Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz madgie #2234 üzenetére

    Minden újság a hardvergyártókból él (meg eleve szeretik egy újdonság hasznosságát bebizonyítani, mert könnyebben kapnak tesztalkatrészeket). Én hiszek a saját tesztjeimnek (Ha lesz ismerősöm PhII-vel, ígérem, megnézem a játékaimat, de valahogy mindenki E7-et, E8-at, meg Q9-et vesz), meg olyanokénak, akiknek nem érdekük célzatos eredményeket kialakítani. Főleg hiszek olyanoknak, akiknek megérte Phenomról (I) E8-ra váltani (nem 3D grafikusokról és CAD tervezőkrők van szó persze, hanem játékosokról, ahogy abból indult ki a vita is). Én megvettem 15 hónapja az E8-at 41k-ért (6000+-ról váltottam), lazán kiszolgál még legalább 1 évig, azaz ezzel számolva havi 1500Ft-omba kerül a teljesítmény, amely azóta megvan. (És hol volt akkor ilyen erős és tuningolható AMD proci, hajajj! :N ) AMD-sek meg most, másfél évvel rá kezdik verni a mellüket PhenomII-esekkel, és most kapnak hasonló teljesítményt fél évre, azaz a havi költségük több lesz, ráadásul eddig gebedtek a lassú procikkal. :( Ezt sem árt számításba venni a hardver ára mellett. Olcsó AMD-t fél éven belül 2X kellett fejlesztenem, már többe volt, mint 1 Intel proci (OK, BP-n biztosan jobban lehet üzletelni), és közben minden újabb driver-rel más és más hibákkal kellett szembesülnöm. Az Intel egyébként mindig a hasonló teljesítményű konkurencia alá áraz (már ha van :P ), tehát azt sem árt nézni vásárláskor, mielőtt ujjongani kezdünk, milyen olcsó volt az AMD. Mindemellett az olcsóbb AMD többet fogyaszt tuningnál meg még többet (lásd Tomboy: 3.5GHz-e van 1.4V-on, nekem 4.05GHz-em 1.275-ön, közben meg, ha nem kell a kakaó, 0.86V-on üzemel a procim), ergo amit nyertél a vámon, elmegy a réven.

    TomBoy1986: Te meg jó lenne, ha elolvasnád a belinkelt cikket, amelyben konkrétan írják, hogy míg 1 VGA-val hasonlóan teljesített az i7 és a PhII, addig CF-ben a PhII teljesítménye hirtelen 45%-kal nagyobb lett. :U Szóval nem én találtam ki. Amúgy te is most kiragadsz 1 progit. Mellesleg az AMD driveres (chipset és egyebek) szarságaival már AMD-s koromban tele lett a tököm.
    Én anno CF-öztem, mert tesztekben hiperjó volt minden, aztán élőben meg hiperszar az egész, mert azt is eleve olyan játékokkal tesztelték, amelyek rendesen támogatták a több GPU-t, én meg alig pár játékban láttam hasznát (de 3DMarkban +98% is megvolt! :DDD ).
    Azt te is tudod, hogy az AMD-k messze nem olyan jól tuningolhatóak, mint az Intelek (amelyeknek ráadásul különösebb fesz. emelés sem kell), emellett azonos órajelen jelentős sebességhátrányuk is van (PhII-eseknél van javulás, ez tény). Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy ha kifogsz egy jól tuningolható AMD-t (nem Intelhez képest), és az kellően meghajtja a VGA-dat, akkor egyrészt megvan a teljesítmény játékban, másrészt megkapod a kraftot multicpu-s alkalmazásokban is. Csak ne feledd, hogy ez mennyivel magasabb fogyasztást fog eredményezni.

    bozont: Ja, 24"-ban nincs kihajtás gond! :C :DDD

    Axel pRo: Az tökéletes, én eleve már +2 generációra vettem tavaly. :) Azaz remekül kiszolgálta a 3870-et, kiszolgálja a 4870-et, és DX11-es kari alá is jó lesz még nekem. De egy E7300 sem rossz választás, E5xxx tudásban már sokkal kevesebb.

    TTomax: Meg lehet nézni az idén megjelent játékok "JÁTÉKÉLMÉNYét". :DDD Nyomul a tech, ha meg az ember szórakozni akar, előveszi az Oblivion-t, az rFactor-t, vagy a Prey-t, stb. Még egyetlen JÁTÉK-omnak sem hiányzott +2 mag, de még a tesztelt, játéknak látszó programok is zökkenőmentesen futottak 2 magon. :R Az tény, hogy ha van egy gyenge 4 magosod, akkor az ezt támogató játékok jól fognak futni, de ha egy 2-magra írt játékot futtatsz, már semmivé lesz a +2 mag ereje, azaz egy gyenge 2 magosod van, amely nem hajtja meg kellően a VGA-t. Szóval sztem a 4-mag fontossága még mindig erősen túl van lihegve játékok terén, de nyilván ez továbbra is a személyes véleményem. :R

    D1Rect: Ez igaz, ha kihasználod. De a topic-ba tartozó VGA-k alá nem szükséges, és még CF-ben is elég egy tuningolt 2 magos. De egy ismerősömnek a Phenom nem volt elég, míg egy E8500-zal vígan szalad nála minden (és ő nem tuningol). Szóval 4 magosból sem mindegy, mit választasz.

    jagada: Hurrá! :C Örülök, hogy megoldódott.

    Bocsi a hosszúságért! :) :R

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák