- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wanax
csendes tag
A táp tényleg kimaratt: Thermaltake 750W (W0116 -os széria)
Ha codegenem lenne télleg bese kapcsolnám a gépetDe előrelátóan vettem egy nagyobb tápot, így alapból ezért se említett a leírásban hogy tápra gondolnék.
Furmak különben kihuzza belőle a 100+ fps-t, akkor megy a venti hangosabban, és rendesen ki van huzatva a kártya az everest szerint...
Ha meg csak a proci lenne a bánata, akkor azért a CoD1-et igazán vihette volna rendesen... -
Wanax
csendes tag
Sziasztok!
A leirásban szereplő konfigban minap cseréltem az x1950-öt egy MSI 4890-re, abból is az OC-s fajtára (pontos neve: R4890-T2D1G-OC), és sajna szomorú dolgokat tapasztaltam: A játékok furán futnak, amíg nincs semmi mozgás a képen addig rendben van, de mihelyt valami változás van (pl CoD-ba megjenlik egy ellenség), az fps leesik és egy fél pillanatra megmerevedik a kép, majd megy tovább. Stalker Clear Sky-nál ezt már a főmenüben is csinálta, hogy megáll a kép egy pillanatra. Emelett alapból nagyon alacsony fps-eket produkál (pl COD1 max 40-50 fps, WoW 30-40 fps). További fura dolog hogy játékok és 3dmark alatt a ventije halk, ugyanolyan mint alapon (furmark alatt viszont felbőgött és ment rendesen), everestel néztem a terhelést játékok alatt egyfolytába váltogatta a gpu frekvenciáját 240-500-880 között, mikor milyen kedve volt, kihasználtság az everest szerint olyan 0-70% között ingadozott. Furmark alatt 98-99%. WoW alatt a következőt
csinálta: bejelentkező és karakter választó képen pörgött a kártya, venti ment hangosan, ati tray tool szerint 300+ fpst csinált, betöltődött a játék, ott venti elhallgatott, 1680-as felbontásban majdnem full grafikával (árnyékokat vettem csak le) max. 40 fps ha a falat néztemha mászkáltak körülöttem akkor leesett 20 körülire. CoD1 alatt (full graf, 1280as felbontás), falat nézve max 50 fps, harc közbe leesett 10 alá, a kép meg-megállt. (ennél még a régi radeon 9800se-m is jobbat csinált...)
3dmark 2006 kifagy rajta futás közben egy "IDirect3D :: Clear failed : Invalid Call (D3DERR_INVALIDCALL)" üzenettel.
3dmark 2005 pedig 5600 pontot csinált (x1950-el olyan 10000 körül van)
Furmark 1.7.0-ben min 100fps max 150et produkált, átlag olyan 110 körül van.
Amit eddig próbáltam:
- Win xp reinstall, majd utána vista ultimate install, mind2n ugyanazokat csinálta.
- Próbáltam a gyárilag adott 9.3as calatystal és a legújabb 9.9essel is.
- Próbáltam kivenni mellőle a tuner kártyát, a sound blastert, illetve letiltottam az alaplapi hangot (hátha akad valamelyikkel)
- Átraktam az alaplap másik PCI-E slotjába, de az se segített.
- Windowsba a write combining ki kapcsolást, illetve hardware gyorsítás levételt
- Ati Tray Toolsba felrakni manuálisan az órajelet 880-ra, hogy játék közbe fixen ezen fusson, nem segített.
- CCCben catalyst AI-t kikapcs.
- Hirtelen most más nem jut eszembe, már 2 napja szarozok ezzelA proci nemhinném hogy kevés lenne neki, mert WoW alatt max 70%-ig ment fel a cpu használat (a két mag együtt)
Jelenleg kifogytam az ötletekből, hogy mi lehet a gond. Persze lehet hogy csak egyszerűen kuka a kártya? Minden tippet örömmel fogadok
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest