- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Tiednél valóban nem halkabb, de a gyári megoldások közül az egyik leghalkabb hűtésűvel rendelkezem.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #6480 üzenetére
2000 pontal
Nem sok az ez kicsit, talán 200-at akartál írni.
Én pontosan - 67 -el kaptam kevesebb az alapórajeles mérésre, valamiért a cpu pontozást nem vitte túlzásba a teszt progi. Nem baj ,nem is érdekel.
birozoli7800
Úgy vettem észre ,hogy jobban tetszik neki ez a környezet.
De csak ezt az egy játékot próbáltam !
Ehhez viszont van viszonyítási alapom ,mert sokat játszom, on-line is.Szerintem,ha csak ezt veszem alapul, már megérte váltanom, főleg Vistáról.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #6474 üzenetére
Én is megváltam a dualboot-os rendszeremtől ( Vista+Ubuntu 8.04) és felraktam Cayman
segítségével a Win7 -et, de a 32 bit-est a 9.5 ccc-el és láss csodát.
Kedvenc és egyetlen játékom a Race Driver Grid , Xp ill. Vista alatt is használt (1440x900 Ultra High) beállítások mellet, átlag + 10 fps-t produkál.
Anno:
Jelenleg:
Persze tud többet is:
Ezek csak példák, nyilván leesik akár 30-35 környékére is, de a 60-70-es értékek sem riták ,mint a fehér holló.
Jaa és nincs húzva egyik hardverem se !
-
zodo
nagyúr
Ha már az érdekességeknél tartunk:
Sapphire HD4650 512MB Lower Profile DDR2 PCI-E HDMI / DVI-I
Szek.: + Link
-
zodo
nagyúr
Bocs javítom magam ,kevertelek valakivel
Szóval , igen gyorsabb lesz a ventilátor fordulat száma és csak kis mértékben lesz hangosabb, de szerintem hagyd automata vezérlésen még ha húzni is akarod a kártyát.
"az órajelet 800 és 1050 re huztam fel ami a max ezt bírja?"
Elvileg símán kell birnia ,de ha használod egy kicsit a jobb felső sarokban lévő keresőt akkor sok sok választ fog kapni eredményül ebben a témában.
-
zodo
nagyúr
Szép munka!
Gratulálok!
Olvastam a topikot miközben jöttek a hsz-id, de én nem értek ehhez a témához, ezért nem is írtam. Elsőre azt hittem ( amikor a mérésekről kérdezted Aggregátor-t ,hogy lehet-e zárlatot okozni ) ,hogy magamat látom ,mint önjelőlt vga gyilkos,de tévedtem. Bocs.
-
zodo
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #5916 üzenetére
Ezekszerint a mediamarktban csupa jó fej dolgozik.
Úgyanis tavaly karira, barátomnak kinéztem még novemberben egy Krafwerk bakelit lemezt, persze szenteste előtt egy nappal már nem volt egy darab sem.
Próbálkoztak cd-t ,dvd-t rámtukmálni a bakelit helyett,de mondtam nem kell ,mert ezek megvannak. Most jön a lényeg, fogta magát az eladó, bement a hátsó raktérbe és kihozott egy 1986-os kiadású ,teljesen épp csak egy kicsit poros KRAFWERK - Electric Cafe bakelit lemezt. Azt mondja vidd el nyugodtan ,nekem úgyis kettő van belőle. Kérdezem mivel tartozok , válasz semmivel. Nem is kelett többször mondania,már ott se voltam. Szóval ingyen lett egy szenzácíós lemez karácsonyi ajándékként a zenész barátomnak ,aki ezen a zenén nőtt fel. Szerinted ? Persze,hogy volt öröm és bodottá.Szerk:Mai napig nem hiszem el,hogy ingyen odaadta.
Ezúton is köszönet érte. -
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #5747 üzenetére
Bízony nem.
Ma rátaláltam JJános dupla hátlapos kártyájára ,pedig nem konkrétan ezt kerestem. Némi teszt is akad az oldalon.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Érdekes,de nekem tetszik a tied ,úgy dupla hátlappal. Katamarán-ra még googleval semm találtam semmit hiába kerestem,lehet hogy olyan típusú hajóval hozták.
Ez az első ati kártyám bruttó 22.420.- jutottam hozzá, szerintem megérte jó kis kártya.
Én kártyám megegyezik a gyártó oldalán található verzíóval.
Mikor megérkezett örültem is ,mert akkoriban nem mindenhol lehetett kapni. Szabályozható a venti vezérlése és van overdrive funkció a cc-ben. Power Play technikának köszönhetően visszaveszi a kártya teljesítményét 2D-ben ,ha nincs szükség a 3D alkalmazások során használt teljes kakaóra így ilyenkor kevesebb is fogyaszt.
Kicsit nekiálltam meghúzni a karit mit bír , de nem vagyok tuning mágus így elsőre idáig jutottam vele. Később ,segítséggel további pontokat csikartam ki belőle. Anno új kiadású kártyáról lévén szó mégis gond nélkül felismerte Ubuntu 8.10-es rendszerem, nem kelett driverekkel szenvednem. Szóval örülők mai napig ,hogy őt vettem meg, halk ,stabil , van még benne kakaó ,ha majd kell. Mostanában a Grid-et nyúzom Ultra High / 1440x900-on és szakítÉs könnyú takarítani a hűtűjét ,lepattintom ,rámegyek egy kézi antisztatikus porolóval és kész.
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Ateszzero #5657 üzenetére
Ez így jó ,kezdésnek.
Talán ,biosban a Ht link értékét kellene fixálnod ,mert az egyre csak nő ,ha emeled az cpu szorzóját. Nálad szerintem már határértéken mozog ,azért hibázik 3 gigán. De ehhez én nem értek,majd gyiku segít neked,szerintem.Szerk.: most látom,hogy nem ért hozzá.
-
zodo
nagyúr
válasz
Ateszzero #5644 üzenetére
Azt nem is láttam ,hogy a procidat is húzod. Akkor tényleg vegyél vissza és apránként emeled az órajeleket és egyszercsak kiderül ,hol a vége a mókának. De így ez már sokösszetevős pl.: HT link, Vcore ,stb. beállítások. Én egy A4 lapot teleírtam a különböző beállításokkal,így volt mihez viszonyítani,ha valami nem stimmelt.
-
zodo
nagyúr
Mint laikus el sem hinném,ha nem látnám az eredmény táblázatott.
Legalábbis érdekes ,persze lehetséges ,hogy a memória ídőzitései is számítanak,bár 3DMark-t alatt nem tudom mi is számít ígazán,de a lényegen nem változtat.
Várjuk a 3D-s alkalmazások alatti teljesítményre vonatkozó élménybeszámolót.
Igazából csak azért érdekel,mert 1gb-os verzíóról nemigen olvastam,mennyit is nyom a latba.Koh-i-Noor: az valami balszerencsét hozó gyémánt legenda.
-
zodo
nagyúr
Mivel válaszoltál akkor én is!
Gratulalálok a karidhoz asszem jó választás volt.
Viszont jó lenne ,ha kapnánk bővebb élménybeszámolót,( bár lehet,hogy csak engem érdekelne ) ,mert anno mintha lett volna egy Club 3D tulaj ,de nem emlékszem ,hogy az örömén kívűl további tapasztalatokat is megosztott volna. Hátha mást is érdekel. -
zodo
nagyúr
válasz
Ateszzero #5623 üzenetére
Szia!
Mint kezdő a kezdőnek azt javaslom, mivel minden rendszer ill. kártya más és más a maga módján,ezért lépésről lépésre told feljebb a csúszkát akár 1-2 mhz-ként. Minden emelés útán futass valami vga tesztelő alkalmazást, pl.: 3DMark 2006-ot. Legalább 20x futattam mire elértem a maximumot,ahol még stabilnak mondható a kártya.
Asszem Aggregátor írta egyszer,hogy a Vram húzása nem oszt szoroz a teljesítmény nővekedés terén."Ha bírja a 830-at akkor viszont még feljebb tolom egy kicsit,honnan tudhatnám mennyi neki a max!"
Nálam a ddr4-es pl.: 839/1134mhz-ig jutott ,vagy csak én féltettem az alig 2 hetes karimat.
Ebben a listában találsz hozzávetőleges,de valós adatokat, ki -meddig-mivel húzta a kártyáját. Sok sikert! -
zodo
nagyúr
Én mindig elakadok a csomagolásnál: persze,hogy ehhez is dukál pl.: egy játék
Itthon szerintem egész gyártosorok léteznek ahol átcsomagolják az kártyákat kisebb dobozba ,körítés nélkül ,hogy azt hidd bele se fért volna. Akárki mondhat bármit,ez a véleményem. De lehet csak azért tették mellé,hogy el tudják adni. -
zodo
nagyúr
válasz
Ricco_hun #5426 üzenetére
Bízakodhatsz szerintem, ezen írás alapján, vagy majd javítanak!
Nekem csak 19" -m van 1440x900-on natívba , Grid Ultra-High beállítások melett átlag 40 fps-t kapok. -
zodo
nagyúr
Most nézem , lejebb estem eggyel a listán. Jaa ,hogy: i7 920
-
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #5367 üzenetére
Tudjátok,hogy nem értek hozzá,meg nem is érdekel ,de akkor ez is kamu
-
zodo
nagyúr
Nem is dicsekedtem, kezdő linuxosként sikerült felvarázsolnom az Ubuntu-m alá is a 9.2 drivert, catalyst-al. Csak ezen írást kellet követnem.
-
zodo
nagyúr
Nem figyeltél, olvass vissza.
Várj ,frissítem az emléked.
Tehát , roland17_199 szeretne kicsit "fejleszteni" a mostani rendszerén, hogy a
Cod-2 játékban több FPS-t tudjon elérni. Vásárolna egy jó videókarit csak nem tudja, hogy a rendszeréhez, melyik lenne a legjobb választás. Ebben kér igazából segítséget. Köszöni.
Konfigja: ,amit tudunk 2 nap alatt.
Microsoft Windows XP Professional 2002-es verzió Szervizcsomag 2
AMD Sempron(tm) 2600+ 1.83 Ghz
512 Mb ram
Radeon 9600 Series a videókártyaMár csak az alaplap típusát kellene kicsikarni.
-
zodo
nagyúr
válasz
roland17_199 #5085 üzenetére
Szia!
Úgy látom, a megmondó emberek épp mást tesznek. Én meg nem értek hozzá!
Csak tippeket adhatok!Próbáld meg a Milyen videókártyát? topikba feltenni kérdésed,talán hamarabb kapsz választ.
Adatlapodon a cuccaim részt ,töltsd ki a konfigod adataival!Sok sikert!
-
zodo
nagyúr
válasz
barnam_ #5068 üzenetére
,de 960 mhz-en, már bíztos.
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Köszönjük.
Azt tudja ,amit el lehetett tőle várni,némely esetben talán még többet is nyújt.
Mondjuk a hőfok táblázat ,meglepetést okozott számomra. Mégpedig az,hogy terhelés alatt is hűvősebb ,mint a ddr3 venti hűtéssel szerelt referencia kártya. Ezekszerint, egy jól megtervezett ill. épített hűtéssel van megáldva. -
zodo
nagyúr
válasz
james007007 #4977 üzenetére
Passz, csak viccnek szántam, mivel nincs rajta venti.
Sokat nem tudni róla,mert nem találkoztam ,ilyen kártya tulajdonossal a topikban.
Ami bíztos,hogy az memória órajelei vissza vannak véve 1000mhz-ről 873mhz-re és tuti,hogy kell hozzá normális ház hűtés.Szerk.: plussz egy ezrest megér a ddr4-es, szerintem.
-
zodo
nagyúr
válasz
james007007 #4975 üzenetére
Tuti ,hogy ez a leghalkabb!
De.. ezt vedd meg: SAPPHIRE HD4670 512MB DDR4 és nem fogod megbánni.
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4912 üzenetére
Még jó,hogy nem szaladtam bele: "nosza Vantage-ra fel".
Gongolkoztam a VirtualMark-on, de az Opera böngészőt nem támogatja,ezért elmaradt. Inkább játssz!
Múlthéten, életemben előszőr felraktam a Vistát.
Mit mondjak,nem aratott nagy sikert, így 2 nap útán elválltak útjaink. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Nagyjából, igen. Nálam is kb. eddig engedte, de néha még ennyit se
3Dmark lefagyott , hiába írta a "test custom cloks" minden beállításra,hogy ok.
Mint számomra is kiderült a ccc-vel nem érdemes bajlódni,max.800mhz-ig enged húzni.
Szed le a cc-t , innen töltds le a Rivatuner-t és máris húzhatod feljebb is . -
zodo
nagyúr
Szia!
Látom nem nagyon tolonganak.
Itt az enyém, kiíndulási alapként SAPPHIRE HD 4670 512MB GDDR4 PCI-ENyák belső, hűtő felől mérve: 3.5 cm
HD 4650-es szerintem 2.00 cm-en belűl van , de majd a tulajok megmondják!
-
zodo
nagyúr
válasz
hibavissza #4837 üzenetére
Milyen kábel tud oda becsúszni
Nagy kesze-kuszaság lehet a ház belsejében.
De jó,hogy megúszta,kár lett volna érte. -
zodo
nagyúr
Sikerült, amit szerettem volna! Köszi!
Link
hibavissza Az nem normális! Még meghajtva se láttam 50 fok felett.
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4753 üzenetére
"Akkor viszont a szabályokat kell megváltoztatni." Már elíndult az ezírányú találgatás a topikjában ,hogy is kellene kiszűrni a nem megfelelő eredményeket.
Több lehetőség is szóba jött már ( bár nem figyelem a storyt ) van valami ORB lista amit mellékelni kelljen a Print Screen mellé. Létezik az online Virtual Mark ,mint lehetőség.
"4.) Tuningos teszteknél minden megengedett, ami a csövön kifér... kivéve a 3DMark beállításainak piszkálása!" Ez is arra init a felhasználót,hogy ne simlizzen.(#4754) Cayman HT ! Köszi a fáradságot,de kb. ennyit már kihámoztam a kezdő tuningos topik 1.hsz-ből. Tényleg itt tartok ,elértem a végső értékeket alapjáraton. Most kell átmennem tanulni,hogy ilyenkor mi is a teendő. Ezeket a szorzó visszaosztásokat és feszemeléseket, újraszámolásokat,ha az egyik értéket megváltoztattad téma még kicsitt zavaros.
RAM feszültség! Ramoknak csak a feszültségét kellene,hogy emeljem és ennyi ? Annyit tudok,hogy kb. 1.9-2.0 V kell neki,max.2.1 jó hűtéssel esetleg 2.2V adható. Ha minden ígaz az enyém még alapon 1.9V -on üzemel.
BIOS-ban a proci feszültség a VCORE ? Mert ezt egyszer beállítottam 1.2000-ről 1.2500-ra
kicsitt hisztizett a lap,hogy nem optimális nem akartam próbálkozni így visszaraktam auto-ra.(#4756) Aggregátor: Tényleg nem vagy egyszerű eset. Gratulálok.
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4743 üzenetére
Köszi.
Amit utána írtál ,ahhoz már gőzöm sincs.
Holnap megyek a " tuning kezdőknek,szájbarágossan" topikba.tzsolesz: 2. A teszteket a 3DMark programok alapértelmezett (default) felbontásában kell elvégezni. Ez 3DMark2001 és 3DMark05 esetén 1024x768, 3DMark06-nál pedig 1280x1024!
Ezt kérik a listás oldalon. -
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4722 üzenetére
Na szóval ,felküldtem a Riva 2.22-t a 8.10-es cc mellé.
Cc-t átálítottam 3d-s résznél nagy teljesítményre, Gpu-t 809/1143mhz-re ,de a 9000 még messze van. Pontszám épphogy emelkedet: 8456 -ot kaptam.
Gondoltam nyúzom még a procit,hát innen kezdve lett egy pár automatikus restart.
240-es fsb fölé már nem enged ,még a 242-öt sem. Így marad a 2500@3000mhz-es beállítás.Rivában a fan-t belőttem fix 80%-ra ,azt hittem végre lesz valami hangja,de csak a 5400-es Maxtor rendszer vinyóm kalapált 2 db csavaron lógva a 5.25-ös helyen.
Jöhetett a riva állítgatása és program hibák. Pl:
Gpu 829/1143mhz = Deep frezze teszt
Gpu 829/1139mhz = Léghajós teszt
Gpu 829/1139mhz = Return to ...szóval már az első alatt
Gpu 829/1100mhz = ezt pont nem láttam csak a hiba üzitHirtelen ennyi, csöpnyi öröm azért akadt +35 pont 819/1143-on 8478 pont
(#4737) Cayman: ez most épp High-on történt. De az előzőek kiegyensúlyozott beállításon mentek. Szerintem ez nem számít , nincs sok külömbség a kettő között.Legalábbis nem vettem észre.
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4718 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Bocs,hogy elírtam a 8542-őt. Megelőlegeztem.
"Pedig kilövök szinte minden háttérben futó alkalmazást is, minőségi beállítások High Performace-on, és sehogy nem gyorsabb." még ez is számít,ha ezt előbb tudom.
Szerk: Cc-ben minden úgy van ,ahogy települt! -
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4710 üzenetére
Naon vicces
Ok, leszedtem mindkét progit Rivatuner2.22-t ill. 9-1_xp32_dd_ccc_wdm_enu_74230-t.
Mindjárt törlök és telepítek,de bevillant,hogy ha elkezdem leszedni a Catalyst dolgait akkor lejön velük a Net 2 is vagy nem? Az pedig kell a catalysthoz vagy az benne van a 37.4Mb-os csomagba?Cayman szóval ez a tuti Ati display driver magába + Rivatuner. Értem.
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4698 üzenetére
Én nem iszok!
Mint említettem catalyst 8.10 van fent (gyári vga cd) abban 800mhz a max.
De próbáltam más beállításokat is. Pl. 790/1150 mhz-en Deep Frezze tesztben kidob a progi.Viszont 795/1145mhz meg lefutott,mint fentebb látható.
Cayman ,lehet hogy Gyiku-nak van ígaza. Nem tudom,hogy mitől függ.
Szerk: így meg pláne,ha te is xp-t használsz.
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4428 üzenetére
Nagynehezen rá vettem magam a cpu babrálásra. Fsb-t felraktam 200-ról 224-re = 2800 mhz Hozott kb. +200 pontot. 7965p
Amúgy a 3d mark listákban ,mit értünk alapnak? Vga-nak kell alapon lennie vagy minden másnak?
Pl.: most a vga-m alapon van ,de a cpu húzva akkor ez melyik listára való?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Formula-1
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest