Aktív témák
-
leviske
veterán
Hát egyáltalán nem fog nekik ártani... Ez a GT214 és GT215 nekem elég új. Nem lehet róluk specifikációkat olvasni? Mert ha a GT216 érkezik az RV740 ellen, akkor feltételezem az előbbi kettőnek a már a HD4800-asokat kéne ostromolnia...
Vagy azóta változott a tervük és a GT214 érkezik a RV740 ellen?
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #2882 üzenetére
Jáááj. Elnézést... Megkövetlek.
Félreolvastam.
Az RV770-est szerintem nem szükséges váltani, hiszen mostanra (a HD4830 kivezetése is erre utal) már sikerült igen felfuttatni a gyártást.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy a HD4830-al együtt a HD4850-est is kivezetik. Bőven meglesznek ők a 512MB-os HD4870-el és a 1GB-os HD4890-el. A HD4850 kivezetésével a 70-est neki tudják vetni a 9800GTX+-nak, a 90-est pedig a GTX260+-nak.
Kíváncsi vagyok, hogy a RV870-esek előtt nyomnak-e egy nagy hajrát és lenyomják-e a HD4870X2 árát a GTX285 ára köré. Bár ez soká lesz, feltételezve, hogy jól sejtem, hogy hasonlóan fog debütálni az RV870, mint anno az RV670. (A 800-as chipset már biztos, hogy akkor debütál, mint tavaly előtt a 700-asok. Tehát November 18. körül. És, ha ugyan olyan "nagybumm"-ot akarnak, mint 2007-ben... Nem mellesleg a Win7 is akkorra realizálható, ha jól gondolom.)
(#2883) stevve: Hmm... Ha már a HD4750 alig marad le a HD4850-től, akkor mi lesz a HD4770-el?
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #2824 üzenetére
Bírom, mikor így előre meg tudsz mondani mindent.
Végül is, miután ~azonos sávszélesség mellett, azonos hardverspecifikációkkal és magasabb órajeleken érkezik a HD4770, mint a HD4830, akkor egyértelmű, hogy lassabb lesz...
Megjegyzem, a 9800GT/GTS240 ellen indul gyakorlatilag, tehát nem engedheti meg magának, a 10-15%-os lemaradást a HD4830-hoz képest.
-
leviske
veterán
válasz
tome.jr #2738 üzenetére
Nem saját tapasztalat.
Tesztekből ítéltem... Egyébként nem mind1, hogy melyik GTX260 változatról van szó és az sem mind1, hogy melyik játékban produkálta ezt. Esetleg mely játékokban.
(#2739) Bici: Sajnos mostanság elég dekoncentrált vagyok, tehát nem kell konkrétan törődni velem.
Inkább nem is írogatok egy darabig, csak olvasok.
Elnézést zuchy...
-
leviske
veterán
Én nem feltétlen mondanám, hogy a 9800GX2 a HD5800-asok szintjén van... Hasonló szinten van, mint a GTX280, amit most vereget a HD4890.
Amúgy senki nem írta, hogy vegyél új lapot, ha egy kártyát akarsz. Többkártyás rendszer esetében számít...
De hát ezt is beszéltük Keldorral.
-
leviske
veterán
Nem felejtettem el, hogy a Blitz-en csak 1.1-es PCIE van, de a P35-ös lapok közül még talán annak volna a legnagyobb esélye arra, hogy normális alapot nyújtson egy HD4890CFX-nek.
Bár egyáltalán nem lehetetlen, hogy a PCIE 1.1 8x már tényleg visszafogná a HD4890-et... tekintve, hogy elvileg már a HD3870X2-t is visszafogta az első generációs PCIE.
(#2726) tome.jr: Ebben nem látok sok realitást.Mint írtam, a HD4890X2 elvonná a potenciális HD4870X2 vásárlók nagy részét. Ebben a kategóriában már nem számít annyira az ár (attól függetlenül a HD4870X2 után nem engedhetnének meg maguknak egy 500+$-os árat, amivel tudnák hozni a HD4870X2 plusz bevételeit), így a HD4870X2 úgy ahogy van elvérezne. Ugyan ebből az okból nem volt nagy vásárlóközönsége a HD4850X2-nek és ezért nem is kaptak rá a gyártók...
És mint Abu is írta, az új shaderigényes játékokban a HD4870X2 is bőven elég a GTX295 ellen, így a HD4890X2 csak "bolháraágyúval" dolog volna...
Ha meg esetleg egy GTX295 ULTRA jön ki, emelt órajelekkel, akkor be lehet dobni a HD4890X2 ütőkártyát... És akár rögtön 900MHz-es magórajelek társaságában. De míg nem muszáj, addig szerintem felesleges és nem lehetetlen, hogy a gyártók is így gondolják.
-
leviske
veterán
válasz
Gonosz15 #2720 üzenetére
CF alatt a dual CFX-et érted, a CFX alatt pedig a quad CFX-et? Amúgy én a P35-ben nem nagyon próbálkoznék többkártyás rendszerrel. Főként nem egy "mezei" P35-ben. Esetleg az ASUS Blitz-el be lehet próbálkozni...
A P35-ös lapok már nagyon visszafognának két HD4890-est... Még két HD3850-est is visszafogtak anno, tesztek alapján.
Intel oldalról CFX-hez P45(esetek többségében)/X38/X48/X58 az ajánlott. (AMD oldalról meg a 790X/790GX/és leginkább a 790FX, de ezt úgy sem kérdezte senki
)
(#2719) tome.jr: Kérdés, hogy mennyi RV770 van raktáron... Ha a maradékot ki lehet szórni a notebook vonalon és a single kártyákkal, akkor a HD4870X2 gyártását a legtöbben le tudják állítani. Bár nem tudom, miért ne érné meg mindegyiknek inkább a HD4870X2-t gyártani, miután elég hosszú ideje nincs köze a HD4870X2 árának a HD4870CFX árához... (HD4870 ára 150$, HD4870X2 ára 399$) A HD4890X2 árával nem tudnak ennyire elszállni,mert akkor egy közel 500$-os kártyát kell kiadniuk. Azt meg válság idején...
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #2711 üzenetére
Nem biztos, hogy valaki kimeri dobni. Végül is azzal a HD4870X2 piacát kaszálják/kaszálnák el.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én csak a Diamond-ból nézem ki, hogy ki meri adni. Belőlük is csak úgy, hogy leállítják csendben a HD4870X2-esek árát, szépen csendben, ahogy a HD4850-el és a HD4870-el tették a HD4890 előtt. (Vagyis nekem úgy tűnik...)
(#2712) Keldor papa: Én is úgy tudom, hogy csak koncept volt...
-
leviske
veterán
válasz
tome.jr #2587 üzenetére
Ha lesz, akkor valószínűleg akkorra időzítik, amikor a felújított GTX295 érkezik. Bár, ha abból indulunk ki, hogy mostantől egyre inkább özönlenek a DX10.1-es játékok, nem esélytelen, hogy nem is lesz rá szükség.
Amúgy én anno azt olvastam, hogy hogyha lesz, akkor csak az egyik gyártó fogja gyártani. (Mint anno a HD3850X2-t az ASUS, vagy a HD4850X2-t a Sapphire)
-
leviske
veterán
Elindult a HD4890 topic bétája... lehet tesztelni.
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #2415 üzenetére
[link] Nem fog már csökkenni az áruk... Hova jönne akkor a HD4770?
A maga 260$-os árával nem lesz túl veszélyes a többiekre nézve. Talán akkor mozoghat az ára (az alatta lévőknek akkor is kétlem), ha a GTX275-el az nV el kezd ár versenyezni. Ezt viszont kétlem, tekintve a helyzetüket.
-
leviske
veterán
válasz
attiLANte #2350 üzenetére
Visszatér a HD3870 hűtése.
Csodálkoztam is, hogy a HD4-es szériában egy kártya sem kapta meg.
Egyébként ennyire gyenge volna, hogy csak egy 40nm-es karira merik rápakolni és arra is valószínűleg csak designként? Bár igaz, hogy a designt ennél a kártyánál valamivel jobban eltalálták, mint a HD4890-nél. Annak sem ártott volna, ha fekete ventit kap a piros helyett.
-
leviske
veterán
Eddig azt olvastam róla, hogy közel RV870 erejű lesz, és ahhoz képes lesz a GT300 egy tranzisztorrengeteg.
Ha valószínű volna, hogy lebikázza az RV870-est, akkor nem írtam volna, hogy az ellen nem elég. És ha abból indulok ki, hogy elvileg az nV Abu elgondolása alapján arra számított, hogy most már nem lesz útban az ATi, akkor csak arra tudok következtetni, hogy a GT300 tovább viszi a G80-al és GT200-al kikövezett utat.
Ha pedig tovább akarnak maradni a piacon, akkor a következő kártyacsaláddal már egy teljesen új úton indulnak el.
Bár lehet, hogy még időben kapták a pofont és a GT300 is már egy megújult megoldás lesz. Ki tudja? Mi csak jól járhatunk, ha maradnak. Úgyis csak 2013/14 fele esedékes, hogy a Larrabee féle megoldások dominánsá válnak....
-
leviske
veterán
válasz
VinoRosso #2274 üzenetére
Az nV-nak már a Tegra piacán is szüksége lesz X86-ra egy kis idő múlva... És miután az Intel kijelentette, hogy Ők is eljátszottak a gondolattal, hogy a Mobil piacon is képviselni szeretnék magukat... Nem nehéz kitalálni, hogy a Transmeta-s X86 emuláció nem lesz elég örökre.
Vagy valamit félre értek?
-
leviske
veterán
válasz
leviske #2269 üzenetére
Bár a Palit-ot engedni hülyeség volna, lévén, hogy mekkora piacot jelent.
Esetleg Club3D?
(#2264) VinoRosso: Az AMD azért ült földre, mert rossz pillanatban vették meg az ATi-t. Ha nem jön Intel részéről a Core2 pofon, akkor nem hiszem, hogy ennyire fájt volna nekik az ATi.
Az nV már túl van egy nagy pofonon... különösebben nagy fájdalmat már nem hiszem, hogy tud neki jelenteni a ViA felvásárlása. Főként, ha arra a frontra kell nekik, amire gondolok. -
leviske
veterán
"Májusban jön helyette olcsóbb és gyorsabb."
Tehát jön a HD4840.Nem lesz egy kicsit sok GPU a 800-as családban?
(#2259): Kit kell sejteni? Palit/Gainward? Gondolom a kisebb gyártók nem jöhetnek szóba, vagy pl a GeCube akkora területet von el a nagyoktól?
(#2262) westlake: Eddig miért nem lépték meg?
(költői kérdés)
-
leviske
veterán
Tehát akkor végülis lehetséges, hogy a Mobil RV740-esek óta elgondolt hülyeségem lesz igaz és az RV740 is a HD4800 családot fogja gazdagítani?
Azt kétlem, hogy HD5000-esekként érkezne, tehát csak arra tudok gondolni, hogy HD4800-asok lesznek. HD4820 és HD4840?
(#2230) Gonosz15: Én benne vagyok... valami infó?
-
leviske
veterán
Nem vagyok feltétlen meggyőződve arról, hogy nagyobb és nem csak más szögből fotózták. A minimális méretkülönbség akár abból is eredhet, hogy minimális szinten csiszoltak a kártyán a tuning érdekében.
(#2120) P00By: Vajon miért olyan szomorú?
(#2115) attiLANte: Nem rossz... Ez már XFX-ebb, mint az eddigiek.
(#2111) Hakuoro: Valószínű. Pedig milyen szép álom volt a 40nm-es, 960SP-os RV790...
-
leviske
veterán
Valószínűleg valami beta drivert csomagolnak hozzá, miután a 9.3 elvileg még nem támogatja, a 9.4-et meg már késő csomagolni a kártyák mellé.
A külön topicról meg még mindig az a véleményem, hogy szvsz akkor érdemli ki, ha több, mint 800 SP lesz benne. Ez pedig úgy tűnik, hogy nem következik be.
Itt azért nem olyan különbségek lesznek, mint a HD4830, vagy az X2-esek esetén... -
leviske
veterán
válasz
rollins #2053 üzenetére
Ugyan már! Mit tudnának csinálni vele? Ahogy látom, már a gyártók nagy része már készen van a saját változatával.
Én inkább arra tippelnék, hogy azért (mint Intel esetében alaplapi lapkakészletek esetén) valamelyik gyártó túl sok RV770-re épülő kártyát halmozott fel, amit szeretne még a HD4890 árán eladni.3DMark miatt szerintem baromság lenne várni és ezt ők is nagyon jól tudják. Többet veszte(né)nek, mint amennyit nyer(né)nek.
-
leviske
veterán
válasz
schwartz #1944 üzenetére
Ha csak OC lesz, akor is minsőgébigg nyákot kap és a GPU is jobban fel van készítve a tuningra... innentől, ha már Rivatuner, akkor többet érsz a 90-essel. Ha pedig az eddigi nevezéktant követik, akkor a 90-es kénytelen lesz meglépni a 70-estől ~20%-al, miután esetek többségében a 70-es is hozza ezt a plusz teljesítményt az 50-eshez képest.
-
leviske
veterán
válasz
westlake #1937 üzenetére
Miért? A HD4870-et miért veszik meg, miközben ők is csinálhatnának a HD4850-ből GDDR5-el szerelt, emelt órajelű kártyákat?
(#1935) Abu85: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a RV870 shadertömbjeinek használata egy jogos felvetés volt-e, vagy csak be akartál minket keverni még jobban.
-
leviske
veterán
válasz
westlake #1907 üzenetére
Még maga a HD4890 érthető lépés volna, de az RV770 átkeresztelése RV790-re szerintem is felesleges volt. Bár majd meglátjuk még, hogy mit csiszolgattak rajta. Lehet, hogy sok kisebb-nagyobb hibáját kijavították az RV770-nek.
(#1922) zuchy: A szerkesztés gombot 5 percig tudod igénybe venni. Érdemes kihasználni.
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #1877 üzenetére
A HD4850/70 topic-ban már rábólintottak.
Egyébként én a HD4830 különválasztásával is csak azért értettem egyet, mert akkoriban nagy volt a zavar a topicban. Most aránylag elég nagy a "csend", tehát azzal nem lehet érvelni, hogy minden 20.hsz fog csak a 90-essel foglalkozni. A HD3800-as széria is cakumpakk elfér egy topic-ban,
De ha végül 960SP-val érkezik, akkor természetesen én is támogatom a különválasztást, de míg csak egy OC-ről beszélünk, addig felesleges. Szerintem.
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #1852 üzenetére
Nem azt írtam, hogy ne vegyél VGA-t, csak azt, hogy alaplapot ne most vegyél. Nem tudom mire gondolsz azzal, hogy a 690-ig támogat.
Ha akarsz,a lapodba rakhatsz X1200-tól kezdve HD4870X2-ig mindent, a lényeg, hogy PCIE csatolós legyen az adott kártya.
A Phenom II-ből a X3-asokra gondoltam, azokon belül is a 710-esre, szvsz bőven elég. Bár a 720-al sem jársz rosszul.
Az UD3 és DS4, amit javasoltam, 20k környékén mozog. Bár ahogy látom, most a DS4 ára felkúszott 26k-ra, 3k pluszért meg már igazán megéri az UD4.
Összegezve: Most csak VGA-t vegyél és abból az igényeidnek megfelelőbbet, az alaplapot és CPU-t pedig told akkorra, mikorra már összegyűlik a pénzed.
De ez csak az én véleményem.
(#1851) zuchy: ?
Milyen RV870 van milyen RV770 topic-ban?
(#1849) tzsolesz: Igazad van, megkérdezem ott is. A HD4830 azért került külön topic-ba, mivel akkoriban még nagyon dúlt a HD4850/70 láz és mindenki azt vett, így a 30-ast vásárlók el voltak nyomva.
Ugyan ebből az okból szedték ki a X2-eseket is a topic-ból. -
leviske
veterán
Mindenki egyetért abban, hogy a HD4890 majd olvadjon bele a jelenlegi 50/70-es topicba? Szerintem felesleges különválasztani, de nem szeretném senkire se ráerőltetni az akaratom.
olizsoli: Igazán nem értem, hogy miért érzed létszükségét a lapcserének... Inkább gyűjts még abba az ominózus pénztárcába és vegyél egy Phenom II-t és egy Gigabyte 790X DS4-et, vagy 770 UD3-at.
-
leviske
veterán
Tudom, hogy egyáltalán nem a témába vág, de látta már valaki ezt a gnóm GTX260-ast, ami ott van a hír alján? Nekem a hűtőjével kapcsolatban olyan dejavu érzésem van...
-
leviske
veterán
Nem, hanem ezt. Csak úgy tűnik, hogy felületesen jegyeztem meg az adatokat.
-
leviske
veterán
Nah, mostantól elhiszem.
Túl sok reményt fűztem hozzá... Ezek után viszont kételkedem az RV790 kódnévben.
(#1760) tlac: Megkövetlek... átnézve az újabb bit-tech-es teszteket, nincs számottevő különbség, csak magas felbontás+élsimítás kombónál.
(#1761) gbors: Visszavonom. Visszanézve a teszteket, a Fallout 3 zavart meg, amiben tényleg elég szép különbségeket produkál. A többiben csak 2560x1600+élsimítás mellett van különbség, de ott átlagban 2,5-10FPS vs. 30-50FPS. Tehát elnézést.
-
leviske
veterán
válasz
tzsolesz #1755 üzenetére
Igen igen, félreírtam sajnos.
Elnézést.
(#1757) gbors: A teszted jó, beigazolja az érzésem a HD4850 sávszélességével kapcsolatban. A VRAM-al kapcsolatban én eddig másként láttam tesztekben. Az 1GB-os 70-es átlagban elég szépen elveri az 512MB-os változatot. Bár tény, hogy leginkább már a fullHD felbontásban kapott eredményeket nézem. Ott sok esetben x2+ teljesítményt tud produkálni az 1GB-os az 512MB-oshoz képest.
(#1756) schwartz: Az a +512MB nem létszükség, ez tény, de sok esetben a "játszható" szint eléréséhez szükséges, és van ahol a GTX260 216SP/ GTX280 megfogásában is segít. De lehet, hogy én látom rosszul.
-
leviske
veterán
Abból indulj ki, hogy a HD4850-et már valószínűleg korlátozza a GDDR5. Ha megnézed mondjuk a 3Dmark ranglistát itt a PH!-n, láthatod, hogy már a GDDR4 memóriákkal szerelt HD4850 is veri a többit... valószínűleg a GDDR5 is dobhat a teljesítményen. Bár többet értek volna el vele, ha 1GB-ot raknak rá, mert így csak adtak a kisvirágnak még egy pofont.
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #1731 üzenetére
A 40nm-es gyártástechnológiával nem fejlesztik a CFX-et... CFX-et a szoftverfejlesztőik fejlesztgetik és esetleges kisebb/nagyobb architektúrális változásokkal tudnak javítani a CFX teljesítményén.
Az pedig üzletileg csak akkor volna okos lépés, ha csiszolnának az RV740 teljesítményén és sikerülne elérni, hogy a HD4850CFX teljesítményét meghaladja a RV740 CFX teljesítménye, ha a jelenlegi HD4800-asok kivonulnának a piacról és az RV740 venné át a helyüket, mivel más esetben csak annyit érnének el, hogy a HD4850-esek és a HD4850X2 piact nyírnák ki egy ilyen lépéssel. -
leviske
veterán
válasz
olizsoli #1724 üzenetére
Milyen RV770-es lapok?
Ha a 700-as alaplapi chipsetre gondolsz, akkor igen... le tudják kezelni.
Nem függ össze.
Hülye kérdésekkel semmi gond... ezekből lehet tanulni.MOD: Ha viszont az RV770-es kártyákra gondolsz, hogy tudnak-e majd futni CFX-ben a RV740-el, akkor azt kell mondjam, hogy valószínűleg nem és nem a kisebb gyártástech. miatt, hanem amiatt, hogy maga az RV740 gyengébb lesz, mint az RV770 és lehetséges, hogy más felépítést is kap.
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #1704 üzenetére
1024x768-ba és 1280x1024-ben már többet számít, hogy milyen CPU, mekkora órajelen ketyeg a gépedben. Mint ahogy a többiek is írták, egy RV740-essel jobban jársz,bár talán még azt sem fogod "kihajtani" ekkora felbontás mellett.
Az 5-ös szériáról pedig mint mondtam, semmi biztos infó. Azt tudni, hogy DX11-es lesz és azt sejteni, hogy már csak önmagában agyonvágja a GT300-at.
Az, hogy végül meg megmerik-e lépni, a masterchip-es felépítést, az még talány. Szerintem jobban járnának,de kétséges, hogy driverileg ott járnának már, hogy egy ilyen rendszert kiadhatnak... Már maga az R600-as felépítés sem könnyíti meg a driverfejlesztők dolgát.
(#1707): A számozással érzékeltetik, hogy középkategóriás. Ha 256bit-es nyákkal érkezne, akkor akár RV760 is lehetne, de úgy, hogy 128bit-es nyákot kap és így GDDR5 memóriákra szorul, hogy esélye legyen utolérni a HD4830-at... szerintem jogos az RV740-es megnevezés.
(#1708) rocket: Látom nem csak én játszottam el a gondolattal, hogy esetleg az RV740 nem a HD47-es, hanem a HD48-as családot fogja gazdagítani.
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #1699 üzenetére
512MB-os HD4870-et akkor éri meg venni, ha alacsonyabb felbontásokban játszol. Ahova az RV770 való (tehát 1920x1080), ott már inkább csak az 1GB-os vagánykodik.
Azt pedig nem mondtam, hogy ne vegyél új VGA-t, csak azt, hogy a procit is érdemes cserélni. A ramok szvsz az utolsók, amik cserére szorulnak. Tomboy tesztjéből világosan kiderül, hogy a magasabb RAM-órajel nem számít semmit játékokban. DDR3-at pedig nem tudom, hogyan is akarsz egy AM2+-os proci társaságában. A prociban van a memóriavezérlő, mint tudod és az AM2(+)-os procik csak DDR2-t kezelnek. Az új AM3-as procik kezelik a DDR3 ramokat.(#1700) olizsoli: Hehh, még az RV790-ről sem tudni semmit, ~1hónappal a megjelenés előtt. Mit vársz az RV870-ről, mikor még bő fél év van a megjelenéséig?
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #1694 üzenetére
Mint ahogy gbors is írta... 30k-s HD4870-re egy darabig nem kell számítani. Szép óvatosan el kezd majd lecsúszni 45-55k környékére, de míg így ingadozik az HUF/EUR árfolyam, addig nagy változásra nem kell számítani.
Én a helyedben inkább vennék egy, a későbbiekben normalizálódó árú Phenom II 720-ast, vagy egy 925-öst és mellé egy 790X-es lapot és egy RV740-el szerelt VGA-t, vagy egy HD4850-est, ha úgy marad pénzed.
De ezt a témát inkább itt folytassuk.
-
leviske
veterán
"hm a 4850Cf van kb egálban a GTX280-al... már ha megy a CF"
Ez elég felbontás és játékfüggő... De én, ha az általános teljesítményt nézzük, akkor azt mondanám, hogy ahol működik a CF, ott a HD4850X2 (így a HD4850CF is) a GTX285 fölött teljesít. Van ahol jóval fölötte, van ahol csak éppeh'...GTX280-at pedig lehet kapni 130k-ért, csak ahhoz elég lehúzós boltot kell keresni.
(#1674) alanwake: Szerintem egy normálisabb P45-ös lap is megtehetné CFX alapnak. Az X48 elég "bolhára ágyúval" dolog lenne szerintem.
De lehet, hogy a többiek más véleményen vannak...
-
leviske
veterán
válasz
tzsolesz #1661 üzenetére
"Na jó, de tényleg, ez már túlzás. Az RV770-ről még teszt is volt már 2 hónappal a megjelenése előtt."
Tényleg? Erre nem is emlékeztem...Azt tudom, hogy az RV770-es karikat fLeSs-ék június elején/május végén kapták meg tesztelni. És a HD4850 kikényszerített korábbi piacra dobása után lehetett biztosra tudni, hogy 800SP lesz benne...
Egyedül a cooler képeket hiányolom, amik viszont az RV770 esetén már április folyamán, jó 2-3 hónappal a start előtt nyilvánosságra kerültek.
Viszont megint megemlítem, hogy a GT212 ellen kellett készülniük valamivel... és az nV sem hülyeségből adja most ki a GTX275-öt.
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #1638 üzenetére
Most őszintén... Szerinted az nV olyan hülye, hogy egy emelt órajelű RV770 ellen kiad egy majdnem teljes értékű GTX285-öst?
Ha az RV770 ellen ilyen fegyverekkel akartak volna kiállni, akkor már novemberben megjelent volna a GTX270.
(#1636) gyiku: Kíváncsi vagyok, a RV790 megjelenésével fognak-e még csúszni lefele az árak, vagy addigra szép lassan előkészítik a helyet neki.
-
leviske
veterán
Szerintem az RV790-40nm semmivel nem megvalósíthatatlanabb, mint az RV740-40nm... Arról nem is beszélve, hogy hova sietnének? Az RV770 bőven állja a sarat. A GT212 törlése után akár az AMD is dobhatta volna sutba az RV790-et, főként ha 55nm-es lesz (tehát kevesebb hasznot termelne).
Az RV870 sikerét meg szerintem nem pont az RV790 tompítaná, miután várhatóan az RV870 megint a HD4870X2 teljesítménye főlé érkezik, ahogy az RV770 is az R680 teljesítménye főlé érkezett.
Értelmét nem látom az RV790-nek, ha csak presztízsveszteség volna a vége. Márpedig, ha 55nm-en érkezik, akkor az lesz...
-
leviske
veterán
"tobb retegu dragabb nyak a HD4870-hoz kepest"
Akkor lenne értelme 55nm-en kihozni az RV790-et, ha azonos nyákja lehetne az RV770-el... Ez lenne az egyetlen egy előnye az 55nm-nek. Ha más nyákja lesz, akkor 1000%-ra veszem, hogy 40nm-en jön, kisebb fogyasztással és kisebb DIE mérettel.Ha belegondolsz.. így lenne reális. A két 40nm-es GPU-val letudnák fedni a piacot a HD4650-től egészen a HD4970X2(?)-ig. Eleve abból érdemes kiindulni, hogy a GT212 ellen szánták, folytatni azzal a gondolatmenettel, hogy csak nyerhetnének egy 40nm-es GPU-val. Már csak az általad említett profitcsökkenés is az 55nm ellen vall.
40nm PRO: Nagyobb profit, kisebb fogyasztás, vagy magasabb órajelek> stabil ellenfél a GTX295 ellen
40nm Kontra: a TSMC... Novemberben már bejelentették, hogy készen állnak a gyártásra, de úgy tűnik mégsem
Ezzel szemben:
55nm PRO: Esély az azonos nyák használatára
55nm Kontra: Kisebb profit, nagyobb fogyasztás, mérsékelten magas órajelek> kevésbé stabil ellenfél a GTX295 ellen
Szerinted melyiket választották?
Még azt sem lehet mondani, hogy a 40nm-re való fejlesztés drágította volna, hiszen az RV740 úgyszintén 40nm-en készül. És miután egyszerre startolnak áprilisban, ez még egy bizonyíték arra, hogy valószínűleg jó gondolatmenetet követek.
Még akár az sem volna lehetetlen, hogy 800SP-al érkezik, csak ezt azért kétlem, mert túl közel volna az RV740-hez.
MOD: Még annyit megemlítenék, hogy elgondolkodtató... Ezen "rémhírek" hallatára és a HD4800-asok árcsökkenésére vajon hányan jelentették ki, hogy "A fene se vár az RV790-re, úgyis csak egy csiszolt RV770 lesz"?
-
leviske
veterán
Én akkor még mindig nem értem, hogy miért RV790... Ha se 40nm, se több SP, csak a magasabb órajel kivitelezhetősége.
Ennyi erővel kaphatott volna RV775 nevet is. (Bár az igaz, hogy ez némileg reklám volna az intel számára
)
Számomra valahogy emészthetőbb volna, ha az RV740-esek megérkeznének a HD4800 családba> az RV770-et kivezetnék. Az RV790-re pedig felépítenék a HD4900-as családot.
De mind1, majd meglátjuk. Amennyiben tényleg csak egy emelt órajelű, csiszolt RV770 lesz, akkor viszont gyanítom, hogy az RV870-nel nem fognak annyira sokáig várni.
Mind1, majd meglátjuk...
Próbáltad más böngészővel?
-
leviske
veterán
válasz
Depression #1557 üzenetére
Gyengének nem hiszem, hogy gyengék volnának majd a DX11-es kártyák (vagyis az ATi-k biztos nem), Az már egy más kérdés, hogy az ATi túl jó helyzetbe fog kerülni az eddigi pletykák alapján.
Az RV870 a közel 200/250mm2-es méretével fog kb azonos/nagyobb teljesítmény nyújtani mint az eddig 600mm2 méretűre saccolt GT300. Ebből pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy a HD5800-as széria nem fog olyan kedvező árcédulát kapni, mint az elődjeik. (Ellenfél hiányában nem is volna értelme annyiért adni, hogy az RV770 eladásainak keresztbe tegyen.) És a GT300 megjelenésétől sem lehet várni csodákat, miután -mint említettem- jóval nagyobb lesz, így jószerivel az RV870-esek ára köré lőhetik be... az árversenyt meg sem kockáztatva.
Tehát maguktól az áraktól lehet esetleg tartani, de a teljesítményben szerintem nem lesz hiány.
(#1538) Abu85: Az RV870-es shader tömbökkel szerelt RV790-re nem reagálok, mert nem tudom, hogy poénnak szánod-e.
Nekem első hallásra túl radikálisnak és öszvér megoldásnak hangzik.
Viszont, miután említetted... Akkor végülis az RV870 shader tömbjeivel nagyobb teljesítményt lehet elérni azonos szám mellett? Ebből jogosan következtethetek arra, hogy abban az esetben, ha 2000+SP-t fog tartalmazni az RV870, akkor nem "csak" akkora teljesítményplusszal érkezne, mint az RV770 az RV670-hez képest?
Így még az is lehetséges, hogy az esetlegesen 800SP-al szerelt RV830(?), 128bit-es nyákkal és GDDR5-el szerelve nagyobb teljesítményt nyújthat, mint a jelenlegi RV770?
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #1529 üzenetére
"mindenesetre én 55nm+módosított chipre teszem a voksom"
Hmm...Nem olvasok inkább vissza a topic-ba.
MOD: Az 55nm-t egyébként én sem cáfolom, a bit-tech érvelése alapján. Viszont 100%-ra sem veszem. A GT212 ellen ment volna az RV790, tehát az AMD-nek készülnie kellett az alacsonyabb gyártástechnológiával és a kisebb fogyasztással...
-
leviske
veterán
Lehet, de nem hiszem, hogy annyit tököltek volna vele, hogy kiérdemelje az RV790 nevet. Ha már átrendeznek, akkor nem hiszem, hogy nyamvadt pár +MHz-ért tennék... Ehhez túl sok pénz és nem jönne vissza.
Egy 800MHz-es példányt mindenféle átrendezés nélkül kitudtak volna hozni az RV770-ből. Ezért is tudott kiadni a Diamond egy 800MHz-es változatot.
Ezek után nem hiszem, hogy annyit kellett volna rajta csiszolni 55nm-en, hogy kiérdemelje az RV790 nevet.
Ha jól emlékszem, akkor pont Te írtad (?), hogy ezzel akarják nyugtatni a népet, hogy "jaaaj, nem lesz ebből semmi extra... vegyé' nyugodtan RV770-es kártyát"...Maga az RV770 előtt is egyre biztosabbra lehetett venni a 480SP-t.
És persze megint fel kell hoznom azt a tényt, hogy az RV790 a GT212 ellen lett szánva. A GT212 pedig egy elég agresszív ellenfél lett volna... És attól, hogy úgy tűnik törlésre került (vagy minimum halasztják) még az RV790 ellene lett tervezve. És azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha jól gondolom, akkor a GT212 ellen már gazdaságosabb lett volna egy 40nm-es, 960SP-os kártyával felvenni a versenyt.
-
leviske
veterán
Nem láttam, de nekem nem túl hihető... Az RV740 és HD4700, ahogy eddig is, most is hihető számomra, viszont a RV790... Eleinte arról volt szó, hogy csak 1GB memóriával érkezik, miután az 512 még a HD4870-et is lefogja elég erősen.
És ha csak egy csiszolgatott RV770 lesz, akkor mire fel az RV790 név? Ezt még mindig nem értem...
-
leviske
veterán
Amúgy az szerintetek reális volna, hogy a RV740 -úgy ahogy Mobility fronton- megérkezne HD4860/HD4830 esetleg HD4860/HD4840/HD4820 néven és a RV790 pedig HD4900-asként érkezne és 40nm-en lenne gyártva?
-
leviske
veterán
válasz
K21_overlord #1492 üzenetére
Miért? A Mobility és desktop GPU-k közt mi a különbség?
-
leviske
veterán
A drága és a nem lesz olcsó, nem ugyan az.
Ha jobban belegondolok, akkor annó a HD3870-et is meg akarták indítani egy áron... és elég hosszan tartózkodott a 8800GT ára körül.
Egyáltalán nem lehetetlen, hogy eleinte belövik a annak a kártyának a szintjére, aminek a teljesítményét hozza. Az RV770 is valószínűleg azért kapott iyen kedvező árcédulát, mivel akkor a piachódítás volt a cél.... De a jelenlegi ütemben az sem lehetetlen, hogy mire megjelenik az RV870, addigra már az AMD-nek meg lesz az 50%-os részesedés. Az X2-nek meg később is lehet helyet készíteni. Mondjuk mikor már meg is érkezik a GT300. Vagy, ha Abu-nak lesz igaza és a GT300 inkább az RV870-el lesz egy szinten, akkor meg helyet sem kell neki csinálni. Végül is rég volt már 180k körül AMD kártya... A partnerek meg visítanának az örömtől.Bár az is igaz, hogy a piaci viszonyokat sem szabad elfeledni. Ha még mindig nem kezd el addigra kigyógyulni a világ a válságból, akkor nem nagyon tudják magasra lőni az árakat, ha azt akarják, hogy vegyék is őket.
(#1413) rocket: Az RV740 nem az AMD hibájából késik... és ha sikerül megoldani a TSMC problémáját, akkor ez nem valószínű, hogy elő fog fordulni a RV870 esetében.
-
leviske
veterán
Mi a különbség a Radeonok és GeForce-ok ROP-jai közt?
Csak mert, hogy ekkora gondot okozna, ha 16 lenne...
Ennyivel hatékonyabb ROP-jai lennének a R600 architektúrának? Vagy ez nem is architektúrafüggő?
(#1347) rocket: Ilyen lesz a gyári hűtés?
Hát innentől kétlem, hogy a RV790 hűtésének akár köze lenne a régebben linkelt FirePro kártya koncepcióhoz...
-
leviske
veterán
válasz
VinoRosso #1269 üzenetére
"Én jóval többre tippelek, az 1200 már sokkal szimatikusabb szám."
Nem biztos, hogy volna egy ilyennek értelme, fél/negyed évvel az RV870 előtt. Arról nem is beszélve, hogy ehhez már 40nm kéne, hogy ne legyen túl méretes a GPU.Bár aztán még ki tudja... Mérges leszek a bit-techre, ha nem 55nm-es lesz és ők mégis beleültették a bogarat a fülembe.
-
leviske
veterán
"leviske: Az ubi-nak nem sok köze van a Mirror's Edge-hez ... az DICE+EA cucc"
Ááá!
Nem tudom, hogy miért kevertem. Elnézést.
(#1195) Gaboman: Egy kérdés: Ha 55nm-en maradnak és még a SP száma sem nő... Tehát csak órajel emelésre lehet számítani. Akkor mire is fel az RV790 megnevezés?
-
leviske
veterán
válasz
K21_overlord #1193 üzenetére
"kb
mekkora pénzek forognak itt?"Például az Ubi 5 milliót kapott csak azért, hogy a PhsyX helyet kapjon a Mirrors Edge-ben.
A többire már csak Abu tud válaszolni.
-
leviske
veterán
Én azért azt nem hiszem, hogy többet fog enni in LOAD... Én inkább arra tippelnék, hogy hasonló fogyasztása lesz, mint a GTX285-nek és tartom, hogy cserébe hasonló teljesítménye is. (És akkor még hátra vannak a Március környékén megjelenő új játékok, mint mondjuk a Stormrise, ami az eddigi elmondásosok alapján valószínűleg be fogja ékelni magát a VGA tesztek állandó szereplői közé.)
-
leviske
veterán
Most hogy így írod... a bit-tech írása elgondolkoztatott. vagyis az utolsó pár sor.
És Ők is HD4890-et írnak... Bár mondjuk közöltek már le híreket, hogy név szempontjából kacsa lett. (Pl: R650 x2 - HD2950XTX)
MOD: De szerencsémre azért még van esély arra, hogy a GTX280/GTX285-el egy szinten legyen az új kártya.
-
leviske
veterán
A HD4830 ugyan úgy RV770-esekre épül... Kétlem, hogy az RV790-et benyomnák a HD4800-as családba, ezzel megölve a többi, rá épülő kártya kihozatalának lehetőségét.
A HD3830 is HD3690 ként kezdte meg a pályafutását, de végül úgy döntöttek, hogy az RV670-es mag miatt megkapja a HD3800-as családban való létjogosultságot.
-
leviske
veterán
Ekkortájt kezdték meg a RV770-el kapcsolatban a munkálatokat/fejlesztéseket... Még szép, hogy megemlítik az új filozófiát.
A master/slave felépítéshez nem mondok semmit, nem vagyok programozó, de szerintem okos lépés lett volna/lenne, ha az első DX11-es GPU család már erre a felépítésre alapozna, mivel így már az első DX11-es játékok is erre alapoznának.
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1019 üzenetére
örülök
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1015 üzenetére
Attól azért nem kell félni, hogy csődbe mennek. Licencekből van elég pénzük, az csak rátesz, hogy az Xbox-okban és Wii-kben AMD cuccok figyelnek.
A következő Xbox-okban és Wii utódban úgyszintén AMD cuccok lesznek. Sőt,elvileg a következő generációs box már teljesen AMD termékekre fog építkezni. (A PS4 pedig full Intel lesz, de ez más kérdés
)
Összességében, mint írtam. Nem kell félteni az AMD-t PC piac nélkül is megtudnának állni. Az csak ráadás, hogy ott is talpon vannak és szvsz jelenleg igen stabilan.
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1013 üzenetére
Ebben igazad van.
MOD: Reméljük jogos lesz a felhajtás.
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1007 üzenetére
A "+35%-al elnáspángolja a GTX285-öt" szertintem úgy értette, hogy a RV770+35%-al elnáspángolja a GTX285-öt. A legtöbb helyen nincs 20%-nál nagyobb különbség a GTX285 és az 1GB-os HD4870 közt, tehát még igaz is lehet, hogy igaza lesz.
De lehet, hogy én értelek félre Téged.
-
-
leviske
veterán
Az R680 is alig előzte meg az RV770-eseket. Tehát nem lehetetlen. Arról nem is beszélve, hogy Q3/Q4 még messze van.
És az is arra utal, hogy valami jön ATi oldalról, hogy NV-áék úgy gondolták, hogy sürgősen csökkenteni kell a GTX260-asok gyártási költségeit.
(#987) zuchy: Ott már kifejtettem, hogy ez szerintem miért is hülyeség.
-
leviske
veterán
A CeBit-en elvileg az RV740-et mutatják be, ha bemutatják. A 800-asok csak nyár végén jönnek leghamarabb, ha minden igaz.
A HD5870/X2/X3/X4 úgy tűnik, hogy a 800-asok esetében fikciónak nevezhető, bár még nem tudni róluk semmit.
Nagyon okos lépés volna az ATi részéről, de kérdés, hogy van-e rá kapacitás. Azt mondjuk biztosra merem venni, hogy X3/X4, mint megnevezés, nem lesz. Erősen kinyírná a marketinget. Azt már inkább eltudnám képzelni, hogy az X3-ra épülne a HD5600-as család, a X4-re a HD5800-as család, a X2-re a HD5400-as család, a sima vezérlőre pedig a HD5200-as család. De ez már csak az én fantáziám.(#982) And01: Ez nem így megy. A DX11-hez jó pár dolgot át kell majd dolgozni az architektúrában. Pl: a tesszellátor problémáját is meg kell oldaniuk, mivel úgy tűnik, hogy két különbözőt kell beépíteni a 800-asokba (egy,ami a jelenlegi szériákba is megtalálható és egy, amit a DX11 megkövetel)
-
leviske
veterán
válasz
VinoRosso #847 üzenetére
Igen, csak kérdés, hogy mennyire fogja megérni számukra... a játékfejlesztők (ahogy Abu már írta) nem túl olcsón adják be a derekukat. És amennyiben a CUDA-t nem kezdi el támogatni az AMD, abban az esetben egyre inkább többet vesztenének a fejlesztők azzal, hogy kevesen veszik meg a játékot, mint azzal, hogy az NV pénzeli őket. Ez nem egy tartható dolog.
De lehet, hogy nincs igazam...
-
leviske
veterán
"a chip nem lesz egyenértékű a GT200-zal, hiába lesz x TFlops-os, a jelenlegi játékpark nagy része igencsak ROP-igényes, amiből a GT200 némileg jobban el van eresztve"
Ott ahol, a HD4870 jól szerepel a GTX280-al szemben, ott szerintem meg lehet. Ez a helyzet pedig egyre több játékban áll fenn. És ha jól emlékszem a topic-ban írottakra, akkor Márciusban elkezdődik a DX10.1 játékáradat, amikben megint Radeon dominancia várható gondolom.
-
leviske
veterán
Amiről rocket kolléga beszél, az a "X2" stratégia, ha jól gondolom. Vagyis ennek kedvez leginkább a válság, miután nincsenek felesleges, a nyakukon ragadó felsőkategóriás chipek, amik a válság miatt kevésbé hozzák vissza a fejlesztésükbe fektetett pénzt mint az alsóbbkategóriás változatok.
A HD2900-asoknál még nem volt X2-es kártya.
De nem lehetetlen, hogy én értek félre valamit.
(#797) rocket: Ez még mindig az RV770-esek eladásain múlik... Pedig mostanság semmi bíztatót nem olvastam ezzel kapcsolatban.
(#796) tzsolesz: Esetleg DRAGON GTXHD4850X2PROFESSIONAL?
-
leviske
veterán
Nem akarom kioktatni az NV vezetőségét, de hibát hibára halmoznak a G92-vel kapcsolatban. Talán az lett volna tényleg a legokosabb döntés, ha a GT200-at 9900-asokként hozza ki és a DX11-ig maradnak ennél a számozásnál. A 40nm-es G2xx kártyák megint kavarodást fognak okozni...
-
leviske
veterán
Egy dologban határozottan nincs igazad. A stratégiát a HD3800-asokkal kezdték el, nem a RV770-el. A többihez nem fűzök hozzá semmit... majd meglátjuk.
Bár a "kategóriák összefolyása" résszel egyetértek... Ha a GTX280 hozta volna a szintet, akkor a HD4870 maradt volna a 9800GTX(+) árában, ahogy tervezték,a HD4850 a 8800GT/GTS árában, ahogy tervezték az X2-esekpedig a GTX280 és a GTX260 árában, ahogy tervezték.
Bluegene: A R600 architektúra nem "kicsivel fejleszthetőbb". Ha kicsivel volna fejleszthetőbb, akkor ~290millió plusz tranyóval (a 666millióval rendelkező RV670-hez képest) nem tudtak volna 2,5x nagyobb teljesítményt produkálni. /Ha félre értelek, akkor bocs.
(#787) Bluegene: Nem sokat számít, hogy mikor jön ki... elvileg addigra már készen lesz, mire az RV740. Csak mondjuk ráereszteni nem volna érdemes az RV770-esekre. Előbb azoknak kell elfogynia. Tehát attól, hogy nyáron jön, még nem 100%, hogy a 40nm miatt. (Attól függetlenül én is a 40nm-es gyártástechnológiára tippelek)
-
-
leviske
veterán
de neha tobb kellene azert annal, hogy "de akkor is 40nm lesz, es 30%-kal gyorsabb"
Én sem azt írtam, hogy már csak azért is 30%-al gyorsabb lesz és nem is azt írtam, hogy már csak azért is 40nm. Az én érvem a 40nm mellett az, hogy így könnyebben tudnak csiszolni a gyártástechnológián a 800-asok megjelenéséig, ami végül is nem hátrány. És miután az RV740 biztosan 40nm-en érkezik (vagyis én így tudom), így nem látom akadályát, hogy az RV790 is azon érkezzen. A 30%-os gyorsulást pedig nem látom én sem 100%-ig biztosnak, de tény, hogy az AMD-nek egyszerűen felesleges akár a 900-as családot megindítani, ha egy egyszerű 10/15% pluszról beszélhetünk. És persze az is tény, hogy a GTX295 szarvának letöréséhez igazán elkélne egy GTX280 szintű alap GPU, miután az NV egy laza csuklómozdulattal ránthat a GTX295 órajeleni (már persze, ha a hűtés bírja).
(#758) Abu85: Akkor elnézést. És most nem akarod mondani?
Vagy ezt még "NemDumálszAddig" védi?
-
leviske
veterán
A linkelt teszted semmivel nem másabb, mint a bit-tech tesztje, attól az apró eltéréstől eltekintve, hogy a fullHD felbontást úgy ahogy van kivették a CB-esek a tesztből.
"ABU elmondasaival dunat lehetne rekeszteni"
Hhmm... És?A szakmai hozzáértését ez még nem befolyásolja... a tájékozottságát meg pláne.
De tegyük próbára. Amennyiben neked lesz igazad és nem Abunak, tehát az RV790 55nm-en jön és nem 40nm-en (ahogy Abu-tól tudni és ahogy én is reálisnak látom) akkor a továbbiakban a te véleményedet fogom prioritásban részesíteni.
(És csak, hogy kerek legyen a dolog. Amennyiben az RV790XT teljesítménye átlagosan nem éri el a GTX280 szintjét az akkori tesztekben... elnézést is kérek.
)
-
leviske
veterán
Az összes RV790 már 1GB memóriát kap. E szerint érdemes az 1GB-os HD4870 eredményekből kiindulni. A Bit-tech egyáltalán nem szolgáltat cherry picked eredményeket, miután eleve tele van az oldalon NV reklámokkal. Ezekkel a tényekkel bocsájtalak utadra, hogy nézd át eme tesztet.
Az eredményekből ki fog tűnni, hogy már most a legtöbb helyen a HD4870 inkább a GTX280 teljesítménye körül járkál... Ha ehhez adsz hozzá legalább +10%-ot, még akkor is leveregeti a GTX285-öt, ha pedig a jelenleg előre látható +20/30/40%-ot nézed, akkor szerintem kétségtelen lesz, hogy a RV790 jó pozícióból indul a GTX285 ellen. Arról nem is beszélve, hogy addigra megjelenik pár komolyabb Catalyst újítás is. (Abu elmondása szerint megint a 9.3 lesz egy komolyabb... ahogy tavaly a 8.3)
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #738 üzenetére
Ha abból indulsz ki, hogy ezeket csak 1GB memóriával lehet majd kapni és még a jelenlegi HD4870 is adott játékokban, magasabb felbontás mellett lazán hozza a GT200, itt-ott a GT200b teljesítményét, szerintem könnyen lehet arra számítani, hogy a GT200b fölé érkezik a RV790. Végülis a GT212 ellen lett szánva, nem a GT200(b) ellen.
Ebből kiindulva valószínűleg az új X2 megint keményen le fogja taszítani az NV-t a trónról, de jelen esetben az "1GPU-s király" címet is elveszthetik.
-
leviske
veterán
Őszintén szólva én azt nehezen tudom elhinni, hogy az RV630-at képesek volnának HD4700-asként kiadni, ezért nem is reagáltam rá. Ez még akkor is csúnyán visszaütne, ha csak az OEM-ek kapnák meg az engedélyt az átnevezésre...
(#726) janos666: Majd meglátjuk. Esetleg azt elképzelhetőnek tartanám, hogy a 40nm miatt mégis 5-ösre fognak végződni, de még ebben az esetben is kétlem, hogy előnék a HD4995X2 nevet. Nem hülyék, számítanak rá, hogy az NV hajlamos a kártya időtállóságát feláldozni azért, hogy az övé legyen a korona. Kell nekik egy "védőbástyanév" az esetleges GTX295+ ellen. És persze még mindíg ott a lehetőség, hogy kitudják hozni a GT212-t, 40nm pedig igen meg tudják emelni az órajeleket.
-
leviske
veterán
Na persze... és persze csak és kizárólag azért fognak neki 95-ös végződést adni, mert a GTX295 is 95-re végződik. Na hiszen...
HD4970/50 esetén minden bizonnyal ugyan azt a nevezéktant fogják alkalmazni, mint a HD4800-asok esetén, tehát lesz HD4970X2 és HD4950X2. Ezt a HD495X2-t valaki álmodta.
(#720) lsc: Nem lehetetlen, hogy van pár raktáron maradt RV670, amit ki akarnak szórni és úgy gondolják, hogy HD4700-néven eladhatóbbak (végül is teljesítmény/név terén nem csalnak. a HD3800-asok erősebben a HD4600-asoknál), de ha ltényleg lesznek, akkor szerintem is csak az OEM-eknél. Értelme nem volna így leégetni magukat...
-
leviske
veterán
Az R600 és az RV670 miben tér el jelentősen? Nem értem.
Eddig úgy tűnik, hogy az RV790 és RV770 közt nagyobb lesz a különbség, miután az RV790-ben már 20%-al több SP lesz.
(#639) rocket: Még nem olvastam végig a topikot, tehát a többi érved nem tudom, de szerintem az AMD-nek most nem az lesz a fő, hogy most számít-e a RV790 esetében a 40nm, vagy sem. Az RV790, ha 40nm-en érkezik, akkor szerintem már leginkább az RV870-nek fogja előkészíteni a terepet gyártástechnológiailag. Így már több okból is megérné az AMD-nek, ha 40nm-en hozná ki.
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest