- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Vamp
senior tag
válasz
Felicia #1059 üzenetére
Nekem is inkább a szériakiárulással van gondom....
Régi szép idők, 3 féle Ti (4es), amik sokszor odavernek még ma is azért...
A gond csak az, hogy amíg van aki megveszi a kissé módosított cuccost, addig bizony csinálják is rendesen a 30 féle karit...
Nem feltétlen F.E.A.R-ra gondoltam. Hanem a sok birkára, aki képtelen kompromisszumkötésre a kép és a sebesség között. Inkább megvesznek egy mai csúcskártyát, csakhogy a rájuk optimizált high módokon menjen minden.
''7800Gt és egy 1900XT között nem 10 FPS van... Jó példa rá a haverom a napokban akarta a FEAR-t elindítani egy 9600XT-n''
Ez olyan, mintha biológia dolgozatban azt kérnék, hogy hasonlítsam össze a rovarok szájszervét a patások szaglószervévelEzt nem értem, mi köze a 9600XTnek a másik 2höz?
Különben is, a DOOM 3 előtt azt hittem, a Gef 2 MX 400 installkor befagyasztja a gépet, s láss csodát, megfelelő optimalizálással simán 30 FPS felett tartottam a játékot.
Nálam gef4 ti 4400al SD-ramos konfigban elfutott 25+FPS a FEAR, igaz, minden a minimumon volt. Csakhogy azt is meg lehet szokni. Egy mai csúcskártya teljesítménye kb 15xöse egy 4400asnak. Kérdés kinek kell ekkora erő? Jó példa erre, hogy kizárólag könyvelésre szánt konfigba szaküzletben X300ast raktak, pedig nem az volt a legolcsóbb...
Persze kérdeztem is rögtön, minek egyáltalán PCI-E-s alaplap.
Bármennyi tesztet láttam, sehol sem volt a mai kártyákkal a mai ''menő'' játékok sebessége 30 FPS alatt szűrők, stb nélkül. Most ráadhatok 10000 féle képjavítási eljárást, nekem az attól nem lesz szebb. Sosem értettem azokat, akik képesek százezreket kiadni csak azért hogy több AF-t meg FSA-t tehessenek a játékra. Akit a sokkal szebb(?) játékok annyira meg tudnak győzni, hogy beleöljön egy havi fizetést, az no comment.
A highend kártyákkal kapcsolatban a gyártók 2 dologra számítanak:
1. lesz aki veszi, mivel az emberekben benne van ''a nekem előbb volt meg mint neked'' adta hamis illúzió iránti vágy, meg milyen jó ha minden maxban megy, és szép az élet, nem? (aminek ugye semmi értelme).
2. lesz olyan, aki csak azért veszi, hogy tesztrekordokat állítson fel (aminek szintén nincs semmi értelme, max a gyártónál röhögnek egy nagyot) -
Vamp
senior tag
Hehe, én meg élek mint a hal Codegen 300W-os táppal. 1,6os procit szolgál ki, gef4 ti-t. 5 éves config lassan, és soha nem volt semmi baja. (Bizony, mindent összecseréltem, pénzem nincs benne).
Veletek meg megvetetnek mindenféle 30E-es szart... Illetve ha még csak 30E-est vetetnének. Kiváncsi vagyok, hány olyan van a PH-ról, aki csak azért költ +100E-t évente gépre, hogy a Windows meg a sok szarság 10 seccel hamarabb jöjjön be. Arra is, hogy mennyien értenek annyira a hardverhez, hogyha a boltban szar konfigot tesznek össze sokért, akkor szépen igazítanak rajta.
Az a baj a felhasználók nagy részével, hogy nincs tisztában a hardverük képességeivel, hanem csak és kizárólag a tesztekre hagyatkozik. A legtöbb gyártónak évekre előre megvan minden cuccos, csak a néppel elhitetik hogy ami most kint van, az új, az a király. Ha pedig jövőre vennél, bizony cseréld le az egy éves hardvert +10 fps miatt.
Mutasson nekem valaki egy játékot (nem Oblivion, az egy vicc!), amin annyira látszik pl a 7800GT és a 7900GT közti különbség. Azért mondom, mert egyik topicban valami barom be akarta számíttatni az előbbit egy utóbbiba. Melyik játékban számít annyira a +10 FPS?
Felesleges hasznot csinál a nép a felesleges vásárlásokkal ezeknek a kiaszott multiknak.
Sorry a hangnemért, de a fenti példa k*rvára felidegelt.
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest