Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
szia
nekem 2 maggal van többem és ~15700 pöttyöt dobott win7+10.4-el
3870+athlonII vel kaptam 10k körül
3870 túlhajtva+phenomII965-tel kaptam 12500-at szóval szerintem kevés -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Az adataimnál látható konfiggal 11900 pontot kapok 3dmark 06-ban.Nem kevés ez egy kicsit?
10.4-es drivert használok, és friss win 7 van fent. -
ghostmat
tag
válasz
tjokai
üzenetére
Szia!
Vagy a ph!-n vagy pc guruban olvastam róla tesztet és ott azt írták hogy az elgondolással nincs gond, a valóságban azonban nagyon felmelegszik. kb 15-20 fokkal magasabb értéket ad mint egy aktív hűtésű.
Másik, ha esetleg egy ventivel támogatnád meg a meleg levegő nem tud egy irányba távozni a házból, mert a lamellák merőlegesek egymásra.
De itt egy rövid leírás ITT azt írják 100 fok is lehet... sztem kicsit sok.
én nem venném, vagy hűtőcsere, de akkor minek adok ki több pénzt a passzívra

nekem volt 4850 Sapphire Ilyen
Ez halk és nem 100 fokos, mégsem ref hűtős.
üdv
-
tjokai
senior tag
Hy
Gigabyte 4850 1gb multi core passzív hűtéses VGA-val kapcsolatban vélemények?Nem melegszik túl terhelés esetén? -
sagit
veterán
válasz
ghostmat
üzenetére
szia
az egyik kártya hibátlan lett a hűtő rendes felrakásával.
a másik amelyik szarakodik visszakapta a gyári hűtést, fel is fekszik (néztem)
3 lapban lett próbálva, ezt csinálja egész pontosan: gép bekapcs, ledek felvillannak majd elalszanak, venti felpörög de nincs kép
-
sagit
veterán
amelyik jó ás accelero s1 van rajta az idle-ben ilyen hófokokat produkált:
DispIO:52°C
MemIO:64°C
Árnyaló:51°Cezek jók lesznek? illetve load alatt meddig mehetnek fel ezek az értékek?
-
ghostmat
tag
Szia!
Nekem akkor volt ilyen problémám mikor alaplapot váltottam, a 4850esen villogott az overtemp LED és nem indult. Alaplap csere megoldotta.
Esetleg egy újrapasztázást megejthetnél.
És próbáld meg a vidikari nélkül elindítani a rendszert.
Aztán újra tedd be a kártyát, nekem volt hogy ez segített.
Mondjuk most néztem Corsair-nek nem kéne h baja legyen...SpZ :
driversweeper megvolt?
Ati-nál nem olyan 1szerű a driver telelpítés.
Ati - uninstall all comp. restart - win7 felismeri, restart - próbáld a 9.12 hotfix-et /és jobb oldalon van a link a régebbi driverekhez, bocs, nem bal oldalt/ - és mikor telepíted kiválasztod a Custom/Egyéni telepítést - és akkor a sok hülyeséget nem kell feltenned... - CCC-t meg videokari driver, estleg AVIVO, de a sok xar demot meg egyebet ennél az install formánál kilőheted.remélem menni fog! /nekem még a 10.3assal sem volt semmi bajom/
-
SpZ
senior tag
Berkatam a 4870 et a 8800 gt helyére nvidiás progikat elvileg letöröltem, de jelentkeznek hibák.
Feltelepítettem a 10.4 es catlaystot és a hozzá tarozó dolgokat, nem tudom mi lehetett a baj de többszöri újraindítás után egyszercsak hibát írt windows/system32/Drivers/ntjam.sys nem tetszett neki -> amit xp alól ki is töröltem, és működik is a win7.
Jáccogattam este gond nélkül bár feltűnt a hogy a cpu overlockom eltűnt és megint alapórajelen ketyeg a rendszer.
Ami érdekes hogy szeszélyes a dolog, néha elindulul a játék néha elmosódik a kép és mehet a reboot, de ez megszokott oldódni, kivétel a cod4 nél ami a lényeg lenne.
A COD4 megmakacsolta magát néha elindul de fellépek egy szerverre és kifagy ahogy van, de legtöbbször elindítom és kiírja hogy a játék működése leállt, erre szeretnék választ kapni az előzmények ismeretében mi lehet a probléma? Driver ?
a játék eredeti, újratelepíttem nem tudom mi lehet a baj -
katt777
félisten
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
- tuningra ugyanúgy nincs garancia, mint +-ra.
Néztem, hogy HD5870-es notikhoz 1600MHz-es (OK, tudom, turbo) procikat raknak, ezért leteszteltem tegnap pár benchmarkkal a teljesítményt 1.6GHz-en (i7), 1680x1050-ben, maximális grafikai beállításokkal, és 815/1025MHz-re tuningolt HD4870-nel (ha már lúd, legyen dagi). Szóval, a kihajtott szinthez képest:
DX9 SM2: -8.9% (de ezak a régi progik amúgy is magas FPS-ekkel futnak)
DX9 HDR: -1.9%
DX10: -4.5%
DX11 (kvázi): -1.7%Szóval továbbra is VGA fejlesztés mellett érdemes dönteni, ha valaki váltani akar. Egyébként más procikkal is meg lehetne nézni a kihajtatlanság mértékét, ha valaki vállalkozna rá, úgy még könnyebben lehetne min. procit ajánlani HD48x0 alá.
kenesei1982: Mintha degradálódna a karid a sok túlhajtástól.
-
sagit
veterán
sziasztok
van egy ilyen kártyám, tegnap bizniszeltem itt a bazárba
hazavittem,működött is (3dmarkt simán lefutott) majd rádobtam az accelero s1. rev2.-t és azzal nem indul!
2 piros led is kigyulladt a hátulján? azok mik lehetnek?
pls help!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kenesei1982
üzenetére
Ezek a kártyák nem írnak memóriahőmérsékletet....Szal ezt nem lehet tudni, hogy ténylegesen hány fokosak.
Gyárilag OC kártya? Ha az, jobban jársz, ha veszel vissza pár MHz-t a memória órajeléből....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
norbi19884
üzenetére
Hát, az a GPU legmelegebb pontja. Nekem az ilyen 70 fok körül jár a TwinTurbo-val.
Nem tudom, én nem használok HDMI-t, szal erről nem tudok nyilatkozni, csak tényleg ennyit tudok, hogy havenrál az volt a szívás, hogy a hang nem akart átmenni rajta.. És átalakító gond volt...
-
knorbert1992
tag
válasz
norbi19884
üzenetére
A hőfoktól semmikép se lehet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
norbi19884
üzenetére
Az memio, és az a GPU-ban van, nem memiória hőmérséklet..
Visszatérve, akkor nem tudom, havernak oda adtam az enyémet, mert az ő átalakítója "telilábas" volt, és azal a hang nem ment, képe volt, odaadtam neki az enyémet, abban kevesebb láb volt, azzal megy tökéletesen, van kép-hang.
-
norbi19884
tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Nekem felmegy 96 fokra is a memória és nem szemetel bár fél óránál többet nem játszok azért nem akarom megfőzni. Nem is értem az Asus-t, hogy egy DDR5-ös kártyára miért nem rak ram hűtőt is
még az Inno3d 6800ultran is van. -
kenesei1982
aktív tag
hi,
Van egy ilyen kártyám. Gyárilag nincs a memóriákon semmi hűtés, mint az a képen is látszik. Leszedtem róla a hűtést, mert vízzel megy most (ez már kb 3/4 éve volt). Már akkor jelentkezett a hiba Crysis alatt. Elkezdett szemcsésedni a kép, egyre nagyobb foltokban. Túlmelegedett a memória. Húzva nincs. Tettem rá süniket, jó lett. Egészen máig. Múlt héten még a bad company 2-vel játszottam és nem volt semmi baja. Ma Metro 2033 alatt megint elkezdett szemcsésedni. De nagyon hamar pár perc után. Pedig egy 12 cm-es venti is van alatta.
Mennyi a max hőmérséklet egy ilyen memóriánál? Lehet h megsérült még az elején és azért csinál ilyet? Sztem jobban kéne bírnia a hőt. Olyan 70 fok fölött kicsivel már csinálja. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Én is tapasztaltam ilyet a másik XFX HD 4870 es kártyámmal anno.
Bár én tuningoltam és azt akartam hogy 2Dben csak 300 - 250 körül legyen a Gpu és 400 - 500 a Memória.
Ahogy átállítottam a kártyákat, leteszteltem egyenként.
Sapphire Radeon HD 4870 es bírta szépen az órajel csökkentést.
De az XFX megbolondult. Mindig ugrált a kép loadoknál, meg hasonló töltéseknél.
Vissza raktam a memória sebességét 600Mhz-ra, és eltűnt ez a jelenség. -
norbi19884
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Már mindent próbáltam a gyári átalakító+ Hama HDMI kábel, bolti átalakítóval lehet az a gond, hogy kevés tű van az átalakítóban? De monitor DVI kábelén ugyan annyi van.Két monitorral működik meg Tv kimeneten is csak S-Video jelet ad nekem az is jó, ha RGB-n menne. Elvileg képet mindkét oldalon ad csak hangot nem nem értem mi a baja még egy Fx5200-vel is gond nékül megy.
-
katt777
félisten
válasz
Rollee
üzenetére
Valamit akkor tutira kihagytál, de ha a profil működik, akkor minden OK. Kísérletezni még lehet vele +tuning és -tuning terén is, mert a fentiek biztonsági beállítások. Sokaknál a 100/200MHz@0.643V sem gond, ami gyári hűtővel is 40°C alatti hőmérsékletet jelent 0% (kb. 1000RPM) ventivel. Nálam 200/300@0.643V-on megy, hogy a videolejátszóknak ne kelljen külön profil, így 40-41°C-os a kari.
ghostmat: ATT-szal szabályozva meg már fagyasztana.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SpZ: 10.4-es CSAK driver, ami a 8.723-as, AVIVO pack, és ATT, utóbbit lásd a linken. Nagyon fontos, hogy a telepítőkből LÉPJ KI, amikor az kicsomagolta az ideiglenes mappába a cuccot, máskülönben egy rakás szükségtelen szarság feltelepszik, és esetleg "hazavágja" az OS-t. Ha a kicsomagolás OK, telepítsd Eszközkezelőből a drivert (Apps->Drivers-en belül megtalálod), aztán Apps->AVIVO-ból az AVIVO.msi-t, értelemszerűen x64 rendszeren a 64 bitest. Aztán jöhet az ATT (legfrissebb linkje a honlapomon), ha túl bonyolult, kövesd Rollee-t.
Ha hdmi-t használsz, azt is szedd le (XP-re), ha nem, akkor azt nyugodtan letilthatod (W7 alatt is, csak alapból települ minden).
Elég amúgy az individual pack-eket letölteni.
Ha driver-gond van, akkor a 9.9 és a 9.12hotfix-en kívül ne próbálkozz mással! A 10.4 elég gyorsnak és jónak tűnik, de még távolról sem próbáltuk ki mindenféle progival.
Remélem, ezt még időben olvastad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
norbi19884
üzenetére
Próbáltad megcserélni a kimeneteket? Vagyis a másikra kötni az átalakítót. Mert a DVI-HDMI átalakító csak az 1ik oldalon működik, tudtommal.

-
norbi19884
tag
Hali!
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy DVI-HDMI kábelen nem ad képet a VGA-ja, de egyáltalán nem is látja.Amúgy Asus 4870-en a kártya az ATI-s átalakítón se ad képet meg Tesco átalakítón se pedig eddig ment minden kártyával a 4830-on is.Mi lehet a gond? Drivert próbáltam a gyárit és a 10.3-4-et is és Win7 x86/64 WinXp x64 alatt is. Mi lehet a gond? -
SpZ
senior tag
Kösz a gyors és korrekt segítséget

-
ghostmat
tag
Szia!
Minden nVidiás cucc le, akár driversweeperrel /azzal minden nVidiát le/ , restart,
és ITT kiválasztod az oprendszert.Ekkor kiadja a legújabb drivert asszem most 10.4-es van kinnt.
Viszont bal oldalt van olyan hogy előző driverek, tt megkeresed a 9.12 hotfixet.
Én azt használom. Egyszerű, letöltöd felinstall és 1 ujraindtás.üdv
-
SpZ
senior tag
most került kezembe egy 4870 érdekelne hogy mit telepítsek neki driver stb... nem tudok semmiről eddig nvidiás voltam
-
ghostmat
tag
válasz
katt777
üzenetére
Szia!
Használtan vettem, Tom-E kollegánál, boltoltam már vele. Nincs rá gari, 3 hó ami cserére vonatkozik.
Betettem a gépbe, tényleg halk volt. Viszont zavart az amit leírtam. Ezért nekiláttam és rátettem az accelero-t.Hát ég és föld!! 15-20 fokkal alacsonyabb a GPU és MemIO hőmérséklete, hangja pedig nincs!!
Most próbálgatom a játékokat - furmarkkal sem érte el az SE idle hőmérsékleteit.
köszönöm a segítségeteket!
M
-
Rollee
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Atolvastam tobbszor is a cikkedet!

Mivel se manualisan se szoftveresen telepitve nem engedte atallitani az orajeleket, ezert letoltottem a honlapodrol az alap 4870 baallitasokat.
Alkalmaztam es sikerult!!!!
Azota minden siman fut es meg huvosebb is lett (bar a Thermalright T-Rad Cooler eddig is jol szerepelt)
NAGYON szepen koszonom!!!!!!!

-
F e Z o
veterán
Némi viszonyitási alap.
Egyik isemerősömnek Raidmax Ninja háza van, meg egy Giga GTX260, 5 percig kell vele bűvészkedni, mig bele lehet rakni a PCI-E foglalatba a kártyát. -
SpZ
senior tag
melyik a hosszabb 8800 gt vagy 4870?
-
katt777
félisten
válasz
Rollee
üzenetére
Én nem nevezném "jó"-nak, inkább "standard állapot"-nak.
A cikkem topicjában spec. ATT kérdéseket és válaszokat találsz, persze kérdezhetsz is. Fontos, hogy ne csak átfusd a cikket, és főleg ne hagyd ki a "Módosítások az újabb verziókban" c. fejezetet, máskülönben hihetetlen hibákat fogsz produkálni. 
-
Rollee
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Koszi a valaszt!!!

Sajnos mivel melozom nincs idom vegigolvasni de majd este atolvasom.

Akkor ATT-vel vegyem vissza a RAM-ok sebesseget?
Vagy ha segitesz hogy merre vagy mi alapjan talalom meg a leirast itt a forumban akkor azt is megkoszonom.Azaz mit irjak a keresobe, hardverhiba?
Szoval akkor meg jo a kari es nem kell visszakernem az arat ugye?Udv.: Rollee
-
katt777
félisten
válasz
ghostmat
üzenetére
Ne nyúlj hozzá, inkább szólj a boltban, és cseréltesd ki. Vagy volt már valahol használva ez a kari? Nem csak szétnyomódva van? Vagy volt, csak valaki már buherálta a karit? Vagy szerelési hiba.
Le nem nagyon szakadhatott, mert az egy párnácska, és akkor nem vékonyabb lenne, hanem hiányozna belőle egy darab. -
Rollee
aktív tag
Hali Mindenki!
Segitseg kellene.
Lecsereltem a videokarimat(8800gts) egy Club3D 4780 OC-ra, de neha ugrik egyet-egyet a kep. Valamikor 10percig semmi neha meg percenkent ugrik egyet. Olyan mintha erinkezesi hibaja lenne, de atraktam a masik slotba es ugyan ez a jelenseg.
Szoros kocka(nem mozgott) meg egyeb videotesztek lementek, 3dmark06 is de semmi hibat nem jeleztek. Nemelyik jateknal nem is csinalja.
Sajnos masik gepben nem tudom kiprobalni mert meg nem jott ossze ra a penz.Mi lehet a baj???
Gepem:
Gigabyte ga-m59sli-s5 am2 nforce 590 ll
AMD Athlon64 X2 5000+ BE @3000MHz CoolerMaster Hyper 48 ll
2x2048MB/800MHz Dual kit DDR2 Geli Black Dragon ll
ASUS GF 8800 GTS 320 DDR3 1.1 ns csere 4780 OC-re
Samsung 400GB/16MB Sata2 ll Western Digital Caviar Blue 640Gb 16Mb Sata2 ll
Optirac AD-7173A DVD-RW ll LG GSA-H22L DVD-RW ll
19''Samsung SyncMaster 931c ll
Chieftec 450wMinden segitseget szivesen fogadok!!!
-
ghostmat
tag
válasz
katt777
üzenetére
Na sikerült, megvan a 4870-es SE.
A hőfokok különbsége 10-12, tehát talán nem megy tönkre.
Viszont ha a hőcsövek felől nézek át a kártyán akkor van egy chip, amiről sztem leszakadt aza fehér ragasztó.
Van rajta de sokkal vékonyabb és nem is ér hozzá a felette lévő hűtőbordához!!CSeréljem? Vagy szedjem le és tegyek rá másikat?
Nem akarom h frissen behaljon.
üdv M
SpZ:nekem 4890es VaporX-et vitt phenom II X2 550el egy 460W Gigabyte Superb,
szóval biztos elég. -
SpZ
senior tag
lenne egy Sapphire 4870 512MB accelero twin turboval megáldva, 450w os chieftec táppal milyen barátságban áll?
-
fagy53
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Nincs is értelme lecserélni, gyorsabb nem lesz, a DX11-et látvány szempontjából a hajadra kenheted, amit nyersz a villanyszámlán azt elveszted a cserénél.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én a 4830-nál gondolkodtam a cserén, itt több értelmét látom, de a különbözet nem jön vissza még itt sem, annyira jó még az RV770L 1680x1050-ben, 730/1100-on!
-
Gery15
addikt
használja már valaki a 10.4-es Catalyst?
ha igen akkor mi a véleménye róla -
F e Z o
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Mindenesetre én nem cserélném le a 4870-emet, egy 5770-re. Az, hogy terhelt fogysztásban többet eszik, véleményem szerint havonta 500-600 Ft lehet kb a különbség az 5770 javára, napi 5 óra játékkal számolva. Mellesleg annyira sok dx11-es játék még nincs a piacon, vagy csak én nem nagyon játszok velük. (Na jó, a Dirt 2 kivétel, azzal néha játszok egy keveset.) Call of Duty Modren Warfare 1-2, ami az estek 98%-ban játszok. Netezni meg itt egy intel atomos lap.
-
madgie
titán
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Teljesítményben semmivel nem jobb. Amiben jobb, az a többi alkatrésznek tesz jót (és a pénztárcádnak): kisebb hőtermelés, kevesebb fogyasztás, rövidebb hossz. Kevésbé fűt, kevesebbel beéri a konnektorból, hűvösebb marad a házban minden más, és a tápod sem tekeri meg annyira ,hogy elkezdjen zajongani. Ja, és DX11, ami például a Bad Company 2-ben jól jön, mert marha gyorsan betölti a pályát multiban (látványilag ott nem sokat hoz).
-
AndrewTdi
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Azért ebben a tesztben nem sokkal (van ahol szinte semmivel sem) tűnik jobbnak a 5770 a 4870-től.
-
madgie
titán
válasz
katt777
üzenetére
A VGA mellett a táp is halkabb lesz, mert sokkal kevesebbet kér tőle terhelés alatt (tudom, tudod te ezt jól) és sokkal hűvösebb lesz a házban is, mert nem okádja a hőt magából, mint a 4870. Sokan azt mondják, nem éri meg a 4870 ellenében az 5770, nekem totálisan bejött ez a váltás, nem tudok olyat mondani, ahol a 4870 számottevően jobb lenne (talán az ára kicsit barátságosabb)
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o
üzenetére
Miért is nem éri meg az 5770? +4-5k-ért kapsz DX11-et, alap tuninggal (Vmod nélkül, csak CCC-ből) is megveri a maxra tuningolt HD4870-et (ráadásul haver Athlon-os gépében néztük, persze max grafikával), és akkor ATT-ról és VModról nem is szóltam. +, mint írtad, az árkülönbözetet is folyamatosan hozza be fogyasztásban, mert terhelve is kevesebbet eszik, hiába szabályozol le egy 4870-et.
ghostmat: SE-nél olyan gond lehet (első ilyen karimnál volt), hogy rossz pasztázás esetén túlmelegedhet a MEMIO, és így meghibásodik a kari (nem feltétlenül döglik be, az enyém a 16XPCI-E2.0 üzemmódot felejtette csak el). Rögtön látni fogod, hogy 10-12°C van GPU és MEMIO között terhelés alatt, vagy 15-20. Utóbbi esetben szinte garantált a meghibásodás.
-
Gascan
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Visszatettem a monitoromba a DVI-D káblet, aminek simán működnie kéne a DVI-I csatlakozóval a videokártyámon (ezt olvastam több forrásból is, szal DVI-D meg a DVI-I teljesen komapitibilis). Azért tettem vissza, mert az öreg RGB kábellel picit ugrált a képernyő.
Irtam az ATI technical support-nak, hogy mi lehet a gondom. Kb. 2 órán belül jött is a válasz, hogy frissitsek minden drivert, biost is ha kell.
Na most mivel nekem mindenből a legfrissebb van, ezért még egyszer átnéztem az alaplaphoz járó frissitéseket. Végül az USB drivert frissitettem. Ennek eredményeként mostmár minden működik az új DVI-D kábellel. Rendesen megy minden játék.
Csak még mindig nem értem mi köze az USB drivernek a monitorhoz.

-
Gascan
tag
Sziasztok..
Olyan gondom akadt, hogy a Sapphire ATI HD 4850 512 Toxic kártyám valamilyen oknál fogva nem szereti a DVI-D single linkes monitoromat. A videokártyán DVI-I dual link van, de ezeknek össze kéne passzolniuk.
Az Arma 2-ben 15 FPS van a menuben, ha a hagyomanyos RGB csatalkozot hasznalom, akkor pedig 60. Jatek kozben is van elteres termeszetesen.
Van szoftveres megoldas erre? Mit kéne tennem?
Az RGB csatlakozot azért nem akarom használni, mert ott meg a kép ugrál.
-
Májsztró
addikt
válasz
ghostmat
üzenetére
A 4870-ben is egyszer a Vaporosokkal volt gond, meg azt hiszem a Gainward gagyi hűtése romlik el még mindig elég nagy arányban. A Silent Eff hűtője nagyon jó ,3d-ben van egy kicsi hangja , de a ref hűtőt simán lefölözi én nem cserélném le Twin Turbora.
Inkompatibilitás ? Ha Nforce4-nél frissebb lapba teszed akkor valszeg menni fog.

-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy 4870 Silent Eff-t, van a 4870eseknél esetleges szériahiba, mint a 4890-Vapor-X-eseknél??
Mennyire jó ez a hűtés, mert van egy Accelero Twin Turbo Pro-m amit szeretnék ráapplikálni.
Vagy esetleg van e a kártyának alaplapi inkompatibilitása?
köszi !!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Sikerült.

De durva az én kártyám csak az gpu orajelét veszi vissza alapba 500 mhz re
Most adtam neki 150/200 as értékekre igy 27 wattal kér kevesebbet ide modban az eredetihez képest. -
Silentfrog
veterán
válasz
1hijjanhusz
üzenetére
sephi,hijjanhusz,:

-
F e Z o
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ati tray tools->eszközök és beállítások->ált. beállítások->fejlett fül-> és ott megadhatod az alsó és felső határt. Alsó %-át növeld meg a tetszésed szerint és akkor alacsonyabb órajel is beállítható.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Egy kis segitség kellene,programügyben.
Van egy 4850 kártyám,és mivel nem csökkenti megfelelően az orajeleket,probálom manuálisan visszavenni.
Probáltam a Rivatunert és az Ati tray toolst,de ezek inkább orajel emelésre vannak mint csökkentésre igy alig tudom visszavenni az orajeleket.
Most a saját gigabyite programot használom/hud/ de itt sem tudom lentebbvenni 254/484 nél,mivel nincs kisebb beállithato érték.
Tudna nekem valaki mondani olyan programot amiben 0-1000 ig van a számozása az orajelek állitásának?
Amig a 4670 kártyám volt akkor találtam,de ott nem volt már értelme az orajel alulhajtásnak és igy letöröltem most meg nem emlékszek mi volt a neve.
Thx a segitséget! -
-
katt777
félisten
4870-et, az elég abba a felbontásba max. összetettséggel is. A jövőre nézve meg a 4850 uolyan bukta, mint az 512MB RAM. Azért nézz körül, mert ref. árban Silent Efficiency-t is kapni (ált. azt is szállítják), és az nem kicsit jobb a ref.-nél. Halkabb és hűvösebb ugyanis (teljes blokk, és 9cm venti). Tuningban meg sima 4870-ből is kihozhatsz VaporX sebességet, v. afölött. DX11 miatt amúgy én inkább egy 5770-et javasolnél, az jobban tuningolható ezeknél, és utoléri sebességben a HD4870-et, 1GB RAM-mal. A legjobb ASUS, esetleg MSI (Lighting!), ezek Vmodolhatóak is.
-
csdm
senior tag
1440x900 ba játszok és az lenne a kérdés, hogy Hd 4850 1 gb vapor-x sapphire, vagy. 512 es sima referencia sapphire 4870t válasszam? Ugyanannyiba kerülnek.
-
katt777
félisten
válasz
simii16
üzenetére
Nekem csak tölti, tölti, de nem jön be a kép. Mindenesetre még nem láttam Everestben VRM-hőmérséklet, és GPU-Z-ben sincs ASUS karikon. Szóval max. hőmérővel tudod megnézni. A gyári borda nem véletlenül van rajtuk.
hackeeeee: A CF profilok a CCC csalásait módosítják, sok eredményt nem fogsz látni ATT-szal, meg főleg 1 VGA-val.
-
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Az Asus 4870-es karimon a galaciator helyett egy ac s1 csücsül. Ez alá ugye nem fér be az a kis gyári borda, ami a feteket hűti. Ramsüniket próbáltam rájuk rakni, de nem igazán maradtak rajtuk. Gondolom a kis felület miatt lepotyogott mind. Már egy jó ideje így megy a kari. Szerintetek lehet ebből baj? Hőfokokkal everest szerint nincsen gond..
Linkelek egy képet is róla.
Előre is köszi a segítséget!

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
1hijjanhusz
üzenetére
Az újabb gémek nálam a 10.3-al sokkal szebben futnak...
-
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy milyen drivert érdemes feltennem? Mármint érdemes-e mindig a legújabbra váltani vagy bizonyos kártyáknál már felesleges mindig a legújabbal vesződni. A kártyám egy Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X 512 MB.
-
katt777
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Az még jobb.
2 hétig lényegében nem volt netem, kicsit lemaradtam.
Azt reméltem, hogy ápr. végén már lesz 10.4, de legalább kis eséllyel lesz hotfix. Amúgy ahogy mostanában elnézem az ATI-t, azt csinálják, hogy a "kész" meghajtót kiadják "preview" néven, aztán a javított (hotfix) lesz a végleges, így senki nem vádolhatja őket azzal, hogy sosem adnak ki egy normális drivert (pedig tényleg
), aztán mindig jön a hotfix. Hát, így valóban nem. Megint a marketingesek dolgoztak a programozók helyett, de ezt már megszokhattuk az utóbbi 10 évben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

akkor gari és köszi 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

más nem érdekes.

Amit tuti tudok és szeretni a 4000-esket: 9.9, 9.12HF... Többel nem is igazáén próbáltam figyelgettem ezt a topikot és ez alapján telepítettem fel a drivert...