- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Köszönöm a választ mindenkinek.
Apropó procedurális, mit jelent pontosan? Van 10-15 minta, és azt másolja folyamatosan?
-
tzsolesz
nagyúr
a jelenlegi felhozatal alapján nálam stabil "nem" a válasz, de elfogadom, ha más másképp gondolja.
A játék gyártók majd tesznek róla, hogy szükség legyen az új hardverekre.
Amúgy szerintem még rá is tesznek egy lapáttal, azzal, hogy lassan minden játék 2-3-4 DVD helyet foglal el. Nem hiszem el hogy nem lenne elég kevesebb hely.
Sőt, én már sokszor azon is gondolkodtam, hogy szándékosan erőforrás igényesebbnek csinálnak meg egy-egy játékot, annál mint amit látványban nyújtani képes ennek ellenére.De itt egy ellenpélda: Kriger Ez az ingyenes FPS játék mind össze 95kb, és nézd meg hogy mi bele fér ebbe a méretbe.
Nem vagyok programozó, de amióta megláttam, nem térek magamhoz, hogy mik léteznek. -
tzsolesz
nagyúr
Remélem nektek lesz igazatok.
Bici #4336 Hoppá.
-
tzsolesz
nagyúr
Jujj, mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Abu az a videó nem semmi.
zuchy Há nem ezt mondom én is....
-
tzsolesz
nagyúr
Nagy kérdés.
A következő generációs VGA-kal (DX11) már megvalósítható lesz a 100%-ig élethű megjelenés?
Tehát mint ha egy filmben játszanánk? Teszem azt legalább 1024x768-ban 30 fps-el?Vagy ez még messze van? Mik pontosan a korlátai a MS féle DX-nek?
Mert éppen azon morfondíroztam, hogy a mai játékok végül is szépek, de vagy meseszerű, vagy animációszerű grafikával rendelkeznek. Gondolom 3-4 év múlva kinevetjük ezeket.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #4210 üzenetére
Igen, és sajnos ennek kurv@ra nem örülök. Beszéltük is nem rég egy másik topic-ban ezt.
Arra a következtetésre jutottunk, hogy 4-5 év múlva teljesen átalakul a PC, és a mai i7+GTX295 12GB DDR3 X58 DESZKA szerű gépek, már csak a nosztalgia utolsó cseppkövei lesznek egy egy topic-ban majd, ha néha valaki felhozza majd a régi szép időket.Én azt mondom erre, hogy szarügy.....
De Abu85 valószínű többet tud már a dologról, és asszem így már érthetőbb is az NV helyzete.
Még annyit ehhez, hogy abszolút nem örülök ennek (NV helyzet), nem lenne hülyeség valami megoldást találni erre a platformosodásra már neki sem... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #4115 üzenetére
Az elmúlt pár hónapban, az NV-s topic-ok hsz-ainak 50%-a is nagyjából a driverek szarságáról hangzik.
Látod? Már nem olyan menő a driverekkel dobálózni ATI-ra.
De hát majd kinövitek, legalább is muszáj lesz, ha játszani is akartok majd a jövőben sajnos ATI-t kell maajd vennetek.
TTomax: szerintem ne add el az ATI-dat. Ha valóban olyan jól muzsikál ahogyan azt írtad is korábban, akkor meg pláne hülyeség lenne tőle megszabadulni. -
tzsolesz
nagyúr
A lényeg itt szerintem az, hogy 1-2K pluszért lehet kapni +512Mb-al szerelt (1Gb) VGA-t.
Akinek van ennyi plusz pénzügyi tartaléka, az megveszi az 1Gb-os kivitelt. Abból még baj nem volt hogy ott szunnyadt +512Mb memória a VGA-n kihasználatlanul. Viszont az ellenkezőjére igen is vannak példák, sőt egyre több. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Mammoth #3794 üzenetére
Végül is így van ahogyan azt mondod.
Sztem ez olyan lesz mint az RV670 mint az első DX10.1 támogató GPU....kint van, kint van, de minek. Játékok híjján értelmét veszti az új széria.
Ezt pedig sajnálom, hogy a játékfejlesztők kiaknázatlanul hagyták eddig. Pedig milyen szép, és gyors fps "nagy neveket" is lehetne ezzel készíteni. Csak hát a játékfejlesztők sem hülyék, hogy csak az egyik tábornak gyárt játékot. Nekik a pénz számít, és a 9800GTX tulaj pénze is ugyan olyan pénz, mint a 4850 tulaj pénze, és ez így van rendjén.
Most érződik csak igazán, hogy azért kár, hogy az NV nem építette be a DX10.1-et. Nagy erőfeszítésébe pedig nem került volna.Amúgy jól látod a helyzetet.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Bluegene #3789 üzenetére
Az NV-nél nem hülyék dolgoznak, egyértelmű, hogy kicseszett hatalmas a mérce amit maguk előtt felállítottak. Az is biztosra vehető, hogy a DX11-el még egy óriásit akarnak dobni.
Ha minden igaz, ez lesz az utolsó DX, és nem lesz több. ha valaki még a meglévő technikák kipofozásával nagyot akar kasszírozni, az most fogja kihasználni a lehetőséget, mert az ez utáni jövő már nagyon bizonytalan. ezen a téren. (már ha jól vagyok informálva)
Az NV-ét az ATI teljesítményháborúban nem győzheti le, mert nem is ez a célja. Az NV-ék valószínű megint erősebbek lesznek. Csak azt nem tudni, hogy milyen áron?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Bluegene #3787 üzenetére
Aszondod?
Én leginkább a HD5850-re leszek kíváncsi. 4870X2 szintjén kellene lennie.
Változott közben az elterjedt monitorok mérete is arányaiban.
Agyszüleményem a következő:
Eddig 1280x1024 volt az alsó középen, közép-felsőben 1680x1050, 1920x1080-ben alig játszottak a júzerek. Tényleg csak a tehetősebbek.
Most meglehetősen divatba jött alsó-középben is az 1680x1050, lassan 1280x1024-es elterjedtsége lesz.
Az 1920x1080-at már nem olyan nagy kunszt kimondani a gémer társadalomban, mint mondjuk 1.5-2 évvel ezelőtt. Meglehetősen lement az áruk a full Hd-és LCD TV-knek, és a monitoroknak, míg eddig csak horror áron volt elérhető. Ez gondolom az 1080p full HD filmek elterjedésének is köszönhető. Ami azt jelenti, hogy 2009 évvégére, és 2010 első félévében már inkább az 1680x1050, az 1920x1080-as moncsikon lesz a hangsúly, és lesz az extra 2560x1600-as álom kategória.
Ez azt jelenti, hogy egy középkategóriás VGA-nak illik majd mindent közepes részletességgel futtatnia 1920x1080-ban, és veryhighon szűrőkkel 1680x1050-ben.
Úgy mint most 1680x1050-ben közepesen, és 1280x1024-ben veryhighon szűrőkkel. (HD4850).Nagyot kell dobni szerintem mind két oldalnak. 5850=4870X2 az már nagy dobás lenne.
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként mi most az ATI stratégiája? Mekkora teljesítmény emelést szeretne eszközölni?
Mi a hír a 4 gpu-s elképzelésről egy nyákon? Valóra válhat? -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sniper elite #3490 üzenetére
Hát nem tudom, a csere oka most nem a fanságról szólt nála. Beo azért van megelégedve a cuccaival mert körültekintően ál a szoftveres részhez is mindkét oldalon.
Ez lehet az oka, hogy mint NV, mint pedig ATI tulajként elégedett tud lenni a hardvereivel. -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sniper elite #3403 üzenetére
Nem hiszem, hogy elég lesz a 2 slotos megoldás. Vagy el fog terjedni referenciaként a 2-3 92mm-es ventis megoldás.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sniper elite #3399 üzenetére
Igen nem logikus hogy lett 4890, és lett 4770. Alapesetben már az 5xxx-es szériára kellene koncentrálniuk, erre itt tökölnek a 4xxx-es szériával. Aki most vett 4890-et, arról azt feltételezik, hogy 4 hónap múlva eladja, és vesz egy 5850-est? Miféle hülyeség ez? Pedig ha nem adja ki, akkor az FŐ GAMER-ek, jobban ki lettek volna éhezve valami igazán ütősre. De így egy kicsit ellaposodni látszik az egész.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sniper elite #3386 üzenetére
Hát én nem örülök neki. Ha fene fenét eszik én akkor is ATI-nak fogom hívni a VGA-mat. Ha kell még most szerzek be ATI matricát, és minden új kártyámra ráragasztom majd.
Nyugodj békében ATI.
-
tzsolesz
nagyúr
Viszont, most fog megdőlni az NV hőn szeretett driver struktúrája, hiszen most nekik is új gpu-t kell tervezniük. Nem fog menni a G80-as driver a G300-on.
Ugye ott sok probléma már nem merülhetett fel a 9800GT, vagy mondjuk GTS250 megjelenésekor, a driver már csiszolódott 2 évet.
Meg lehet majd mutatni, hogy mit tudnak a driver íróik. Érzésem szerint sokaknak ferdén áll majd a szájuk, míg ATI fronton, nem kell majd akkora változtatásokat eszközölni.
Nem sokára más szelek fújnak már a hardveriparban.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #3213 üzenetére
Hát akkor nem értem az ATI-t. Az lehet a baj, hogy magasak az órajelek alapból. Na meg kezd nekem ez a GDDR5-ös memória is gyanús lenni. Szerintem nem hogy kevesebbet, de egyenesen többet eszik mint a GDDR3. Ha nem így van, akkor miért esznek sokat a GDDR5-el szerelt VGA-k?
-
tzsolesz
nagyúr
Na mi lesz már? TOPIC nincs? Kint a kártya!!
-
tzsolesz
nagyúr
tzsolesz: miből gondolod, hogy ennyivel kevesebbet fog enni a 4770?
A 8800GT, és a 4670-em példájából gondolom. A TDP az csak egy adat, semmi több, asszem még te mondtad. Hivatalosan 58W-ot eszik a 4670, és lemérve játék alatt meg csak 47W. A 8800GT is 105W TDP, lemérve pedig 80-85W, ahogyan azt írtad is.
-
tzsolesz
nagyúr
mar nagyon viszket a pics@m
Én először megvárom az első hivatalos PH!-s tesztet róla, és utána döntök hogy mi legyen. Ha nem lesz túlzottan megnyerő 4XAA-val 1680x1050-ben, akkor vagy 4850, vagy 5670 lesz nyár végén, esetleg ősszel. Addig meg szépen megy nekem a Tomb Raider Underworld, meg az a 4-5 játék is 1680x1050 4XAA-ban high-on, amivel éppen játszok.
-
tzsolesz
nagyúr
Nu megnéztem ezt a demót, és király. Még nagyítani is lehet az egészet. A VGA-t enyhén leterheli, majd elszállt róla a venti.
gyiku: Ja ja.
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként übereli majd a 4770 a 8800GT-ét? Mert ha igen, az szép lesz fogyasztásban is. Fele annyi fogyasztás ugyanolyan teljesítmény. Ráadásul az alsó kategóriában.
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, egyébként nem úgy volt hogy 2009. április 4-én jön a z RV740?
Vagy tényleg gond lehet a 40nm-es gyártósorokkal?JColee Nekem könyvjelzőként el van mentve. Néha benézek oda.
-
tzsolesz
nagyúr
Szerintem itt már csak az RV740-ről kellene diskurálni csak.
Úgy is azt várják többen, na meg az lesz az ATI új húzókártyája, amivel meg is tömheti a zsebét.
-
tzsolesz
nagyúr
Több féle van belőle a PCX-en mint a 4870X2-ből. Mondjuk a 4870X2-ből délelőtt csak 1 féle volt, míg GTX295 vagy 4-5 féle.
Nem tudom, hogy sírni kéne, vagy nevetni. Mert ugye lehet, hogy éppen azért van ez, mert már a 4870X2 elfogyott, és a GTX295-ök meg csak ott porosodnak.
-
tzsolesz
nagyúr
Ellentétben veled, legalább nem tartózkodom az AMD prociktól. Lehet hogy a következő olyan lesz. De Ti még csak nem is gondolkodtatok rajta, hogy intel dübörögjön a gépetekben. Pedig milyen könnyű tuningolni, stb.... Egy kis gyerek is fel tudja húzni az FSB-ét.
Az én E4500-am a P5K SE-ben a bénázásom miatt nem csak 2.9 Ghz-en. Azután vettem egy másik lapot, és abban hirtelen 3.5Ghz lett.De nem azért mert sokkal jobb alaplapot vettem, hanem azért mert akkor jöttem rá a nyitjára.
Egyébként kaptam egy olyan info-t, hogy már egy jó pár üzletben néhány napja lehet kapni 4890-et.
Kérdezzétek Brekk kollégát.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2551 üzenetére
Mondjuk ez a Core 2 Duo-s dolog, legalább igaz is. A világ még nem hordott olyan Core 2 Duo-t a hátán amelyik ne ment volna 3Ghz-en, vagy a fölött.
Dark KillerX: 48K?? Azt a q...!
Igen, ez már durva, nem kicsit.
tudtam.
-
tzsolesz
nagyúr
Szepen eltevesztettek a helyet
Igen, de nem én kezdtem, csak folytattam, egyébként nyitottam neki topic-ot is, de nagyon kevés a látogató még egyelőre. De elmondom, hogy tűrhető játék, nem olyan rossz ahogyan szidják. Érdekes hangulata van neki, kicsit futurisztikus, de még is kicsit drámaiak a helyszínei.
Az irányítása miatt pedig mindenképpen ki kell próbálni, mert ilyen még eddig nem volt.
Nézzétek meg.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Hallod, ez így nem lesz jó, ha most a gyártók elkezdik ilyen pofátlanul drágán adni az RV740-et, akkor én a helyedben nem várnék sokat, megvenném a 4830-at, akár 27K-ért is hozzálehet már jutni.
Mit csinálnak ezek he??
NV csinálhatna már valamit, mert a végén még télleg mi szívunk a szarakodásaikért.
-
tzsolesz
nagyúr
foleg lehet sipakolni, hogy xp-n el sem indul
Aki XP-ét használsz, az meg is érdemli, ennyi.
Egyébként miért nem használunk még mindig win98-at?
A Vista+SP1 nekem tökéletesen megfelel. Az SP1 előtt azonban voltak vele furcsa dolgaim, de ezt már kinőtte mára. A másik legfontosabb dolog az, hogy tudni kell belőni ezt is mint az XP-ét.
A játékhoz pedig annyit, hogy meglehetősen meggyőzőek a képek róla amit a gugli kidob.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest