- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
válasz
tjhooker464 #1006 üzenetére
Ha rám hallgatsz, erre a kártyára nem éri meg Zalmant, Silencert, vagy egyéb drága bordát venni. A gyári hűtéssel bír 10-20% tuningot, egy 8-9 centis ventilátor kell csak neki, több pénzt kár rááldozni.
Jól pörög a téma, 1000+ hozzászólás. -
Obi-1
őstag
A 9100-8500 BIOS között gyakorlatilag nincs semmi különbség, ezzel nem érdemes vacakolni szerintem.
Az LE változatnak alacsonyabb az órajele. A normál 8500 275/275, az LE 250/250, de vannak egyéb csökkentett verziók is (250/230, 250/200, stb).
A TV bekapcsolása szerintem alapvetően a Displays/ Megjelenítők menüpont a driverben (Ati control panel). Szerintem csak akkor érdemes bekapcsolni, ha használod éppen. -
Obi-1
őstag
válasz
Drake Ramore #782 üzenetére
Talán inkább egy BIOS reset előbb. Remélhetőleg az segít. A BIOS flash is jó ötlet, ha van újabb.
-
Obi-1
őstag
Én a Rage3DTweak programot használtam. A 3Dmark Sysinfo-t nem néztem, de valószínűnek tartom, hogy pl az Aida32 (Everest) jól mutatja a frekvenciát. A teljesítményen úgyis látszott. A beállítást megjegyzi, újraindítás után is látszik az a pont, ahol töltődik, és kicsit megzizzen a kép. A downclock és overclock is csak beállított értékeken belül megy, tehát a 6/4 Mhz álomsebességet nem tudod rajta beállítani.
Most a 4.8 omegát akarom egyből felrakni, és az abban lévő tweakert használnám (ez a Radlinker egyébként, ha jól tudom). -
Obi-1
őstag
4.8 omega drivert én sem tudtam még letölteni. Most telepítettem életem első WinXP rendszerét, és szeretnék minden variálás nélkül egy sokáig használható drivert feltenni. Omegadrivers.net nem jön be.
uzsz: regéljél erről a DNA driverrőlVagy volt a témában korábban szó róla?
-
Obi-1
őstag
Kicsit furcsállom az eredményeket. A témában eddig szereplő összes kártya memóriája ment 240-260 Mhz körül. Az is látszik, hogy a kártya memória-sebesség korlátozott, a memória húzásával a százalékos gyorsulás nagyobb, mint a GPU húzásával. Ennek ellenére te csak 213 Mhz-re húztad fel??
Másrészt az 513 Mhz kicsit hihetetlennek tűnik nekem, pláne az előbbiek fényében. Az enyémen nem fut végig a 3Dmark2003 434 Mhz-en, pedig egy ZM F-2 fújja rá a levegőt.
Különben üdvözlet a PH!-n, és bocs a kötekedésért.
Mod: Celeron 2.4-en ugyanolyan teljesítményt hoztál, mint egy 2,4-re húzott Athlon XP-n?
[Szerkesztve] -
Obi-1
őstag
Szerintem a te eredményeid simán attól jobbak, hogyerős proci van alatta.
Lecseréltem a 256MB SD-t 512MB DDR2100-ra. Húzva 434/260-on 8687 pont, ez majdnem 10% javulás. Alap órajelen csak 2-300 pont többletet jelentett a RAM váltás.
3Dmark2003 ezen az órajelen már nem futott rajta végig. -
Obi-1
őstag
Up.
Végre megvan a 3Dmark03 eredményem is. 2226 alapból, 2785 húzva. -
Obi-1
őstag
Na, ahogy nézem, a teljesen szokásos értékeket tudom kihozni belőle. 414/260-on simán megy, a Rage3D Tweak a Ramot nem engedi efölé. A VPU húzása önmagában már nem sok többletet hoz. A lassú rendszermemória miatt így is éppen 8000 pont alatt maradtam.
A 10.000 pont maximum 640*480*16bit módban lesz meg egyelőre. -
Obi-1
őstag
uzsz: Nem lehet, hogy nem PAL-B-re van állítva
Tudom, hogy amatőr hozzászólás, de a tünetek stimmelnek.
Jester: egyelőre valami 718* pont 3D2001-ben, alapórajel. Csak 256MB SD, és egy Xp1700+ van a gépemben. Kb erre is számítottam. 3D2003-at mindjárt letöltöm.
Húzni még nem próbáltam, bekapcsolva is alig volt, mert hétvégén is melóztam. A Wolfenstein gyönyörűen néz ki high detail 1024*768 felbontásban. Eddig 640*480-ban ment (másfélszer végigjátszottam), low detail mellett. A Vice city is jól megy, az akadt is régen rendesen.
Következő lépés egy WinXP lesz (jelenleg WinMe), mert a VGA csere óta azért hajlamosabb a fagyira.
A csimpánzos ATI demó szépen megy rajta. Dawn tényleg igényli az 512MB memót?
5 nanós memória van rajta, úgyhogy a húzási lehetőség azért korlátozott. -
Obi-1
őstag
Általában Adata RAM modulok és kis szerencsével akár 4ns-osak is lehetnek (250MHZ) a hivatalos 5ns-os (200MHz) változat helyett. Semmi hűtés nincs a RAMon és a chipen is csak egy alap passzív borda. A 256MBos verzión 183MHz-n mennek a RAMok.
Bővebben: link
Rudi szerint a 256 MB-os változat lassabb memóriával jön. Úgyhogy maradok a 128 MB-os mellett. -
Obi-1
őstag
Még egy kérdés: van olyan teszt, amely kihozza, hogy 256MB-os változat jobb/gyorsabb? Feltételezhetően nem fogok 1024*768-nál nagyobb felbontásban (sőt a kártya képességei alapján ez is megkérdőjelezhető) játszani, tehát nem éri meg a különbözet. Jól látom a dolgot? Mindig parasztvakításnak éreztem ezt a memória dolgot a videókártyákon...
-
Obi-1
őstag
Végigolvastam a topikot. Kicsit elkeserít, hogy egy ilyen új kártya alig tud többet a Ti4200/ R8500 kártyáknál. Mindegy, a Rage128-hoz képest biztos élvezni fogom.
A 256 MB-os változatot itt is lassabb memóriával szokták szállítani? A Sapphire L-Ret változatokon nincsen DVI, ezt jól tudom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest