ilyen azt kívánom mint valami ECO-Green cucc
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #4904 üzenetére
akkoris azt mondom ha van egy relatív könnyen továbbfejleszthető chipjük, ahol a teljesítmény növelése nem egyenesen arányos a magméret növeléssel, sztem nem érdemes kis lépésekkel haladni, jó Abu ezt mondta, mint láttuk mondott mást is ami nem jött be, nem kell szentírásnak venni
a logika azt diktálja h egy 250-300mm2-es erős chip legyen a közép felső kategóriába, szépen leszugorítják a többi részt, hisz egy UVD pl így is úgyis lejátssza a HD videót, azt például felesleges duplázni(jános666 szerint például kell azt is
), belepakolnak jó sok végrehajtó egységet, növelik a tranzsztorsűrűséget és kihoznak egy versenyképes chipet, ami le tudja gyűrni az nvidiát is
2000 vagy több, én ezt mondom
amit még hallottam h viszonylag nagyobb chip lesz az rv870 hasonlóan az nvidiához, és azt is nyilatkozta az egyik atis h csalódást nem fog okozni, hát 1200sp csalódás lenne szvsz, tehát én azt ki is zárnám
szerk: Nem hiszem, hogy szükséges lenne újra 100-150%-os teljesítménynövekedés VGA fronton. ez nem erről szól h mi szükséges, mi nem, sokan full HD-ban szeretnének játszani 24 colos monitorral crysis-t, az embereket ilyesmik győzik meg h 3 teraflops, 6 teraflops, crysis full HD 60 FPS, brutál giga kártya
ha meg csak annyiról van szó, h kismértékű gyorsulás, meg úgyis éleg az nektek, akkor a gamerek inkább megveszik az 512 sp-s brutál DX11 nvidia kártyát
a processor nem pedig korlátoz hidd el, a játéktól függ mennyire veszi igénybe, meg a felbontástól
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #4902 üzenetére
Az RV770 szerintem annyiban fog különbözni az RV670-től, hogy a 320SP-jét két további 80 utas Shader tömbbel egészítik ki, így 480SP lesz benne
nézd most nem őellene beszélek, csak magam mellett
már leírtam h viszonylag kis magméret növeléssel iszonyat sokat bele lehet zsúfolni, miért raknának bele csupán 1200-at? elég lesz-e az nvidia ellen aki dupláz és optimalizál? sztem nem, nagyon nem--->simán 2000 vagy több sp lesz benne, ezt diktálja a logika, nem is beszélve a marketingértékéről a "WOW" effekttusról ami az rv770 sikerében is közrejátszott
1200sp nem sok embert fog meggyőzni h cserélje le a 4850-esét/4870esét
2000-3000sp az már ütős -
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #4897 üzenetére
nincs igazad
SP-ken kívül minden mást illene megduplázni,miért is? az UVD-t, a PCI-E Exp interfészt a GDDR5 memory interfészt mi a túrónak duplázni? sőt ezeken még nyerhetnek is ha hatékonyabbá még kisebbé zsugorítják(nem csak a 55-->40nm miatt hanem azontúl is kevesebb tranzisztorból építi, tehát spóronaka tapasztalatok alapján), tehát a chip nagyrésze ténylegesen feleakkora lesz, több hely marad az végrehajtó egységeknek h hízzanaka textúrázókat például a jelenlegi 40-ről lehet csak kismértékben növelni hisz túl sokra nincs szükség az újabb játékokban
a sp-ket magukat amik csak a chip 1/3át foglalják arányaiban jobban lehet növelni, és még sok trükkjük lehet
ha igazad lenne az RV670 192mm2 320 sp-vel(55nm), akkor a te elved alapján az RV770-nek ennek 2,5 szeresének kéne lennie hisz annyival több a sp, 480mm2-nek kéne lennie, mint tudjuk csupán 260mm2, igen trükköztek így vagy úgy de megcsinálták, alig nőtt mégis a nyers teljesítménye duplázódott(nyílván az UVD, memory interfész...nagyjából ugyanakkora maradt szvsz, nem tudom honnan veszed h ezeket is "duplázták")
honnan veszed h az rv870-et nem fejlesztik tovább, nem trükköznek, sztem simán beleférhet több mint 2000sp anélkül h óriásira duzzadna a chip
az Ati chipjét eleve úgy tervezték h nagyon jól lehessen továbbfejleszteni, az RV870 die-shotja pedig úgy fog kinézni h az "egyéb" területek(pl UVD) egész apróra zsugorítják(nem duplázzák!
), az SIMD pedig nem 1/3-át hanem inkább több mint felét fogja kitenni, és "sűrűbb" is lesz
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #4893 üzenetére
55-ről mennek le 40nm-re, ami számtanilag ~53%-ára csökkentheti a területet,jah vagy másszóval közel a felére csökken az rv770
[link]
de ha megnézzük a felépítést az SP-k csupán (ránézésre) harmadát foglalják el a chipből
tételezzük fel h a többit jól lezsugorítják, felére(memory, PCI-E interface, UVD, narancssárga színű vmi), ami az SIMD és Texture rész azt arányaiban jobban lehet növelni
ergo a többi rész apróra zsugorodik, tehát a végrehajtókat jobban lehet növelni mint duplája
szal végeredményben 2000, de 3000 sp felett is lehet(utóbbi ha növelik a magméretet)
tehát ebből azt akartam kihozni, h az sp-k számát duplázzuk azonos gyártástechnológián, nem lesz duplaakkora chip hanem kb másfélszerese, elég csak ránézni a felépítésére
-
Bluegene
addikt
válasz
Gonosz15 #4716 üzenetére
biztos lesz nvidia csúcskártya is
egyelőre semmit sem tudni
sztem jobb lesz az Ati, ár/értékben és ez már sztem győzelem
Ati 58xx: erős kártya, mindenre futó játékra elég Full HD-ban is, jó ár/értékkel, X2-es verzióval is
Nvidia: drága csúcskártya, talán valamivel erősebb lesz az Atinál, fanatikusoknak ajánlott
sztem meg fog ismétlődni a GT200 és a RV770 viszonya, de az is lehet az nvidia elmarad, én mindenesetre többet várok az Atitól mint az Nvidiától, jobb az architektúrájuk, az Nvidia meg kihoz valami szönyet ami kevésbé hatékony
teljesítményben a duplázást várok +80-120% mindkét gyártótól, talán az nvidia megtartja előnyét de drága pénzért, szal mindenki atit fog venni aki nem gazdag
-
Bluegene
addikt
válasz
DemonDani #4321 üzenetére
igen először gondolom letapogatnak egy szobát és egy nőt
szal először tech demo lesz amit letölthetsz és kipróbálhatsz, olyan min 3-4 év múlva, olyan játék ami full élethű lesz 5-6 év, persze fene se tudja lesznek még "mű" dolgok is benne(végülis hibák, mert a fotórealizmusra mennek rá), hát mittommén
pl az assassins creed-nek gyönyörű a grafikája vagy a crysisnak mégse élethű, csak szép
mint egy szép Munkácsy festmény az se olyan mint a fotó, mégis jobban gyönyörködteti a szemet, mint a valóság, ugyanígy látom a számítógépes grafikát, sztem felesleges erre várni, majd előbb utóbb biztos lesz ilyen is persze olyan 4-6 évet adok neki
-
Bluegene
addikt
válasz
DemonDani #4315 üzenetére
gondolj bele a számítógépen lelősz egy embert aki full élethű, azért az parás
a másik meg h zavart fejű kisgyerekek most már tényleg összekeverhetik a valóságot a játékkal, most már sokkal könnyebb lesz(iskolai lövöldözésekre gondolok), persze az agresszió levezetésére jók a játékok a legtöbb esetben, de ha full élethű ki tudja vmi amerikai hülyegyerek nem veti-e majd össze h tényleg ilyen(és kiróbálja)
sztem ilyen h fotórealizmus csakis valamilyen scanner-rel lehet, 100% élethűen megrajzolni képtelenség egy emberi arcot, vagy nagy munka,
egy scanner szépen letapogatja a szobát 3D-ben, és átalakítja, a programozó meg az utómunkát végzik
gonosz15: jó pancsizást!
-
Bluegene
addikt
igen a számítógépes animáció, szal jól néz ki, akkor is ha ordít h sz.gép
példa a far cry1 v crysis v mirrors edge, látszik h rajzolt de lehet pont emiatt fog meg
ha túl élethű, sőt tök olyan(ezt nehéz még elképzelni) az talán ijesztő, gondolj bele lelősz egy embert és ultra élethűen haldoklik stb, tök úgy néz ki mint a szomszédod azért az már parás
sztem ha elérjük ezt a szintet, lesznek direkt "számítógéppel renderelt kinézetű" oldscool játékok is
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #4301 üzenetére
A 4db RV770 GPU csak a nő arcát renderelte, és a háttér fixen oda volt vágva, vagy az is lemodellezett és élőben kirajzolt cucc? Mert ha így nézzük egymagában csak az arc, még nem akkor "húde" 4 GPU-nak, kéne még vagy 4 másik a háttérnek, és még 4 a teste többi részének.jó de kábé évente duplázódik a gpu-k teljesítménye, szvsz
5 év múlva egy R1200 9890X2 kártya el fogja bírni, meg aztán optimalizálni lehet
egyébként fless lehet a filmszerű játék, vannak mozifilmek amik számítógéppel csináltak(pl Beowulf), persze az más, nem real time-ba
-
Bluegene
addikt
fene se tudja, régen a 2900pro volt ilyen, amelyik nem bírta az "XT" órajelét, az lett pro, 740 helyett 600mhz
mégis fel lehetettt őket 800 fölé húzni(XT fölé) a végük kábé ugyanott volt és jó olcsó is volt(volt olyan h feleanyi volt mint egy nv 8800GTS, egy 8600GTS árában volt, kicsit keményen jó vétel volt akkor)
-
Bluegene
addikt
schwartz: A Larrabee-ről már sokat beszél az Intel. Az első generáció csak szárnypróbálgatás, nem várnak tőle nagy eredményt. A második generáció az amivel már akarnak is versenyezni, míg a harmadik generáció lesz a nagy dobás, ami majd megfelelően felveszi a versenyt a konkurens chipekkel (bár itt konkrétan csak az AMD-t említették). a legújabb nehalem X8-as processorja osztott, szorzott és kiszámolta h kicsinálják az nvidiát
meg sem említik
biztosan van piacelemző és előrejelző csoportjuk
-
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #4173 üzenetére
komolytalan, csupán spekuláció
kezdjük azzal h 2009 júliusa, ugyanmár, a TSMC még mindig alacsony kihozatallal dolgozik, és ha helyrehozza kell min 1-3 hónap h eleget legyártsanak a starthoz, ezt valami német hülyegyerek találta ki
ez komolyabb, tudom volt -
Bluegene
addikt
az a baj h olyan chippel kéne előállni ami mindakettőben jó(DX-ben és software rendering-ben)
mondjuk nézzük 2014-ben kijön 3 softw. rend. játék az összes többi dx-es, 2016ban mondjuk 50-50% a DX és softw. rend.
nehogymá megvegye vki a larrabee-t az Ut5 nagyon jól fut, de néha elővenne vmit nosztalgiázni(crysis, fc2, mass effect), és azt nem tudja futtattni rendesen, a másik oldalról ha veszel egy ati v nv karit(dx-es) akkor az meg azt a 3 új játékot nem fogja tudni vinni, de az összes többit kiválóan
szal mindenképp kompromisszum kell az átállásnál, vmi hybrid chip, különben megbukik és marad a DX
nem értem egyébként miért kellene leváltani a DX-et, jó biztos nem tökéletes de tovább lehetne fejleszteni, azzal is elérhető szép látvány
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #4089 üzenetére
ah azt kihoznak egy 3000sp-s chipet és mindenki csak ámul(mondták h még ütősebb/sokkolóbb lesz, ha ez így van a szorzó nagyobb mint 2,5 szükség is lesz rá hisz az nvidia lehet duplázni fog a GT300-zal, sőt továbbfeljesztik a vezérlést ami a gt200 egyik gyengesége, ezért nem annyival gyorsabb a g92-től
nem hiszek az 1200sp-ben, harmatos és elégtelen
schwartz: miért ne? lendületben vannak, de mind1 meglátjuk, mindenki szépen alábecsüli aztán lehet h ámulni fog a nép(ismét), az nvidia is képes rá az ati is
sose becsüld alá az erő sötét oldalát padavan
-
Bluegene
addikt
válasz
VinoRosso #4088 üzenetére
5 óra crysis után forró fürdőt is vesz a 2000W fogyasztású boiler segítségével, reggel meg a 15000W akárhány villamossal megy munkába, de örül hisz 20W-ot spórolt
asszem azért magasabb az atik fogyasztása h magasabb órajelet érjenek el(kompenzálják a chip gyengeségét)
meglátjuk, azért soha ne mond h soha, visszakereshetem h miket mondtál az rv770-ről
mindenki azt mondta h a 800sp hihetetlen, pláne h alig nőtt a magméret(192---260) 55nm-en
honnan veszed h ellőtték az összes puskaporukat? jah azt kihoznak egy 3000sp-s chipet és mindenki csak ámul(mondták h még ütősebb/sokkolóbb lesz, ha ez így van a szorzó nagyobb mint 2,5
)
-
Bluegene
addikt
válasz
VinoRosso #4086 üzenetére
én ezen csak mosolyogni tudok, van aki ezzel spórol(20W ide-oda), közbe benyomja a 1500-2500 Watt fogyasztású légkondit mert melege van, megizzadt a játékba
, és közbe azt hiszi megmenti a földet, mert nvidiája van
, tudom mert légkondi technikusnak készülök
, megéhezik crysis után az nvida fan és süt magának csirkét az 5000 wattos sütőben, de nyugodt a lelke hisz 20W-tal kevesebbet fogyaszt a gtx 285, tehát ezzel óránként 3 fókabébit mentett meg
egyébként is 1KWó kábé 40-50 forint
-
Bluegene
addikt
válasz
VinoRosso #4073 üzenetére
r800 is szerintem kb 1200 sp-t fog tartalmazni, de azt is fokozatosan érik majd el, először jön egy 800 sp-os kártya 40 nm-en magas órajellel, aztán egy 1200-as, és talán majd a vége fele lehet kijön egy 1600-as, de lehehet hogy ezt már nem fogják tudni kivitelezni 45 nmen. A 3000-es SP számot ezek tükrében kizártnak tartzom, de csak azért nem 0 eséllyel, mert mindig fennt szoktam tartani a tévedés jogát, de jelen esetben ez annyira alacsony, hogy már szinte 0nak tekinthető.az kizárt h előszőr 800sp-s kártyát hoznak ki, kihozzák amijük van, hogy üssön, biztos te sem hitted anno h 800sp lesz benne(480 a reális
), lehetetlennek tartottad és tessék, most ezt a 2-4000-et tartod lehetetlennek és irreálisnak és tessék(majd), én csak annyit tudok mondani h azt igérték ütni fog, jobban mint az rv670-rv770, én csak erre tudok alapozni
tényleg az a baj h a tsmc gondban van a 40nm-[I]. If you look at the simplified version of yield, basically a fixed distribution of defects on a wafer, a 50% yield on a 135mm^2 chip means almost zero on a chip double the size, and essentially zero on something 3x as large. Reality doesn't mirror that, but it is a good starting point for arguments.
This production run was essential for ATI, and it makes you wonder about Nvidia and how they are going to cope with the same problems given the curious disappearance of the GT215. If they are doing the same thing with the 216 and 218, that is smart, but a 500mm^2 part is still going to be a long stretch.[/I]
hát ha az atinak gondjai lesznek egy kábé 250mm2-es chip kihozatalával, akkor az nv-nek az 500mm2-es chipjének nagyon alacsony kihozatala lesz
Schwartz: Aha... Az a fene okos dispatch processzornak meg a 800SP is nagy falat nemhogy kiszolgalljon vagy 3ezret... (eddig sem volt linearis skalazodas az SP-k novelesevel) nagyon okos vagy, hallottál olyat hogy fejlesztlés(feljesztik hogy kiszolgálja)
-
Bluegene
addikt
válasz
VinoRosso #4068 üzenetére
nézd bármi lehet
ha megnézed a chip felépítését, az sp szám növelése nem arányos a magméret növeléssel
55nm: Rv670 192mm2 320sp
rv770 260mm2 800spergo 40nm-en egy 400mm2-es chipbe beleférne 3-4000sp, ráadásul még fejlesztenek is, és persze lenne egy köépkategóriás változatú chip is, lehet az az 1200sp-s(viszont az 200mm2, ami optimális gyártás szempontjából, emelik az órajelét és megvan +80% az rv770-hez)
tehát sztem fejlesztenek egy erős nagyméretű chipet(a GT300 ellen) és egy közepes népnekvaló chipet kiváló kihozatallal, előbbiből pedig egy X2-est ami übermetál kártya(ez lenne a sokkoló)
Cypress, Redwood, Juniper, Sqeuoia: talán ezért van annyi kódnév, mert többet is fejlesztenek, most van pénzük is rá, ambícióik is rá, technikai fölényük is, ki kell használni
és remekül továbbfejleszthető az ati chip, eleve úgy van tervezve(ellenben az nvidia chipjét nehéz továbbfejleszteni, ezért ők egyfélén dolgozhatnak, bár nem ártana nekik is egy jó vérbeli performance(középkategóriás) chip
-
Bluegene
addikt
válasz
Gonosz15 #4063 üzenetére
na jó egy picit túlzásba estem
de szerintem most az ati fog győzni a technikai fölénye miatt
ha az nv kivonul és más eszközöket fejleszt(pl.:mobil gpu, haditechika...) akkor meg ott az intel az amdnek
a másik az hogy sztem több gpu-n is dolgoznak, a középkategória lehet 1200-2000sp(olcsó kicsi hasonló az rv770hez), a csúcs meg akár 4-5000 sp(nagyméretű monolitikus, drága), csiszolnak a felépítésen is persze, most sztem nagyon le akarják nyomni az nvidiát, és előbb is jönnek ki
-
Bluegene
addikt
válasz
Gonosz15 #4063 üzenetére
ott lesz az intel és az amd, duopol piac lesz, hol itt a gond? mind2 gyártó képes nagyteljesítményű cpu-t, gpu-t és chipsetet gyártani
tehát alapvetően két nagy szereplő, mint az utasszállító repülőknél az Airbus és a Boeing, van még mellettük pár kicsi gyártó(pl tupoljev) de nem tudnak labdába rugni, mert olyan drága kifejleszteni egy megbízható tutibiztonságos utasszállítót(több milliárd euro)
itt is az a baj h egyre drágább kifeljeszteni nagyteljesítményű chipeket, az nv-nek nincsen se platfoprmja se cpu-ja se gyára, AMD-nek, Intelnek van
el fog sorvadni vagy beolvad, hasonlóan a viához és a sis-hez, ezekbe sincs nagy jövő max kisteljesítményű chipeknél
-
Bluegene
addikt
nem azt mondom, jól csinálta az Ati, okosan
ha igaz amit állítanak, hogy az új Ati gpu még nagyobb sokkoló hatású lesz mint az rv770 800sp-je, és az h nagyobb méretű chipet készítenek, akkor én nem tartok elképzelhetetlennek 3000-5000 sp-t sem, ha már egyszer azt mondják még sokkolóbb
mondjuk készítenek a középkategóriába egy 2 teraflops körüli chipet, és készítenek egy szörnyeteget a high-endbe(nem X2-t hanem egy nagyméretű pl 4000sp-s szörnyet)
bármi lehet az az igazság, de hogy csalódni nem fogunk abban biztos vagyok, szerintem az nvidiával felmosatják a padlót, ráadásul az nv az AMD-nél fogja gyártani a chipjeit(globalfoundies), sztem lassan az nv-nek az átnevezgetések és a márkaneve marad
-
Bluegene
addikt
válasz
Alister71 #4058 üzenetére
megvan az esélye, csak elmaradt a fejlesztésekben
mire eljut arra a teljesítmény/mm2-re mint az rv770, addigra az ati már megint beújít, szal nehéz lesz utolérnie
ha az rv770 nem 260mm2-en hozzák ki hanem 576mm2-en mint a GT200-zat szvsz 3000 sp-t is bele tudtak volna pakolni, akkor hol lenne most az nv? persze jobb így hisz olcsón adták, nem százezerért
-
Bluegene
addikt
válasz
Gonosz15 #4056 üzenetére
hát nem valami jó 5let az nvidiától, de úgy tűnik kénytelenek lesznek
az a gond h az AMD esetleg hamarabb értesül a konkurrens nv termék képességeiről(hiába lesz szerződésben h titok így titok úgy), ahogy mondtad
a másik ha nagyon jó lesz az nvidia chip az atihoz, esetleg nagyobb hibaszázalékkal fogyják gyártani az nv-t, "véletlenül", mostohagyermek lesz(árban nem térhetnek el hisz az szerződésben rögzített lenne), esetleg árat emelnek, de titokban az ati chipjeit olcsóbban gyártják, szal lehet trükköznek
a nagyobb hal megeszi a kisebb halat, hát igen ha az nv meg a tsmc-t választja az meg azért gáz mert le lesznek maradva a TSMC, a global foundriestől, hmmm...
persze jól is kisülhet a dolog és a globalfoundries korrekt lesz az nv-hez, cégimidzs miatt
és a leggázabb ha jól fogy az nvidia, abból valamennyire az AMD is profitál, hisz a globalfoundies profitjának egy része az AMd-é
-
Bluegene
addikt
azt mondták hamarabb jön mint gondolnánk
ez attól hamarabb van mint amire gondultunk(2009 ősz), tehát igaz lehet
basszus ha kijön, akkor nagyon meg lesz szivatva az nv, ők novemberre talán elkészülnek vagy 2010-re
MOD: most látom junius végén csak döntenek mikor jelenjen meg, szal akkor hozzák meg a döntést nem akkor dobják piacra, igen erre nincs esély
sztem augusztus közepén jön, h iskolakezdésre elterjedjen, persze ez főleg a TSMC-től függ
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #4006 üzenetére
eddig én is CRT-n toltam, azért a TFT jobb, más
talán kicsit csúnyább a képe, de szebbek a színei és nem folyik ki a szemem
én már nem fogok visszaváltani CRT-re, úgyis 1280-as felbontása van nagyon fexik a 4850-esnek, többet is tud
sőt nem is kell lecserélni a fullHD-t, vesz egy CRT-t vagy egy kisebb monitort és mikor krájsziszol ráköti kisebb felbontáson, a másik megoldás h belepumpál a gépbe két 5870X2-t és akkor megy a FULLHD
-
Bluegene
addikt
hát igen a magyar fizetések nem passzolnak a játékokhoz
pl egy dipolomás, szakmával rendelkező angol megkeres 1500 fontot és a crysis ott anno 40 font volt(12000Ft kábé)
azt kéne h szegényebb országokban hozzá kéne igazítani az árakat, pl kirgizisztánba lehet h egyhavi fizetés 12000Ft, akkor ki fogja megvenni ott?
egyszóval igazítani kéne az árakat az országok fizetőképes keresletéhez, akkor többen megvennék
-
Bluegene
addikt
viszont PC-n szebb
(ti mondtátok)
hát egen kiváncsi vagyok már egy xboxra
az a bajuk h sok PC-s letölti a játékot, persze így is van haszon mert sok a PC és ha 15%-uk globálisan megveszi az már több millió ember, viszont xboxon lehet kevesebb a warezoló, de kevesebben is vannak
akkor is piszkálja a csőrüket a sok torrentező, megértem őket abszolút
engem is idegesítene h egy projekt amin éveket izzadtam, túlóráztam, erőlködtem agyilag a csapatommal, letöltsék oszt lefitymálják a piratebay fórumán
nekem is kinyílna a bicska a zsebemben
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #3965 üzenetére
Direkt csinájják, hogy konzolt vegyé. de komolyan, egy 2 ghz-es 320 sp-s GPU val szerelt kártya, többet tudna mint az 1ghz-es 4890 és kisebb lenne a magmérete
ha ennyire ádáz harcot vív az ati meg az nvidia miért nem hozzák ki magas órajellel és kicsi magmérettel a gpu-kat? biztos technikai okok miatt
de akkoris ha CPU-ba meglehet, GPU-ba miért nem? persze alaposan át kéne tervezni, a hűthetőség mint ellenérv gagyi mert egy nagy rézblokkal és egy nagy blowerrel el lehet érni
ez inkább kérdés volt h miért nem, egyébként én arra is gondoltam, h az Ati nem pakol bele sokkal több tranzisztort, több számolóegységet(illetve kismértékben emeli mondjuk 1200sp-*------> ezt alátámasztja a megjelent waferről fotó, nem tűnnek nagynak), hanem az órajelekre próbálnak rágyúrni, ha a 5890 1,5ghz-es és 1200sp-s akkor meg is van a dupla teljesítmény, a 5850-es meg lehetne simán 1 ghz-es
a 4890 esetében láthattuk hogy az órajelnövelés igen hatásos dolog, az 1ghz-es példányok a leggyorsabb 1chipes kártyák lettek, anélkül h jelentősen áttervezték volna
tehát: ideje órajelet emelni sztem, ráadásul pl az nvidia kártyákban a sp-k akár 1600-2000mhz-en mennek tunninggal, igaz csak egy része, atinak az egész magot kéne felturbózni órajelben, Vagy ugyanazt csinálják mint ami a G92-ben van, az sp-k órajelét növelik, tehát mondjuk a magórajel 1ghz az sp-k órajele 2ghz
-
Bluegene
addikt
válasz
South Velen #3956 üzenetére
olcsóbb 1 gpu-t kifejleszteni mint 2-t, ugyanakkor megérheti ha sokat adnak el
én azt nem értem miért nem tudnak mittommén 2 ghz-es gpu-t csinálni mikor prociból már rég tudnak, kicsi magméret nagy sebesséfg
HSM: jössz te még az én utcámba, akkor miért van az h az ati gpu-ja kábé egy 1950pro szintjén van, és mégis egy 1950prau-n nem futnak normálisan ezek a játékok
-
Bluegene
addikt
8 EXtremet, 12GB rammal, és 2GB-os 4990 X4 VGA-val.... okosabb venni egy xboxot
majd akkor fogtok ámulni mikor megcsinálják a crysis-t szépre xboxra, majd akkor elhiszitek h összeesküvés van a háttérben
, és a terminátor? ott is van robbanás, fiziksz, látvány, mégis 100 akárhány fps-sel fut
egyszóval rendesen is meg lehet írni egy játékot, meg gagyin, a gta4-gyet is meg lehetett volna úgy írni h ne kelljen neki ekkora processor power, biztos intel bácsi akarja h fogyjon a yorkfield meg az i7 jobban és ne E5200 ast vegyenek az emberek mert azon kicsi a haszon
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #3949 üzenetére
nem biztos! a xbox 360 gpu-jának van még egy rejtett előnye: a tesselátor, ha ügyesen használják sztem meg lehet csinálni a krisis-t ultra high grafikával rajta(najó high, de az is gyönyörű), és kihasználják a 3mag előnyét közel 100%-ba
sztem meg lehet csinálni, anno mikor megjelent azért volt nagy gépigénye h vegyél hozzá egy 8800-as kártyát, ugye ami akkor drága volt, nvidia-crytek paktum
sztem simán megcsinálják gyönyörűre a crysis-t a warheadet is xboxra, hiába 5éves
ebből nekem az jön le h a PC-t lassítja egyrészt a windows, másrészt nem egy telivér játékgép mint az xbox hanem sok más funkciója is van, harmadrészt és legfőképp meg a biznisz, például ami xboxon is jól fut terminátor című játék 100-200 akárhány fpssel megy a mai gépeken ez lenne a reális(jó port, nincs háttérben semmilyen paktum), ellenben a GTA4 tudjuk milyen ramatyul fut ahhoz képest PC-n(h megvedd a quadot, i7-et nyílván
)
-
Bluegene
addikt
jó egy egy GT300-zal könnyű
mivel tolod? R800-zal?
r-chee: ezzel egyetértek, nem is írtam h nem így van. Csak szerintem ha egy xbox grafikus procija(5 éves)+régi hárommagos procija képes olyan látványra mint a Mass Effect, Turok, ...stb akkor PC vonalon az ötször tízszer erősebb gépek feleslegesek, ergo egy 3850 mindenre képesnek kellene lennie, de nem így van mert ott a háttérben lobbizik az Ati meg az Nvidia h csesszétek el a játék gépigényét, adunk pénzt is, csakhogy megvegyék az új 10 teraflopsos videókártyát, meg a hatmagos procit, közbe a mai szemmel nevetséges erejű xbox ugyanarra a látványra képes
-
Bluegene
addikt
az a szégyen h az Xbox-on amin 4-5 éves chipek vannak jobban fut a GTA4 mint a tőle 5-ször olyan erős számítógépeken
ugyanez van az Arma2-vel, GTX 285 Sli négymagos procival ad 40 fps-t 1280-ba(!), közbe meg egy rohadt xboxon száguld
ez tiszta biznisz, szándékosan cseszik el a játékmotorokat PC-n,
Szerintem nem gáz, ha egy játék maxon megfingatja a kapható legfrankóbb konfigot isezzel egyedül vagy, én pl mérges lennék ha vennék 300K-ért egy gépet és mediumon kell rajta tolni, áhhh nem gáz, ááá, ugyan!!!
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #3872 üzenetére
nem hinném h az AMD-nek megérte volna a CsUDA, meg a fiziksz
nem jó ha a konkurrencia megoldását befogadjuk, sohase, nyílván ezen keresztül tervezte volna az nv szivatni az AMD-t(licenszdíjak, nvidia platformra való tervezés/optimalizálás, az új CUDA fejlesztések késedelmes átadása stb)
nagy naivitás feltételezni h az AMD-nek hosszútávon hasznos lett volna, kifejezetten káros
elég érdekesen látod a dolgokat, a zöld szemüvegen át
én speciel nem sajnálom ezeket a videókártyát azért veszi az ember h játszon, nem azért h a DNS molekulákat számolja a Csudával, meg kódot fejtsen
-
Bluegene
addikt
-
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #3419 üzenetére
igen de akinek 8600GT-je volt az vígan váltott 3850re
aki drágán vett akkor egy 8800-ast nyílván nem vett Ati 3800-ast
azért keveseknek volt 8800-asuk, a többségnek kisebb kártyája volt
lényeg a 38xx is elég sikeres sorozat volt, a szegmensben(közép-felső) illetve a csúcskategóriában(3870X2), abszolút versenyképes volt -
-
Bluegene
addikt
jajh ne, már megint az lesz h vehetsz két kártyát
veszel egy nv/radit és jól futnak a dx11-es játékok vagy veszel intelt és jól futnak a szoftveres játékok(mondjuk sztem nehéz lesz az intelnek betörnie)
most is ez van megjelent egy rakat játék fiziksz-szel[link] amik között van a terminátor amit szívesen tolnék, megint jól kicsesztek a többségi radeon tulajokkal
miért nem lehet a szabványokat követni?
-
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #3347 üzenetére
igen azelőtt meg az AMD akarta megvenni az nvidiát az Ati helyett
egyébként több mint 1 éve más volt a szitu
mai világban gyorsan változnak a poziciók, de sztem az Intel bármikor meg tudja venni az nv-t ha akarja, még 1-2 évet gyengélkedik és beadják a derekükat
persze az is lehet megerősödnek, bármi lehet, hülyeség ezen vitatkozni, de ha bajba kerül az nvidia legvalószínűbb felvásárlója az Intel
-
Bluegene
addikt
hosszútávra gondolok, az intelnek szüksége lehet az nvidia gyakorlatára és szellemi kapacitására a gpu-k gyártásához
az nvidia pénzhiányba lesz, az intel szakemberhiányban, egy házasság mind2nek jól jön
főleg ha elkezdenek szerencsétlenkedni a larrabee-vel, az nvidia a jelenlegi kártyáival, össze fognak fogni hidd el, 2 évet adok
(#3340) Bluegene: Az Nv inkább csődbe megy, mint hogy az Intel felvásárolja őket
jó vicc, leraknak 5 milliárd dolcsit és eggyüttműködési szerződést, egyből elszáll a sértett büszkeségük
nem így működik
sztem ez a jövő, a cégek összeolvadnak, elég néhány rossz év, meggyengül és nincs más megoldás
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
az ilyen embereknek már nem a pénz jár a fejében, hanem az alkalmazottai iránt érzett felelősség és a cég iránt érzett felelősség, meg a saját karrier és szakmai elismertség
a fecót a megyót és a Gordon Bleu-t sokkal kevesebbre tartom Jen-Hsunnál, ő már egyszer visszahozta a szakadék széléről az nvidiát, nem is akárhogyan
-
Bluegene
addikt
lehet ugyanúgy járnak mint az ati a 8800GTXszel
5 hónapot késett kábé hozzá képest, az nvidia lekaszálta a piacot vele alig vettek 2900XT-t, ráadásul nemcsak késett, de gyorsabb se volt
hát lekésik az iskolakezdést és a karácsonyt szivacs, komoly problémák elé néznek ha az idei évet ki kelll húzniuk a g200-zal és a g92-vel, ráadásul a g300-zal se fognak kaszálni
ejjj, nem lennék most Jen-Hsun
-
Bluegene
addikt
kevés ez
még kétszeres gyorsulás sincs
ne feledjük az ati 320--->480sp-t szivárogtatott ki(+50%), aztán lett belőle 800
most is azt olvashatjuk h 50%-kal több sp, azt lesz benne 2000
fentartásokkal kell kezelni
ha egy cég ennyire lelkes ennyire meg akarják mutatni, meg az nvidia tökeit megszorongatni csak előrukkolnak valami durvábbal
-
Bluegene
addikt
válasz
VinoRosso #3139 üzenetére
sztem a videókártyák mindig ugyanannyi wattot fognak enni hisz hiába javítanak a gyártástechnológián belepakolnak 2X annyi tranzisztort és ugyanott vagy, tehát egy 5870X2 is fog annyit zabálni mint egy 3870X2 csak épp 640sp helyett lesz benne mondjuk 4000sp
és a játékok teljesítményigénye is nő tehát indokolt
-
Bluegene
addikt
most hallottam a képzésen h a vasaló 2000W-os, mutter néha órákat vasal
egyébként többet lehet nyerni ha valaki lecseréli a CRT-t TFT-re, a batár CRT-m 100W-os volt most a TFT-m 35W-os, ez min 65W, egy szénszálas égő
mod: de lassan jön be ez a 4770 radeon teszt biztos sokan nézegetik
-
Bluegene
addikt
válasz
Hakuoro #2889 üzenetére
igen de lehetségesnek tartom h a 40nm és a jobb hűtő miatt tunningosabb lesz a 4770, a 4850-ből olyan +10-12%-ot lehet kihozni ha nem parázol húzni 700mhz többnyire
mondjuk előfordul gyakran ha nem catalystből hanem rivából húzod a 730-740mhz is
mondjuk én nem szoktam húzni mert 1280-hoz sőt 1600-hoz minek?(kiv crysis,fc2 ott felhúztam 700/1100-ra 45%-os ventivel, levett oldallappal h kifelé fújjon, stabil volt)
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #2878 üzenetére
jah sztem a 4830-hoz lesz hasonló, a 4850-hez lesz lassabb 10-15%-tel
mondjuk jobban belegondolva talán közelebb lesz a 4850-hez mint a 4830hoz, talán a kettő között
úgy gondolom ezzel váltja az ati a sikeres 4850-est, sokkal olcsóbb legyártani(128 bites nyák, feleakkora gpu), a 4870-est a 4890 váltja le
szóval egyre jobban ráhelyezi a hangsúlyt az rv740 és rv790 gyártására az rv770 rovására(persze utóbbit is fogják gyártani a már megrendelteket legyártják), szerintem ez a tervük, jobban fognak állni
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #2823 üzenetére
azt tudom h a 4850 tdp-je 110W(sztem a 4830 is ilyesmi)
a 4770 TDP-je 80W várhatóan(ilyesmi rémlik)
fene tudja, az a kb 30W különbség, az nagyon kevés, 1000 W/ó 40ft tehát sokáig kell gépezni míg kitermeli az árát
kérdés megérte-e lecserélni/ráfizetni/hetekig gagyizni régi kártyával, neki kell eldöntenie
a 4850-nél nem lesz erősebb a 4770 attól min 10%-kal gyengébb(már a számozásból is adódik), de a 4830 is ott van -15%-ra és az is tunningos
egyszóval: vederből csederbe
max a tudat h ez 40nm-es áhhh, de egyébként... sztem rá is fog fizetni pár ezrest is, az újat mindig drágán mérik
-
Bluegene
addikt
Hát igazából már egyikre se lehet mondani, hogy jobb mint a másik... valahol erősen a HD4890 agyonveri a GTX-285 OC-t, valahol meg a GTX-260 192SP referencia is megveri a HD4890-et.szerintem alapvetően a 4890 az erősebb elméletileg a 1,4 feletti teraflopsjával(a gtx 280 0,93 tflops) és DX10.1-jével ami gyorsítja, viszont az nvidia támogatásával készültek eddig a játékok
szerintem fél év múlva már fordítanak a radeonok
Szerintem az a legjobb, ha van az embernek egy GTX-275/280/285-e, meg egy HD4870/4890-e, így nem érheti meglepetés sztem meg inkábbb egy 4870X2-d legyen és kész akkor baj nem érhet
-
Bluegene
addikt
talán lesz 1Ghz-es is, csak meglépi valaki idővel
"történelmi" időpont lenne a gigahertzes tartományba belépni, végülis 50mhz választja el őket ami nem sok, talán kiadnak egy vizhűtéses 1GHZ-es példányt, ha más nem
-
Bluegene
addikt
a vízzel az a gond h drága(illetve ha cserélsz alkatrész újabb tízezrek a blokkokra), sztem különben jobb
de egy minőségi, okosan összerakott léghűtés is lehet majdnem olyan halk(potmeterrel szabályozva), egy óriási rázborda+12CM-es venti alacsony fordulaton(pláne ha lebegő mágnescsapágyas annak szinte nincs hangja, még közelről se)
-
Bluegene
addikt
jó terheletlenül az nvidia jobb, terhelve pedig picit rosszabb mint az ati
elég fair nem? egyébként is kispályás számolgatni ezt akinek van pénze 4870X2-re meg GTX 295-re százhúszezer ft, sajnál 20 fillért(0,2Ft/ó) amit óránként megspórol az nvidiával
(1000W 25 ft is lehet, óránként megspórol átlag 5W-ot nane!
)
pshyco!!!
mod: mielőtt belémkötnétek h rosszul számoltam, lehetetlenség pontosan kiszámolni, mert a játék alatt is változik a terhelés, milyen arányban netezel, de a különbség annyira csekély h kábé az a kérdés h 15 vagy 30 fillér a különbség óránként(nv és ati között), sőt meg is fordulhat a dolog, 1kWh 25-40Ft röhej
-
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2404 üzenetére
itt van a kendőzetlen valóság:
terheletlenül:
4850: 128W
GTX 280: 124W
GTX 260: 112Wphúú kemény 4W-ot spórolsz ez igen! Ne zavarjon h meg közbe a 7500W-os légkondi, áhhh
node! Terhelve!
4850: 243W
GTX 260: 284W
GTX 280: 333Wnos nincs nagy különöbség gyakorlatilag, pénzben oly csekély h kimutathatatlan, viszont a tápom elbírja a terhelt 4850-est, de a GTX 280-as mellé kéne vennem egy erősebb tápot(ugye plusszköltség, 12-20000Ft ami nem mind1
)
igazából féligazságot mondasz, mert terhelve rosszabb az nvidia, ugye táp miatt érdekes
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest