- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hs2k
csendes tag
Sziasztok!
Páron talán még emlékeznek rám, hogy 2-3 hete mennyit problémáztam a Sapphire Radeon HD3650 DDR2 AGP-s kártyámmal. Nos, az eredmény az az, hogy annak semmi baja, ellenben a gép alaplapja és tápja már kicsit beteg, emiatt fagyott a gép, úgyhogy úgy döntöttem új gépet veszek, nem cserélgetek ki mindent.
Viszont most a nyakamon maradt ez a kártya, úgyhogy el kéne passzolni, mert nem tudom használni semmire.
Itt jöttök képbe Ti: mennyiért lehetne ezt eladni? most 21K körül van az iponnál, én 20K-ért vettem nyilván nem új, ergo nem lehet érte új árat kapni, ellenben nincs 1 hónapos 2 év gari van rá és van róla papír amikor kivizsgálták, hogy mindenféle GPU teszttel mennyit ment stabilan.
Az ára nyilván annyi amennyiért valaki elviszi, inkább a piaci ára érdekelne, a fenti körülményeket figyelembevéve.
Köszi... -
Hs2k
csendes tag
Köszi, de sajnos vagy szerencsére (ki tudja) nem a 9800Pro-val van gond, azt csak példának írtam oda a teljesítményfelvétel szempontjából.
Eddig 9800Pro-m volt és nagyon stabilan és megbízhatóan működött 4 évig, csak most elszállt sajnos és az új AGP-s HD3650-nel vannak problémák. -
Hs2k
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket.
TianO: az én részemről úgy, hogy van egy kis kütyüm amit bedugsz a mérendő cucc elé és egy kis kijelzőn megmondja az aktuális/max teljesítményfelvételt, aktuális/max áramot, a hálózat frekvenciáját, meg a fogyasztást.
PatrOn: akkor nemtom, hogy az én gépem miért ilyen "éhes", én 248W-ot mértem csúcsra futtatva még a régi 9800-as kártyával (ebből a monitor kb 45 W), szóval még így is kb 200 W-ot fogyaszt, pedig a procim is alacsonyabb órajelen fut, és nekem is csak 1 vinyóm van. De már rég rájöttem, hogy nem kell mindig mindent érteni...
-
Hs2k
csendes tag
Köszi a hsz-eket.
Mint az én hsz-eimből is kiderül magam se tudom, hogy mitévő legyek.
Azért ódzkodok attól, hogy egy új tápot vegyek, mert attól félek, hogy megveszem és utána se javul meg a gépem, akkor itt állok egy használhatatlan videókártyával, egy felesleges táppal és egy nem működő számítógéppel...
De akkor talán megint hajlok afelé, hogy adok neki még egy utolsó esélyt egy új táppal.
Szerintetek milyen teljesítményűt vegyek és mondjuk újban gondolkodva miket tudtok ajánlani, vmi jó ár/érték arányban?
Egyébként a 9800pro-nál NFS underground2-t fullon futtatva a gép csúcs teljeítményfelvétele 248W (bár nyilván az új kártya ha megindul még rárak jópár wattot). Ezért tartom furcsának, hogy a táp nem volna elég, bár biztos nem csak ez az egy szempont van, és gőzöm nincs, hogy a kisfesz oldalon még milyen paraméterek lényegesek...az lesz akkor, hogy nézek vmi tápot... -
Hs2k
csendes tag
Egyértelművé vált számomra, hogy itt nem táp, OS stb probléma lesz, hanem nemes egyszerűséggel a HD3650-es kártya nem jó (és akkor nagyon enyhén fejeztem ki magam). Visszaraktam ugyanis a régi 9800-as kártyát, ami ugyan rossz mert a lent látott képet adja, de attól még rendületlenül fut és eddig egyszer se fagyott le, pedig minden olyat kipróbáltam vele amitől az új azonnal elszállt. Minden olyan mint régen, csakhát a kép, ugye...
Úgyhogy asszem nézek egy másik kártyát, vmi régebbi generációsat, jó volna újonnan egy 9800-as, de erre nem látok sok esélyt.
Mindenesetre akinek régebbi AGP-s géphez kell videókártya annak azt tudom ajánlani, hogy inkább kerülje a HD3650-es AGP-s verzióit, mert nagy szívás van vele, és asszem itt nem csak én voltam az egyedüli, akinek gondja akadt vele.
Ja és itt a kép amit a végső stádiumban lévő 9800-asom csinál: -
Hs2k
csendes tag
válasz
Attila14 #915 üzenetére
Nagyon szívesen lemérném neked, ha nem fagyna le akármilyen játék vagy "grafikaintenzívebb" program futásakor. Neked amúgy milyen a 3650-esed? PCIe vagy AGP? Ha AGP-s áruld már el kérlek milyen konfig mellett használod és hogy hogyan sikerül stabilan működtetned..., ha nálam is stabil lesz ígérem lemérem.
-
Hs2k
csendes tag
Lehet, hogy az lesz. Viszont tápokban nem vagyok igazán otthon. Mondjuk 6-7ezerért egy 700W-os táp nem hangzik rosszul, viszont gőzöm sincs, hogy milyen ez a hipro. Elég alap kérdésnek tűnhet de azt pl. meg tudod mondani, hogy a p4p800-hoz ugyanolyan táp kell mint mondjuk egy hiperszuper mai gépnek? A kérdés arra irányul, hogy ha a jövőben netán kedvem támadna vmi jobb "mai" gépet venni akkor abban is tudnám majd használni? Van ez az ATX szabvány, de fogalmam sincs, hogy ez most hol tart. Vagyis, hogy a mai gépek ATXesek-e még vagy van vmi új, ami megintcsak más tápot is igényel.
-
Hs2k
csendes tag
Helló!
Köszi megint mindenkinek. Tegnap este úgy tűnt, hogy végre megvan a megoldás és jó a gép. Ahogy mondtátok felraktam az xp-t majd az sp2-t és sp3-mat (ennek minimum sp1 kell, hogy elinduljon), majd a sapphire honlapjáról letöltött legújabb drivert és CCC-t is felraktam. Ezek után kért még egy .net framework 2-t asszem, állítólag azért, hogy menjen a CCC, és ezek után úgy tűnt, hogy jól működik.
Erre ma hazajövök és miután rádugom a 220-as kábelt a tápra, meg se nyekken a gép. Várok pár percet és magától beindul, majd egyszercsak leáll (értsd kikapcsol, mintha kihúztam volna konnektorbból). Aztán visszakapcsolom, és a windows közepén elmegy a videójel, elsötétül a monitor, reboot, ugyanez...
Amúgy visszagondolva, ezt a kikapcsolásos dolgot már párszor előadta régebben is, de akkor valahogy nem törődtem vele, és egy idő után helyrejött.
Szerintem ez tápegység lesz, Nektek mi a véleményetek? -
Hs2k
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítségeteket. Kipróbáltam amit mondtatok, de itt megint több problémába ütköztem. Letöltöttem az ati honlapjáról a legújabb drivert a CCC nélkül, azonban az installáció kezdete után rögtön a következő hibaüzenettel áll le: "Setup driver did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit." Ezek után maradt a mellékelt cd-n lévő driver manuális kiválasztása, és csak annak az installációja, ami után természetesen megint fagyott, azonnal, hogy a reboot után feljött a windows és akár csak egy honlapot is meg akartam volna nyitni.
Azt is elég furcsának tartanám, ha pont kifogtam volna egy hibás kártyát, azért ennek a valószínűsége szerintem ppm-ben mérhető, bár lassan már mindent elhiszek. Ami a vírust illeti, szintén nem hiszem, mert hacsak nem valami bootsectorban vagy fene tudja hol megbúvó spéci kártevő már kb 4-szer teljesen leformáztam az egész winchestert.Úgy érzem lassan máshonnan kell megközelítenem a problémát és egy másik kártyát kell szereznem. Ezzel kapcsolatban is érdekelne a véleményetek, hogy a fent leírtakat figyelembevéve szerintetek érvényesíteni lehet valamilyen garanciát?
Sajnos sehol se találok újonnan eladó 9800 pro-t, pedig a fél internetet tűvé tettem utána, ha valaki tud egy titkos helyet ahol még lehet kapni ne tartsa vissza magát.
Szeretnék ezen a dolgon minél hamarabb túl lenni, milyen kártyát tudtok ajánlani a 9800-as helyett, ami atombiztosan stabil az előző hsz-emben leírt konfigommal és nem gyengébb a 9800-nál?
Megint nagyon köszönöm a segítségeteket. -
Hs2k
csendes tag
Jó napot Mindenkinek! Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok. Adott volt az alábbi konfigom: P4P800-E-Deluxe
P4@3GHz Prescott
1GB RAM
DTK 400W
Ati Radeon 9800 Pro 128MB.
4 éven keresztül olyan stabil volt, hogy ezidő alatt végig ugyanazaz az XP futott rajta gond nélkül, összesen talán ha 20x fagyott le. Mígnem pár nappal ezelőtt a videókártya felmondta a szolgálatot (össze-vissza rajzolta a képernyőt). Miután nagyon fontos nekem, hogy menjen a gép nem sokat vártam, rövid piackutatás után megvettem egy azonnal kapható szimpatikus videókártyát, egy Sapphire Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP-t. És innentől kezdve kezdődtek a problémák. Miután beraktam a másik helyére és felraktam a gyári mellékelt drivert és CCC-t (persze a régi eltávolítása után) olyan problémák léptek fel mint rossz színkezelés (böngészőben) akadozó és megálló videók/avik, valamint azonnal az indítás után lefagyó játékok (pl. NFSMW). Azóta már mindenféle lehetséges hotfixet kipróbáltam, ati és sapphire honlapjáról egyaránt, frissítettem az alaplap BIOS-t, teljesen szűz XP-t raktam fel, kiszedtem az összes nem szükséges hardware-t, kipóbáltam SP2 és SP3 alatt, szereztem Vistát és kipróbáltam az alatt, és az ahhoz kiadott hotfixszel. Kimértem a gép teljesítményfelvételét: csúcsterhelés monitorral együtt 185W volt fél órás mérés alatt. Mindezek alatt egyedül az tűnt fel, hogy amíg nem installálom a drivert és CCC-t addig a maga kis felbontásában és lassúságával stabil, folyamatosan lejátsza pl a videót. Azonban attól kezdve, hogy akármelyik drivert felrakom fagy. A végén a vista már attól kifagyott, hogy meg akartam nézni egy jpg-t.Elnézést a hsz hosszáért, nem akarom újra leírni a Háború és békét, csak a dolog teljes hátterét le akartam írni, remélve, hogy valakinek van valami jó ötlete. Nem igazán tudom, hogy mitévő legyek, az iponnál vettem a kártyát, nem tudom vissza lehet-e vinni ezt garanciálisan, vagy hogy adjanak helyette valami más kártyát, hiszen a gépem teljesíti a kártyához tartozó rendszerkövetelményeket.
Minden ötletet nagyon szívesen veszek és köszönök szépen előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Villanyszerelés
- Reklámblokkolók topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest