Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Urzu_7

aktív tag

válasz SzindyKraft #899 üzenetére

Leírom, persze.

1. Le kell tölteni a legfrissebbCatalyst HotFix-et

2. Indítsd a letöltött fájlt. Ekkor kicsomagolja a dolgokat (általában C:/AMD könyvtárba). Ha megnyitod a
    mappát keresd meg a Packages\Drivers\Display\ mappát. Abban lesz 2 (nálam 2 volt wl*.inf=Vista w7*.inf=Win7) .inf fájl.

3. Ahogy írtad Windows 7-ed van, ezért a W7-el kezdődő .inf fájlt nyisd meg, mondjuk Notepad++ -al.

4. Notepad++ -ban a Keresés menüben válaszd a Csere... funkciót, a Keresendő mezőbe írd be 94C3, míg a Csere erre mezőbe a 94C4-et. A Csere gombbal egyesével le tudod cserélni az Összes cseréje gombbal az összeset le tudod (de inkább egyesével csináld, nehogy mást is lecseréljen amit nem kellene). Ha ez megvan mentsd le (ha lehet előtte egy biztonsági másolatot készíts).

5. Ezek után jobb klikk a fájlra és válaszd a Telepítés opciót. Ekkor fel kéne telepítenie, ha nem megy akkor marad az oldschool megoldás, irány az eszközkezelő és onnét próbálkozz. Ha felmegy kell egy újraindítás és már megy is. A Catalyst Control Center viszont működésképtelen, nem telepíti fel, manuálisan meg hiába szenvedsz vele. Ha esetleg hardveres/szoftveres tuning kellene, felbontást állítani, vagy frissítési rátát állítani akkor használd az Ati Tray Tools nevezetű programot.

Én Vistára fel tudtam így rakni, 7-esen még nem próbáltam, de mennie kéne.

B terv. Ati Tray Tools-nak van egy olyan funkciója ahol a játékokat (jelen esetben .exe fájlokat) futtathatsz miközben az ATT azt mondja (mondjuk az Ati telepítőjének) hogy 1002(amd) és 94C3-as videokártyád van.
    Ezt a Manage Game Profiles/D3D Tweaks részben tudod 'bebikázni'. Vendor ID: 1002 Device ID: 94C3 Device Name: ATI Radeon HD 2400 PRO, Én így még nem próbáltam, de hátha :))

• Urzu_7

aktív tag

válasz SzindyKraft #897 üzenetére

Ugyan ilyen kártyám van, nálam se megy. A probléma az, hogy hiányzik az .inf fájlból a 94C4 jelzésű kártya, ami a HD2400 PRO AGP lenne. Már írtam AMD-nek, majd megoldják. Addig annyit tehetsz, hogy beszerkeszted az .inf fájlt és lecseréled mondjuk a 94C3-as írásokat 94C4-re és utána a driver-t fel tudod tenni. De ez bonyolult művelet. :O

• Urzu_7

aktív tag

válasz d.véderjoe #886 üzenetére

Ezt a hibát ismerem (bár lehet azóta már megoldottad).
    Ugyebár egyből egy catalyst hotfix kell az AMD oldal szerint. Miután megvan, fel kell szimplán telepíteni, majd újraindítani. Ezek után maga a driver fel lesz (elvileg) telepítve, de a Control Center-e nem indítható így még egyszer újra kell telepíteni újraindítás nélkül és telepítés után menni fog a CCC is. Nekem csak így sikerül frissíteni a driver-ét :))

Ui.: Nálam megoldódott minden probléma (amióta nem játszok dx9-ben :C )

• Urzu_7

aktív tag

válasz zsomen #875 üzenetére

Én azt hiszem sejtem a problémát...
    Az én configom:
    Asrock P4VM800 alap
    1GB RAM
    XP SP3 stb.

Az AMD oldalán a Catalyst hotfix-et adja. abból nekem most a 11.6 van (legfrissebb) és ugyan ezek a problémák vannak mint nálad, szerencsére a kékhalálos mizéria már megszűnt viszont directx 9-es játékok kifagynak (pl.: HL2) directx8-ban meg megy :O

Tehát a driver-el van a baj, úgy látszik elfelejtettek programozni AMD-nél a régi 8.3-as catalyst még jó volt ott csak kisebb grafikai problémák voltak.

Tehát AGP FAIL :(

De ha valakinek van további ötlete/megoldása én is várnám :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés