- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Meg jön lassan az új lapom, az méri mennyit eszik a proci, úgy már pontosabb képet kaphatunk a vga fogyasztásról. Lehúzom az odd-ket meg csak egy hdd-t hajtok benne, 2GB DDR2 alapfeszen nem sokat eszik, meg lehúzom a ventiket (kis időre passzívabn is elviszi a hűtőm a Q6600-om sztem). Chipset megint nem eszik sokat annyira...
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt a fogyasztásso dolgot nem értem. Páran ezért váltottak. Jó termeli a hőt mint állat, de végülis a hűtése nem olyan szar, főleg vízzel, akinek az van rajta. 3870 egy fikarcnyit sem erősebb szvsz nem érdemes váltani. Bár most engem is megkísértettek egy 8800GTS 512-vel... de ellen állok! vagy mégsem...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syckaloz #11940 üzenetére
Hát ez játék függő meg driver függő is de többnyire ma már egészen jól látható gyorsulást hoz. Itt egy teszt kb annyit hoz a 2900PRO CF mint a tesztben szereplő 3870 CF. Csak több hőt termel jóval, szóval hangos/meleg lesz két ilyen kártya.
mod: bár az sem mindegy milyen alaplapba teszed. Mert a második pci-e slot csomkított régebbi chipseteknél ami visszafogja a második kártya teljesítményét.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HolyFire #11912 üzenetére
Hát friss oprendszeres eredményt ne várj. A sok driver, meg feltett/leszedett porgi mind beletúr a registrybe, sok bejegyzés ott marad ami nem kéne, sokat számít mi fut a háttérben stb. A legjobb ha új oprendszert teszel, a legszükségesebb driverek (vga, chipset) és semmi se fusson a háttérben (ilyenkor offline mód ajánlott). Ha van két winyód/partíciód meg is lehet csinálni egy ilyet f@sza teszt rendszernek. A 12k kedvéért...
-
Qru
MODERÁTOR
Ha most vennék én is azt venném, egy éve (múlt január) ez a 965-ös DS4 volt 40k akkoriban még híre hamva sem volt P35-nek ugye... Plusz mellé az E6300 újabb 40k-volt... De hát ez az ipar ilyen, mindig jön újabb gyorsabb. Őszre komplett gépcsere lesz addig elvagyok ezzel is.
De azért azt a 12k-t bebőrözöm még előtte.
-
Qru
MODERÁTOR
2,8GHz-en megy csak. Nem hajtja ki rendesen sztem a vga-t és marha régi winem van, közben volt több nVidia és ATi kártya is a gépben... Szóval újra rakott rendszerrel, meg 8.2-es driverrel (ez még 7.x volt mérve) meg lenne a 12k simán.
A nagyobb gondom, hogy a 965-ös deszkámban nem tudok többet kifacsarni a prociból. Egyszerűen kevés Q6600 alá a 965-ös chipkészlet tuninghoz.
Majd őszre veszek egy P35-ös DS4-et és akkor...
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kavicssli #11867 üzenetére
Igen. Volt egy 8800GTS 640-em, de azt anyagi okokból el kellett adnom (pedig anno 95k-ért vettem, mikor bejött.
Ma már nem adnék ennyit vga-ért) Aztán vettem 7900GT de az ma már kevés sztem az új játékokhoz. Ez olcsó volt már akkor is és nem akartam gyengébbet mint a 8800GTS-em volt. Nem bántam meg, jó kis vga. Egyedül amivel eddig játszottam csak a Witcher tudta meg izzasztani, de annak van gép igénye ha maxban tolja az ember.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kavicssli #11861 üzenetére
Kifutot a kártya már sokat fogyaszt relatíve és alapon nem a legerősebb. Szvsz, általában erős tápot veszenk a júzerek, összes tápgyártó ezt erőlteti, 550W-os Chifim mellett meg tökmindegy az a plusz 20-30W, hűtése kilöki házon kívülre a meleget, odabent nem melegít jobban mint az 55nm-en készült 3850/3870, és sztem alig van ember aki alapon használná. Elvégre ezért vesz az ember ilyen olcsó de jól húzható vga-t, hogy ne alapon menjen. 9600GT-re nem érdemes cserélni ezt a vga-t. Talán 8800GT vagy 8800GTS 512-re de azok meg drágák.
mod: én a legújabbat használom (8.3), az új driverek kiforottabbak mint a régebbiek szvsz azt érdemes használni.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem volt 8800GTS-em (640-es), most 2900 PRO van ugye, 3DMákban picit jobb a Radeon, de játékok alatt nem vettem észre érdemi különbséget. Nvidia jobban tejel a játékkészítőknek így hiába papíron erősebb a Radeon pont ott nem jön elő annyira az ereje.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Janoska26 #11831 üzenetére
7.12-őt meg a 8.3-at próbáltam de sajnos NeverWinterNights-ban a víz helyén csak villogó rondaság látható. Alapórajelen is.
Viszont ha kikapcsolom a ShineWater efektet akkor meg rendesen látszik a víz, viszont kb egy Gef2 szinten van az egész.
Megértem, hogy nem javítják ki a driverben egy 5évvel ezelőtti játék bugját de akkor is idegesítő.
Egyébként sztem a legújabbatt tedd fel, az az új játékokon gyorsít ahogy észre vettem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kavicssli #11799 üzenetére
Amikor már folyamatosmak látod a képet az a 27 képkocka per másodperc (a filmeket is ilyen sebességel játszák le). Tehát 30fps-től már végülis szaggatás mentes egy játék. De ehhez a minimum fps-nek kell 30-nak lennie, nem a max nak vagy az átlagnak.
DX9 VS DX10: a DX9-es kártyák nem tudják a dx10-es látványjavítóval megáldott játékokat futtatni. Általában egyenlőre ezek a játékok mennek DX9-el is. A másik fontos, hogy DX10-es környezet csaj Vistán érhető el. Win XP-n csak DX9-et támogat. Tehát amíg XP-t használsz nem élvezheted a DX10 előnyeit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ragadozó #11631 üzenetére
Hogy-hogy nem látja? Nem inteligens csak egy egyszerű elektronika. Ha beindítottad, akkor már képes leadni a szabványos 12V-ot. Mivel szabványos, meg egyezik a másik tápból jövő szintén azonos szabványú 12V-nak. Nem tesz különbséget milyen tápból jön. 12V az 12V. De nem vagyok villanymérnök, sőt, mint Makó Jeruzsálemtől... csak józan paraszti észel gondolkozva nekem ez jön le.
De ki kéne próbálni, hogy okosak legyünk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ragadozó #11626 üzenetére
Sztem nem, bár nem próbáltam ilyet de innovatív 5let az biztos. Elméletileg a vga-nak mindegy, mert ugyan úgy szabványos 12V-os ágon jön az "áldás".
mod: Bagira01:
Sztem nem lesz gond belőle, ha megbízható a táp akkor max lakapcsol ha nem tetszik neki vmi de mondom elméletileg nincs akadálya. Elméltileg, mert nincs tapasztalatom ilyen felállással. Azért majd mond+,hogy működött-e a dolog. Esetleg tápos totyikban is kérdezzrá, az ottani srácok jobban vágják a tápos témát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #11621 üzenetére
Elméletileg életképes a dolog. Csak hova teszel két tápot a házban? +kb dupla hőtermelés, zaj és nem tudom mennyire biztonságos a SuperFolwer táp. A táp ajánlóban ezt írják:
"Ajánlott tápok:
Chieftec
Enermax/Superflower (Az újabb Superflower-ek sajnos már nem a legendás Enermax belsőre épülnek, még nincs róluk egybehangzó adat)..." ennek nézz utánna mik a friss tapasztalatok. -
Qru
MODERÁTOR
Hali!
Amíg stabil. Nincs két egyforma vga, mindnek máshol van a vége. Ki kell tesztelni, hol a vége. Ez a szép a tuningban, nem tudod milyet fogtál ki, hogy megy nálad a cucc. Nálam 780/1000 felett elhasal. 785-nél már nem fut le a 3DMark06 így nem is próbálkoztam tovább.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Igazából nem nyernél sokat... 8800GTS 320 3év garral 48k újjonan, használtan ha garis az a 320 talán elmegy 42-43k körül. Egy új, nem gyengébb HD2900 Pro újjonan 40k. Tehát nyerélném mondjuk 2-3k-t és szenvedhetsz, hogy elvigyék (mert ugye mindenki inkább GT-t vesz mert jobb vétel).
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor lehet alapon talán elég... Nem tudod mennyi a hatásfoka a tápodnak? Alapon hajtva az egész konfigod kb 230-240W-ot ehet maximum. Ha a tápod hatásfoka 70% (ami már gyengének számít, egy jobb minőségű pl: Chieftec tápnál 85%) akkor 400*0,7=280W-ot tud leadni. Ami elégnek kell, hogy legyen. Persze ez elmélet, a gyakorlatban sok mindetől függ, milyen stabilan tudja a feszt leadni erősebb terhelésnél, mennyire régi a tápod, mennyit használtad - milyen terhelés mellett, milyen hőfokon, stb. Sajnos a tápod pont a gyenge/hamar kiszáradó kondikról "híres".
Tápból: Ha lesz négymagos procid akkor FSP BSII 500W ha nem akkor jobban jársz egy Corsair VX450-el. (Előbbi osztott 12V-os ágú 4 magos procik magsabb energia igényéhez jobban passzol, stabilabban kap a proci áramot ami tuningnál fontos, kevésbé befolyásolja a vga húzás a proci tuningját. Utóbbinak csak egy 12V-os ága van, ha csak kisebb étvágyú kétmagos cpu-d van/lesz akkor az jobb választás, mert több kraft jut a vga-nak). Ha nem tuningolsz akkor meg amelyiket olcsóbban megkapod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HolyFire #10363 üzenetére
Az kb reális eredmény. Nálam E6300-al 3150MHz-en ram 900 MHz-en 4-4-3-8-ban, vga: 780/1000-en adott 10820 pontot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
cowboy_bebop #9919 üzenetére
Elég hozzá. Az XT fogyaszt C2D-val kb 270W-ot. A te prociddal + cuccaiddal nem fogyaszt többet 280W-nál. Ha BS-nél 80%-os hatásfokkal számolunk (bár ha jól emlékszem nálad 84% konkrétan) max peak load-nál akkor is 400*0,8=320W-ot tud leadni.
Tehát belefér bőven, még ha húzod akkor is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9909 üzenetére
Szép tuningpotenciál van a vga-dban. Hűtőcserével mi a helyzet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9905 üzenetére
Nem rossz...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9900 üzenetére
Ok, most nem vagyok otthon, de este nézek neked sm2/sm3 eredményeket is. Amúgy ezen az online-os erdményen nem tünteki fel részletesen cpu/sm2/sm3 részpontokat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9894 üzenetére
G0, csak a 965-ös lapomban nem tudom 310 fölé vinni az FSB-t egyenlőre.
Próbálkozok ha nem megy akkor meg lapcsere lesz. Bár sztem inkább az utóbbi lesz...
-
Qru
MODERÁTOR
Kicsit sikerült feljebb tolnom 06-ban a pontszámom: 11768 pont.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stardust #9864 üzenetére
Ha nem melegszik túl akkor nem fikkan ki a vga. Csak körültekintően kell tuningolni akkor veszélytelen a tuning. Egyértelműen nem megállapíthat max valószínűsíteni tudják. De ha ez is lenne a helyzet nem kell elismerni és kész.
Akár szar táptól is megsülhet a vga (túlfeszt kap)...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stardust #9857 üzenetére
VRM-re tuti nem elég egy passzív süni.
Ez a kártya nagyon melegedős.
Ha leveszed a gyárihűtést ugrik a gari HA a boltos betudja bizonyítani hogy tényleg leszedted. Tehát ha óvatosan (vigyázol, hogy a csavarok ne kopjanak meg, stb) leszereled és ha vmi gáz van visszateszed a gyárit akkor nem lesz gond belőle a gariztatásnál. -
Qru
MODERÁTOR
Azt hiszem megoldódott a probléma. PCI-E kapot +0,5V-ot így már szépen végigtekert a teszt.
Lett némi látszata a procicserének is:
E6300@3150MHz 10820 pont
Q6600@2700MHz 11699 pontmod: a többi beállítás u.a.mind két esetben: Ram 900-on 4-4-3-8, vga 780/1000-en.
-
Qru
MODERÁTOR
Lecseréltem az E6300-at Q6600-ra, vga maradt azonos órajelen (Q6600 alapon megy (még
)) 780/1000-en kifagy a 3DMark06-ban. E6300 3,15GHz-en simán lefutott többször a teszt így. Tehát vga beállítás maradt csak a proci változott és az első teszt után kifagy.
Sötét képernyő, monitor nem kapcsol ki, kap jelet de tiszta fekete a kép. Tápom kb 1,5 éves nem lestrapált Chieftec 550W-os 84% hatásfokkal, tehát elvileg tápnak elégnek kéne lennie.
Vkinek ötlet, hogy mitől lehet?
-
Qru
MODERÁTOR
Azért vettem HD2900-et, hogy végre ne legyen alulterhelt a 550W-os Chifi-m.
Komolyra fordítva a szót: Ha minden igaz (csak el ne kiabáljam...) lassan lesz a gépemben egy Q6600 is az E6300 helyett. Kíváncsi vagyok milyen tuningot sikerül kipréselnem az öreg technikából (értsd: 965-ös deszkám van).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Armando_19 #9730 üzenetére
Nálam a The Witcher kicsit szaggat ha esik az esső (a játékban
).
De így is nagyon elégedett vagyok, főleg hogy 7900GT-ről váltottam. Azért a 8800GTS is baba volt, meg mintha több játék lenne Geforce-ra optimalizálva (vagy csak mostanában én játszok ilyen gamékkal föleg?!: NFS PS, NWN2, TitanQuest...)
-
Qru
MODERÁTOR
Kis könnyű esti olvasni való: 8800GTS 640 VS 2900PRO 512 saját teszt 3DMák06-ban. Link
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9639 üzenetére
Az én Chifimen (550W) csak 6-os van (igaz abból 2ő). Nem baj ha csak 1 ilyet dugtam rá? Tuningban is szépen megy, szóval elvileg elég... De származik vmilyen hátrányom ebből?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9506 üzenetére
Még egy kicsit csinosítottam az eredményen (kilőttem a háttérben futó alkalmazásokat
)
10816 pöty.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest