- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Boxer001 #3250 üzenetére
Nekem pl. van egy garis XT-m, de sajna nem 20-ért...
(Mostanában - én marha - 6600GT-n gondolkodok, DjOrfeus után szabadon...
Hülye fejlesztések: kikészítenek!
) Mod: amúgy a Silencer miatt 30-tól indítanám az alkut rá, de tökmindegy, úgyis vagy 30-at kéne dobnom egy GT-re, s egyelőre csak 20 van, s sajna, nekem nincs olyan jó ismerősöm, mint DjOrfeusnak volt... Ja és ez off.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
nem tudná lehűteni az xt 500mhz-s magja termelte hőt
Ebben csak az a móka, hogy a 9600XT nem = ''9600Pro 500-ra húzva'': más gyártástechnológiával készült a magja, így kevésbé melegszik...Emellett ha a gyári hűtők közt sincs különbség, akkor miért ne vinné el a csere hűtő?
inkább majdnem a duplája
Kevered a VGA Silencer Rev.3-at, ;s az ATI Silencer 2-t.Olvass egy kicsit vissza, hogy mi a különbség: még be is linkeltem őket, jól.
Mod: najó, hogy teljes legyen a kép, de most már tényleg utoljára...
VGA Silencer Rev.2 (elvileg 4,5K): Bővebben: link
ATI Silencer 2 (elvileg 7,5K): Bővebben: link
>egyébként ezt nem is tudtam, hogy a rev.2 nem jó a 9600-okra
Elvileg nem, de gyakorlatban a fene tudja, karija válogatja. (Mondom, referenciadizájn nuku, legalábbis az én Sapphire-omnál feltétlenül...)
> kösz az infot
Amúgy ez szépen le van írva egy kompatibilitási táblázatban, a belinkelt helyen is szerepel. Elvileg már rég kéne lennie Rev3-nak, de lehet, hogy azért nem lett, mert leváltotta az ATI Silencer - ramhűtős, rezes, drágább - megoldás.
> (arctic-cooling most még egy szintet sűlyedt a szememben)
Semmi ilyen szándékom nem volt, én tökéletesen elégedett vagyok vele!(Csak a kompatibilitással volt egy kis macera, arról viszont a Sapphire tehet sajna.
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Ha még garis, raknak rá újat, ha nem: VGA Silencer Rev. 3, és sanyi.
De amúgy ha van vmi egyszerű hűtőd, ami 9600Pro-ra jó, miért nem jó az XT-re?
Mod: esetleg bezavar vmi kondielrendezés? A VGA Silencerből is azért kell elvileg Rev3, mert a Rev2 nem megy rá: namármost nekem simán rámenne utólag ránézve - nincs ott gebasz, ahol javítottak rajta -, ellenben az ATI Silencer 2 nem volt jó, pedig az rávaló. Sz*rnak ezek a gyártók a referenciadizájnra: rá kell próbálni, az a tuti...
(Ha van rá mód.
) Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Anthony001 #3207 üzenetére
Mindenképp csere, ezzel nem érdemes várni, szerintem.
Amúgy a tápod sem túl bíztató sajnos, de ha egyelőre megy, addig talán jó: feszek rendbenvannak?
-
DigitXT
félisten
válasz
Anthony001 #3205 üzenetére
Akkor mihamarabb cseréld ki, mert nem csak képhibák lehetnek, jöhet fagyi, adatvesztés, meg minden.
És legalább egy 512-est vegyél helyette: megéri!
-
DigitXT
félisten
válasz
Anthony001 #3203 üzenetére
Jó hogy visszaírtok
Én spec átszaladtam a kérdéseden anno - nem is igen értettem -, de reméltem, hogy más megválaszolja.Szóval melyik RAM-od rossz, és honnan tudod?
-
DigitXT
félisten
Először is a 256MB RAM + WinXP kombó nem szerencsés játékok esetén...
(Legalább 512MB javallott.) Másodszor a Celeron sem egy erőmű, bár 3GHz-en, talán nem gáz.
Harmadszor pedig felejtsd el, hogy FX5200-on minden maxon elfut csodásan, mert tuti, hogy kamu: nekem is volt olyan kártyám, a sz*rt fut úgy, nem véletlen váltottam: történetesen a 9600XT az, amivel 1024-ben, minden maxon elviszi szépen. (Nagyobb füstöknél azért beröcögött egy kicsit...
) Végül: a kari tuningpotenciálja mindig az egyedi darabtól függ, és kísérletezéssel lehet megállapítani, pl. ATItool, de jó - vagy rossz? - esetben nem lesz rá szükség, mert sajna az Underground - immáron mondhatjuk, hogy - sorozat erősen CPU limitált.
Ja: ne tévesszen meg, hogy egy GF2MX-en is elfut ''jól játszhatóan'': csak a haveromat tudom idézni, amikor meglátta, hogy nálam milyen: ''Ez íígy néz ki??? Azta... Hihetetlen.'' Aztán vett egy normális kártyát.
Tehát nem mindegy, hogy melyik kari mit mutat meg (történetesen az FX5200 elvileg mindent, de hogy nem egy FPS bajnok emellett, azt bármikor aláírom.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Rooster #3189 üzenetére
Az OverDrive-ot a gyártó rakta bele, simán lehet használni.
(Persze kérdés, hogy minek, ugyanis összvissz 13MHz-et húz a magon, és passz, ráadásul kamu az egész hőmérsékletfüggés, meg ilyenek, a tapasztalat szerint.
) Ha egy kicsit húzod, és mást nem bántasz rajta - nem moddolsz biost, hogy feszt emelj, meg nem gányolod a ram időzítéseket -, emellett rendesen hűtöd, és nem sül meg, akkor nemigazán lesz baja, mehet a tuning. (Ismét kérdés, hogy minek, ugyanis csak a kivételesen jól húzható kariknál látsz jelentősebb változást, ami átlagos, vagy még annál is rosszabb, pl. az enyém
, nem sokat gyorsul: felesleges. Arra jó volt, hogy az Aquamarkban 28500-ról elérjem a bűvös 30000-et, aztán passz: mióta le van halkítva a hűtése, még kevésbé szereti a tuningot, így én sem.
) Egyébként két év múlva valszeg új karid lesz...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Motion_Blur #3191 üzenetére
Szerintem elég jó!
Amúgy ld. 3DMark03 topik, meg ilyenek...
-
DigitXT
félisten
válasz
Frenky89 #3148 üzenetére
Ha erre gondolsz (az eszközkezelőben írja ki): 2.5.97a
Ezt én sem tudom, mit jelent, de szerintem a lényeg, hogy a 4.12 az gyakorlatilag megegyezik a 4.12-es Catalysttel, csak optimalizált valamelyest. A Catalyst számozását meg gondolom vágod.
Amúgy ez a tavaly decemberi.
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
Boxer001 #3087 üzenetére
És mennyi az a jóval olcsóbb?
Azért írtam, hogy elvileg, mert nem tudtam, de most rákerestem, szóval: pl. 33K az 55K helyett.Konkrétan itt találtam rá: Bővebben: link
Azért még próbálkozom a tunninggal, hátha sikerül...
Egész nyugodtan, de azt jobb, ha tudod, hogy soha nem fogsz annyit kihozni belőle, mintha vennél egy normális kártyát. Igaz, a tuning legalább nem kerül pénzbe.(Kivéve, ha veszel extra hűtést, stb. Vagy ha leégeted a karit.
)
Mod: nem mind PCI-E, amit én néztem meg neked, az direkt AGP-s!
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Boxer001 #3083 üzenetére
Hagyd a francba, és cseréld le: megéri.
Persze az megint más kérdés, hogy ha olvastad a belinkelt cikket ott van a végén, hogy a srác is 9600XT-re akarja majd cserélni, erre Rudi megjegyzi, hogy egy 6600 sima jobb választás lenne...
(Nem a GT, hanem sima, tehát kicsit lassabb, de jóval olcsóbb. Elvileg.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Boxer001 #3078 üzenetére
Ezt a cikket (minitesztet) neked találták ki: Bővebben: link
-
DigitXT
félisten
válasz
Boxer001 #3068 üzenetére
Neked valszeg 128-bites az FX-ed, ami ennyivel jobb a 64-bitesnél.
alapon 500/297
Így szokták megadni, de ugye a RAM DDR-es, így mondhatnám, hogy 500/594.
Amúgy a referencia órajel a 960XT-nél 500/300. (Avagy 500/600.)
milyen helyet foglal el a Sapphire?
Hát sokféle kártyája van, ez egy gyengébbik fajta. (Ami előtte volt pár napig - HIS -, mérhetően gyorsabb volt, csak állandóan fagyott: RAM-hiba, stb. Ez a Sapphire meg sajna egy kicsit lassabb, de még sosem fagyott!)
-
DigitXT
félisten
mert az elég durva lenne...
Pedig igaz. Az adatok: Sapphire Radeon 9600XT (500/297), Athlon XP 2400+ (underclock: 1940=129*15), 1GB RAM (129MHz, 2-3-3-7), Omega 4.12 Ennyi.
Mod: én is látom, hogy máshol 4000 fölött is tolnak a 9600XT-k, de gondolom vagy jobb RAM van rajtuk - ez a Sapphire TSOP elég gyanús, ráadásul nem is húzható -, vagy gyárilag húzott a GPU (Extreme edition) vagy csak erősebb proci van mellettük, vagy mindhárom.Viszont nem a pontszám a lényeg: amit akartam mostanában játszani, azt vitte rendesen.
Majd az A64-emmel jobb lesz minden, az tuti.
Valahol 2006-ban...
[Szerkesztve] -
-
DigitXT
félisten
válasz
Boxer001 #3051 üzenetére
Dobj már egy pontosabb linket, mert a franc se fogja itt kikeresni...
Amúgy nem lehet, hogy az AIW épp akciós?
Viszont ha nincs különösen nagy szükséged TV-tunerre, akkor teljesen felesleges ezért több - általában drágább - pénzt kiadni: ha majd cseréled a karit dobhatod ki a tunert, stb. De nem arról volt szó, hogy 20K-ért veszel karit használtan? Ha már pl. 40, akkor inkább 6600 mondjuk 50-ért...
Mod: Amúgy még a hűtéshez: a hertánál meg lehet nézegetni, milyenek, az ár adott...Az első itt van: Bővebben: link A második meg itt Bővebben: link, de vigyázat, ez Rev.2, szóval elvileg nem kompatibilis!
Gyakorlatban meg ki tudja, ha rá tudod próbáltatni amikor megveszed: lehet, hogy rámegy simán!
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Az Everest is megteszi, de ahogy wedlock írja az ATI tool is jó, ráadásul annak a kimenetét átirányíthatod a Motherboard Monitorba, és akkor egyszerre nézheted az összes hőmérsékletet a tálcán, meg csinálhatsz statisztikákat is, ha erre van affinitásod.
De amúgy nemhogy nincs túl nagy különbség, hanem semmi különbségnek nem szabad lennie, lévén ezek a proggik mind a hőérzékelő chip aktuális értékét olvassák ki. Eltérés esetleg abból adódhat, hogy az egyik proggi ritkábban, míg a másik sűrűbben frissítgeti a kiolvasott adatot.
-
DigitXT
félisten
válasz
Trance_Enegy #3046 üzenetére
Hűtést pl. ATI Silencert, vagy VGA Silencer Rev. 3-at, ha találsz. Mindkettő Arctic Cooling, csak az előbbi modernebb, és drágább. De a ramokat is hűti!
-
DigitXT
félisten
válasz
DjOrfeus #3039 üzenetére
Amugy mit szólsz az eredményhez???
Hát kevés infót találtam erről a benchről, de azalapján jónak tűnik...Ja, hogy az általam hivatkozott Rudi által erősen ajánlott tesztet kell nézni?
Ah, pill.
Csak kár, hogy nemigazán tudom ezt összehasonlítani egy 9600Xt-vel.
Amúgy baromi kötözködősnek nézek ki, pedig csak arról van szó, hogy úgy gondolom, hogy az eseteg nagyrészében már procilimitált volnék, ezért nem érdemes VGA-t cserélnem, hanem előbb proci, stb. De ha az eredmények mást mutatnának, az tetszene.De mind1, úgysem akarok mostanában gépet fejleszteni, inkább csak az elemzések/eredmények összehasonlítása, limitek megállapítása az, ami nagyon tetszik.
(Kimértem pl. a PoP:WW demón, hogy az pl. erősen VGA limitált...
)
[Szerkesztve] -
-
DigitXT
félisten
válasz
Secur1ty #3029 üzenetére
És megmondanád, hogy ezt miből gondolod?
Nézz be ide: Bővebben: link
S mondjuk konkrétan ezt a tesztet ajánlom (nagyon): Bővebben: link
Szóval a dolog egy picit összetettebb: sok esetben nem elég a - brutál - VGA.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
DjOrfeus #3027 üzenetére
de szörörzős vagy
Csak szeretném megnézni, ''mennyire ment át'' a tunig!Excel rulez.
küldjek egy Képet 8802 röl ? most csináltam !!!
Nem kötexem, nyugi, csak elemzek!(Nekem elvileg a procim lenne kevés egy ilyen karihoz, ezért felesleges lenne most bármire is váltanom... Elvileg.
)
mire vagy még kiváncsi
Játéktesztet nem nyomtál?Fraps, FPS, stb?
A fickó meg nem egy barom
Én ezt nem állítottam...Mindenesetre jó üzletet csináltál!
Szerintem.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Boxer001 #3012 üzenetére
az az előző gépem
Akkor írd át az adatokat a konfigodnál, mert megtévesztesz minket, jól!
megvegyem a karit szted?
Rosszul nem jársz vele, az biztos: nagyon jó kis kari! Persze mindig mondják, ha spórolsz, akkor vehetsz erősebbet, stb. Csak ha vmi CPU-limitált, akkor teljesen felesleges. Én is írtam, hogy ma már inkább 6600-ast vennék, mert az sokkal gyorsabb, csak aztán rá kellett jönnöm, hogy inkább proci kell...Persze ha lesz proci, akkor alaplap is kell, végül muszáj lesz új kari, ha PCI-E... Aargh.
-
DigitXT
félisten
Még mindig tartom azt, hogy nincs sok értelme ilyenekről beszélni addig, amíg hozzá nem teszed, hogy milyen volt a környezeti hőmérséklet. Vkinél pl. 27fok van, vkinél 20, stb. Ez azért a gépházra is kihat, az meg a karira, mégha nem is, hogy ilyen durván, de vmennyire mégis. Mondjuk egy átlagos szobahőmérséklet 24fok: ezekután mit vártok, mennyi legyen az idle akármilyen léghűtéssel? 20 fok?
Ami inkább érdekes lehet: idle-full közti eltérés, sőt, talán inkább csak a full értéke.
Neck-nek valszeg nem megy 50-re arról a 30-ról, szerintem ez a különbség a gyári, és a ''tuning''-hűtés között (amire mellesleg 9600XT esetén csak extrém tuning mellett van szükség, mert nem nagyon melegszik, és a gyári hűtője is jól eltalált, max. hangosnak találhatjuk néha, de amúgy jól hűt.)
Amúgy én amit max. ki tudtam sajtolni a GPU-ból az az 55 fok volt - 25fokos szobában. VGAsilencerrel. Természetesen zárt ház, és csendesített gép mellett(nincs pl. rendszerhűtőm se, az Enermax fordulatszáma pedig minimumom.)
-
DigitXT
félisten
Hmm!
Én is így voltam nyár végén: vettem ''tuning'' VGA-kábelt: megoldódott.
Viszont! Írták már vhol (talán épp ebben a topikban?), hogy alkalmasint lehet vmi gond a 9600XT 2D-képminőségével, de nem fejtették ki, hogy mi: lehet, hogy ez? Mod: bizony ebben a topikban merült fel!
Bővebben: link Csak akkor nem a szellemképből indult ki a dolog, hanem egy driverkérdés volt, és én társítottam össze vele... Hiába, no, nagyon zavaró probléma!
Kérdés: van lehetőség másik kártyával tesztelni? (Előző kártya pl.) Azzal is csinálja? Mert akkor legalább a kari kizárható, és marad a kábel, a különböző zavaró hatások (adapterek, stb.), a konnektorkérdés... Esetleg maga a monitor.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
wedlock #2949 üzenetére
Írd meg az eredményeket, jól!!!
Látni akarom ''élőben'', hogy mit jelent egy ilyen váltás!
Csak hogy tudjam, mire számítsak majd!
(Persze jövőre már videókarit is cserélek valsz, de azért jó lenne tudni, hogy mi lenne, ha...
)
Mod: én tuti feljegyezném - pl. egy jó kis Excel táblába- az összes mérhető eredményt a váltás előtt, hogy aztán kielemezzem, hogy miért is érte meg!
Ha netán te is valami hasonlóra vetemednél, ne hallgasd el a tapsztalataidat! Csinálhatsz minitesztet is, vagy mittudomén!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
wedlock #2945 üzenetére
Hja kérem, az újabb játékok...
Eszik a procit is rendesen, az enyém is kevés már, pedig egy CHIP-magazinos teszt szerint erősebb a 2,6-os Cerkánál.
Mod: az NFSU2-t 800x600-ban vittem ki, közepes graffal: csak néha röccent.
De azért itt egy üdítő ellenpélda is: a PoP:WW inkább a VGA-t perferálja.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
hajszálra ugyanannyi pontokat, ill fps-eket ért el
Csak azt nem írod, hogy miben?Ha VGA-limitált proggival a tesztelted, akkor semmi meglepő nincs ezen az eredményen. Egyébként amiket írtál, elég erős procik, és azok simán lehet, hogy ''kihajtották'' a karit, és ezért nem láttad a különbséget, de a Celeron más kategória, nem? (Nem egy HC gamer proc.
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Nem azt mondtam, hogy egyikre sem!
Csak nekem volt vele pechem: TSOP memóriás Sapphire Radeon 9600XT-m van, amin valahogy még odébb is sikerált rakniuk néhány kondit.... Na ezért. Normális
kártyákkal biztos nem lesz gond!
(Amúgy esetleg a vásárláskor rá is próbálhatod, az a biztos!
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
A hőadatok nekem is ezek voltak, a cooler viszont nem kicsit, hanem nagyon hangos lett hamar: garis csere. Két hét múlva megint, de akkor már nem vittem vissza, hanem jött az Arctic Cooling 4K-ért: lehalkítva járatom így a teljesítménye gyakorlatilag megegyezik a gyári hűtővel, csak kvázi hangtalan.
Alapjáraton egy kicsit hangosabb, viszont akkor mehet a tuning is.
(Csak minek: a karim nem igazán bírja, a RAM a szűk keresztmetszet rajta.
) Amúgy még közben volt egy ATI Silencer próba (7K), de az egyszerűen nem ment rá a Sapphire-omra (a RAM hűtő része fennakadt egy kicsit: marhaviccesek, referenciadizájn nuku), még szerencse, hogy másnap a bolt visszavette a hűtőt, totál korrektek voltak!
Amúgy nekem ilyenem van: Bővebben: link, csak Rev3 (azt nem tudom, hogy azóta lehet-e már ott kapni, nyáron kérdeztem rá utoljára, de azóta is a Rev2-t írják), aproneten szereztem be.
Valamint ez volt, ami pechemre nem volt kompatibilis: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Frenky89 #2883 üzenetére
Itt van egy jópár kariról teszt, és kép is: Bővebben: link A Sapphire Fireblade-est nézt, az a TSOP tokozású, már ha erre gondoltál. Amúgy nekem is ilyen van.
Csak nem FireBlade. És végül: mi a kérdés?
-
DigitXT
félisten
Ez szerintem DDC-infós gond lesz: sajnos többször hallottunk róla, én pl. legutóbb a 9600 non-pro topikban írtam egy szösszenetet, és szerencsére meg is oldódott a dolog: ismétcsak ezt tudom javasolni, hátha...!
Bővebben: link
-
DigitXT
félisten
Nem is figyeltem, hogy TFT...
Nem röhög, van D-SUB+DVI csatis CRT is!
(Nekem is majdnem olyan, kivéve, hogy mégsem, mert D-SUB + 5-BNC, de a netes manuálban már nem egészen így van... biztos régebbi moncsi.
)
most visszavittem volna gariba, akkor cseszhetem, mivel a kartyanak nincs semmi baja...
Na akkor erre legalább rávilágítottam, csak máshonnan közelítettem meg...
be kell szereznem majd egy DVI-kabelt, s ugy fogom hasznalni...
Ez a legjobb megoldás, amit tehetsz, minek rontanád a minőséget egy felesleges DA+AD konverzióval a monitorod, és a VGA-d közt?Ha már van rajta DVI, tessék használni!
A Samsungtól meg nem volt szép, hogy nem adott kábelt!
-
DigitXT
félisten
Biosban tudok-e valamit allitani
Mármint a kártya BIOS-ában?A ''simában'' - alaplap - biztos nem...
Kártya BIOS-t még soha nem hackeltem...Amúgy engem is meglepett ez az első tapasztalat: 50Hz-et monitoron még az életemben nem láttam...
Akkor még nem ez a monitorom volt, de valsz ez is kibírná az ilyen bootolást.
Később viszont nem foglalkoztatott a téma, ugyanis a TV-kimenetet nem tudtam első próbálkozásra belőni(''zizis'' volt a kép, bár színes, előtte az FX-en ilyenkor kellett szépen átkapcsolni ''Composit módra'', és akkor rendbe is jött, ennél meg ilyen opciót egyáltalán nem találtam), aztán odébb is került a gép, és rövid lett az S-VHS kábel is, így végül egyáltalán nem is használom a TV-t...
Ezt főleg az új (használt) monitoromnak köszönhetően, ami képminőségben természetesen 6x odaver, méretben is már kis-TV (jó, nem 72cm, és nem LCD meg plazma, viszont valódi síkképcsöves, 100Hz-es), és nem utolsó sorban itt a géphez van/lett belőve az 5.1-es hangrendszer is...
Szóval így jártam vele.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Vagyis egyedul az a kerdes, hogy D-sub --- D-sub on keresztul miert nincs kep a monitoron, csak miutan a Wndows bejott?
Akkor az lehet, hogy a kari érzékelvén a TV-kimeneten rajta lóg a TV nem akarja szétsütni azt, és 50Hz-en hajtja meg deafault (PAL), amit a moncsid nem bír, és nincs rajta kép. A másik monitor meg szól, hogy miért nem lenne rajta kép. Ezt pedig onnan tudom, hogy amikor erre a karira váltottam, akkor a TV-kimenetet is bekötöttem elsőként, és valami atomcsiga képpel bootolt, real 50Hz-en!
Szóval simán lehet, hogy totál jó a karid, csak emiatt ''ökörködik''. És már csak egy kérdés van hátra: ha a monitorodon van DVI csati, akkor miért nem DVI-DVI-ban használod?Ha pedig egy másik monitoron csak D-SUB van, akkor miért nem D-SUB-D-SUB-ban? Keresztbekötni jó eséllyel felesleges, max. ha nagyon gáz lenne a képe a D-SUB-on, de akkor meg a garis csere befigyel...
Mod: most olvastam az eredeti problémát: teszt képpen azt próbáld meg, hogy a TV-kimenetet tök üresen hagyod, és úgy bootolsz: tuti fog működni mindenféle bekötésnél...Ha ekkor sem, akkor valami gáz van, de ha igen, akkor a fentiek talán értékelhető magyarázattal szolgálnak, s használhatod a karit nyugodtan...
[Szerkesztve] -
-
DigitXT
félisten
válasz
Anthony001 #2620 üzenetére
Tettem már fel rá hűtőbordát is.
Milyen meleg van a gépházban? Ha az egész túlmelegszik, attól is lehet, de akkor talán inkább fagyna. Az a 300W Mercury sem hangzik túl jól, de persze simán lehet, hogy semmi köze hozzá, de azért megemlítettem.
(Feszek stabilak?)
1-2 másodpercig
És utána abbahagyja, és megint jó?Mert akkor nem valószínű, hogy melegedés, nem hűlne rögtön vissza...
Mindenesetre fura eset...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
gregreg #2615 üzenetére
35000 körül
Szokták itt mondogatni, hogy a 9550 jobb vétel, mert nem sokkal lassabb, viszont sokkal olcsóbb (20 körül), viszont én nem foglalnék állást ebben a kérdésben, lévén 9600XT-m van, és még 42-ért vettem a nyáron...És ha ma kéne VGA-t vennem, akkor nyilván mást választanék, esetleg 6600GT-t, vagy használtan 9800Pro-t, vagy valami ilyesmit, igaz, ezek drágábbak, mert eggyel feljebbi kategóriát képviselnek, de valamivel időtállóbak is, emellett a nyári árhoz képest már nem is annyival drágábbak, stb. Végeredményben viszont neked kell eldöntened, hogy neked megéri-e (meddig fogod használni, stb.), bizonyos értelemben kaotikus ez a piac...
(És mi lesz, ha jön az új generáció, stb.)
-
DigitXT
félisten
hülyeségektől kíméljetek
Pont te mondod?Amúgy szerintem nem kéne szétcsesznetek témákat totya haveroddal, mert hogy úgy mondjam nem szép dolog: és ezekután vársz itt segítséget?
Szerintem ezért (is) lesz vmi figyelmeztetés, csak nem tőlem.
Bővebben: link Infantilis banda...
(És még finoman fogalmaztam...
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Te olvasol is, vagy csak írsz?
Ha már itt tartunk, nem csak húzástól mehet gallyra egy kártya, hanem magától is, vagy eleve rossz, mint az én első két 9600XT-m... (Fagytak rendesen, alapórajelen, levett házoldallal is, meg minden, ami nem csoda, mivel memóriahibásak voltak mindketten: pechem volt...)
egyböl levágják hogy tuningoltál
Mint mondtam, teljesen más okai is lehetnek egy kártya elhalálozásának, van aki sohasem tuningol - pl. alapesetben én sem-, mégis tönkremehet ez-az: nem kell riogatni az embereket!
Miért, szerinted, ha nem a tuningtól megy tönkre, hanem egy év múlva, de még az elején - pl. te - megnézted vele a 3Dmarkot húzva, akkor bűnös vagy, és ezt tudják is? Ehh: nem vagy, így nem tudják.
(Nincs mit tudniuk.U)
ha van a lapka közepén egy kiégett luk.Ilyenkor veszíted el a '' garit ''.
Egyrészt ezt én is írtam - ezért kérdeztem, hogy olvasol is-, másrészt meg te nem ezt írtad, hanem, hogy ''egyből ugrik a gari'', ami nem igaz, mert az ember nem egyből égeti le a kártyáját: az extrém tuning!
Amúgy egyetértünk.
Szerk: amúgy vittem már vissza gariba, mert zörgött a venti, ki is cserélték rajta. (Aztán megint zörgött, de akkor már meguntam hurimászni, lett VGA Silencer, de ezt valahol már írtam is... Ilyen dolog ez: persze ha gond lenne, rakhatnám vissza a gyári hűtőt, stb. De nincs gond, kopp-kopp-kopp!)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Ja és a garancia egyből ugrik.
Szerintem ez hülyeség, azért, mert szoftverrel egy kicsit többet hozol ki a kártyádból, és ettől semmi baja sem lesz, nehogymár hatással legyen a garanciára!Az más kérdés, ha vki leégeti a kártyáját, és az meg is látszik rajta, na akkor ugrik a garancia! Ja, és szerinted a gyári OverDrive alkalmazása is azonnali garanciavesztéssel jár, ugye?
Az is tuning...
Amúgy tesztek miatt én is húztam egy kicsit a kártyám, de nekem nem ért annyit, hogy tartósan úgy használjam, ezért járatom alapon, viszont nem tekintem úgy, hogyha az elkövetkezendő 1,5 évben bármi baja lesz, ne vihetném vissza gariba: ehh!
Szerk: most nézem, hogy 3Dmarkhoz te is széthúztad: akkor már nem garis?
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Oké, én is így vagyok vele!
Egyedül a 2D kérdés izgat...
Nyár végén egy kicsit szellemképes volt az új - használt
- monitorom: vettem hozzá tuning kábelt (5-BNC), így kvázi tökéletes, de az utánajárárból az derült ki, hogy a monitorkártya sem elhanyagolható tényező ilyen esetben, ezért érdekel a téma.
-
DigitXT
félisten
Több játékon próbáltam már, nagyon jó csak ajánlani tudom mindenkinek.
Jobb/gyorsabb, mint a 4.12-re épülő Omega?
2d-ben is szebb a képe, bár lehet, hogy csak nálam.
Ez miben nyilvánul meg?Kíváncsi lennék rá, de nemtom, megéri-e vacakolni vele: most normálisan megy, és ugye ami nem romlott el, ne javítsuk meg...
-
DigitXT
félisten
válasz
boceeboy #2030 üzenetére
Nagy szintű sebességvisszaesés mihez képest?
Milyen játékokat próbáltál full grafikán? A legújabbakat valszeg nem bírja fullon, pl. NFSU2, Doom3, stb.
Ennyire gyenge lenne a kis karim?
Ha esetleg tudsz mondani egy teszteredményt, vmi 3Dmark, vagy Aquamark3, az alapján lehetne következtetni, hogy nem vmi driverbaki van-e, vagy bármi. Meg mondhatsz egy-két szót a konfigodról, ha a probléma nem oldódott meg... Pl. Everest segít, frekiket is megadja, stb. -
DigitXT
félisten
rá lehet kötni az antennét
Van rajta megfelelő csatlakozó? Ha AIW (All-in-Wonder, azaz tévévevős) változat, akkor kell lennie, és akkor rá lehet kötni, ha meg nem az, akkor nem...
És nem is tudsz vele semmit csinálni, hogy lehessen! Volt azt hiszem vmi ilyen kérdés is, hogy ''hogyan lehet VIVO-sat csinálni a nem VIVO-sból'': hát azt sem lehet... Történetesen ha csak VIVO-s a kártyád (Video In Video Out, azaz videobemenetként is használható a rajta lévő S-video csatlakozó), akkor pl. fel tudsz vele venni, és tudsz tévét is nézni pl. egy videómagnó segítségével (azon hangolod be a csatornákat), de hogy az antennát rá nem dugod, az tuti...
Amúgy elég feltűnő, ha AIW a cucc: van rajta antenna csatlakozó, meg valszeg egy nagy fémszínű izé(a tuner, árnyékolva) a kártya tetején, ellenkező esetben csak D-SUB, S-video és DVI a felhozatal. Ja meg jó drága, ha AIW, és szokták emlegetni, mert ez ugye extra funkció (nem hallgatják el, na). Pl: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
fireolto #1785 üzenetére
Meglepődve tapasztaltam, hogy a 4120 helyett csak 3450-et csinál.
Ez a Fast-Write ilyen sokat számít?Nekem soha nem volt bajom vele, de amikor felraktam az Omega drivert, az default kikapcsolta, merthogy ''nem számít semmit, csak instabilitást okozhat''. Na most lehet, hogy visszakacsolom, és kipróbálom, mert nekem is 3500 a 3DMark03 pontom, és tetszene a 4000+, stabilitási gondom meg az Omega driver előtt sem volt...
Egyébként codegen tápom van.Le kellene cserélni?
Hát az attól függ. Nekem az ''érdekes dolgok'' alatt azt kell érteni, hogy kisebb terhelésre hallhatóan esett a ventijének fordulatszáma, aztán a terhelés megszüntével visszaállt: érdekes...Valamint 5-6%-os feszingás volt. Lecseréltem, nem bántam meg (drága volt az új táp, de nyugodtabb vagyok).
Ha neked a fentiek közül egyiket sem csinálja, nem kell nagyon aggódni rajta - állítólag a Codegenekben azért legalább túlfeszvédő van -, az effektusai előtt nekem is gond nélkül ment másfél évet...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
fireolto #1783 üzenetére
Még egy 5let:a tápom 300 watt.Elég ez hozzá?
Ezesetben pl. fagyna, vagy újraindulna. A fekete 3szögek, stb. a VGA-RAM hibájára utalnak: ha lejjebb veszed, és nem csinálja, akkor ennyit tud, de ha pl. alapórajelen is csinálja - nekem csinálta a HIS, lett is belőle Sapphire -, akkor garis csere, mert sz*r a cucc...(De asszem ez most nem áll fenn.
)
Azért persze nem mindegy, hogy milyen márkájú az a 300W-os táp: nekem Codegenem volt, és érdekes effekteket produkált a végén... De egy jobb márka esetén nagyon nagy valséggel nem okoz gondot, vagy ha mégis hát nem ilyet! -
DigitXT
félisten
válasz
Calogero #1759 üzenetére
Azért az XT-kbe szokott lenni, sőt néha Pro-kba is: ha lácc a nyákon LM63-as kis fekete chipet, akkor van hődióda, max. OverDrive nincs, és a driver nem írja ki neked a hőfokot, viszont Everest a barátod: egy próbát akkor is megér, ha nem akarod a karit nézegetni.
Nekem Sapphire-om van, szóval csak tipp!
-
DigitXT
félisten
Sapphire radeon 9600xt 128 Mb kártyához, a kérdésem az lenne hogy megnéztem a sapphire oldalán a kártya dobozát és az van ráírva hogy ''free half life 2'' meg ott van a Tomb raider is, ez azt jelenti hogy kapok ingyen egy 10ezer forint értékű HL2-t? Biztosan azt a dobozt fogom kapni a boltban amit az oldalon látok?
Szerintem baromira nem, egyrészt mert a Sapphire-nak annyi féle 9600XT-je van, mint égen a csillag (nekem pl. TSOP memóriás, aminek nem sok köze van a referenciadizájnhoz sem), szóval a neten talált doboz semmit nem jelent...
A másik meg az, hogyha az új géped egyben lesz, akkor a doboz max. külön, kibontva szóval ha volt is benne HL2 kupon (amivel ingyen letölthető a játék), akkor sem hagyta benne a boltos.
Végül pedig a kegyelemdöfés: csak a legelején adtak a 9600XT-khez ilyen kupont, azaz csak majdnem egy éve, amikor még 60eFt volt. Összefoglalva: nem.
De ha mégis, akkor meglepődik, és örül!Én nem kaptam semmit, igaz, engem nem is a HL2 hoz lázba, hanem a PoP:WW, ld. a korábbi hozzászólásaim.
Ja és nem engem hibáztat!
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Na ez elég konkrét, ez tetszik!
Kár, hogy a RAM-om nem bírja... (Mármint a VGARAM). Mondjuk egy másik topikban meg mondták, hogy valójában a procim még kevés is a 9600XT-nek: ki érti ezt, a PoP:WW egyértelműen VGA-limitált nálam, vagy ha nem, hát vmit nagyon félreértek.
Bíztatnak, hogy vegyek A64-et, és jó lesz. Hm.Ja, csak 70eFt+. Hm.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
xion_81 #1718 üzenetére
persze az is igaz hogy még így is megéri sulinetben venni..
Lehet, hogy pont monitorkártyát nem... Pl. jövőre kiderül, hogy kéne egy jobb, akkor mit tudsz csinálni? 3 évig nem adhatod el. Én nyomtatót+scannert vettem anno, és azzal tökéletesen meg vagyok elégedve, jó vétel volt. Állítólag a sulinetben a monitorkártya a leggázosabb vétel. -
DigitXT
félisten
válasz
luther86 #1733 üzenetére
Érdekes a kérdés, nem is teljesen világos.
Viszont annyit el tudok mondani, hogy a 9800Pro egy igen erős kártya - viszont kérdés, hogy miért beszélünk róla a 9600XT topikban
-, tehát a géped lesz teljes mértékben kihasználva, nem a kari. Kivéve persze az extrém felbontások esetét, de pl. 1024-ben sok játék nagyonis CPU-limitált lenne, és nem mutatkozne meg, hogy mennyivel jobb a 9800Pro, mint a 9600XT...
-
DigitXT
félisten
Értem: hát, pl. 330-on 5mp alatt szétcseszte a képet, szóval nincs benne túl sok plusz kakaó...
Hűtés sem nagyon van rajta, pedig lehet, hogy az segítene, de VGASilencerem van, ami csak a GPU-t hűti (mondjuk azt elég jól, főleg ha rá van eresztve a high fokozat). Nem tudom, vegyek-e pl. CoolerMaster réz rambordákat, hátha az segít valamit - nade ér ez nekem 2200Ft-ot? -, viszont hogy hatékony legyen, ahhoz fújatni kéne vmi jókis ventivel, amit nem szeretnék, mert a csönd a lényeg (nameg a teljesítmény, és az élettartam is persze!
)
Mint írtam leginkább akkor számít, ha a minőség nagyon jó, ekkor élvezhetővé teszi a játékot a tuning.
Írtad, hogy meg szoktad nézni FRAPS-szal: lehete vele egyszerűen benchmarkolni, pl. egy replayt visszajátszol, vagy ugyanazon az útvonalon végigmész: ilyen összehasonlító eredményed nincs? Ez érdekelne!
Félre ne érts, nem azzal vitatkozom, hogy használ a tuning, csak tudni szeretném, hogy konkrétan mennyit!
nincs kedved neten játszani vmit?
Nem szoktam, most pl. - meglepő módon - a PoP:WW-t várom nagyon, ami meg nem is multiplayer...Amúgy egyszer játszottam az Insane-nel néhány amcsi ellen: akkor még dial-upom volt, és érdekes lag volt tapasztalható, de azért élveztem - 1x-2x eltángáltam őket rendesen -, csak valahogy nem szoktam...
Amúgy ha már annyit érdeklődtem a tuning hatásáról: a PoP:WW demó letölthető pl. innen Bővebben: link , kipróbálható!Mindent max-ra rakva, nekem nem élvezhető 1024-ben, mert 20fps körül megy, amit már szaggatásnak érzek... Na ezen pl. mit segít a tuning? (Amúgy annyira nem is tetszik a plusz effektek serege, pl. a padlón lévő bump-mapping a második pályán kifejezetten idegesítő, a fram-rate feleződése meg egyenesen elborzasztó. Csak az ablakon vakító napfényeffektet hiányolom...)
-
DigitXT
félisten
válasz
xion_81 #1712 üzenetére
Asus a9600xt 3év gar. vagy Sapphire 9600xt 2év gar. Melyiket vennétek meg??
Hát ezek közül szerintem az Asust, mert kitart a gar. a 3 év alatt, ráadásul jobban húzható (ld. előző egy-két hozzászólás), Sapphire-ból meg annyi féle van, mint égen a csillag. (Nekem Sapphire van.
)
Mire kell figyelni ha vesz az ember egy 9600xt-t ?
Hogy tényleg XT legyen, nehogy véletlenül SE... (Sulinetben elég érdekes dolgokat árulnak néha, aztán mehet az ember csereberélni, meg reklamálni.)
Nem saját tapasztalat, csak fórumos, viszont tényleg nem szabad SE-be belefutni, mert az sajnos nem Second Edition, hanem elég gyér kártya.)
Mod: Vicces a fórummotor, összevonta a smiley-t, meg a zárójelet...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Diablo IV
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest