Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zenador

csendes tag

válasz laci1128 #1486 üzenetére

Először is köszönöm az infókat.

A BS Playert azért szeretem, mert Overlay-t használ a feliratok megjelenítésénél, tehát nem "építi" bele a képbe. Ennek két nagy előnye van. Az egyik a tűéles, tiszta betűk a feliratban, a másik pedig az, hogy a képen kívül, a fekete sávba lehet húzni a feliratot. Javasoltad, hogy próbáljam ki a VLC-t ki is fogom. Kíváncsi leszek, hogy ezzel a programmal mekkora a terhelés.

Egyébként próbáltam Windows Media Player-rel (ami a Windows 7-tel adtak), ott szerintem tűrhető volt a terhelés, igaz nincs felirat. Többek között azért is használok BS Player-t, mert az a feliratokat is kezeli. Konkrétan: 8 és 20 % között mozog a terhelés (8 GByte-os, tömörített, 1080p-s HD). Szerinted ez ismerve a konfigom paramétereit megfelelőnek, vagy sok?

A Killa HD teszt viszont szaggat és villog Windows Media Player alatt.Windows XP alatt minden programmal tökéletes volt a lejátszás a Killa sem szaggatott. Elég dühítő, hogy felrakom a Windows 7-et és megint heteket cseszek el azzal, hogy belőjem rendesen a rendszert.

Ráadásul a Windows 7 más furcsa tünetet is produkál a vacak videólejátszáson kívül. Miután elindítom a rendszert, akkor kb. 5 percig a háttérben még valamit töltöget a vinyó, addig nem is tudok erőforrás igényes programot futtatni, mert érezhetően fogja a gépet a háttérben a vinyó művelet. Milyen segédprogrammal lehet kideríteni, hogy melyik szolgáltatás vagy program használja háttérben a gépet?

Másik érdekes hibajelenség, hogy Google Earth iszonyúan szaggat, állandóan kerreg a vinyó, ha zoomolni akarok a térképen és a megjelenítés is iszonyat lassú. Sokszor annyira lassan fut a program mintha lefagyna.

Szóval eléggé kiábrándultam a Windows 7-ből. Nem hinném, hogy a gépen már ennyire elavult, hogy csak így tudja futtatni ezt az operációs rendszert. Lassan megunom ezt a rengeteg tökölést a Windows 7 beállításával és visszaváltok Windows XP-re az legalább normálisan működött.

Még egy kérdés. Van érdemi különbség sebességben a Windows 7 Enterprise és a Windows 7 Home Premium között? Arra gyanakszok, hogy az Enterprise számos plusz szolgáltatása fogja a rendszert.

• Zenador

csendes tag

Sziasztok!

Windows XP SP3-at használtam, de megcsapott a változás szele és felraktam Windows 7 Enteprise verzióját, a teljesítményével nem vagyok megelégedve. Azt hittem, hogy nem lassul a gépem, sokan dicsérték a Windows 7 gyorsaságát. A telepítés után viszont tisztára "vistás" élményben volt részem. Rengeteget tweak-eltem, letiltottam egy csomó szolgáltatást, de még így sem tudtam megközelíteni az XP sebességét. A CPU-t érezhetően jobban leterheli, mert alapból hangosabb a hűtőventilátor. Ráadásul akad néhány idegesítő probléma, ami visszalépést jelent a boldog XP-s időkhöz képest.

Először is a videókártya (Asus EAH3650) driverével nem vagyok megelégedve. Felraktam a legújabb Windows 7-es drivert és elképedve látom, hogy a korábbi jól megszokott menürendszert egy elcseszett borzadály váltotta fel. Ez miért kellett? Visszafejlődik az ATI? Valaki tudja a választ, hogy miért kellett szétk*rni a jól bevált felületet?!?! Ráadásul alig találtam meg a GPU Scaling-et, ami nem is működött!!!! Pedig Windows XP alatt tökéletesen működött minden a Catalyst-ban. Érthetetlen!

Szerencsére egy segédprogram orvosolja ezt a problémát, ha más is szív ezzel, akkor itt a megoldás:
    http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=112293

Nem találtam megoldást viszont egy másik problémára. Ebben a Ti segítségeteket szeretném kérni. Filmlejátszásra a BS Player Pro-t használtam. Ez a program az Overlay-re rakja ki a feliratokat és nem keveri rá magára a filmre. Így sokkal szebb és tisztább a felirat, ráadásul könnyebben beállíthatom a pontos méretét és helyzetét. Az erőforrással is igen hatékonyan bánt, 1080-as HD-k alatt is max 20 százalékra ment fel CPU kihasználtság Win XP SP3 alatt, a videókártya kivette a részét a videógyorsításból.

Windows 7 alatt azonban nem működik rendesen a BS Player. Először is Aero felület alatt nem működik, mert az is az overlay-t használja. Beállítottam a beállítások/videó renredelésnél default overlay-t így működik és a feliratot is kirakja overay-re viszont az erőforrásokat zabálja rendesen. Már egy mezei XviD alatt is 50-60 százalék a proci foglaltság. XP alatt ugyanez 10 % alatt volt. HD-k alatt még rosszabb a helyzet, szerintem nem is használja a videókártyát a gyorsításra.

Power DVD 10 és a Windows Media Player alatt viszont alacsony a CPU terheltsége, ott használja videókártyát, viszont nincs felirat.

Tapasztaltátok ezt a problémát BS Player-nél Windows 7 alatt? Ti hogy gyorsítottátok fel a rendszert? A Windows 7 Enterprise ennyivel lassabb a Windows XP SP3-nál? Drivergond lehet? A Home Premium érezhetően gyorsabb az Enterprise verziónál?

A konfigom:
    Operációs rendszer: Windows 7 Enterprise 32 bit
    CPU: Intel Core2Duo 4500
    RAM: 2 GByte DDR 2
    Alaplap: Gigabyte EP35C-DS3R
    Videókártya: Asus EAH 3650 256 MByte RAM
    Hangkártya: Audigy 4
    Kijelző: Dell E228WFPc

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák