Új hozzászólás Aktív témák
-
Moric
aktív tag
válasz
zlatan92 #782 üzenetére
Milyen Ati driver-t használsz? Milyen codec pack van feltéve?
Mennie kell annak, nekem is működött. A sok lejátszó és codec meg tudja kavarni a rendszert rendesen. Catalyst-ből utoljára 8.3-as volt jó, a nagyobb verziók már nem működtek megfelelően, valami hibájuk mindig volt.
-
Moric
aktív tag
válasz
mindrunner #755 üzenetére
Meg lehet próbálni 9.3-mal is. Talán kijavították, amit a 8.5-től elrontottak.
Catalyst-ok -
Moric
aktív tag
válasz
mindrunner #753 üzenetére
Igen elég, még sok is.
Csak egy oldalt kellett volna visszaolvasni. Nálad nem megy a hardveres gyorsítás, azért élvezhetetlen a kép.
Amire szükséged lesz a Catalist 8.3 driver, MPC Home Cinema.
Codec pack nem kell, csak bezavar, a lejátszó tartalmazza a megfelelő codec-et. -
Moric
aktív tag
válasz
norbee2244 #716 üzenetére
Ezért kell HD-s kari.
Csak egy nagyon picit kellett volna visszaolvasni.
#659A belepörgetést tényleg nem mindig díjazza, nem jöttem rá mitől függ.
Van olyan mkv amit csak nagyon sokára képes elindítani. Szerintem ez inkább kódolási hiba, mert van olyan amivel tökéletesen működik.Mondjuk, ha nekem most kellene vennem HD4350-et vennék, mert látom neked van pci-e az alaplapodon.
-
Moric
aktív tag
válasz
norbee2244 #712 üzenetére
Szerintem nagyon jó a HD gyorsítása!
Egy AMD Athlon XP 700MH-re visszavéve tökéletesen képes lejátszani 1080p x264 videókat. -
Moric
aktív tag
válasz
szkajvoker #707 üzenetére
Használd a Vistát, ha azzal jó.
Driver hiba, próbálgatni kell melyikkel lesz jó. Sajnos ebben én nem tudok segíteni, nem játszom.
HD gyorsításhoz a 8.3-ast használtam, azzal nem volt semmi problémám, 8.5-től elromlott. -
Moric
aktív tag
Használja valaki a Catalyst 8.6 xp ati meghajtót? Nekem VC-1 hardveres gyorsításnál szétesik a kép.
Más is tapasztalta a fenti jelenséget? -
Moric
aktív tag
válasz
vargaendre #670 üzenetére
Registry buherálással ki lehet tisztítani. Néhány óra alatt végzel is vele.
A másik, hogy újratelepíted a win-t. -
Moric
aktív tag
válasz
vargaendre #668 üzenetére
Valamelyik kódeke(ke)t nem sikerült eltávolítani.
A MPC-ben próbáld meg a saját MPC-s kódekjét hozzápárosítani az mkv (mpeg)-hez.Meg is lehet nézni, hogy milyen szűrőkkel játssza le a filmet az MPC és a VLC.
-
Moric
aktív tag
válasz
vargaendre #661 üzenetére
Nem telepítettél fel codec pack-ot, esetleg Dvd lejátszó programot?
Némelyik elég erőszakosan beépül a rendszerbe. -
Moric
aktív tag
válasz
vargaendre #657 üzenetére
Működik az csak megfelelő codec kell hozzá.
Ez a két videolejátszó tartalmazza a megfelelő codec-et:
[VideoLAN]
[MPC HomeCinema]
Néha az egyik gyorsabb, néha a másik, formátumtól függően. -
Moric
aktív tag
8.2 modolt Catalyst van fent. Ez úgy néz ki működik.
Egy kis adalék a HD2400pro kálváriámhoz.
Hétvégén átraktam egy másik alaplapba amiben nforce2 chip van. Ezzel tökéletesen működött. Szépen felment a HD Audio meghajtó. Nincs ismeretlen meghajtó hiba.
Ezek szerint a Via KT333 chip már öreg volt, nem kezelte rendesen. -
Moric
aktív tag
Feladom. Kipróbáltam amit tudtam.
A HD Audiot nem tudtam bekapcsolni. Amint felteszem a meghajtó programját azonnal lefagy az XP.A hardveres gyorsítás nem ér semmit. Dvd-nél működik, de lassabb mint a szoftveres.
-
Moric
aktív tag
válasz
donjohnson #617 üzenetére
Az FSB-vel nem húzod a busz órajelét is?
-
Moric
aktív tag
-
Moric
aktív tag
válasz
CocooN-z #612 üzenetére
Igen, igen Pci-e-re gondoltam, csak lemaradt az e betű.
A hd gyorsítás bekapcsolás teleregény folytatása:
Feltettem a Media Player 11-et. Ezt nem kellett volna. Most már a 720p se tudja élvezhető minőségben lejátszani semmi. Rádásul le se tudom vakarni, hogy a 9-et visszategyem.Folyt köv.
-
Moric
aktív tag
Én is próbálkozom. Úgy néz ki az sp2 okozza a bajok nagyrészét.
-
-
Moric
aktív tag
Teszteltem tegnap egy kicsit, észrevettem egy furcsaságot.
A PowerDvd elvileg tud hw gyorsítást, a VideoLan meg nem.
Ennek ellenére a PowerDvd a DVD filmet 50-60% processzor terheltség mellett játsza le, míg a Vlc 10-15%.
A Vlc .h264 mkv alatt kifekszik, nézhetetlen lesz. Viszont a PowerDvd-vel nézhető, igaz 100% közelében van a processzor terhelés. Az .mkv-t a Xp beépített MediaPlayer-e is lejátsza nézhető minőségben.
Ki érti ezt? Hihetetlen, hogy az ATI nem tud kiadni egy normális meghajtót hozzá. A net tele van írással, hogy kell meghekkelni, hogy működjön is valami. -
Moric
aktív tag
válasz
::Trunks:: #582 üzenetére
Én még az elején vagyok. 4 napja van meg, de ha így folytatja nem sokáig.
Az újabb Ati driverek már nem is támogatják kártyám.... -
Moric
aktív tag
Én is evvel küzdök.
Amit kiderítetem, hogy állítólag nem tud hardveresen kódolni. Hiába telepítik fel az Avivo codecet ugyan úgy a processzor kódolja.
Az Omega driverben is benne van a Avivo Gui felülete. Atixcodec-nek hívják. Az Omega könyvtárból indítható.Nekem ez se indult el mint a CCC. Hibaüzenetet küld és kilép.
-
Moric
aktív tag
Ennyit még egyik hardverrel se szívtam mint evvel. Ha tehetem soha többé nem veszek belépőszíntű kártyát.
Most a HD gyorsításra lenne szükségem, ami természetesen még nem működik tökéletesen. DVD-t már lejátssza 1-2% proci terheléssel. Viszont a 720p WMV9-nél már 100% közelében van a terhelés. 1080p WMV9 az diavetítés. -
Moric
aktív tag
-
Moric
aktív tag
Video lejátszáshoz vettem egy agp-s 24000pro-t.
A problémám a következő. A Ati oldaláról az XP-hez letöltött driver nem ismeri fel. Azt látom, hogy már az új driver nem támogatja. Végül az Omega driver felismerte és települt is.
Viszont van egy ismeretlen PCI device, amire nem bírok rájönni mi lehet.
Mi ez az eszköz amit hiányol? Hogy tudnám telepíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest