- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
attillácska #1288 üzenetére
Hali!
1024*768-ban tökéletes lesz. Nem a catalys-ban kell állítgatni, hanem a játékban. Nálam minden high-ra volt állítva élsimítás nélkül. (A64 3200+ @2400MHz, 2*512 ram) Viszont 1680*1050 egy E5200@ 3200MHz-n, 2*1024MB ram ugyan olyan felbontásban, néha meg meg reccent.
Lejátszón és a kodec pack-on is múlik a dolog. Nekem nem kellett állítgatnom semmit. Te mivel próbálod lejátszani?
-
belaazallat
addikt
Ha használnátok a keresőt akkor egy korábbi hsz-ben ilyesmit is lehet találni:
-
belaazallat
addikt
válasz
Blue Eagle #1215 üzenetére
Patch-eket felraktad hozzájuk? (3dmark)
-
belaazallat
addikt
válasz
laci1128 #1172 üzenetére
Hali!
Lehet neked is olyasmi szoftveres problémád van, mint nekem volt. Azt ati szoftver összeakadt egy xp frissítéssel(nem tudom melyikkel), és az összes microsoft által terjesztett játékok fagytak tőle, néha még a többi is.
Mivel van olyan játék, ami működik nálad(Fear 2), ezért kizárnám vga hardveres hibáját. Sajnos szoftveres gondod lesz. De hogy mi veszik össze mivel, azt nem tudom.#1173 killer15
"a chipset hűtőmnek néha eltűnik a bips-ban a fordulat száma aztán meg megjelenik 1 pillanat múlva."
Én ezen indulnék el.
Biosban kikapcsolnék minden venti figyelést. A chipset hűtés csatlakozóját másik foglalatba nem tudod átrakni? Mennyire meleg a chipset? Szerintem vmi baj van az alaplapoddal. A fagyás hogy történik, szétesik a kép, vagy csak kimerevedik és nem reagál semmire?
Fontos lenne a pontos hiba üzenet: "az everest ir csak annyit ki, hogy a "dma" (remélem jól írtam) a bios-ban nem működik rendesen nemtud helyes értékeket kiolvasni,"
De ezt inkább az alaplapod topicjába kellene írni. -
belaazallat
addikt
Nekem Sapphire- ból volt mindkettő. 1024*768 volt a korábbi monitor max felbontása, és mint korábban leírtam 3200+ A64-gyel néztem, és akkor egyforma volt a sebesség. A driverek hatására nő a 2600XT sebessége is, viszont volt olyan játék, amiben egy 1950 pro jobb volt, mint a 2600XT, mint korábban írtam játék és felbontás függő is!
És korábban nem írtam, hogy a két kari "u.az" !
szerk: helytelen írás
szerk2: Most csak 3650 van és a monitorom felbontása 1680*1050. Az említett játékokkal nem játszom. Én CS, Cod4, CoH játékokkal próbáltam.
-
belaazallat
addikt
3650 256MB ram DDR3 és a 2600XT 256MB DDR3 között ~10% teljesítménybeli különbség van az XT javára mert a 3650 grafikai magja "csak" 725MHz-en üzemel, a 2600-ok általában 800MHz-n
Én 2600XT-ről(256MB DDR3) váltottam 3650re (512MB DDR4) nem éreztem különbséget, igaz akkor egy 3200+ A64em volt 2400MHz. Viszont proci cserekor(X2 3800+ 2400MHz-n) érezhetően megnőtt a teljesítmény, most Intel E5200-m van de ez nem volt annyira látványos.
De egyébként játék és felbontás függő is.
-
belaazallat
addikt
válasz
laci1128 #1153 üzenetére
Nem bizti hogy csak a kártyával van probléma, nekem sokáig volt hasonló problémám egy PCI-E s 3650nel, és kiderült, hogy más hardware okozta+ volt egy kis szoftveres probléma.
A szoftveres problémáról persze én tehettem.AGP-s kariknál, ha jól tévedek, ki kell kapcsolni az AGP fast write-ot.
-
belaazallat
addikt
válasz
killer15 #1150 üzenetére
Szia!
Ki tudod próbálni másik gépbe? Ha ott is csinálja gari. Géped húzva van? Ha igen, próbáld meg húzás nélkül. Hűtők nincsenek beporosodva, nem túlmelegedés okozza? Hőfokok rendben? Milyen tápod van, és milyen volt a csere darab, amivel próbáltad? Melyik driverrel próbáltad?
kovid2:
Pontosan milyen drivert akartál telepíteni? Milyen op. rendszerre? -
belaazallat
addikt
válasz
V.Stryker #1146 üzenetére
Asszem ~10%-kal teljesít alul, a 2600XT-hez képest. Ugye szinte uaz a mag, csak a 2600XT 800MHz, 3650 meg 725.
Fogyasztása, hm az is érdekes, a ph tesztbe magasabb volt az 2600XT nél, a powerplay ellenére. Hőtermelése meg egyforma. Uazahűtő van mindkettőn, legalábbis Sapphire-éknál. Volt mindkettő.
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsirigo01 #1106 üzenetére
Szívesen!
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsirigo01 #1104 üzenetére
Így egyelőre a táp a leggyanúsabb nekem, de mérget nem mernék rá venni. Futtas végig egy orthos-t/prime 95-öt. Illetve teszteld le a memókat, vinyókat. Ha ezeket kizártuk nem marad más, mint a táp.
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsirigo01 #1102 üzenetére
driver cserét már próbáltad ugye? És Agp-s drivert raktál fel?
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsirigo01 #1100 üzenetére
Hali!
Szokásos kérdések:
Tudsz-e kölcsön kérni márkás tápot? Milyen oprendszer van, mikori? Milyen kari volt a 3650 előtt a gépben? tuning gondolom nincs? Hőmérsékletek a gépben? egyelőre ennyi. -
belaazallat
addikt
Hali!
A linken egy ddr3-as memóriával ellátott kari van. Igen olcsó, ezért érdemes rákérdezni, hogy pontosan milyen ram van rajta. Ha ddr3 akkor jó vétel. Egyébként a kari jóval jobb egy 7600GT-nél.
rodman91: én is ezzel küzdök, vmi alkatrész túl melegszik, amit nem takar a hűtő.
-
belaazallat
addikt
Sziasztok!
Adott egy Sapphire HD 3650 GDDR4 512MB kártya, ez év januári, az alábbi hibajelenség produkálódik. Játékok alatt random(2-3 napig probléma mentes) kilép a játékból és 60Hz-re teszi a képfrissítést(CRT 1024*768@85Hz), a képernyő beállításoknál maradt a 85Hz, vagy szétesik a kép, mintha video memória probléma lenne. Néha a monitor nem kapcsol be, de a gép elindul. Ezt 8.7 catalys-tól kezdve 9.4 ig produkálja. Csak driver van telepítve, CCC nincs, helyette ATT van, fixálva a felbontás és képfrissítés. Ventilátor fordulat szabályozás dinamikus, hőmérséklet függvényében. Állandó 28% helyett 35%-ról indul. Tuning nincs. Táp: FSP Blue Storm 400W
A probléma egy régi konfigban kezdődött(Chaintech VNF4 Ultra, 3200+ A64 2*512 DDR), majd minden alkatrész lecserélése után jó darabig nem jelentkezett, most egyre gyakrabban. XP két hetes.
Korábban 2 vidkarinál volt hasonló jelenség, de azok elhaláloztak.Lehetséges, hogy a monitorral (6 éves 17"-es AOC 7F) van probléma?
Köszi!
Üdv!
belaazallat -
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
"A general által leírt "hibák" pedig minden atival megjelentek volna"
Én is kipróbáltam a két hd-s karimat is (2600XT, 3650) full hd-s filmelőzetesekkel, és érdekes módon nem volt darabos, nem volt semmilyen hiba, köszönhetően a jól megválasztott kodec pack-nek és a lejátszónak.
-
belaazallat
addikt
Tényleg csak a kötekedés miatt: ezen az oldalon csak két hszben említem, hogy ne a gyárit rakjátok fel. Működik a kártya az eredeti driverrel is, csak bizonyos perifériákkal nem teljesen kompatibilis, ezeket a hibákat általában orvosolják a frissebb driverekben. És ez így megy mind nv, mind ati fronton. Sajna egyik cég sem tud elsőre hibátlan szoftvert írni.
Egyszerre van fönt a két kodek az x.264-hez?
-
belaazallat
addikt
Gratulálok!
Többször le lett írva hogy ne tegyétek fel a gyári drivert, linkeltem többször a direkt agp-s drivereket. Amit meg említettél hiba a film nézés közben, az kodek hiba volt.
Tehát ha vetted volna fáradtságot keresel megfelelő drivert, kodeket, lett volna egy jó kártyád.
Mod:
xGregAx: ha van egy fölös 8/12 cm-es ventis, azt irányítsd rá elősző a vidkarira, ha továbra is fennáll a hiba, akkor a passzív chipsetre. Ha megszünik a hiba meg van a tulmelegedő alkatrész. -
belaazallat
addikt
Igen, sajnos ez a hülyeség még mindig köz szájon forog. Az nf2-nek voltak bizonyos kompatibilitási problémái, ami a köv generációknál már nem volt meg, de kialakult az a sztereotípia hibásan, hogy nv chipsetet nem jó párosítani ATI vga-val. (Ez kb majdnem olyan, mitha azt mondanám: az intel jobban melegszik, mint az amd.) Én csak erre szerettem volna rávilágítani. A többiben egyetértek. De ez már nagyon off.
-
belaazallat
addikt
"az Ati-Nvidia cuccosok szeretnek egymással összeakadni"
Ez igy ebben a formában nem igaz! NF3 chisettel is használtam Ati kártyát, most 3éve használok nf4 chipsetet felváltva ATi NV kártyával, Atival sokkal kevesebb problémám volt. (NV-nél többször akadt össsze a chipset a vga driverrel)
mod: helytelen írás
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #369 üzenetére
tárgytalan. User error!
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Beléptem én is a club-ba.
Le tudná valaki írni részletesen, hogy tudom a 3d-s GPU órajelet megnövelni. Eddig csak ati tray tool-lal sikerült, de csak 750Mhz re sikerült felvinni. Előtte 2600XT- m volt, azzal nem volt gond a tuning.
Köszi!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest