Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hs2k

csendes tag

válasz TianO #982 üzenetére

Gondolom újonnan, nem? Én február közepe felé kerestem és 20K volt a legolcsóbb. Mondjuk év eleje óta sajnos kicsit romlott a forint. De ha valaki jönne, hogy 15-ért elviszi, valszeg azt mondanám vigye...

• Hs2k

csendes tag

Sziasztok!
    Páron talán még emlékeznek rám, hogy 2-3 hete mennyit problémáztam a Sapphire Radeon HD3650 DDR2 AGP-s kártyámmal. Nos, az eredmény az az, hogy annak semmi baja, ellenben a gép alaplapja és tápja már kicsit beteg, emiatt fagyott a gép, úgyhogy úgy döntöttem új gépet veszek, nem cserélgetek ki mindent.
    Viszont most a nyakamon maradt ez a kártya, úgyhogy el kéne passzolni, mert nem tudom használni semmire.
    Itt jöttök képbe Ti: mennyiért lehetne ezt eladni? most 21K körül van az iponnál, én 20K-ért vettem nyilván nem új, ergo nem lehet érte új árat kapni, ellenben nincs 1 hónapos 2 év gari van rá és van róla papír amikor kivizsgálták, hogy mindenféle GPU teszttel mennyit ment stabilan.
    Az ára nyilván annyi amennyiért valaki elviszi, inkább a piaci ára érdekelne, a fenti körülményeket figyelembevéve.
    Köszi...

• Hs2k

csendes tag

válasz Majstor #930 üzenetére

Köszi, de sajnos vagy szerencsére (ki tudja) nem a 9800Pro-val van gond, azt csak példának írtam oda a teljesítményfelvétel szempontjából.
    Eddig 9800Pro-m volt és nagyon stabilan és megbízhatóan működött 4 évig, csak most elszállt sajnos és az új AGP-s HD3650-nel vannak problémák. :((

• Hs2k

csendes tag

válasz TianO #926 üzenetére

Köszönöm a segítségeteket.

TianO: az én részemről úgy, hogy van egy kis kütyüm amit bedugsz a mérendő cucc elé és egy kis kijelzőn megmondja az aktuális/max teljesítményfelvételt, aktuális/max áramot, a hálózat frekvenciáját, meg a fogyasztást.

PatrOn: akkor nemtom, hogy az én gépem miért ilyen "éhes", én 248W-ot mértem csúcsra futtatva még a régi 9800-as kártyával (ebből a monitor kb 45 W), szóval még így is kb 200 W-ot fogyaszt, pedig a procim is alacsonyabb órajelen fut, és nekem is csak 1 vinyóm van. De már rég rájöttem, hogy nem kell mindig mindent érteni... :)

• Hs2k

csendes tag

válasz TianO #922 üzenetére

Köszi a hsz-eket.
    Mint az én hsz-eimből is kiderül magam se tudom, hogy mitévő legyek.
    Azért ódzkodok attól, hogy egy új tápot vegyek, mert attól félek, hogy megveszem és utána se javul meg a gépem, akkor itt állok egy használhatatlan videókártyával, egy felesleges táppal és egy nem működő számítógéppel... :(((
    De akkor talán megint hajlok afelé, hogy adok neki még egy utolsó esélyt egy új táppal.
    Szerintetek milyen teljesítményűt vegyek és mondjuk újban gondolkodva miket tudtok ajánlani, vmi jó ár/érték arányban?
    Egyébként a 9800pro-nál NFS underground2-t fullon futtatva a gép csúcs teljeítményfelvétele 248W (bár nyilván az új kártya ha megindul még rárak jópár wattot). Ezért tartom furcsának, hogy a táp nem volna elég, bár biztos nem csak ez az egy szempont van, és gőzöm nincs, hogy a kisfesz oldalon még milyen paraméterek lényegesek...az lesz akkor, hogy nézek vmi tápot...

• Hs2k

csendes tag

Egyértelművé vált számomra, hogy itt nem táp, OS stb probléma lesz, hanem nemes egyszerűséggel a HD3650-es kártya nem jó (és akkor nagyon enyhén fejeztem ki magam). Visszaraktam ugyanis a régi 9800-as kártyát, ami ugyan rossz mert a lent látott képet adja, de attól még rendületlenül fut és eddig egyszer se fagyott le, pedig minden olyat kipróbáltam vele amitől az új azonnal elszállt. Minden olyan mint régen, csakhát a kép, ugye...
    Úgyhogy asszem nézek egy másik kártyát, vmi régebbi generációsat, jó volna újonnan egy 9800-as, de erre nem látok sok esélyt.
    Mindenesetre akinek régebbi AGP-s géphez kell videókártya annak azt tudom ajánlani, hogy inkább kerülje a HD3650-es AGP-s verzióit, mert nagy szívás van vele, és asszem itt nem csak én voltam az egyedüli, akinek gondja akadt vele.
    Ja és itt a kép amit a végső stádiumban lévő 9800-asom csinál:

• Hs2k

csendes tag

válasz Attila14 #915 üzenetére

Nagyon szívesen lemérném neked, ha nem fagyna le akármilyen játék vagy "grafikaintenzívebb" program futásakor. Neked amúgy milyen a 3650-esed? PCIe vagy AGP? Ha AGP-s áruld már el kérlek milyen konfig mellett használod és hogy hogyan sikerül stabilan működtetned..., ha nálam is stabil lesz ígérem lemérem. :D

• Hs2k

csendes tag

válasz TianO #913 üzenetére

Lehet, hogy az lesz. Viszont tápokban nem vagyok igazán otthon. Mondjuk 6-7ezerért egy 700W-os táp nem hangzik rosszul, viszont gőzöm sincs, hogy milyen ez a hipro. Elég alap kérdésnek tűnhet de azt pl. meg tudod mondani, hogy a p4p800-hoz ugyanolyan táp kell mint mondjuk egy hiperszuper mai gépnek? A kérdés arra irányul, hogy ha a jövőben netán kedvem támadna vmi jobb "mai" gépet venni akkor abban is tudnám majd használni? Van ez az ATX szabvány, de fogalmam sincs, hogy ez most hol tart. Vagyis, hogy a mai gépek ATXesek-e még vagy van vmi új, ami megintcsak más tápot is igényel.

• Hs2k

csendes tag

Helló!
    Köszi megint mindenkinek. Tegnap este úgy tűnt, hogy végre megvan a megoldás és jó a gép. Ahogy mondtátok felraktam az xp-t majd az sp2-t és sp3-mat (ennek minimum sp1 kell, hogy elinduljon), majd a sapphire honlapjáról letöltött legújabb drivert és CCC-t is felraktam. Ezek után kért még egy .net framework 2-t asszem, állítólag azért, hogy menjen a CCC, és ezek után úgy tűnt, hogy jól működik.
    Erre ma hazajövök és miután rádugom a 220-as kábelt a tápra, meg se nyekken a gép. Várok pár percet és magától beindul, majd egyszercsak leáll (értsd kikapcsol, mintha kihúztam volna konnektorbból). Aztán visszakapcsolom, és a windows közepén elmegy a videójel, elsötétül a monitor, reboot, ugyanez...
    Amúgy visszagondolva, ezt a kikapcsolásos dolgot már párszor előadta régebben is, de akkor valahogy nem törődtem vele, és egy idő után helyrejött.
    Szerintem ez tápegység lesz, Nektek mi a véleményetek?

• Hs2k

csendes tag

Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítségeteket. Kipróbáltam amit mondtatok, de itt megint több problémába ütköztem. Letöltöttem az ati honlapjáról a legújabb drivert a CCC nélkül, azonban az installáció kezdete után rögtön a következő hibaüzenettel áll le: "Setup driver did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit." Ezek után maradt a mellékelt cd-n lévő driver manuális kiválasztása, és csak annak az installációja, ami után természetesen megint fagyott, azonnal, hogy a reboot után feljött a windows és akár csak egy honlapot is meg akartam volna nyitni.
    Azt is elég furcsának tartanám, ha pont kifogtam volna egy hibás kártyát, azért ennek a valószínűsége szerintem ppm-ben mérhető, bár lassan már mindent elhiszek. Ami a vírust illeti, szintén nem hiszem, mert hacsak nem valami bootsectorban vagy fene tudja hol megbúvó spéci kártevő már kb 4-szer teljesen leformáztam az egész winchestert.

Úgy érzem lassan máshonnan kell megközelítenem a problémát és egy másik kártyát kell szereznem. Ezzel kapcsolatban is érdekelne a véleményetek, hogy a fent leírtakat figyelembevéve szerintetek érvényesíteni lehet valamilyen garanciát?
    Sajnos sehol se találok újonnan eladó 9800 pro-t, pedig a fél internetet tűvé tettem utána, ha valaki tud egy titkos helyet ahol még lehet kapni ne tartsa vissza magát. :)
    Szeretnék ezen a dolgon minél hamarabb túl lenni, milyen kártyát tudtok ajánlani a 9800-as helyett, ami atombiztosan stabil az előző hsz-emben leírt konfigommal és nem gyengébb a 9800-nál?
    Megint nagyon köszönöm a segítségeteket.

• Hs2k

csendes tag

Jó napot Mindenkinek! Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok. Adott volt az alábbi konfigom: P4P800-E-Deluxe
    P4@3GHz Prescott
    1GB RAM
    DTK 400W
    Ati Radeon 9800 Pro 128MB.
    4 éven keresztül olyan stabil volt, hogy ezidő alatt végig ugyanazaz az XP futott rajta gond nélkül, összesen talán ha 20x fagyott le. Mígnem pár nappal ezelőtt a videókártya felmondta a szolgálatot (össze-vissza rajzolta a képernyőt). Miután nagyon fontos nekem, hogy menjen a gép nem sokat vártam, rövid piackutatás után megvettem egy azonnal kapható szimpatikus videókártyát, egy Sapphire Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP-t. És innentől kezdve kezdődtek a problémák. Miután beraktam a másik helyére és felraktam a gyári mellékelt drivert és CCC-t (persze a régi eltávolítása után) olyan problémák léptek fel mint rossz színkezelés (böngészőben) akadozó és megálló videók/avik, valamint azonnal az indítás után lefagyó játékok (pl. NFSMW). Azóta már mindenféle lehetséges hotfixet kipróbáltam, ati és sapphire honlapjáról egyaránt, frissítettem az alaplap BIOS-t, teljesen szűz XP-t raktam fel, kiszedtem az összes nem szükséges hardware-t, kipóbáltam SP2 és SP3 alatt, szereztem Vistát és kipróbáltam az alatt, és az ahhoz kiadott hotfixszel. Kimértem a gép teljesítményfelvételét: csúcsterhelés monitorral együtt 185W volt fél órás mérés alatt. Mindezek alatt egyedül az tűnt fel, hogy amíg nem installálom a drivert és CCC-t addig a maga kis felbontásában és lassúságával stabil, folyamatosan lejátsza pl a videót. Azonban attól kezdve, hogy akármelyik drivert felrakom fagy. A végén a vista már attól kifagyott, hogy meg akartam nézni egy jpg-t.

Elnézést a hsz hosszáért, nem akarom újra leírni a Háború és békét, csak a dolog teljes hátterét le akartam írni, remélve, hogy valakinek van valami jó ötlete. Nem igazán tudom, hogy mitévő legyek, az iponnál vettem a kártyát, nem tudom vissza lehet-e vinni ezt garanciálisan, vagy hogy adjanak helyette valami más kártyát, hiszen a gépem teljesíti a kártyához tartozó rendszerkövetelményeket.
    Minden ötletet nagyon szívesen veszek és köszönök szépen előre is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés