- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
norbalia87 #37796 üzenetére
A Crysis még csúcskártyákon is beszaggat időnként, olyankor tölti a textúrákat. De, mivel neked középkategóriás VGA-d van (a CPU-d meg már talán alsókategóriának számít), ezért ne csodálkozz.
-
válasz
norbalia87 #37636 üzenetére
Ha aranyból van a hűtőbordája, akkor nem.
-
válasz
norbalia87 #37617 üzenetére
5200+ elég gyenge teljesítményűnek számít manapság, ennyi az egész.
-
válasz
csocsos #37593 üzenetére
Szerintem nincs akkor teljesítménykülönbség, mint árkülönbség, na meg a 3870-hez már kevés lenne a procid szerintem. Ez a proci ideálisnak tűnik a 4670-hez, ráadásul a felbontáshoz is jó lesz, magasabban már 256 bites karira lenne szükség. De amúgy van 4670-es topic, csak be kell írni a keresőbe.
-
válasz
norbalia87 #37427 üzenetére
Nekem Crysisben az átlag 30-35 FPS, 1280-ban és minden high-on (persze AA és AF nélkül). De hozzátenném, hogy elég tápos proci ketyeg a gépemben (E8400).
-
válasz
csorlala #37249 üzenetére
Tény, hogy a 3850 valamivel jobb, de jobban melegszik, nagyobb a fogyasztása, és ha olyan változatot akarsz, aminek gyárilag jó a hűtése, az jóval drágább (pl HIS ICEQ), tehát ha olcsón veszed, hűtése. Én ha most kéne a kettő közül választanom, inkább 4670-et vennék. Ha az előbb említett dolgok nem zavarnak (melegedés, fogyasztás és hangos hűtés), akkor természetesen 3850. Ill. akkor is 3850, ha hajlandó vagy kiadni több pénzt egy jó hűtésű változatra (vagy a plusz hűtőre). Egyébként első hozzászólás.
-
válasz
gtasystem #36928 üzenetére
Az intel már nem is gyárt 2,5GHz-nál kisebb órajelű C2D-t. Az E5200 a legkisebb model (legfeljebb raktárkészletekben van régebbi, alacsonyabb órajelű model), és ez alsókategória. Na most ez gyorsabb egy 2,5GHz-s X2-nél.
És nem hinném, hogy a többségnek 1 magos procija lenne, szerintem ez már nem igaz. Azt sem mondtam, hogy ki kéne dobni, de ha valaki felsőkategóriás VGA-t vesz, akkor furcsa mellette egy low-low end CPU.
Szóval a lényeg, hogy lowend CPU mellé, nehogy már felsőkategóriás VGA-t tegyünk.
-
válasz
gtasystem #36925 üzenetére
Pedig el kell fogadni, hogy az újabb generációs vga-k egyre erősebb procit igényelnek, ráadásul azonos órajelen a C2D-knek nagyobb a számítási kapacitásuk, mint ai AMD prociknak. Az egymagos procik meg hogy jönnek ide?
Ráadásul ha belegondolsz, a 4850 minimum 3x annyiba kerül, mint az 5000+. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy csak egy drágább proci tudja teljesen kiszolgálni a vga-t.
-
válasz
TomBoy1986 #36906 üzenetére
Ezt értem, de nem azt írják, hogy gyorsabb, hanem hogy egyforma teljesítményt nyújtanak. De ha megnézzük az AA-s tesztet, ott már az E8400 a gyorsabb.
-
válasz
TomBoy1986 #36897 üzenetére
Jobban? Pont, hogy nem. AA nélkül pont ugyanannyi FPS, AA-vel meg E8400-al a gyorsabb.
-
válasz
ownStylee #36845 üzenetére
Crysis is játszható 1280-ban, feltéve, ha nem használok AA-t. természetesen gyorsabb, mint a Crysis. Persze ennek feltétele egy 3 gigás C2D.
birozoli7800: ha meghúzod a procid 3 gigára, akkor igen.
TBG: úgy tudom, hogy ugyan a betában benne volt, de a végleges driverben kikapcsolták a ventiszabályzást
hakos1987: azért nem innák rá mérget, hogy annyira visszaerősödik a Forint. De legyen igazad.
-
Nekem minden alapon, és 11600 körül van (szintén E8400). Azt meg elhiszem, hogy feleannyiba került a géped, de a miénket is lehet húzni ám, na meg nem jelentkeznek nálunk a húzásból adódó, esetleges problémák. Ja, és a háromdémárk nem minden, játékokban is meg kell nézni, hogy annyi-e az fps, mint nálunk.
-
válasz
Chaser #36791 üzenetére
Úgy tudom, csak bios buherával lehet megoldani, részletek katt oldalán.
Az új audio eszköz meg a VGA-n levő, integrált HDMI audio. Csak akkor kell feltenned a driverét, ha HDMI-n akarod rákötni a VGA-t TV-re vagy monitorra. A driver amúgy az AMD oldaláról húzható le, onnan, ahonnan a catalystet is le lehet (asszem az individual driver packages pontnál).
-
-
Core2 Duo E5200 - 17.700 Ft
GIGABYTE GA-EP31-DS3L alaplap - 14.600 Ft
2x KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz - 2x3.700 FtÖsszesen: 39.700 Ft
Közel sem annyi, amit mondtál, ráadásul ezek mai árak. Egyébként ha konfigot váltanál, sietned kéne, mert egyre romlik a Ft, ma már 220 felett van az USD, vagyis napról napra drágulnak a hardverárak.
TBG: én XP-t használok, szóval XP alatt sem kóser
Chaser: a Ramot nem veszi vissza, az mindig ugyanannyi
Vicoo: húztad a 3870-edet? Mert érdekes, hogy neked több a HDR score, mint nekem, az SM2 meg nálam több.
-
válasz
eclipse006 #36754 üzenetére
E8400 (3GHz)
-
válasz
eclipse006 #36747 üzenetére
Visszafogja a procid a kártyát, nálam az SM2 4500, a HDR pedig 4950 pont.
-
Most vettem észre, hogy az ATT müxik Vista alatt. Próbáltátok már?
-
Hát, ha máshogy nem:
0. uninstallálod a CCC-t, ha fel van telepítve, esetleg a drivert is, bár lehet, hogy újraindítás után automatikusan telepedik a régi
1. elindítod a catalyst telepítőt
2. amint megjelenik az első ablak, kilépsz a telepítőből (itt már ki van tömörítve a driver, mely a C:\ATI könyvtáron belül lesz valahol)
3. belépsz a hardverkezelőbe, megkeresed a vga-t, majd katt az update driver-re
4. megadod neki kézzel az elérési útvonalát annak a drivernek, ami telepíteni akarsz (C:\ATI\......stb)
5. voilá -
válasz
ZolDog #36546 üzenetére
Elég a 3870, de mindenképpen 4 giga memóriát vegyél!
kanYe: 1GB videoram teljesen felesleges, amúgy szerintem 3870-et vegyél, de majd mások azt fogják mondani, hogy 3850, mert azt úgyis lehet tuningolni. Én inkább nem tuningolok...
WesTM: Mit értesz rángatózás alatt? Ilyen lehet driverhiba, vagy akár vga limti miatt is. Pontosan onnan lehet tudni, hogy procilimit van, ha a proci tuningolása teljesítménynövekedést okoz. Vga limit meg valójában minden esetben van, mert mindenki úgy játszik, hogy a lehető legszebbre lövi be a játékot. A kérdés inkább az, hogy melyik limit dominánsabb, vagyis melyik alkatrész érdemes tuningolni vagy cserélni erősebbre.
-
válasz
butcher eu #36265 üzenetére
Légy szíves ne használj angol szavakat értelmetlenül, de ha már használsz, írd helyesen(respect, benchmark).
8800GT-t fizikai gyorsításra venni értelmetlen, akkor már inkább 8500GT, de persze ez is csak akkor gyorsít, ha a játék használja. Szerintem sok értelme nincs, a játékok elenyésző száma miatt.
katt: az egy rakás szerintem túlzás, de bocs, ha igazad van
-
válasz
Thorus #36258 üzenetére
Ja, hát nagyon gyenge már a procid a mai játékokhoz (kb 1.6GHz C2D ilyen gyors, persze csak 1 maggal). 2 giga Ram már a minimum a játékokhoz (nagyon minimum), és hát egy HD 3850 vagy 4670 nem ártana, de ezekhez meg gyenge a procid. A te procidhoz nem nagyon van értelme 7600GT-nél vagy X1650PRO-nál erősebb karit venni, de max HD2600.
-
válasz
- = Zk = - #36063 üzenetére
Neked felesleges az erősebb VGA (amúgy is csak a HD4870 jöhetne szóba, vagy az X2-es változat). Viszont ahhoz meg már amúgy is gyenge a procid. Ja és a 2GB memória is kevés.
-
válasz
fekeandras #35981 üzenetére
Az Iponban 20k egy ilyen kártya. Egyébként tényleg felment az ára, de úgy tűnik mindennek, mert a Forint elkezdett rohamosan gyengülni.
Uhh, most nézem már 185 Ft körül van a Dollár, pár napja még 160 volt.
-
válasz
Pancsermeste #35976 üzenetére
Én inkább HD4670-et vennék, olcsóbb is (az 512-eshez képest).
-
válasz
birozoli7800 #35970 üzenetére
3GHz C2D megfelel, vagy legrosszabb esetben egy E5200.
-
válasz
TheLion001 #35966 üzenetére
A duál módnál érdemes ablakban indítani a játékot, majd áthúzni egérrel az ablakot a TV-re, és alt+enterrel teljes képernyősre rakni. Persze lehet, hogy máshogy is megoldható.
-
válasz
TheLion001 #35953 üzenetére
Hát, a videók még hagyján, de arra számíts, hogy a játékokban a feliratokat nem fogod tudni elolvasni, hacsak nem HD képes TV-d van (bár akkor meg HDMI-n keresztül kell csatlakoztatnod a TV-t). Olyan, mintha 640x480-ban (ill. még annyiban sem) játszanál, csak még annyival is rosszabb, hogy nagyon fog vibrálni a kép.
De szerintem a kijelző (TV) beállításainál nézz körül a CCC-ben, hátha van valami olyan opció, hogy a desktopot lekicsinyíti a TV felbontására. -
válasz
TheLion001 #35951 üzenetére
Ha klónozod, akkor szerintem csak ugyanolyan felbontáson mehet a két kijelző egyszerre, ezér lóg ki a TV-ből a kép, mert a hagyományos TV felbontása még 640x480-nál is kissebb. Persze lehet, hogy tévedek, és van valami "képzsugorító" kapcsoló a catalystben.
-
válasz
Picturemaker #35909 üzenetére
És a D3D játékok futnak? Ha nem, fel kéne frissíteni a DX-et a legújabb verzióra. De a netes installerrel, mert a redist változat nekem cseszett bármit is frissíteni, pedig azt írta, hogy ok.
-
válasz
ludasmatyi #35906 üzenetére
Én speciel 4850-et vennék még akkor is, ha nem minden esetben gyorsabb az X2-nél. Az X2 többet fogyaszt, jobban melegszik, és nem minden játékban működik a második GPU. Továbbá a 4850-hez várható további teljesítményoptimalizáció, a 3800-as sorozathoz már nemigen. Amúgy a procid alapján szinte mindegy, nagyjából mindkettőt ki tudja szolgálni.
-
Kis előzetes:
Konfig az adataimnál...
-
Nem csak a ramod kevés, a processzorod is nagyon gyene. Nekem az átlag FPS 1024x768-bn (most mértem) 43-47 Crysis alatt, holott csak sima HD3870-em van (húzva sincs), és max beállításokkal megy (amit XP enged). A Procim E8400 (3GHz). Na most az X2 még azonos órajelen is lassabb a C2D-nél, szóval ez lehet részben a gond. Persze kell az a +2GB ram is, ahogy írták.
-
Én a 4670-et javaslom, mert hiszek benne, hogy hónapokon belül még inkább gyorsulni fog az újabb driverekkel. Na meg az sem hátrány, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt, és kevésbé melegszik, valamitn a videolejátszási képességei is jobbak.
Ja, és a tesztnél - mint ahogy ki is fejtették a hozzászólásoknál - nem igazán számított, hogy a 3850-en hány mega memória volt.
-
válasz
Tottika #35753 üzenetére
Igen, a proci nagyon gyenge hozzá. Én 3GB-s C2D-vel kapok kb 10600 pontot. A 8.9-es driver úgy tűnik, hogy teljesen jó, a HDMI drivert meg ugyanott töltheted le, de csak akkor fogod használni, ha HDMI-n keresztűl kötöd a géped HD képes TV-re vagy monitorra. Ha simán a DVI-n (vagy D-SUB) keresztűl kötöd a moncsira, akkor nem kell a driver, sőt, inkább ne is tedd fel, mert minél több a driver, annál több probléma is lehet belőle.
-
válasz
Lacpac #35751 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy lehet e feszt állítani, vagy biost moddolni a 2d üzemmódhoz, hanem hogy a dobozból kicsomagolás után vált-e a kártya a 2D és 3D módok között. Az X1950PRO tuti nem váltott, fixen ugyanazon az órajelen ment a GPU. Ha a te X1900GT-d ilyen volt, akkor szerintem a gyártó módosított biossal szállította (a HIS ICEQ-ra amúgy is jellemző).
-
A Vista készítésénél azt gondolták, hogy már úgyis mindenki TFT monitort használ. Hozzátenném, hogy manapság már tényleg szinte fillérekért lehet venni egy 17 colos TFT-t, mely kb annyiba kerül, mint maga az oprendszer (Vista).
katt: Az X1900-es sorozatból pl. csak az X1950XT változtatta a feszültséget, sőt, csak annak volt 2D/3D órajele. Még az X1950PRO-nál sem volt 2D üzemmód! Szóval igaz lehet a HD2000-es sorozatra is, miszerint csak a csúcskártyának volt 2D/3D üzermmódja.
-
válasz
Gordiann #35724 üzenetére
Szerintem összeakad valami driverrel, főleg akkor, ha amúgy magas az FPS, csak éppen akadozik. Nálam az volt a megoldás, hogy az összes drivert (vga, chipset, audio) újratelepítetettem ,esetleg a PCI kártyákat (ha vannak) áttettem másik slotba. Amúgy IRQ ütközés nincs?
hakos1987: a 8.10-ben ígérnek valami Crysis gyorsulást? Egyébként nem ajánlom a beta drivert, mindenképpen várd meg a véglegest, hacsak nem valami kritikus hiba miatt akarod feltenni.
-
válasz
JohnnyX #35720 üzenetére
A következő procit ajánlom neked majd karácsonyra: E5200 (vagy ha addigra lesz nagyobb E5300 vagy E5400). Ezeknek ugyan "csak" 2MB L2-je van, de a 3850-hez bőven elég. Az E5200 2,5GHz-n megy alapból, tehát nem feltétlen kell húzni a normális teljesítményért. Ha egy kicsit több della van, akkor célszerű E7200 (E7300-E7400)-t választani, nagyobb az FSB, és másfélszer annyi az L2 is.
-
válasz
JohnnyX #35710 üzenetére
Megkerestem neked a tesztet:
http://logout.hu/iras/ha_csak_kicsiben_jatszunk.html.
Az E1200 még egy HD2600XT-t sem tud kihajtani...katt777: persze marad a vga, de még csak elején tartok az E8400-as teszteknek.
Én amúgy a NERO-nak már a hetes verziónál búcsút mondtam. (vagy a hatosnál? Franctudja... -
válasz
JohnnyX #35710 üzenetére
El kell hogy mondjam, hogy most teszteltem le a 3870-emet az E4300-al, mind alapórajelen (1800MHz), mind húzva (3000MHz), és ég és föld a két órajel között a különbség játékokban. Van amelyikben akár 50%-al több az FPS a nagyopbb órajelen. Szóval nem ajánlom a cerkát, hacsak nem húzod meg nagyon, különben elég bőven egy 2600XT (vagy még az sem), mert egyszerűen annyira visszafogja a vga-t. Amúgy nemrégen volt pont egy ilyen cerkás konfigról cikk a logouton.
-
válasz
killer1203 #35677 üzenetére
Attól még a CPU-d nem lesz erősebb, sőt jön mellé a VGA limit is.
Katt: akkor lehet, hogy félreértettél. Mindenképpen cseréltem volna a procim erre, a kérdés az volt, hogy a VGA-t is cseréljem e. De amúgy mindegy, egy darabig marad ez a VGA.
Igazán kiemelhetnék az ÜS2-es cikkedet, már unom, hogy az enyém van 4. napja kiemelve. Na meg így hogy fogom kitenni 1 hét múlva az L2-es tesztemet?
-
válasz
killer1203 #35683 üzenetére
Abban, hogy nem romlik a kép minősége, amíg a monitorhoz ér (a TV adásnál is ez a lényeg, meg persze a nagyobb felbontás lehetősége). Egyébként tapasztalatból mondom, hogy szebb, élesebb is DVI-vel (bár ehhez jól meg kell nézni, hogy feltűnjön), és az meg egyenesen óriási előny, hogy be lehet állítani úgy a monitort, hogy középre tegye a képet, és ne húzza szét elhonyálasítva, ha nem natív felbontást használsz.
-
válasz
killer1203 #35672 üzenetére
Jobban kiszolgálná? Nagyobb felbontásban erősebb lesz a VGA limit, ezért kevesebb FPS-eket fogsz kapni. Vagy mire gondoltál?
-
válasz
loree69 #35667 üzenetére
Ha nem munkára használod, hanem személyes célokra (pl: játék, hacsak nem a játéktesztelés a munkád), akkor nem legális. Ha munkára használod, akkor meg elnézést kérek. És szerintem ne itt folytassuk, mert erősen off.
Csak hogy ON is legyek:
Tegnap este betoltam a gépembe az E8400-t (E4300-at váltotta), és érezhetően gyorsabb a gép még azonos órajelen is (9x333-on). A tesztek folyamatban vannak, az E4300-asok már mind megvannak. Szerintem lesz megleptés azoknak, akik szerint az L2 mérete nem számít.
-
válasz
butcher eu #35470 üzenetére
Eredeti Vistad van? Azt írják, hogy piroshalál csak a Vista egyes beta verzióiban volt, ill. a kereskedelmi verzióban csak bootnál jöhet elő.
-
Hehe, nem gondoltam volna, hogy a WoW alkalmas arra, hogy egyszerre valaki 2 karival nyomja.
Egyébként EVE-nél pont fordítva van, a kissebbik (fejletlenebb) segíti a nagyot.Egyébként az az érdekes, hogy 2 féleképpen lehet 2. monitort használni. Első esetben 2 különböző desktopról van szó, és ekkor történik az, hogy a másodlagoson belassulnak a 3d alkalmazások. A második eset az, amikor a 2 monitort egyetlen desktopként kezeli, vagyis a tálca végihúzódik egyikről a másikra, valamint ha maximalizálsz egy ablakot, vagy teljes képernyős megjelenítést használsz, az alkalmazás megfeleződik, és egyik fel itt, a másik fele ott jelenik meg. Ilyenkor persze mindkét monitor - szigorúan - ugyanazzal a felbontással megy. Ja, és utóbbi esetben nincs lassulás! Szóval nem a két monitor miatt lassul a játék, valami más gebasz van. De a fórumokat olvasva ez a probléma általános, még nvidia kariknál is.
-
válasz
fatal` #35411 üzenetére
Hehe, hülyén hangzik, de egyszerre mindkettőn játszok.
A helyzet az, hogy 2db eve-online előfizetésem van, az egyik kliens az egyik monitoron, a másik a másikon megy. Most nem megyek bele, hogy hogyan játszok egyszerre kettővel, aki ismeri az EVE-t, az tisztában van az előnyével...
Amúgy ha mindkettő kliens az elsődleges monitoron van, akkor nincs lassulás.butcher eu: #35414 nem csak a vga-tól függ egy játék teljesítménye, nyílván ezt a készítők nagyon jól tudják.
katt777: #35418 na ez érdekes fejlemény.
-
Nos, mostantól két monitort használok, de valamiért, ha egy játékot a másodlagos monitoron futtatok (ill. bármilyen 3d alkalmazást), az FPS drasztikusan lecsökken (akár ötödére-hatodára is). Ha visszateszem az ablakot az elsődlegesre, akkor megjavul az FPS szám. Feltettem a legújabb Calatystet (8.9), de az sem oldotta meg. Tudja valaki, hogy ez mitől van, és hogy mi a megoldás?
-
válasz
Pancsermeste #35383 üzenetére
Erre egyrészt azt tudom mondani, hogy LoL, másrészt fityiszt azoknak, akik szerint nem kell virtuális memória. Ráadásul ez igen csak alacsony felbontásnak számít.
-
válasz
Pancsermeste #35341 üzenetére
Durva lenne, ha nem lenne a 3870 sokkal gyorsabb.
Nédda: X1900 vs HD3870
Játékoktól függően 20%-tól akár 100% (vagy több) is lehet a különbség. Régebbi játékoknál (és OpenGL-eseknél) értelemszerűen kissebb, újabbaknál nagyobb a különbség.
-
válasz
Pancsermeste #35322 üzenetére
Én csak HIS ICEQ-s 4850-et, vagy ahhoz hasonlóan jó hűtéssel bíró vga-t vennék. Én már eldöntöttem, hogy nem cserélem le a 3870-emet erre (hacsak nem javulnak radikálisan a driverek a 48x0 sorozatra), de ha most kéne választanom a kettő között, akkor szerintem inkább 4850. Persze érdemes mérlegelni a nagyobb fogyasztást (túlmelegedés nyílván nem gond ICEQ vagy hasonló hűtővel) és a nagyobb tápigényt is.
-
Valszeg a videomemória fogy el.
Erre utal az, hogy csak nagyobb felbontásnál/részletességnél jön elő ez a probléma, hiszen a textúrák pl. a videomemóriában tárolódnak. Na most ha nagyobbra van állítva a játék minősége, akkor részletesebb textúrákat használ, vagyis több videomemória kell. Nagyobb felbontásnál pedig a nagyobb kiszámolandó pixelmennyiség miatt áll fent ugyanez a helyzet.
-
Aha, próbálkozz a Catalyst AI ki-, majd bekapcsolásával (kikapcs és apply, majd bekapcs és apply). Nekem is előferdűlt már, hogy esett a teljesítmény 10-20%-ot, aztán az előbb említett módszer megoldotta. Valami driver bug lehet, nekem a kártya húzása hozta elő.
Persze lehet, hogy nálad nem fog működni, de hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest