- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
A HR-03 b*szott drága, viszont iszonyat a teljesíménye: 3850-re felesleges.
Az S1 sokkal olcsóbb, viszont csak egyféleképpen lehet felszerelni: hely kell.
(Emelett viszont jól hűt. Viszont mindekettő önmagában csak egy borda ám!)
Szerk: a Coolink GFX Chilla viszont dupla 8-as ventivel szerelt, mégis kevés hely kell neki, és nagyon halk, emellett az ára sem vészes. Ezt is megfontolnám a helyedben.
Szerk #30333-ra: passzívan sok jóra ne számíts (bár a ház szellőzése függvényében lehet esélye, ha pl. egy házventi ráfújja a friss levegőt
). De ha ráfogatsz egy halk ventit, ott vagy, mint a Chillával.
Ha van hely, tökmindegy szerintem. (De ez most csak szubjektív, most nem kezdek el teszteket keresni, ami a Chilla és az S1 hatékonyságát veti össze, pláne egy kis HR-03-mal fűszerezve.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
TomBoy1986 #30315 üzenetére
Az AGP-s 3850 30K, és a világon semmi értelme abba a konfigba megvenni.
Amit írsz, az sokkal inkább megfontolandó, és még részben időtálló is lesz a konfig.
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78 #30316 üzenetére
Én ráraktam szépen egy Chillát, és innentől fapapucs.
Nekem ne legyen 90 fok.
Amúgy hiába kompenzálod a *** gyári hűtőt, attól még *** marad. -
DigitXT
félisten
A PCI Device a beépített hangkari a HDMI-hez. A 3Dmarkoknak meg kell egy hotfixet telepíteni. Ha beírod a keresőbe ezeket a kulcsszavakat, meglesz minden.
Nekem is kb. ugyanezen kérdéseim voltak: a topikban itt a válasz.
Szerk: csak nekem még ciripelt is a karim veszettül, szóval rögtön volt egy garis csere.
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
FeRRaR1 #29549 üzenetére
A porszűrő csökkentené a zajt, mert csökkentené az átvitt levegőmennyiséget. Az más kérdés, hogy ezt fordulatszámszabályozással is elérheted, de akkor a por maradna...
(Nekem mondjuk nincs most porszűrőm, de befelé fújó ventiket is csak ritkán járatok - 2 db 9,2-es van a ház bal oldalán, csak 5V-ra kapcsolom őket, játék esetén. Bár azt is mondják, hogy ez így még "attól rosszabb", hiszen ha a kifelé fújó ventik vannak többségben, a por mindenhonnan be fog szűrődni, ellenben ha befelé fújunk, a ventinél lehet izolálni a jelenséget.
)
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #29545 üzenetére
A drivere hibátlan: csendes.
Amúgy a házból könnyen kijön, de a ventiből...?
Mindenesetre én speciel nem cserélek házat, az már egyszer biztos.
Viszont a szélzajt a ventirácson ki kell vizsgálnom. Azért csak úgy nem kezdenék vagdosni egy Chieftec Bravot... Bár láttam már a fórumon, hogy más megtette. -
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #29531 üzenetére
kivéve talán a Noctuát
Á: a venti gumirögzítői közül kettőnek is leszakadt a vége, mire sikerült átcibálnom/tolnom a megfelelő lyukon.(Mindkét ventinél egy-egy: mondjuk ettől még helyükre kerültek.R) Szóval vagy lehetne erősebb anyagból, de lehetne vékonyabb is, vagy mondjuk csak puhább gumiból, hogy könnyebben átmenjen, de akárhogy is, felért egy kisebb kínszenvedéssel a házventik felszerelése.
-
DigitXT
félisten
Nekem az imént hozott rám fárszt a gép.
Lefagyott, aztán többet nem indult. Csináltam CMOS-resetet, akkor se. Na ekkor kezdtem izzadni, hogy mi a szösz: épp nagy hűtőventi cserén voltam túl (a VGA megkapta a Chillát, épp most tesztelem, a házban meg 2 db 12-es Aerocoolt cseréltem le Noctua NFP121300-ra), erre jön nekem ezzel. Végül mikor többedszerre sem adott életjelet (már kínomban a speakert is visszakötöttem az alaplapra, hogy legalább nyögje be, hogy mi van: hát nem kussolt?), eléggé ideges lettem. Pedig úgy tűnt, rendben van a POST, a vinyók felpörögtek, aztán semmi. Se BIOS, se csipogás, se kép. Végül találomra megmozgattam a procihűtőt, meg a VGA-t, mivel ezekkel matattam azelőtt: erre elindult, halleluja!
Btw. a Chillával 60 fokon stabilizálódik a kari (tolom a szőrös fánkot: uncsi game)!
Emelett futtatok még egy Prime95-öt is, hogy jobban terheljem a négy magot:
erre azok is megállnak 61-62 fokon!Persze minden alapon van, de most,
hogy besüt az ablakon a nap, ez szerintem igen jó eredménynek számít.Megtekertem a Noctuákat (Zalman szabályzóm van): így max. 1200-at mennek.
Motorhang semmi, csapágyhang semmi, viszont süvít a szél, szóval lehet, hogy
még moddolnom kell egy kicsit a Chieftec Bravo ventirácsain, mert más oka nem lehet ennek a hangnak. Mondjuk NEM hangos így sem, és a hűtés kiváló, szerintem.Szerk: nah, erre a Prime megette a CPU erőforrást a GPU-CV elől, és visszaesett a terhelés 50% alá: le is hűlt a kari, mindjárt. Vmi 48 fokra.
(Ilyen hideg SOHA nem volt a gyári - ref - hűtővel.
) Igaz, azt inegyen adják a karihoz.
-
DigitXT
félisten
van e megoldás valamelyik problémára
Tedd fel a 2.00-ás BIOS-t, és láss csodát!Korrekten le van írva az oldalon, hogy hogyan kell, egyetlen cikornya az volt, hogy a bootfloppyra pár bájt híján nem fért fel a flash proggi és a BIOS: letöröltem egy-két felesleges kódlapot, és máris jó volt.
Szerk: most nézem, hogy közben már válaszoltak is, bocs.
-
DigitXT
félisten
Jó fejek a vörös toronyban: rendeléshez csak nevet, és telszámot kérnek, de aztán b*sznak felhívni, csak küldenek egy válasz emailt, amit persze este, itthon olvasok.
Na mindegy, legalább megvan a Chilla + 2 Noctua venti (lecserélem az Aerocoolokat): elvárásaim szerint nagyon csendben lesz így a gép, még "gaming mode" esetén is.
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #29330 üzenetére
22K-nál nem volt olcsóbb.
Nem azt mondom, hogy anyagilag megéri a jobb hűtés, azt viszont igen, hogy ha vmi kellőképpen zavar, akkor az priceless...
Szerk: milyen ragasztó?
(Olvastam, hogy nem túl jól tapadnak a RAM-bordák, viszont ilyen hővezető ragasztóról eddig még csak hallottam: hol lehet olyat szerezni?
)
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
Katt777 két okból "téved".
Nekem a legolcsóbb HIS van (csak semmi turbo, különbenis 4xPCI-E-ben van
), másrészt korábban vetted.
Btw. kérdeztem a srácokat, hogy mi a valószínűsége, hogy a cserekari is ciripelni fog, de nem tudták megmondani, mivel eddig még nem vitte más ezzel a hibával vissza. Nos gondolom azért lehetett ez, mert a cserekari már jó (vmi 6-tal tér el a sorozatszám, ráadásul a cserekarinak kisebb!), szóval az adott példány, ami olyan b*szotthangosan ciripelt, csak egy rosszabbul sikerült darab volt.
Ezek szerint viszont van ilyen a TurboX esetében is? Ha tényleg hangos, én visszavinném, és csere...
-
DigitXT
félisten
Nah, megvan a csere karim (ugyanolyan HIS, néhánnyal kisebb csak a sorozatszáma): ez nem ciripel, huhh!
Viszont a ventiszabályzáson lehet, hogy tuningolni kell, mert alapból 70 fokos. Gondolom ez lesz a BIOS-cserés történet. Mondjuk valszeg kapni fog egy Chillát, és kész.
(Csak akkor ugrik a gari.
)
-
DigitXT
félisten
Régi HSZ, de én is feltettem (magamban?) kb. ugyanezt a kérdést, szóval: igen.
Van egy javított DLL, amit le kell cserélni. Ha majd kipróbáltam beírom ON-ban... -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28961 üzenetére
A hotfix csak a 03-05-06hoz kell
Vágom most már!Abban a pillanatban amikor a DDR2es RAMokat belekattintod rájössz hogy...
Uh, akkor lehet, hogy át fogom ugrani ezt a DDR2 témát ezzel a lappal...
Egy kis internetezös gépnek amúgy jó az a lap... másra nem...
Ahhoz képest most egy Q6600 van benne X1950XT-AGP-vel, és lehet rajta játszani rendesen!Más kérdés, hogy a quadban és a RAM-ban is bőven marad tartalék, de a VGA-ban már nem vagyok biztos! Éppen azért vettem amúgy ezt a lapot, hogy ezt a szegényke AGP-s VGA-t "kihajtsam", mert vérszemet kaptam az Assasin's Creedről készült teszt alapján, látván, hogy (a konfigomnál még mindig szereplő - lusta voltam átírni) X2-vel mennyire procilimitált, és mennyire jobban megy négy magon... Én marha csak azt felejtettem el megnézni, hogy bár tény, hogy procilimitem van a játékbeli adott szituban, de a VGA-limitem sincs onnan messze! Ebből az következik, hogy valóban jobban megy most az X1950XT-vel is a játék, de nyilván nem ugrott fel arra a szintre, amit pl. egy 8800GT-vel hozna.
Szóval végülis egyfajta középútként csaptam bele nagy hirtelen ebbe a (szerintem tök olcsó: 22K kisker bruttó?) HD3850-be, és bejött a számítás, mivel összehasonlíthatatlanul folyamatosabban megy vele.(Más oka is volt amúgy.
)
Szóval kb. erre jó ez a lap, meg arra, hogy ha másodlagos gépként össze akarom dobni a cuccot (tekintetttel arra, hogy az X1950XT-AGP-re nem biztos, hogy találnék normális árban vevőt, tekintve a PCIE dömpinget), akkor lesz mit alátenni, ha már az X2-eset nem akarom. -
DigitXT
félisten
Jah, most jut eszembe, hogy a 2001SE (ezt ugye nem érinti a fix
) is elindult, csak nem vártam meg, míg lefut, mert
1) procilimitált sz*r (természetesen mai mércével nézve)
2) Barátnőm már aludt, és nem akartam "felciripeltetni"
3) úgy látszott a nyitó jelenetben, hogy valamivel lassabb (!), mint az X1950XT-AGP-m, és ez alapból frusztrált volna(De ezzel kapcsolatban lásd 1!
)
Lassan "kikupálódok" ebből a HD3850 témából: köszi mindenkinek a válaszokat, jövő héten jelentkezem.
Remélem jobb (ill. mérhető) eredményekkel.
(Visszaolvasva most látom, hogy nem írtam, hogy egy ASRock 4CoreDual-SATA2-t nyúzok Quad procival
: így lehetséges, hogy X1950XT-AGP, VS HD3850 PCI-E is dohoghat benne gond nélkül.
) Mondjuk a mérhetőség megint jó kérdés: van aki arra kíváncsi, hogy mennyire fogja vissza a 4xPCIE a karit, én meg csak itt bővítgetem a gépemet, és látom, hogy számomra megfelelő eredményeket produkál. Viszont én is kíváncsi leszek, vmi hátrány tuti lesz ebből is, ráadásul a quad is underclockolva van a lap által a (DDR1) ramjaimmal egyetemben.
(Ha viszont veszek pl. DDR2-t is, akkor már ott leszek, hogy erősen elgondolkodhatok, hogy összerakjam-e kb. az előző gépem "másodlagosnak", vagy ezzel az "átmeneti" lappal inkább, és mondjuk egy olcsó C2D-vel, ide a "fő gépbe" meg már teljes értékű lapot a Quad alá, és tuning is mehet, PCIEx16, stb.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28956 üzenetére
Amikor egyszer fogyasztásmérővel nyüstölgettem a gépet, én is megfigyeltem ilyen hőmérsékletfüggő fogyasztásváltozást (gondolom a feszek változásával arányosan)!
A Hotfixet/infót nagyon köszi (nem tudtam róla, de utólag logikusnak tűnik, hiszen gondolom az összes "mark" az induláskor végez vmi hardverdetektálást, ami ha nem sikerül, akkor olyan, mintha kifagyna, de legalábbis nem indul el).
A szervizes kollegák viszont akkor ezt eléggé "benézték" (mivel reflexből tudniuk kellett volna róla).
De végülis nem nagy baj ez, mivel nem is hibásnak vették át a kártyát (hiszen mondtam, hogy két játékkal is kipróbáltam, és semmi baja nem volt, sőt, hasított
), csak "3D módban hangosan ciripelőnek".
(Mondjuk erről nem tudtak meggyőződni: Aquamark3-at kellett volna próbálniuk, az Hotfix nélkül is elindul, és a bejelentkező képernyőjén olyan hangorkánt csapott a kari, hogy csak... Na majd informálom őket, ha megérkezik a cserekari, és kipróbáljuk, hogy rendben van-e.
(Meg esetleg viszek egy Aquamark3-at, biztos ami biztos.
(Jah, az viszont a végén fagyott ki a pontszám kiírása helyett: arra nincs valami fix?
)
Amúgy most meg is néztem, tényleg "a februári" a linkelt fáj, csak más a neve.
(Verziószámokat összevetve ugyanaz, viszont a fájlméret egy kicsivel eltér: gondolom van ennek többféle verziója is, gondolok itt pl. különböző nyelvekre. -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28954 üzenetére
Ah, ezesetben köszi az infót!
(A smiley bizonytalanított el.
)
Viszont nem kéne ezt a szervizeseknek tudni?Na mindegy.
Kérdés: amit linkeltél (ha jól látom saját oldalról), az melyik verzió? Mert találtam ilyen Oct07, ill. Feb08_installer végűt is, gondolom mindig a legfrissebb a legjobb.
-
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28952 üzenetére
Ez most valami poén akar lenni, vagy tényleg kell hozzá vmi patch?
(Azért érdekel, mert ha visszakerül a kari, legyen honnan kiindulni.)
Szerk: amúgy az ATT nem tudta nálam a ventit szabályozni a karin, és vicces órajeleket írt ki, vmi 14MHz-et...
GPU-Z mutatta a valós értékeket, és onnan tudom a hőmérséklet, ill. a ventifordulat alakulását is. 8.5-ös Catalystból mikor lesz CP-s?
-
DigitXT
félisten
Gondolom arra gondolsz, hogy "biztos nem a hangkártya szed össze zajt az alaplapról": nos akár ez is elképzelhető lenne, ha alaplapi hangkarit használnék, és a hangszóróból jönne a ciripelés.
De mivel Audigy 2 ZS-em van, és NEM a hangszóróból, hanem a VGA valamelyik tekercséből jön a hang, így a válasz nem. Illetve: biztos nem!
-
DigitXT
félisten
válasz
DemonDani #28830 üzenetére
Ha megoldódik a gondod ird már le h mit csináltál vele.
Elvittem az Iponos srácoknak, hogy ez van. Ott ültem kb. fél órát, amíg telepítgették, meg ilyenek (persze ezt nem láttam, csak hallottam/mondták néha, hogy hogy állnak: amúgy rendesnek tűntek). Aztán egy 3Dmarkot (talán 06) nem tudtak elindítani - érdekes, hogy az nekem sem sikerült itthon (egyikkel sem!), bár én a driver nem teljes/hibás telepítését tudtam elképzelni, a srácok meg ráfogták a tesztgépen összeszemetelt windowsra, mindenesetre ez gyanús. Annak ellenére, hogy két játékot gyönyörűen vitt nálam még tegnap éjjel: Assasin's Creed, ill. Test Drive Unlimited. Na ezekután behívtak, hogy nézzem már meg én is, hogy mi van, "mutassam meg a hibát" (hogy felvehessék gariztatni, mert ugye ha náluk nem produkálja, akkor ráfoghatnák az én lapomra, és a nagyker is visszadobhatja, hogy "teszt ok"): egy bazi hangos hűtő volt mellette (plusz nyitott ablak, behallatszó pesti forgalommal, stb.), de nem is kellett 3D módba váltani, 2D módban is hozta a ciripelést, ahogy az ablakokkal szöszmötölt az egyik srác (ATI Toolt telepített, hogy majd a "szőrös kockára" nyűszíthet a kari, viszont az sem indult). Érdekes. Szóval ez van. Átvették: jövő héten lesz csere kari, remélem az rendben lesz, mert ha nem, akkor el sem hozom, és rendelek inkább rögtön egy Sapphire-t...! Deja vu... -
DigitXT
félisten
Oh, egyre már sejtem a választ, bocsi, hogy nem kerestem rá hamarabb.
-
DigitXT
félisten
Ma vettem egy HIS 3850-est, és ciripel - nem kicsit, nagyon.
(3D-ben egyenesen nyűszít...) Mondjuk szépen megy, és nem artifactol, de a hűtésétől sem vagyok elájulva (idle 65 fok, igaz, ilyenkor vmi 10%-on járatja a ventit), bár már a kép alapján se vártam sokkal többet. Terhelve simán ugorja a 90-et, mondjuk akkor sem pörgeti halálra a ventit, és egy fél órás játék során teljesen stabilnak tűnik.
De hogy görgetem a PH-t, és "klatty-klatty-klatty", hát az kritikán aluli!
Holnap visszaviszem, mert ez így nem kóser (ellenben a teljesítményével elégedett vagyok, pedig csak PCI-E 4x-es slotban van): mit tanácsoltok?
Másik márka talán "csendesebb"?
Anno HIS 9600XT-kkel sz*ptam nagyon, mert memóriahibásak voltak, erre most beletenyerelek egy ilyen "zörgőssárkányba".
Mondjuk durva, hogy azok a 9600XT-k 40K környékén voltak akkor, ezt meg 22K-ért vágták hozzám, de akkor is: durva zaja van, és nem nyomják el a ventik, nem szigteli le a ház, hangos, na!
Ha gyorsan görgetem a PH-t egyenesen zizeg.
Ja, és még egy kérdés: a Windows felismer nekem vmi PCI-os eszközt, de nem talál hozzá drivert. Ezeknél nincs olyan, mint az X1950XT-nél volt, hogy megtalálja egy "másik kártyának" a több kimenet miatt, hogy pl. "HD 3850 Secondary"? Driver Cleanereztem, és tisztán ráraktam a 8.5-ös Catalystot (csak a drivert): ez a PCI eszköz viszont mindig előkerül, és nem értem. Meg a ciripelés. Egyébként elégedett lennék.
Előre is köszi a válaszokat!
Szerk: elfelejtettem még valamit: a 2D képe elég gáz az X1950XT-mhez képest! Ugye ez is csak ezen "peches" karinak köszönhető, és a többi RV670 nem ilyen képet ad?! Olyanok a betűk, mintha vastagabbak lennének, és egy kicsit homályosabb az egész kép.
Szerk: mindenképpen le akarom cserélni a fentiek miatt, igazából arra lennék kíváncsi, hogy mit ajánlotok, mire cseréljem, illetve erősítsetek meg, hogy ez garanciális gond!
Szerk: amúgy anno a két HIS 9600XT után végül egy Sapphire vált be, és több, mint egy évig tökéletes volt (2004-et írtunk).
Ezek alapján esetleg javasoljátok ezt?
-
DigitXT
félisten
Egyértelműen PCI-E, mivel az AGP-s jóval drágább (1), és nem is igen kapható (2) (+ talán gyorsabb is a PCI-E (3), ezeknél a kariknál már a fene tudja
), illetve ha a gép "lelkén" fogsz később változtatni, kizárt, hogy AGP-s maradj (4).
Hátrányt viszont ezen négy ponttal szemben nem tudok.
-
DigitXT
félisten
Én csak azt nem értem, miért kell mindig felhozni, az "ennek mi értelme" témát?
Aki nem akar, nem vesz AGP-s csúcskarit, aki meg akar az vesz: ennyi... -
-
DigitXT
félisten
válasz
EQMontoya #5448 üzenetére
TFT???
22" Trinitron. 1152x864@100Hz. 4:3 képarány, nem 5:4, meg 16:10...
Egyébként ha hozzámvágsz, elfogadok TFT-t, de nem szeretném, hogy nem tudok felbontást állítani rajta, vagyis igen, csak minek, mert a kép full ratyi lesz tőle...Szerk Speed(R): azért a Trinitron merevítőcsíkjaira eléggé rá kell fókuszálni, hogy zavarjon.
(Mondjuk most pont itt van ezen sorok alatt/közt, szóval látom...
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5439 üzenetére
Emlékeim szerint (ha jól látom, hogy hol jársz) nemsokára nappal lesz ott...
-
DigitXT
félisten
válasz
FireKeeper #1650 üzenetére
TDP lesz az (Thermal Design Power)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- EAFC 25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest