- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
Templomegere #12640 üzenetére
Mekkora fesszel érted el ezt, és meddig melegedett terhelve?
-
pisti
őstag
Ha tervezed a VGA cserét is nemsoká, akkor oké. Mert emellett a konfig mellett meg a VGA lesz a leggyengébb láncszem, nameg jön ha minden igaz mostmár tényleg nemsoká(ebben a hónapban debültának ha minden igaz) az E8x00 C2D széria is, hamár ennyit szánsz procira, akkor inkább egy olyan kis 45 nm-es drágaszágra kéne áldozni, addig meg egy jól meghúzott E21xx-el is vígan ellehetsz.
4 GB RAM is felesleges perpill, bár elég olcsó most a ddr2 az igaz, de ha játszani akarsz akkor jobban járnál, ha egy ekkora összegből már vmi komolyabb VGA-t is vennél.
Tehát szerintem az alaplap az okés + vmi E21xx (14-20k) + 2GB RAM (mondjuk 13k, de 10-ből is lehet 800-as GEIL VALUE-t), a maradékból meg vmi jókis VGA-t. Ha ügyesen csinálod még egy HD3850-et is beleszoríthatsz egy ekkora összegbe. 20k alaplap + 16k E2160 + 10k 2GB RAM = 46k ; 84k - 46k = 38k, annyiból pedig egy 256-os HD3850 ki kéne hogy jöjjön.
A procit tuningolhatod ( az alaplap meglesz hozzá ) 3GHz környékén már kellemesen kihajtja a HD3850-et is. Aztán ráérsz még procit meg memót upgradelni mikor igazán szükség lesz rá.
Egy ilyen konfig sokkal "potensebb" lenne játékok alatt is. Mint amit írtál egy 7600GST-vel.Dare2Live: Jaja. Érdekes egybeesés.
-
pisti
őstag
Ennél ami erősebb és érdemes lehet vele próbálkozni az mondjuk egy HD2600XT / 8600GT lehet, nemtudom HD videókat/filmeket nézel-e, de mondjuk egy ilyen VGA-val ezen a téren is jobban állnál. Meg valamelyest talán gyorsulna is néhány játék. Az a baj, hogy a proci - szerintem legalábbis - nagyon gyenge, az még van hogy a 7600GST-t sem bírja el jól, D805-ös tapasztalataim alapján írom ezt, éppen 7600GST-m volt akkor.
Mondjuk egy olyan CPU igényes játékot nézve mint a TDU, jobban járnál ha megtartanád a 7600GST-t és vennél valami Core2 alapú rendszert alá. Akár egy 8000Ft-os kis Pentium megráncigálva gyorsabb tudna jóval lenni mint az a proci. Mert a TDU-hoz elég egy 7600GST - 1024*768 High (vagy akár kis tuninggal 1280 High) beállításokhoz is (saját tapasztalat), viszont az a proci képtelen kihajtani azt a ~25-30fps-t amit tud egyébként ebben a játékban az a VGA.Mikkel akarsz játszani, az a fő kérdés. Ha újabb játékok is képbe kerülnek, akkor mindenképp érdemes lenne acélosítani a rendszert is a VGA alatt.
-
pisti
őstag
válasz
banderasz77 #12422 üzenetére
Mert nem akartál többet kihozni belőle.
-
pisti
őstag
válasz
Foxmulder89 #12411 üzenetére
Ha ez a módszer nem működik mindkét kártyára, akkor szerintem ígyjárás van. Más módszerről nemnagyon tudok.
Amit megpróbálhatsz, hogy bios-t módosítasz mindkét kártyán, így megkerülve a problémát. De azt ne kérdezd, hogy ezt pontosan hogy kell. Utána kell nézni az interneten. -
pisti
őstag
válasz
Foxmulder89 #12408 üzenetére
Első hsz-ben ottvan...
-
pisti
őstag
Azt sem árt ám megnézni, hogy mi van a számozás mögött.
Itt ha megnézed nagyon jól látszik, hogy a 400W-s és a 450W-s változat között semmi különbség nincs a 12V-s ágak teljesítményénél, ergó semmit nem ér a címkére tett +50W.
Ráadásul az efficiency-nél az a >70% sem túl bíztató.Nemrossz a Chieftec egyéként szerintem, csak az FSP sokszor jobb választás.
-
pisti
őstag
válasz
Yutani #12230 üzenetére
Értelmezd amit leírtam pls.
Azon a helyszínen amit direkt megnéztem (adott beállítások mellett, nyilván lehetett volna olyan durva beállításokat választani, hogy teljesen GPU limit legyen, de nem ez a célom, ha játszható fps-eket akarok ugye...) CPU limit volt, keményen. Visszanézegetve a GPU terheltség grafikont is szépen látszik, hogy nem is ritkán vannak ilyen helyszínek. Igazából Crysisnek ugyanúgy kell a gyors VGA és a CPU is, az egyik pedig egyértelműen képes visszafogni a másikat. -
pisti
őstag
válasz
cowboy_bebop #12224 üzenetére
Ha quad nemis, de egy igencsak meghúzott 2 magos proci bírná csak Crysisben kihajtani rendesen a 2 db. 3850-et.
-
pisti
őstag
válasz
hétalvó #12216 üzenetére
A Crysis nem igazi DX10-es játék ezt a készítők is elismerték. Nem véletlen lehet XP alatt is elővarázsolni a Very High grafikát, mivel DX9 alá írodott az egész és csak a fejlesztés vége felé került a képbe igazán a DX10.
Nameg Vista alá egyelőre a driverek is olyanok amilyenek... Sokat fog még változni ilyen téren a helyzet. -
pisti
őstag
válasz
Bali27 #12202 üzenetére
A Cod4 jobban megizzasztja a vgat... AA egyiknél sincs és mind2 1280 on.. Crysisnél max 55 fok a gpu, Cod4 nél meg 62-63fok..
Ez 1 dolgora utal, CPU limitre.
Nemrég kísérleteztem egy helyszínen a Crysisban és bizony ahogy sejtettem ott épp kemény CPU limitem volt 2400Mhz-es E4300 mellett, feltornásztam az órajelét a procinak 2600Mhz-re és 28 fps, valamint 70%-os VGA terheltségből lett, 35 fps és 85-90%-os VGA terheltség. A VGA mindkét esetben tuningoltan ment 742/1000 Mhz-s órajeleken.Ehhez képest egy HL2 Ep2 2400Mhz-es CPU mellett is nagyrészt 100%-ra terhelte a VGA-t.
Kell a CPU is a Crysisnek, viszont csak erősebb VGA-k mellett jön ez ki csak igazán. A legdurvább viszont ilyen szempontból a Microsost Flight Simulator X - amit nemrég próbáltam - az valami nagyon brutálisan CPU limites.
-
pisti
őstag
válasz
aginor #12207 üzenetére
Az x1950pro 65W-s fogyasztását több teszt is alátámasztja, köztük egy ph!s.
Nem a tápcsatlakozók számától függ a fogyasztás, továbbra se. Viszont sokmindentől függ, hogy hány tápcsatlakozó kerül végülis egy VGA-ra. Nem feltétlen ésszerű módon kerül vagy nem kerül fel rájuk, ahogy azt a gyakorlat mutatja is.
Mindenesetre a HD29xx-eken ugyanaz a fajta 80nm-en készült mag van, emiatt jelentős eltérés nemnagyon lehet ezek fogyasztása között, azonos feszültség és működési frekvencia mellett természetesen. -
pisti
őstag
válasz
aginor #12197 üzenetére
Sajnos nem a tápcsatlakozók számától függ, hogy mennyit fogyaszt.
Akárhogy is nézzük jelentős a fogyasztásbeli különbség a HD29xx széria és a HD38xx széria között. Tápot mondjuk ezzel együtt sem kell cserélned, még ha a HD2900pro mellett is döntesz, viszont ha hosszabb távra tervezel és te fizeted az áramszámlát, akkor annyira már nem mind1 a dolog. Bár olcsóbb a 2900pro, de éves szinten ha sokat megy a géped simán elviszi jópár ezer forintot pluszban. -
pisti
őstag
válasz
s7evcsenko #12067 üzenetére
Szerencse függő, hogy meddig megy a tuning. Nálam 742 MHz a maximum a magnak és ~1000 Mhz a memóriának.
Viszont annyit érdemes tudni, hogy a 3850-es GPUk 3D-s terhelés mellett "csak" ~1.22V-ot kapnak, míg a 3870-ek 1.33V-ot. Ha hinni lehet a híresztelésnek egy következő verziós AtiTool-ból szoftveresen lehet majd fentebb tornászni a feszültséget én erre várok egyelőre. Bios moddolással is fentebb lehet tolni a feszt. Ebben a topikban vannak érdekes információk, meg ezen a fórumon más topikokban is. -
pisti
őstag
válasz
ballington #11937 üzenetére
Csak a full és ultimate verziókhoz jár Black Box, a lite-hoz nem! Különbség akkor van a 256-os és 512-es között ha elfogy a memória a 256-osnál, akkor nagy a különbség, egyébként elenyésző.
-
pisti
őstag
válasz
WildDaemon #11597 üzenetére
Jól látod.
-
pisti
őstag
válasz
Csiborbogár #11542 üzenetére
Új szériás VGA, kellenek majd hozzá új verziók ezekből a tweaker progikból, addig is türelem, tornaterem.
-
pisti
őstag
Most esett le. Ha tuningra is a Rivatunert használod, akkor úgy kikapcsol a powerplay, nem áll vissza 300Mhz-re a mag ha nincs terhelés. De ennek látszania kell a Rivatuneres grafikonból is. Úgy pedig jóval melegebb üresjáratban is a GPU.
Tuningolj CCC-vel egyelőre csak azzal marad meg a powerplay funkció is tuningolás mellett. Vagy ne tuningolj, mint én. -
pisti
őstag
Ez fura mert nálam fix 60%-al hetvenpár fokon tetőzött a gyári hűtővel. Multimétered van? Mérj egy VGPU-t terhelés alatt, ha az jó (nem túl magas), akkor a hűtéssel vagy a hőméréssel van valami gebasz.
Nálam 1,23V terhelve és 1,02V 2D-ben üresjáratban.
Ha esetleg kell, itt egy kép a VGPU mérési pontokról. -
pisti
őstag
válasz
Darkmilka #11508 üzenetére
Nálam is hibázik 2D-ben néha, úgylátszik nem szeret 300Mhz-en futni az én példányom, esetleg kicsit kevés neki a feszültség.
Majd ha jönnek újabb verziók a tweak progikból (Rivatuner, ATiTool, AtiTrayTools) és lehet velük rendesen szabályozni az órajeleket, beállítom úgy, hogy ez elmúljon, addig meg kibírom, nem vészes. -
pisti
őstag
Accelero S1-el meg 43 fokos max, terhelve.
Esetleg vedd le a házad oldalát és nézd meg, hogy javul-e a hőmérséklet. (Meg a ventit is lehetne kicsit magasabb fordulatra állítani próbaképp, mondjuk 100%-ra.)
Hameg már levetted, akkor tedd a kezed a kifújt levegő útjába, vagy érintsd meg a bordát valahol ahol meglehet ellenőrzésképp. Hatvan fokot pár másodpercig el lehet viselni, azért 103 fokosan inkább ne tapizd, jó feltéve, hogy tényleg annyi.
Ez a kásásodás konkrétan hogy néz ki? Ha képet tudnál mutatni az jólenne.
-
pisti
őstag
válasz
Csiborbogár #11396 üzenetére
Japp. 3Dmark-ra tegyél hotfixet.
Rivatunerből pedig 2.06-os kell, viszont ha ezzel tuningolsz, akkor nem fogja 2D-ben utána visszavenni az órajelét. Majd remélhetőleg ezt mihamarabb kiküszöbölik.
Viszont állítólag CCC-vel tuningolva nincs ilyen hiba.Leviske: Minden relatív.
-
pisti
őstag
válasz
Csiborbogár #11394 üzenetére
Azok a PCS-s Powercolor-ok nagyon szépek (kis rézvirág hűtővel), üdv a klubban.
-
pisti
őstag
válasz
sharKBITE #11390 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors választ. Egyszerűen olyan sok információt kaptam hogy nem tudtam velük hirtelen mit kezdeni.
No problem. Mindenkivel megesik.
Gondolom nem véletlen vannak hűtve gyárilag a FET-ek, így én azt mondanám, hogy kell rájuk hűtés. Persze a memóriákon is van, pedig azok is simán elmennek bordák nélkül. Mindenesetre én nem akartam ezzel kísérletezni. Szerintem a csavaros, hézagkitöltő anyagos (stopgap) megoldás az igazi.
Monitorozásra meg Rivatuner kell - hardware monitoring ablaka. -
pisti
őstag
válasz
Sickboy25 #11378 üzenetére
Valóban nem igaz amit írtál. Az összesített pontszámba az sm2.0, sm3.0 és a cpu score számít bele, a dokumentációban leírják pontosan a képletet is amivel ki lehet ezekből számolni a végső pontszámot.
Rover meg... Nekem is szólt már be így, moderálás lett a vége.
Te jobban bírod eddig.
-
pisti
őstag
válasz
JohnnyX #11252 üzenetére
Ha hosszú távra veszel VGA-t, akkor szerintem jobb döntés valami 512 MB-os változat. Ha nem akkor meg perpill teljesen jól ellehetsz egy 256MB-s 3850-el.
Van viszont még sok szempont ami érdemes mérlegelni, pl. mennyire vagy allergiás a hűtés zajára, milyen hőmérsékleten szereted tudni a PC-d alkatrészeit?
Mennyire vagy modder/overclocker alkat? -
pisti
őstag
válasz
Kelvin #11243 üzenetére
De a kedvedért rávezetlek ahol az is fel van rakva 3gh-re ott semmi eltérés nincs(1-3 fps).
Így nem lehet megadni a különbséget, sőt ebben a formában semmi értelme.
Százalékos különbségekről van értelme beszélni, másról nem.
Alkalmazás/játék és beállítás függő mekkora a különbség. De nyugodtan kijelenthető, hogy sok játéknál a nagyobb cache többszáz Mhz-t jelenthet órajelben. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy visszakanyarodjunk az eredeti esethez, hogy 3Dmark06-ban egy E6750 alapórajelen simán kihajt egy 3850/70-et, míg egy E21xx ugyanezt 3Ghz-re vagy fölé rángatva tudja elérni. Viszont képes elérni, nem is ezzel vitáztam...
De ott a van a ph!s teszt amit linkeltek. Nézzük át mit látunk. FarCry-ban nincs jelentős különbség, Prey-ben sincs.
Viszont Oblivionban már van, 73 fps (E6320@1,86Ghz) ---> 63 fps (E2160@1,8Ghz), ha felszorzom egy az egybe az E2160 eredményét az órajelkülönbség többlettel, amivel itt az E6320 rendelkezik (ami túlzás), akkor is 65fps-t kapunk csak.
73/65 =~ 1,12 --> +12% nagyon nagyrészt a nagyobb cachenek köszönhetően.
Továbbmegyünk, TDU, ez egy olyan játék ami keményen használja a procit és kell is neki, 36 fps (E6320) ---> 27 fps (E2160), 27*1,0333 = 27,9 legyen 28.
36/28 =~ 1,28 --> +28% megintcsak nagyrészt a több cachenek köszönhetően.Persze tuninggal még nagyon sok kihozható ezekből a kis E21xx-ekből is, viszont ez a százalékos különbség csak tovább nő, ahogy az órajel nő, már ahol van természetesen.
Itt van még pár játékokban mért eredmény, alapórajelek mellett. Ráadásul itt csak 1MB vs 2MB L2 téren.
Itt pedig tuning összehasonlítás, egy X6800-hoz mérnek, aminek az alapórajele 2,93Ghz, míg a tuningolt E2160 3,4Ghz-n van. Majd' +500Mhz és van ahol még így sem tudja beérni - játékokban - van ahol éppen és olyan is van ahol gyorsabb.No ennél szájbarágósabban nem tudom/fogom leírni. Van különbség, van olyan játék ahol jelentős, van ahol nincs, vagy jelentéktelen. Viszont mivel mindegyik eset hasonló számban előfordul, ezért összességében nem lehet figyelmen kívül hagyni a +L2 cache hatását, vagy elbagatellizálni, ahogy itt próbálják páran.
Mindezekkel együtt egy jókis tuningos E21xx proci nagyon jó vétel. Nem akarok senkit lebeszélni róla, csak legyünk tisztában a képességeivel.Részemről erről ennyit. Ez HD38xx fórum.
-
pisti
őstag
válasz
Foglalt név #11213 üzenetére
Pontosan, csak téped a szád és nem teszel le semmit az asztalra.
Támaszd már alá úgy mégis valamivel az álláspontod, konkrét eredmények, tudod. Tesztek, mérések.
A levegőbe beszélést, meg a felesleges szájtépést meg inkább hagyjuk. -
pisti
őstag
-
pisti
őstag
válasz
Foglalt név #11170 üzenetére
Most nem azért, de ezeket a baromságokat olvassátok vlhol vagy megálmodjátok?
Ebben a hangnemben az óvodás haverjaiddal beszélgess, ok?
Különbség van, mérhető. Rengetegen megtették.
Kicsit nézz körül a neten, netalántán mérj magad is. Ne csak a levegőbe beszélj, hülyeségeket.Mindezt kioktató hangnemben, röhej.
-
pisti
őstag
válasz
TTomax #11153 üzenetére
Egyetértek, hogy 2.0Ghz-en nem fogja egy E21xx C2D kihajtani, sajna ezen már annyira megnyírbálták az L2 cachet, hogy teljesítményben az X2-esekhez áll közel. Amikből kell olyan 2,8-3,0Ghz-es, hogy kihajtsanak egy 3850/70 kaliberű VGA-t.
Bali egy C2D E6750-el tesztel aminek nem 1 MB L2 cache van mint a te procidnak, hanem 4 MB, aminek elég nagy hatása van a teljesítményre.C2D prociknál az órajel ÉS az L2 cache méret, ami a legjobban befolyásolja a teljesítményt.
-
pisti
őstag
Látod ezért érdemes a nehézséget szabályozó cfg-be rakni a saját beállításaid, annak is a végére, úgy könnyen eltávolítható.
Egyébként szerintem te csak azt hiszed, hogy kikapcsolod a motion blurt. Most direkt leelenőriztem motion blur nélkül nincs fps esés. Legalábbis a motion blur féle fps esés nem jelentkezik. Mert úgy egyébként a Crysisról beszélünk, szóval van benne fps esés bőven.Hogy tutira le tudd ellenőrzni, hogy kikapcsoltad, ahhoz kell a konfigba egy "con_restricted 0", mert ha ez bennvan akkor játék közben a konzolba is irogathatod a cvarokat és át is állítja egyből a beírt parancs szerint a grafikát. Konzolba bepötyögöd ezután, hogy r_motionblur, akkor kiírja, hogy épp 0 vagy 1, ergó ki vagy be van kapcsolva. Utána meg tudod módosítani is ugyanezzel a módszerrel.
u.i.: Egyébként van a motion blurnek magasabb számmal jelölt állapota is, merthogy elvileg (én még nem tapasztaltam, lehet ez csak dx10 alatt műxik), van object motion blur is. -
pisti
őstag
Akkor te valami egészen másról beszélsz, bár tippem sincs miről.
Énis kipróbáltam, konzolból kikapcsoltam bekapcsoltam, egyértelműen esik a motion blur miatt mozgás közben az fps, aztán ha megáll a képernyőn a mozgás, akkor meg felmászik. Nemnagyon lehet ezt semmivel összekeverni és logikus is ez a lassulás a motion blur effekt részéről mikor "motion"-mozgás van.
szerk.: Érdekes nekem 2x, 4x és 8x FSAA-val is szinte ugyanannyi fps van, érezhetően kevesebb mint FSAA nélkül, viszont azért nem 6-8, inkább olyan 20. Persze ez helyszín függő is, de érzésem szerint ott már elfogy a 256MB VRAM, azért esik nagyon az fps.
Esetleg ami szóba jöhet a driver probléma. Kéne csinálni egy 1280+High beállítások GPU benchmarkot mindekettőnknek FSAA-val.
Mit szólsz hozzá?
Van is Crysis benchmarkolós topik, oda mehetnek az eredmények, meg ide is.
Ez a Crysis bechmark topikja. Egyébként driver neked mi van fent? Nálam 7.11-es Crysis hotfix driver. -
-
pisti
őstag
válasz
ballington #10894 üzenetére
Elég az E4300 2500Mhz-en.
Előfordulhat, hogy nem jelentősen gyorsabb mint az X1950pro néhány játékban, de ami nagyon VGA limites ott akár kétszer is gyorsabb tud nála lenni. -
pisti
őstag
válasz
Tocika #10837 üzenetére
A vicces az egészben, hogy amennyire tudom a ref.hűtéses kártyákat, tehát pl. az ASUS ref.hűtéses HD3850-jét a Sapphire gyártotta, csak aztán ment az ASUS-hoz matricázásra, meg csomagolásra.
A két kártya tök ugyanaz, kicsit más a hozzáadott körítés, tehát a döntés csak ezen múlik.
Azt érdemes amelyiknek jobban tetszik a körítése, meg az ára. Ezt pedig csak te tudod eldönteni. -
pisti
őstag
válasz
Foglalt név #10810 üzenetére
[OFF]Kutyus világképe lehet nem gyerekes, de a témára kiterjesztett általános tapasztalatokon alapuló sokszor alaptalan és érthetetlen véleménye, számomra gyerekesnek hatott.
Ráadásul az egész vélemény kifejtés pontosan azt támasztotta alá amit én elkezdtem kifejteni, mégpedig, hogy az emberekből manapság egyre inkább hiányzik a kompromisszum készség.
Crytek-nek valószínű alkalmaznia kéne egy pszichológust is, mert sajna az ilyen gondolkodású embereket csak úgy lehet kielégíteni, ha eleve csak azokat az engine által renderelhető minőségi szinteket teszik elérhetővé a játékban, amiket szépen visznek az éppen aktuális HW-k is . Merthogy nekem nagyon úgy tűnik, hogy próbáltak létrehozni egy olyan engine-t (szerintem sikerrel) amit sokáig használhatnak majd a jövőben is, viszont nem találták el - a maximalista emberek igényeit figyelembe véve - a maximális grafikai minőség beállításokat játékuk első epizódjához.A játék rövid ez tény. Az sajna az epizódosítás következménye. Ez egyrészt jó, mert már tavaly novemberben játszhattunk Crysis-t, másrészt rossz a rövidség miatt, meg a korai megjelenéssel járó egyéb bajok miatt.
A hangulata pedig teljesen szubjektív, ezen abszolút felesleges vitázni, meg belemagyarázni.
Annyit azért megjegyeznék, hogy 2 azaz kettő darab fegyverhez legalább, szokott lenni lőszer; FY-71, Shotgun, Submachine gun ezekhez bőven van többnyire, SCAR-hoz is van néha, ahol kell Rocket Launcher-hez, Sniper Rifle-hez, Gauss gun-hoz vagy a Gatlinghoz. Szóval azért van ott fegyver sokféle, még lőszert is lehet találni. Nameg sokszor fegyver sem kell, elég a puszta nanosuitos kéz, vagy a kábító lövedék.[/OFF] Johh ez itt eddig off-ban van, hogy miért nem működik rendesen az meg talány...
A párhuzmosítás már a múltban is a jövő volt.
Amennyire tudom már az MMX meg SSE utasítás készletek is erről szólnak/tak. Nameg a GPU-k is. Amióta pixelek százezreinek/millióinak kell képkockánként kiszámolni a színét, azóta gyúrnak a párhuzamos számolásra. Jó persze te nem így értetted.
Egyszerűen túl gyorsan nő a számításigény, és nem éri meg vagy talán nem is lehet annyi tranzisztort egy lapkára zsúfolni, hogy az egymagos megoldás mellett maradhassanak.
A körítés fejlesztését csinálják folyamatosan, reméljük el is érnek egy magasabb szintet a közeljövőben. Addig is érdemes megszavazni az ATI-nak is a bizalmat, az egyszereplős piac egyetlen fogyasztónak sem jó szerintem. -
pisti
őstag
válasz
#40935168 #10740 üzenetére
Kompromisszum készség és alkalmazkodó képesség.
Nekem felesleges magyarázni az fps számok hatását a játszhatóságra.
A CS 1.6-t csak stabil 100 fps mellett játszok, ha még játszok vele, abban már a 80 fps is zavar.
Nade ennek ellenére egy single player játékkal vígan elvagyok 30 fps mellett is (van quicksave meg -load), sőt a Crysis a motion blur miatt még 20 fps mellett is egész elfogadhatónak tartom. Ez kb. az alkalmazkodó készség, illetve ha valakinek ilyen nincs akkor meg áldozza fel a képminőséget az fps szám oltárán, ez meg a kompromisszum készség lenne.
Látod tévedtem, nem csak a kompromisszum készség hiányzik sok emberből... -
pisti
őstag
válasz
varga911 #10744 üzenetére
Szerintem azért van a PC-s játékoknak nagy gépigénye mert iszonyat gyorsan cserélődnek a hardverek ÉS a szoftverek, a programozók nem tudnak megtanulni igazán jó kódot írni, mert egyszerűen nincs rá elég idejük. De ugyanez elmondható a játékok fejlesztésénél is, nincs elég idő.
Idővel szerintem a patchekkel a Crysis gépigénye is enyhülni fog valamelyest, hiszem biztos maradt még a kódon optimalizálni való és most hogy lesz még némi idejük csiszolgatni, várhatóan meg is teszik. Főleg ha jönnek a további epizódok. -
pisti
őstag
válasz
Motion_Blur #10706 üzenetére
A legszebb öröm a káröröm, vagy inkább a legszánalmasabb?
Egész pontosan miért érdemlik meg, hogy bukta lett?
Mert nem a fut a gépeden metál-ultra-high-ban 192000*168000-ben? Nem a fejlesztők tehetnek róla, hogy az emberekből hiányzik a kompromisszum készség, nade jó embernek magyarázom ezt... -
pisti
őstag
válasz
Bali27 #10601 üzenetére
Szerintem ebben a hónapban már lesznek rendesen.
A 3dmark06 eredményekből nem lehet általánosítani a VGA-k teljesítményét, az játékonként eléggé változó. A 8800GT az esetek többségében gyorsabb mint a HD3870, perpill aztán lehet a tényleges DX10-es játékok alatt változik majd a helyzet.
Egyébként van elég teszt 8800GT vs HD3870 témában, itt a ph!-n is van egy. -
pisti
őstag
válasz
TTomax #10510 üzenetére
Crysis benchmark, ide a leírtak szerint egy mérést csinálhatnál pl. Ez egynek jó lesz, mondjuk, ahogy az ottani mérésemnél írtam is, tuningoltam a GPU-t.
Ha van javaslatod, hogy mit benchmarkoljunk jöhet, könnyen benchmarkolható a Prey demó, a CoH demó, az X3 rolling demó, a HL2:Lost Coast, és a CS:Source, most így hirtelen ennyi jut eszembe. -
pisti
őstag
válasz
TTomax #10505 üzenetére
azért ugye azt nem akarod vitatni,hogy az 1333FSB-s proci némileg komolyabb teljesitménnyel rendelkezik mint a 800as?
Pedig pontosan ezt vitatom. De nem is ez a helyes kifejezés, a teszteredmények mutatják ezt. Azonos órajel és azonos cache méret mellett a magasabb FSB gyakorlatilag semmit nem ér.
Mondtam már, hogy olvass utána esetleg a dolognak.
Azonos órajel, de magasabb FSB, csak igen minimális plusz sebességet ad. Egy E4500 pedig teljesen reális egy kis Asrock deszkába is, a 11x-es szorzó pedig akár 3GHz feletti tuningot is jelenthet, még egy ilyen max. 300 FSB-t bíró lapban is.Az meg kihajt egy 3850-et bőven, hogy visszakanyarodjunk kicsit a fő témához.
-
pisti
őstag
Kereskedelmi forgalomban valóban törölték a Black Boxot és az Orange Box vette át a helyét. Viszont software bundlenek megmaradt a BlackBox, amennyire tudom csak a Sapphire csomagolja a kártyái mellé, viszont ő már a HD2xxx sorozat mellé elkezdte és most folytatja a HD3xxx sorozat mellé is.
-
pisti
őstag
Most írtam le, hogy mi befolyásolja az összpontszámot. Egyébként ha lefuttatod a mostani konfiggal alapon futó VGA mellett is a 3Dmark06-ot, akkor látszani fog az összpontszámon is a növekedés.
Az sm2.0 meg sm3.0 meg épp annyit fog nőni amennyit a GPU-n húzol, százalékosan. -
pisti
őstag
3Dmark05-t el kell lassan felejteni, nem mérvadó az eredmény amit mutat játékoknál már.
A 3Dmark06 meg az összpontszámban beleszámolja a proci pontszámát is. Nyilván egy Q6600-al azonos órajelen egy C2D-s tesójához 2x akkora proci pontszámot produkál, ami megdobja a végső pontszámot.
Épp ezért nem érdemes csak az sm2.0 és sm3.0 pontokat nézni! Az mutatja, hogy ténylegesen mi a helyzet a VGA-val. -
pisti
őstag
Ez neked is szól marci!
Egész pontosan mi nem nő? Nem kéne alapon is lemérni a VGA-t és ahhoz hasonlítani az eredményt?
Tíz százalékot húzott a GPU-n és épp annyival nőtt az smx.0 pontszám is, pontosan ahogy elvárható.A procid kihajtja a VGAd, nem is tudom honnan vetted az ellenkezőjét.
-
pisti
őstag
válasz
BigBear #9768 üzenetére
4 fetre nagyon nehéz feltenni egy teljesen sima felületű ilyen bordát, mivel sajna nincsenek teljesen síkban, egyrészt ezért nem ideális az a megoldás.
Másrészt meg jóval kisebb bármelyik gyári megoldásnál, hiába van szépen "kirojtozva", annak aztán a mesébe se lesz nagyobb hőleadó felülete mint bármelyik gyári referencia hűtés ezen részének. -
pisti
őstag
Érdekes eredmények.
Nekem is hasonló a CPU scoreom (csak egy százassal több kb.) a 2,4 Ghz-es E4300-al, viszont az sm2 score 3800 körül van, az sm3 meg 4200 körül, úgyhogy nálad még javítana a teljesítményen a CPU tuning, bár közel jársz a teljes kihajtáshoz, legalábbis alapórajeles VGA mellett.Egy 3 Ghz-es "rendes" X2 már szerintem teljesen kihajtaná, 3Dmarkban legalábbis biztos. De szvsz Crysisban is.
2D/3D profilt nem lehet még külön állítani, majd jövő év elején, ha jönnek ki újabb verziók az ATI-khoz való tweak progikból, akkor lesz ez még így se.
-
pisti
őstag
válasz
Ace Ventura #9593 üzenetére
Nem a játék a lényeg, hanem az elv, a Crysis csak példa volt.
-
pisti
őstag
válasz
Gorneck #9591 üzenetére
Jó de, akkor most hogy figyelembe veszed a memóriát, akkor meg a gyári iceq hűtésről feledkezel meg?
Azt a hűtést kétlem, hogy cserélni kéne, ráadásul sztem ezek a karik picit több feszt is kapnak, a gagyibb hűtéseseknél és tovább lehet őket tuningolni. Ha valaki nem akar moddolni a kártyáján semmit, sem hűtést, sem biost, akkor elég jó vétel az, szerintem. Persze az árak esni fognak, dehát ez mindig így megy. -
pisti
őstag
válasz
Gorneck #9586 üzenetére
Azt se ártana figyelembe venni, hogy a tied 256-os ez meg amit linkelt 512-es, úgy már szerintem nagyjából jónak mondható az ár.
Ace: A memóriát nem a nagy felbontáshoz kell főleg, hanem a textúrák tárolásához. Crysis High/Very High textúrákkal pl. szerintem simán megfingat egy 256-ost, alacsony felbontásban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest