- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Antimatrix #7683 üzenetére
Az biztos hogy az 1950XT-vel jobban jársz mint a 2900GT-vel.
Mennyiért vetted az 1950XT-t? -
Gaboman
nagyúr
válasz
Komplikato #7675 üzenetére
Hát a 2900GT vel nagyon nagyot bukott az ATI,kinek kell egy 1950Pro szintű VGA drágább áron.
Akkor megveszed az 1950Prot jóval kedvezöbb áron ugyan olyan jó teljesítménnyel. -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7671 üzenetére
Most gondolkodjunk egy kicsikét,tételezzük fel hogy 15-25% közötti gyorsúlás jön létre!
Nekem most 1280x1024 High 32,09FPS és 40FPS lenne helyette akkor azt mondom hogy nagyon is jó a driver.
Hát az 50% az már csodával lenne egyenlő 32.09FPS helyett 48FPS lenne
Bár tényleg igaz lenne és ekkorát gyorsulna a kártya,de az a 25%-se lenne rossz. -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7663 üzenetére
De ha a Crysis-ben is tételezzük fel gyorsabb lesz,ez vonatkozik a többi gamre is?
Tehát úgy átlagossan fog gyorsulni a kártya,mát ha igaz ez a hír? -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7656 üzenetére
Küld el priviben!
-
Gaboman
nagyúr
Új Catalyst-ról valaki tud valamit?
Mikor érkezhet és milyen újdonságot tartalmazhat,valami hírek róla? -
Gaboman
nagyúr
Köszönöm,a 3DMarkok engem nem érdekelnek ugyanis azokkal nem tudok játszani!
Azt tudom ha én tesztelnék egy CF vagy SLI configot a 3DMark lenne az utolsó ami érdekelne,nem azzal nyomúlsz minden nap!
Nem az alapján látod hogy érdemes e befektetni egy kétkártyás rendszerbe! -
Gaboman
nagyúr
válasz
lordring #7524 üzenetére
Igen az kellene hozzá egy jó driver!
Ha úgy be tudná lőni a 2900-at mint a 1900 és 1950 szériát annak idején akkor az ATI megint nagyon kemény ellenfél lenne.
Ugye a felépítése az 2900-nak sokkal fejletebb mint az NV-nek.
Csak hát hiába fejletebb nem igazán tudja kihasználni a benne rejlő erőket,na ezt kellene mególdani,remélem az új driver valamire képes lesz ebből! -
Gaboman
nagyúr
válasz
lordring #7522 üzenetére
Hozzátenném hogy az ATI 2900pro teljesítménye azért nem olyan jó,mert Vista alatt sajnos nem igazán jó a driver hozzá!
Ez nem a kártya hibája,normális driverrel ott is jobban szólna mint mondjuk XP alatt!
Megnézném azért XP alatt mit menne a GT hozzá képest,abban nyugodtan biztos lehetsz hogy nem tenne akkora előnyt mint vista alatt! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #7516 üzenetére
Az igazi nagy ágyut majd most adja csak ki az ATI-is!
Mert nemsokára érkezik a 9800GTX és erre az ATI-nak is kell válaszólni valamivel! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #7514 üzenetére
De nem is a GTX ellenfelének van szánva,hanem a GTS640-nek azt meg verte elég szépen!
És nyakamat rá hogy amelyik game nem teljesen NV-re van írva az újaknál is beleértve,ott is jobb a legtöbb esetben nála az XT. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #7489 üzenetére
Amit most néztem meg kicsikét érdekes,én csak annyit mondanék hogy aki a 2900XT és Pro karikat jó sebeséggel akarja futtatni akkor az a Vista helyett XP használjon.
A 2900-as széria nincs kibékülve a Vistával viszont az XP tényleg kemény ellenfél,sőt még annál is jobb!2900XT teszt
Konkluzió:
A kipróbált tizenegy játékból hétszer megverte a vele egy árban lévő GeForce 8800 GTS 640 MB-ot, a 320 MB-os változatot még többször, és néhol a nagy GeForce 8800 GTX-et is megszorította, sőt akadt pár olyan eset is, amikor legyőzte. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #7387 üzenetére
Igen ez van csak szomorú hogy ilyen megtörténhet,veszel egy közel 100E Ft-os kártyát és csak nézel hogy most mi is van,jó nekem 1280x1024-ben high-on szépen megy,de akkor is!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #7384 üzenetére
Ez az ami szomorú hogy ilyen programot ki mernek adni!
Annak meg csak örülni tudok ha lesz elöbb is! -
Gaboman
nagyúr
Ezt rudi írta aki a PH egyik házigazdája.
Februárban lesz csak következő PH teszt videókártyákról.
Had mondjam el én is, mit gondolok erről a témáról. Az aktuális review guide-okban 1600x1200 és magasabb felbontásokat javasol az ATI és NV is. Bioshock, UT3 demo, Oblivion, meg a többi shaderigényes játék is flottul elmegy 8800 GTS-en 1280-ban akár 4xAA és 16x AF nekkett is. Igen a 8800 GT gyorsabb nála, de egyelőre nem feltétlenül kell a plusz amit nyújtani tud. Idén jön még pár érdekes VGA, szóval én a 8800 GTS tulajoknak azt javasom, hogy ha nem érzik túl lassúnak a kártyájukat, akkor ne cseréljék le 8800 GT-re, hacsak nem találnak valami kevéss értesült embert, aki hajlandó érte (a szegény) 50k-t adni. Minden bizonnyal a 8800 GT ára is gyorsan csökken majd, az ATI próbál majd nyomást gyakorolni az RV670 köré épülő VGA-kal, meg jön nemsokára nagy R-es is, meg nem szabad elfelejteni, hogy a 8800 GT középkategóriás, tehát sokkal gyorsabb cuccokra is számíthatunk. -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7379 üzenetére
Ezt én annyira még nem figyeltem,pedig volt NV kártyám 2db!
7800GT,7900GT,ATI-ból meg a fene tudja mennyi már! -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7377 üzenetére
Én sem adom el,mire nem jó ez a kártya kérdem én!
Mondj egy olyan progit ami nem játszható vele?
Szerintem se te se én nem tudok olyanról! -
Gaboman
nagyúr
Abban lesz hogy igazság szerint 30-40%-os gyorsulást kellene mutatni 1 kártyás X2900-as szériának?
Én ebben már nem hiszek!
Milyen szép képzelgés lenne,mindenki eladja az ATI kártyáját mert hogy nem túl jó,erre 10-dike körül kiadna egy jó drivert azt aki eladta földhözvágná magát! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #7324 üzenetére
Én ezt mindet aláírom hogy a GT jobb mint a többi csak akinek már van Pro és XT kártya annak nem érdemes lecserélni rá!
Ennyi az én véleményem! -
Gaboman
nagyúr
Srácok nek kell annyira lehinni hogy a 2900Pro és a 8800GT között akkora a külömbség mint ahogy a teszt állítja.
A Pro=XT és 55E Ft-ért nem érdemes szrintem lecserélni a GT-re,mert nincs ott akkora teljesítménykülömbség mint amit mutatnak,legalábbis a nálam tesztelt gameknél.
Azokban a tesztekben amit idáig mértem,vagy olyan jó vagy jobb volt a kártya mint a teszteredményekben,én a 2900XT-t néztem!
PL:
Firingsquad.com 8800GT tesz ebben szerepel a 2900XT egy Intel Core 2 Extreme QX6800 társaságában!Ott mértem én is Crysist és FEAR-t.
A Crysis eredményeimat már tudjátok belinkeltem pár HSz-el elöbb.
Most a FEAR-t teszteltem le 1600x1200 4xAA 16xAF dettó ugyanaz az eredményem a gyengébb configgal mint ott a QX6800-al,szóval azzal a CPU-val feltételezem hogy jobb lenne az eredményem.
UT3-ban is annyit kapok mint ők,tehát valami huncutság van szerintem a tesztben.
Volt itt egy ilyen hozzászólás valakitől hogy lefizeti a nagyobb oldalakat az NV-lehetséges hogy igaz? -
Gaboman
nagyúr
válasz
Balupapa #7308 üzenetére
Ehez én nem értek de biztos hogy ott azokkal az eredményekkel nem smakkol valami!
Ugyanaz a dolog mint a Q4-nél itt egy teszt ami közel sem az én eredményeimet tükrözi vele!
Q4 2900XTEz pedig az én konfigommal készült valamivel dúrvább beállítások mellett!
Resolution: 1024×768
Demo: guru5.demo
Quality: Ultra
Aspect Ratio: [4:3]
Antialiasing: 8×
Anisotrophic filtering: 16×
Symmetric MultiProcessing (SMP) enabled
Score = 147.5 FPS
--------------------------------------------------------------------------------
Resolution: 1280×1024
Score = 123.3 FPS
--------------------------------------------------------------------------------
Resolution: 1600×1200
Score = 96.8 FPS -
Gaboman
nagyúr
Az elöző hozzászólámosat még annyival akarom kiegészíteni hogy az 1600x1200-as felbontásban is lemértem a Crysist.
Nálam 1600x1200 aa,af off 23.97FPS
Náluk 1600x1200 aa,af off 19.8FPS
Valami azzal a teszteredményekkel baj van! -
Gaboman
nagyúr
Van egy ki gond azzal a tesztel a 2900XT-vel kapcsolatban.
Ott Intel Core 2 Extreme QX6800 proci van ami 2933Mhz-en megy.
Nálamore2 6750 2995Mhz-en
Ugyanazt vagy egy kicsivel többet tud Crysis alatt mint a sima Core2-nél a Quad így a Mhz-beli külömbség nem számottevő!
És most jön a lényeg!
Náluk 1280x1024-ben a teszt szerint aa,af off 2900XT 25.2FPS-et ér el!
Nálam 1280x1024-ban aa,af off 2900XT 32.09FPS-ér el.
Úgyhogy ez náluk nem igazán valós érték,gyengébb rendszeremen is jóval jobb eredmény produkál az XT.
Az Oblivion teszt sem igazán jó az az a progi amelyikben a 8800GTX-et is beéri az XT.
oblivion
Úgy hogy pár dolog nem frankó ezzel a tesztel kapcsolatban,kicsikét le vannak írva itt a 2900XT-k. -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #7271 üzenetére
Megmondom neked őszintén engem inkább az ilyen stilusú gamek kötnek le igazán,ez olyasmi mint a Dark Messiah csak csodálatos köntösbe bújtatva.
Project Offset képek
Videó
+Videó -
Gaboman
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #7269 üzenetére
Te nem érted mit írtam le,nem azzal van gondom hogy milyen időben játszódik!
Azzal hogy szarul van mególdva hogy halom lőszert pazarólsz egy emberre.
Nagyon sz@r!!!! -
Gaboman
nagyúr
Hiába az a gyönyörű látvány,nekem magában az nem tetszik hogy egy valag lőszert kell elpazarólni egy emberre hogy kifeküdjön!
Tehát nem csak a grafikán múlik a dolog,ez már nagyon rossz pont nekem ennél a gamnél.
Úgy kellene lennie mint a GRAW2-ben egy lövés és kész valósághű,itt belekensz egy tárat,nagyon béna!
Nekem ennyi elég is volt belőle,ha a teljesben is így lesz már hanyagolom is! -
Gaboman
nagyúr
Valaki Crysis Benchmarkot tud valaki?
Mert itt többen is mértek teljesen pontos eredményeket és azt meg mivel csinálták? -
Gaboman
nagyúr
válasz
---Lasali--- #7227 üzenetére
Nekem 70821 pop.stones 1280x1024-ben.
-
Gaboman
nagyúr
Srácok engem nagy meglepetés ért a Crysisel kapcsolatban,1280x1024 high AA AFoff.
Min:25
Átl:27-35
Max:42
Akciójelenetnél ha több ellenfél van sem esett le csak 27-32FPS közé,és a procim sincs igazán húzva meg a VGA is alapon van.
Szerintem ez annyira nem rossz tőle!Gyorsulna ha megtépném jobban a procit mert akkor veszek hozzá egy jó hűtőt és 3000-ről 3600-ra felhúznám!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
szacsee #7201 üzenetére
Áhh kivárom a januárt azt akkor,valami jó bivaly kártyára ami el is bírja önmagában az új gameket.
Remélem addigra kijön valami igazán felsőkategóriás kártya amin minden röccsenésmentesen megy!Nekem egyébkét nem indítja el a Crysist akárhonnan is töltöm le,megáll a kép az installnál,valami nem fér össze a gépemmel.
-
Gaboman
nagyúr
Ti honnan szeditek le a Crysist már két oldalon probáltam de egyiken sem lehet az installt elindítani.
-
Gaboman
nagyúr
A többi game is én véleményem szerint megköveteli majd a hasonló configot.
Az R680-állítólag erősebb lesz mint CF 2900XT.
Volt róla valahól írva egy rövid ismertető és egy eredmény is!
Jó tudom erre nem kell adni de hátha,azért én örülnék neki ha egy ilyen karival mególdható lenne a jó sebesség! -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
Lehet nem véletlen akarják az R680-at kiadni januárban mert ez egy sima karik nem fogják bírni normális sebeséggel futtatni!
-
Gaboman
nagyúr
Nekem az a szemét install sem indul el,hogy szakadjon meg!
-
Gaboman
nagyúr
Most néztem meg a FarCray-t hát az a progi még mai játékoknál is simán meállja a helyét.
Egyszerüen gyönyörű. -
Gaboman
nagyúr
Késik a Crysis holnap este lesz elérhető a mai napra kikiáltott demó letöltése!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
szacsee #7064 üzenetére
Ne legyetek már értetlenek!
Ki mondta hogy nem jobb én ugyan nem!
Csak arról van szó hogy aki gamer és acsak az érdekli azért vesz,most még nem igazán tudja kihasználni és nem biztos hogy +20E fot érdemes beleőlnie!
Ha neked megéri akkor hajrá,de én amíg nem látom azt hogy a 4-mag kb 50%-os gyorsulást eredményez a 2-höz nekem senki se mondja hogy megéri.
Ennyi semmi másról nincs itt szó,azoknak persze hogy jobb akik egyszerre 10féle alkalmazást használnak,ebben teljesen igazat adok neked!Ugyan ez volt annak idején a X2-vel is a sima 1magoshoz képest,most is egy kicsikét ez van a 4maggal még a 2maghoz képest!
Tudom hogy eljön az idő amikor ez megváltozik de ki tudja mikor,mert még nem látni.
Nekem ez a véleményem és itt be is fejeztem a témát jó lenne ha más is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Dacia topic
- Revolut
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest