- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6878 üzenetére
Persze hogy jó lessz egy darabig nem azt montam hogy szerdátol nem lessz jó
A 4850 es el is lehet játszani .
Egyszerűen azt montam hogy a mostani teljesitmény ami bőven elég mindenhez de ez változni fog, hogy mikor azt nem tudni , akkor is el lehet játszani a 4890 es el csak már nem ugy mint az 5xxx szériával ,valahogy igy gondoltam .
Most néztem az árakat azért bagyon drága még az 5850 es is azt tudom biztosan hogy az 5850 es mennyit teljesit a 4890 es hez mert kipróbáltam az én gépemben ugyan az a gép csak a vga más nincs a 4890 es hez képest akkora gyorsulás hogy megérje 5850 esre cserélni ,más kérdés az 5870 es mert azért az gyorsabb és sokkal drágább. -
zolisx4
őstag
5870 es egy nagyon jó vga lecserélni addig érdemes még ki tudsz szálni belőle rendesen ha tényleg le akarod cserélni,,,,
Én simán lecserélném ,amit meg is fogok tenni de én még várok kicsit mert elég drága ,
Ha eladnám a 2 vga -mat akkor sem tudnák venni hirtelen 5870 de az 5850 beleférne de az meg nem kell
varsamSzerintem csak akkor cseréld, ha kell a dx11, amiből egyelőre csak 1 játék van.
egyenlőre de hamarosan lessz több is.
A 4890 es egy jó vga de előbb vagy utóbb ez is kevés lessz a játékokhoz magas felbontás és full garafika mellett nézd meg a 3850 x2 vgat egy brutális vga volt de már a 4870 es is gyorsabb nála .Azt azért hozzáteszem hogy igazáboól nem lehet tudni hogy amik kijönnek játékok mekkora gépigénnyel fognak rendelkezni
-
zolisx4
őstag
[link]
Szerintem ezt nézd meg ez elég sok vga-t összehasonlit viszonyitásnak jó, biztosan jobb mint a 4890 es hogy mennyivelnem tudom én csak akkor cserélném ha van felesleges 40 ezrem ahogy emliteted hogy annyit kell rádobni,az is biztos hogy jövő biztosabb mint a 4890 es .
Saját véleményem én lecserélnémDusee
sajna ezt nem tudom -
zolisx4
őstag
Nagy valószinűséggel nem fogják garanciába cserélni mert mechanikai sérülésre nincs garancia ,ez a legrosszabb eset ,de ez rajtuk múlik ,hogy minek veszik gyári hibának vagy sem ,meg ugye szét is lett szedve hogy észre veszik vagy sem ez szerencsén mulik .de meg kell próbálni,lehet rátenni másik hűtést de akkor a memória és a VRM hűtéséről neked kell gondoskodni és mit nem mondjak VRM az nem lessz egyszerű de megoldható .
De elsősorban a garit kell megpróbálni , hátha kicserélik -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6816 üzenetére
Thermaltrake Armor + LCS, Fekete
ezt néztem csak ez 80 ezer ,az egy házért nagyon sok, énis igy vagyok hogy kb 10 et szánnák rá, de már annyit nézelődtem olvastam utánna de nem találtam semmit ami értelmes lenne, addig meg jól van igy, mig nem találok valamit .Amit linkeltél az jól néz ki de én" shogun "házat nem veszek aminek olyan a belseje mint a penge lemez ház, alu kéne, de nagyon drága, váram a lehetőséget hátha tesz valaki fel a PH olcsón valaki valami jó házikót ami tetszik
ugy tudnak ennyit kérni hogy tele van rakva kilyelzővel ventilátorral és huzott aluminium nagyon szép
-
zolisx4
őstag
Áramlás szempontjából kell az oldal lap, ha leveszed olyan mintha venti sem lenne benne ,nekem most az asztalon van a gépem, mincs házam ,3 ventivel hűtöm játék közben
Vissza térve a hőfokhoz 2 egyforma ház nincs vagyis van csak kicsi az esélye hogy ugyan az legyen mind kettőtöknek
, rádásul ugyan azon a tipuson belul a vga is mutathat hőmérsékletbeli eltérést több, fok is lehet
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6752 üzenetére
már megkérdezem hogy neked miért nem jó simán felrakni a drivert ,,, ATI Tray Tools minek eggyáltalán ????
törölj le minden drivert, meg ami zavarja és ragd fel simán a 9.12 es drivert hibátlanul kell menni neki ,ja .NET Framework 2.0 ás kell a cc működéséhez ezt is ragd fel ha ez megvan akkor használd a vgat amire való játékra amennyi időt már ráforditottál 3 játékot végig lehet tolni -
zolisx4
őstag
a vapor-x nél volt gond hogy nem idult el ,de az sem mindegyik nem keresem vissza mert nem arról van szó .
XaoS,,,,
Attól hogy nem világit semmi az alaplapon még lehet rossz,egyáltalán elindul a gép ??vagy csak a vga nem indul mert ezt nem irtad ,2db pciet kotottunk a karytara...a pcie 16x slotba raktuk.
kiprobaltuk egy pcie kabellel is de semmi..ezt meg nem is igazán értem, lehet hogy már késő van
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #6644 üzenetére
bocsi jól elméreteztem
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #6637 üzenetére
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #6606 üzenetére
ezt egy pár hozzászólással ezelőtt le is irtam
nem fogtál ki hiper-szuper változatot az enyém is igy teljesit ,igaz teszem hozzá az enyém eladó -
zolisx4
őstag
bizony pont ugy csináltam szépen átlósan nem ráfesziteni meg hasonló és mégis meg pattant a széle
a felfogatás és a vga nyákja közé kellett tenni azt a távtartót valami gebasz ott volt azért törte le a sarkát le het akitől vettem az leejtette és meg volt görbülve valószinű -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6602 üzenetére
Accelero S1 twin turbót szereltem rá és nem volt sikban a hűtő talpa a felfogatáshoz képest szemmel nem nagyon vettem észre és rácsavaroztam hát a gpu sarkai az egyik oldalon simán letörte nem nagyon de lepattant többet nem indult be
a másik vgat már meg sem próbálom ,valószinű hogy elvan görbülve az érintkező felület amit a hőcsövek tartanak gondolom az vot a gond
-
zolisx4
őstag
válasz
sdavidliver #6598 üzenetére
-
zolisx4
őstag
válasz
Dyingsoul #6593 üzenetére
Nem véletlenül hagytam meg a 4890 es vgamat a dx11 et azt hadjuk a fenébe mert az erősebb vganak is gondjai akadnak vele ,hogy milyenek lesznek a jövő dx 11 es játékai azt nem tudni talán a 6xxx széria majd
én azt akartam ezzel mondani hogy ha hüvös vga kell és még csendes is akkor nem rossz az 5770 es nem is horror áron van ,de ha jól belegondolsz a jövő játékaihoz a 4890 is kevés lehet, elég furán alakul most ez a piac hogy kicsi a konkurencia .Ha meg azt nézed ugye a mostani játékok még mindig dx 9 és 10 a dx 11 igazábol nem sok van és ki tudja hogy mennyi lessz hogy lesznek optimalizálva hát nem tudni sok a kérdés
-
zolisx4
őstag
válasz
Vasinger! #6586 üzenetére
Nah igen, de az 5770 csak 10% jobb a 4850-nél, ami igazából szinte semmi.
Na ez igy nem teljesen igaz ,nekem mindegyik volt, és még ebből kettő meg is van, az 5770 és a 4890 az 5770 egy nagyon jó vga, nem éri el a 4890 est ez természetes, de azért hozza a 4870 általában pár Fps eltérés van hol ennek hol annak a javára én most is az 5770 est használom mert idegesit a 4890 es hangja
Nem kell félni az 5770 estől minden hova elég ahova a 4890 es ebben biztos vagyok mert nap mint nap használom -
zolisx4
őstag
válasz
Dyingsoul #6574 üzenetére
CyberLink MediaShow Espresso ezt próbáld ki ez jó az ati és nv vga hoz vagyis direkt a vgara van kitalálva működését nem ismerem de azt olvastam a PC World be hogy jó progi
A másik ha NV vga volt a gépedben és leszedted a drivert és felraktad az ati drivert az gondot okozhat általában egy ujra telepités megoldja a gondot de ettől függetlenül simán fel kéne menni a drivernek legfeljebb nem jól működik .
ezt próbáltad??
-
zolisx4
őstag
Soha nem lehet tudni hogy használ e CF et valaki .Rádásul az olcsóbb alaplap AMD 770 chipsettel van szerelve , a kettő között nincs akkora ár rés hogy ne a jobbat vegye meg legalábbis én a drágábbat venném meg ,de ez csak az én véleményem nem vita képpen montam
De te is a legdrágább alaplapot vetted meg kb 1 éve
pont úgy mint én
sdavidliver
A pénztárcád tól függ, varsam is monta hogy mind két lap nagyon jó,én a drágábbat venném meg mert van CF támogatás, jó hűtése van, és a 790 chipsettel van szerelve ,szerintem korszerűbb ,de mindkét lap jó ,
-
zolisx4
őstag
Hibáztál
Csak leirom amit gondolok,,, addig nincs vga még nincs pénzszemélyes átvétel az fontos ,holnap sem lessz jó a szervizbe abban bizos lehetsz
a gagyi táp simán elő idézheti ezt a hibát hogy lekapcsol,
Legyen szerencséd hogy kifüzesse .
Utánna néztél az illetőnek a PH megbizhatóságon????
Van még garancia ????? -
zolisx4
őstag
azért én nem sietném el ennyire nem fog le esni a 4890 ára a felére
legalábbis 1-2 hónapon belül biztosan nem, azért megnézed az 5xxx árát közel sem esik annyira mint amiről szó volt ,hogy karácsony után, igy meg ugy lemegy az ára, hát nem ugy néz ki ,a 4890 kb 1 évig biztosan tökéletes lessz, a játékokhoz ha esetleg kompromisszumokkal ia de jó lessz
-
zolisx4
őstag
Igen nagyon jó kártya hát az árak hogy alakulnak az nem lehet tudni ,valószinű hogy lassan lejjeb megy az ára gondolom ,bár már lehet nagyon olcsón is venni,
keresgélni kell.
Az 5xxx széria hát még nem jön az NV a dx 11 el addig nem nagyon sokat fog csökkenni ,de ne legyen igazam -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6448 üzenetére
igen, akkor semmi gond rárakod az uj hűtést és kész ,de én azért megnézném miért megy 100% 3d ben az ventilátor nem kéne neki,lehet hogy gariztatni kéne nem???
Arctic Accelero S1 Rev 2 nem fontos ehhez ragaszkodni van ám más is ami jó hozzá és még nagyobb hatásfoka van mint ennek
-
-
zolisx4
őstag
válasz
kbalazsa #6435 üzenetére
Emellett érdemes még a VRM hűtésen külön is elgondolkodni biztos ami biztos.
Ez nem biztos ami biztos, hanem meg kell oldani mert annélkül egyszerűen nem fog működni,vagyis működik csak nem sokáig ,Accelero S1 hez adnak picike VRM hűtést az felejtős mert az nem elég attól túlmelegszik azért tudom mert próbáltam
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
Ez a 4890 vga ról szól, nem a memóriákról, beszéljétek meg priviben -
zolisx4
őstag
teljesen mindegy ki csinálta a vgat
[link]innen letöltheted a drivert ha ez sem jó akkor telepitsd ujra a win 7 et
ha akkor sem jó akkor itt kéne érdeklődni [link]
csaabz
A Catalyst szerint 61 fokos a kártya ezt 3 d re irtad na ez szinte kizárt, egy referencia kártyával, kb 2d ben van ekkora hőfök ,hacsak le nem vetted az órajeleket ,próbáld ki másik gépben hátha megy és legalább ki tudod szűrni a vga hibályát
-
zolisx4
őstag
válasz
Jano156 #6271 üzenetére
ha jól tudom két féle hűtéssel jött ki 4890 xfx a referncia mi nekem is va és az amin középen van egy ventilátor ez a két nyáklap nem egyforma jó lenne tudni melyik vga va neked ??A VRM hűtés nem egyszerű annyira kicsik és nagyon nagy hőt kell elvezetni róra ..de képet az rakhatnál fel mert igy nehéz valamit is mondani
-
zolisx4
őstag
ez nem a vga hibálya hanem az alaplap, frissiteni kell a biost rajta és elmúlik ezt csinálta nekem a GRID , ha az sem segit akkor garancia az alaplapra
azért kapsz annyira kevés eredményt a teszten mert nem jól működik az alaplap
gagyibyte alaplap ha jól emlékszem az én alaplapomat 7 szer cserélték 2 hónapon belül -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6180 üzenetére
jó vga, nem lessz vele gond egy darabig az biztos ,
és jó áron vetted
az 5xxx széria hát van egy 5770 esem ,,,,de inkább maradok a 4890 esnél legalább a dirt 2 lehet játszani ,vele hogy ne legyen daraboa ,meg hasonló,hogy ez a 5xxx széria gyengesége vagy driver gond az nem tudom . -
zolisx4
őstag
fenét teljesen .jó az eredményed sokminden től függ nekem 13 ezernél nem csinál többet 3DMARK 06 az xfx ,valószinű hogy a procim csak 2600Mhz es sebessége miatt , meg kétszer ugyan azt az eredményt nem szakta hozni , ne tesztelj annyit inkább arra használd a vgat amire való a játékra
-
zolisx4
őstag
Elég hangos ,2d ben még elviselhető a hangja 3d ben pedig az attól függ mi megy rajta elég szépen megjön a hangja ,a hatékonysága jó nak mondható mert ugye kifelé nyomja a házból a meleget, alapból meleg a vga ,a gpu 80 fok fölé nekem még nem ment .
De azt tudni kell hogy a hang az relativ mindenkinek más a hantűrése és a hallása .
Azért szétnézhetsz mert volt 4870 es vapor -x sokkal halkabb és nem is annyira meleg a 4890 ből is van más hűtési rendszer , Daffni2, fórum társunknak van egy 4890 ami rettentően csendes és nagyon jó hőmérsékletet mutat . -
zolisx4
őstag
-
zolisx4
őstag
válasz
Perillustris #6052 üzenetére
jól gondolod az ára mutatja az erő viszonyokat
x2 egy nagyon jó kártya brutális erővel rendelkezik a széria legjobb vga-ja
de el kell gondolkozni a tápegység cseréjén a stabil működéshez [link] érdemes megkérdezni itt mert szerintem simán kevés lessz hacsak nem nagyon jó minőségű a tápod de necces még igy is .
De nem mindig az erősebb a jobb választás, -
zolisx4
őstag
válasz
simcsics #6036 üzenetére
szia
az adatlapod ból nem derül ki semminincs kitöltve
[link]
itt látod hogy a tápegység elég csenge sőtt nem ajánlottak között van tehát még a tápegységet nem cseréled addig nem igazán lehet mit kezdeni a 4890 elég nagy fogyasztású kártya lehet hogy kevés neki próbáld ki más gépében a vga hátha van valakinek a környezetedben erősebb táp ha ott is ugyan ez akkor vga garancia -
zolisx4
őstag
gondolom a két venti miatt lehet hangosabb kicsit de ezek nagyon jó hőfokok nekem is van egy 4870 vapor-x azt használom mert a 4890 xfx nagyon idegesit a hang miatt főleg játéknél a párom mindig morog hogy kapcsoljam le mert alyan minmt a hajszáritó
persze átvitt értelemben -
zolisx4
őstag
válasz
Perillustris #6028 üzenetére
nem fog gondot okozni a procid ez előtt nekem is 2 magos volt az 3000Mhz ment magonként ha jól emlékszem és 4890 volt benne semmi baj nem volt vele lecseréltem 4 magosra azt hittem lesz egy nagy ugrás és valahogy elmaradt azt hogy melyik optimális azt nem tudom azt szoktam leirni amit már próbáltam vagy volt már hasonló gépem vagy a gépemben
-
zolisx4
őstag
válasz
1hijjanhusz #6026 üzenetére
még tuningal sem
sokunknak van Phenom II x4 es sem alapból még az sem
de miért fontos ez annyira nem 100 fps ed van hanem 80 teljesen mindegy látványban ugyis mindegy nincs eltérés -
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #6018 üzenetére
inkább priviben
-
zolisx4
őstag
van itt egy srác nem tudom mi a neve pár napja beszéltem vele hogy vett egy 5770 vga t nem volt meg sokáig mert nem hozta azt amit elvárt volna tőle elég gyenge volt eladta és vett 4890 eset szerinte nem kevés az eltérés a két vga közt sokkal erősebb a 4890 sőtt a 4870 is erősebb mert azt cserélte5770 re
most egy 4870 es van a gépembe az is tökéletesen megfelel a játékra még mindig nem sokkal gyengébb a 4890 nél de azért az xfx em a sláger nálam
-
zolisx4
őstag
én ugy gondolom hogy sokan vesznek 5770 vga át, nekem is megfordult a fejembe de nem biztos hogy sokkal előrébb lennék, mert most az ami elérhető mezei embernek én mondjuk nem hiszek a teszteknek mert azt hiszem amit ithon a gépben látok és kipróbálok DX 11 miatt szerintem nem biztos hogy megéri váltani mert ezek a vgak még nagyrészük nincs 1 éves sem sőtt fél éves egyszerűen nem látom azt a hatalmas külömbséget amit beharangoztak gakorlatilag még DX 10.1 alkalmazás is alig van nem hogy DX 11 a Dirt 2 is nem is értem dx9 et frissit win 7 alatt
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5998 üzenetére
sziasztok
szerintem akkor ne NV vegyél külömben nem rossz vga Asus ENGTX285 Matrix sőtt szerintem jó nemrég volt nekem is egy gigabytes 260 as oc kártyám nem volt az sem tossz igaz az NV nem ad olyan éles képet mint az ati más a felépitése
csak ugye ez a dx kavalkád most veszel egy dx11 es vgat 65 ezerért jövőre meg megint lessz valami ujitás ujsorozat akkor megint csere addig még a 4890 es en mennek a játékok én addig biztosan nem cserélek sőtt most beruháztam egy 4870 vapor--x re nem sok difi van a két klártya közt
de ha követni szeretnéd a változást akkor nem 2 évre előre gondolni nem szabad de szerintem a fél év is húzós ki tudja DX12 -
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5993 üzenetére
most jött ki új driver ??
ez már egy hónapos nem ??a 9.11 es
most kell jönni az újnak
azt hiszem -
zolisx4
őstag
a hűtés nagyon is számit
ne hidd hogy simán lecseréled és jó lessz ha a twin turbót teszed rá a VRM hűtést neked kell megoldani nem fog sikerülni ha csak nem rendelsz rá külön 7 ezer ért hűtést
ha pedig a hőelvezető lapot rajta hagyod a a vrm miatt akkor a twin turbó nem tudja rendesen lehűteni
Sapphire Radeon HD 4890 1 GB DDR5 2 év gar: 42.990,-ez egy jó kártya kifújja a meleget a házból de itt el kell felejteni a hűtő cserét
MSI Radeon HD 4890 Cyclone OC - 1 GB GDDR5 - 3év gar - 42.900 Ft
ezt pedig olyan házba érdemes tenni ami nagyon szellős sok hőt termel
én az MSI venném meg a de akizárólag a 3 év gari miatt később jobban eladható több garival -
zolisx4
őstag
válasz
Daffni2 #5950 üzenetére
nem tudom amit fel dob lehetőségnek nekem ugye a tőbb szállitási lehetőség közül az 5200 FT meg 2 ezer valami biztositás az nem tudom micsoda meg dombornyomásos kártya kéne hogy tudjak füzetni neten nem gond mert postán is fel lehet adni felhivtam öket hogy miért ilyen sok azt monták nem nálunk van és úgy hozzák be mindegy majd hétfőig kitalálom .
-
zolisx4
őstag
látott már valaki boltban, vagy valahol ahol lehet rendelni ezt a VRM hütést
-
zolisx4
őstag
hát ha nincs bedugva valószinű el sem indul a vga nem hogy melegedjen
hami85
CCC ben nézd meg hány fokos a vga a gpu-z vel még több infót kapsz a vga -ról
és látod a venti fordulatát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest