- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
arcszesz #9561 üzenetére
igen tudom, de most egy takarékos megoldást szerettem volna, volt már nekem egy ASUS 4670-em, de még azt sem használtam ki igazán, de ez
az ilyet meg kéne tiltani a gyártóknak
az a bajom, hogy 4670-ig csak XFX-et árulnak, ezek után nem merem XFX-re cseréltetni,
lehet ráfizetek egy 4670-es Sapphira az gddr3 mas igaz csak 870-es memmel, de az a jó kis hűtés van rajta, mint a GDDR4-esen, vagy vegyek inkább 5670-et+4k ért(sapphirhoz képest)
tzsolesz: hát ez az, hiába húzom, ha csak 64bites, kipróbáltam 1000Mhz-en(nem hinném, hogy sokkal többet bírna)és akkor kapott 3000pöttyöt ez a kártya a 4650-ek szégyene -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
igen, de a model szám alapján 128bitesnek kellene lennie
Radeon™ HD 4650 512 MB DDR2 XXX (HD-465X-YAD2)
arcszesz: ja visszaviszem, hétfőn rendeltem és direkt mondtam, hogy a 128bit-est rendelje mindenképpen,
de ha még XFX honlapja sem pontos akkor honnan a f@xból lehetne tudni? -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #9552 üzenetére
ezek az isten átkai kihoztak nekem egy DDR2 64bit-es változatot
persze ez doboz alapján nem derült ki csak itthon
tessék lehet sírni
ennél még a notimban lévő HD4570 680/1000Mhz 64bit is többet csinál
[ASUS K50AB HD4570 2994] -
kisza25
félisten
sziasztok, egy XFX 4650-et tudnék most venni és azt szeretném kérdezni, hogy
a ventit szabályozza? -
kisza25
félisten
válasz
] StRucC [ #8724 üzenetére
biztos, hogy nem kicsi a táp, nekem Phenom II X4 ment 3,3Ghz+ASUS HD4670+2*2Gb RAM+3vinyó egy 350W-os chieftec-el, viszont az lehet, hogy gagyi és a végét járja, vagy esetleg nem jól van benn a VGA, vagy megvan törve monitorkábel...
-
kisza25
félisten
válasz
cudar07 #8564 üzenetére
erre gondolt a kolléga
csinálj Blogot -
kisza25
félisten
válasz
Melorin #8505 üzenetére
ha HDMI és VGA-ra is rádugsz valamit(vagy DVI-re) mindig HDMI-t veszi elsődlegesnek,
magától nem fogja felismerni, ha valamit rádugsz, csak két képernyős módban,
KMPlayer, madia player clasic home cinema (én mindkettőt használom) támogatják a hardveres video gyorsítást és igyenesek -
kisza25
félisten
na skacok kiléptem a klubból, majd tavasszal meg belépek a HD5670-es klubba, ha lesz olyan
több, mint 1 év alatt mindössze 6k- t buktam, tehát havi kevesebb, mint 500Ft ért volt ilyen frankó kis VGA-m -
kisza25
félisten
válasz
barnam_ #8455 üzenetére
ha annyit javult volna a graf. akkor meg VGA lenne kevés
ez egy ördögi kör
de COD-al én nem is a grafika miatt szoktam nyomatni, hanem szeretem a játékmenetet...
viszont magasabb felbontásban nézted? met azért pl. full HD-ben biztos jobb a grafika, mint 1024*768-ban ez alapján nehéz eldönteni szebb lett, vagy nem -
kisza25
félisten
válasz
Hegyirabló #8427 üzenetére
igen, mert ez annyit jelent, hogy meg van felezve a kép és 2*30hz=60Hz
2*50Hz=100Hz
interlace(váltottsoros)jó olvasgatást -
kisza25
félisten
válasz
Hegyirabló #8425 üzenetére
a 30-as interlace-t azt biztos, hogy tudja, mert HDMI kábelen keresztül nekem automatikusan arra áll be, ha ez segített valamit
az 50-est nem is tudnám kipróbálni, mert natívban a TV csak 60Hz-et tud -
kisza25
félisten
válasz
elfelejtette #7938 üzenetére
szia az akadozással kapcsolatban:ki kell kapcsolni C&Q-t, vagy egyéb progival fixen tartani a CPU frekit, mert a játék hajlamos rá, hogy nem pörgeti fel rendesen a procit, legalább is nálam ez van C&Q mellett képes 10FPS-t is produkálni és maxban 30-35FPS, viszont fix 2600Mhz(ez az alap X3 710-nél)25-55FPS
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
elfelejtette #7661 üzenetére
egyetértek az Athlon II-vel kapcsban, én is azt vennék, ha szűkös lenne a keret, de ha vár még egy kicsit jönnek az olcsó 4 magos Athlon II-k azok lesznek csak az igazi jó vételek
amúgy szerintem a 7750 nem 5200+ L3-al, hanem egy kétmagosított Phenom X4-es -
kisza25
félisten
nem, a 3 mag miatt van, bár lehet L2-L3 cache is befolyásolja,
GTA4-ben az emberek, autok, időjárás... egyszóval a környezet viselkedését (A.I.)a processor számolja ezért minél több mag annál jobb futás, bár 3 és 4 mag között, már elenyésző a különbség 2-ről 3magra váltáshoz képest és FC 2-nél is valami ilyesmi lehet a helyzet -
kisza25
félisten
ez egyszerű CPU limit
amúgy a kihajtja/nem hajtja dologhoz :
A proci soha nem hajtotta meg/ki a VGA-t és fordítva sem történik meg ez soha. A program hajtja meg mindkettõt, ezért a helyes kérdés az lenne, de így soha nem teszi fel senki, hogy a procim ezen az órajelen elég lesz-e ehhez a játékhoz?
Azt, hogy elég lesz, egyszerûen az illetõ játékkal kell letesztelni úgy, hogy a legalacsonyabb felbontást állítjuk be és a lehetõ legjobban lebutított graf beállításokat alkalmazzuk. Teszünk egy próbakört a rémesen kinézõ játékban és Fraps-szel monitorozva ha azt állapítjuk meg, hogy soha nem ment a min FPS 25-30 alá, akkor az a proci nem lesz akadálya az akadásmentes játéknak. A multizoknak ez az FPS érték legalább 100 legyen!
A VGA a továbbiakban szól a dologba, amikor növeljük a felbontást és a grafikai beállításokat. Értelemszerûen minél erõsebb a VGA, annál nagyobb felbontásban játszhatunk és a növelhetjük a grafikai beállításokat. -
kisza25
félisten
és akkor még GTA4-ről nem is beszéltünk, X2 5400+ BE@3,1Ghz és HD4670 15-30 FPS AVG 24Fps
X3 710 és HD4670 25-50FPS AVG 35 FPS -
kisza25
félisten
ha az alaplapodon van 4pines venti csatlakozó akkor tudja csak a PWM-es ventiket szabályozni a 3 pines maximumon pörög azért hangos,
a 3erest V-móddal lehet szabályozni pl. Giga lapom szabályozta(biosban kell beállítani)
a mostani asrock lapom csak a PWM-es(4eres)ventiket szabályozza
sehol sem írtam, hogy a CPU-nak kell a lánc elején lenni, pont az van a végén, mert arra már nem lehet csatlakoztatni mást.
Chaser: én is akartam ilyet venni, mert az AC 64 alpin CPU-hűtőm nem volt PWM-es és a [L:http://]9cm-es[/L] pont olyan mint ami a procin van, gondoltam összebarkácsolom, de aztán inkább biztosra mentem és vettem egy freezert -
kisza25
félisten
csavar+csavarhúzó
ha a PWM-es ventik sorba kötésére gondolsz, azok alapon úgy voltak megcsinálva, hogy sorba köthesd őket[link]
sajnos a képen nem látszik a csatlakozó, de ha bedugod a ventit arra köthetsz egy másikat arra egy másikat... és a legvégére dugod a procit maximum 5db-ot bír el egy PWM conector
egy hűti a VGA-t, egy a a vinyókat, egy fújja befelé a levegőt a házba, egy freezer meg a procit hűti ennyi
amúgy nem is drágák 1500 pénz egy db -
kisza25
félisten
simán két megfelelő méretű csavarral rögzítettem a ventit, úgy ,hogy bordák közé csavaroztam, de fel tudod rakni műanyag bilincsel(kábelkötegelővel) is,
nem halkabb, mint gyári 5V-on mivel mindkettő megoldásnál hangtalanok a ventik,
csak amikor proci terhelést kap és elkezd melegedni(pl. játék alatt) akkor mindegyik venti gyorsítani kezd hőfoknak megfelelően, mivel sorba kötött PWM-es ventikről van esetemben szó(4db) így játék alatt nem alapon pörög a venti a VGA-n, hanem gyorsabban, de továbbra is hangtalan -
kisza25
félisten
válasz
Arhquis #7536 üzenetére
csatlakoznék az elöttem szólóhoz, még egy voks a 3850 OC mellett,
a fogyasztásról csak annyit idle alig van különbség 5-10W amit nem fogsz észrevenni a villanyszámlán és loadban pedig elméletileg 50W a különbség, ez gyakorlatban 25-35W ot jelent tesztek szerint, viszont a 4670 512Mb a 3850 256Mb-vel van pariban, az 512Mb-s már kicsit gyorsabb, az OC meg közel 3870-teljesítményű és még olcsóbb is, mint 4670
én is csak azért vettem 4670-et, mert extra rövid házam van és csak ez fért bele -
-
kisza25
félisten
hát ez nem pont a gép összerakós topik, de lásd kivel van dolgod
az X2 5200 helyett->AMD Athlon 64 X2 7750 AM2+ BOX Black Edition vennék ami színtén 14-15k[link]
ha pedig a játék a fő cél inkább egy 3850 512Mbez erősebb az általad említett kártyánál
és még picit a 4670-nél is
merevlemezből meg Seagate-et nem vennék inkábbsamsung
alaplapbólezt
ha ez drága akkor meg ezt
leírhatnád melyiket mennyiért tudnád venni úgy jobban tudnék alternatívát ajánlani -
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7321 üzenetére
ezen már én is gondolkoztam, de CF híd nem csak egy méretben van?
bár lehet két ASUS is elférne gyári hűtővel, csak én azt lepattintottam és raktam rá egy 8Cm-es PWM-es Arctic Coolingot, ami elég magas
SpZ:
A proci soha nem hajtotta meg/ki a VGA-t és fordítva sem történik meg ez soha. A program hajtja meg mindkettõt, ezért a helyes kérdés az lenne, de így soha nem teszi fel senki, hogy a procim ezen az órajelen elég lesz-e ehhez a játékhoz?
Azt, hogy elég lesz, egyszerûen az illetõ játékkal kell letesztelni úgy, hogy a legalacsonyabb felbontást állítjuk be és a lehetõ legjobban lebutított graf beállításokat alkalmazzuk. Teszünk egy próbakört a rémesen kinézõ játékban és Fraps-szel monitorozva ha azt állapítjuk meg, hogy soha nem ment a min FPS 25-30 alá, akkor az a proci nem lesz akadálya az akadásmentes játéknak. A multizoknak ez az FPS érték legalább 100 legyen!
A VGA a továbbiakban szól a dologba, amikor növeljük a felbontást és a grafikai beállításokat. Értelemszerûen minél erõsebb a VGA, annál nagyobb felbontásban játszhatunk és a növelhetjük a grafikai beállításokat.
amúgy a procid nem lesz limites 4650 mellett -
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7316 üzenetére
ja azt a sapphire-t nézegettem, de pont az alacsonyabb ram miatt vetettem el
még pover colort néztem, de annál is van 1000Mhz-es meg 873-as változat
nevükben meg nincs külömbség ua.,mint sapphire-nál
ultimate színtén zenész, lehet majd aprón nézelődök,de egyenlőre csak lehetőség színtjén érdekel a dolog -
kisza25
félisten
válasz
Pingvin1985 #7228 üzenetére
a leghalkabb a powercolor
Chaser:igen az is működik visszaveszi 165/250Mhz-re
ez a sok PP;PIP;PNP hát csoda, hogy belezavarodik az ember -
kisza25
félisten
a jobboldali osztályba sorolás szerintem is, valósabb lehet,de azért támpontnak nemrossz
hiszen régebbi kártyákat már ilyen vassal nem kapod meg
lehet csak az miatt lesz erősebb a gép, de összességében mégis jobb
játékra amúgy is asztali gép, vagy konzol való
de azért más az erő sorrend, mint asztali VGA-k nál -
kisza25
félisten
nem akarlak elszomorítani,de 4650 biztos,hogy gyengébb lesz 9600GT-nél, mert attól még 4670 is gyengébb
de 7600GS/GT-nél sokszorta jobb
meg nagyon tuti a fogyasztásaami notinál jól jön
viszont játékoknál lehet kompromiszumokat kell kötnöd
kíváncsi vagyok a teljesítményéremi van még abban a notiban?melyik Acer pontosan?
Chaser: de ez notiban van -
-
kisza25
félisten
nyithatnánk egy topikot hol vásároljunk?számtech boltos tapasztalataink...
címmel ahogy nézem pörögne -
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
szívtam én már eleget kiskeres eladókkal is,nem szeretik, ha kicsit is képben vagy
még az is felmerűl,hogy biztos én tettem tönkreamúgy itt kiskerben is csak 1év garit adtak eddig minden procimra(2Ghz cerka, 2,4Ghz P4, 3GhzP4,X2 4600+,X2 5400+BE)
ettől függetlenül amit lehet helyben veszek -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
kovacsroli #7004 üzenetére
last=load
270Wattocska,de 4870 X2 370Wattocskája már tényleg baráti
-
kisza25
félisten
fogyasztások:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bittorrent topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest