- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gala53
csendes tag
bocs 2530 amilo
-
gala53
csendes tag
Sziasztok !
Tudna valaki segiteni honnan tudnék venni ati mobility radeon 2300 -as videó kártyát va melyyik jó helyette fujitsu amilo pi 2350 laptophoz köszi -
biznis
csendes tag
hp6910p T7300 laptop kijelzo ugral
kulso monitorra atvaltva teljesen tokeletes ,
de sajat kepernyovel csak
a kijelzojen neha neha remeg,rezeg a kep, vibral, nem egyfolytaban, olyan frekvenciaval hogy a 3 szin is elojon hogy mindenbol 3 jelenik meg,van mikor 1-3 sec ig tokeletes , de van mikor 10 percig is ,bar bekapcsolasatol kezdve azonal a fekete botolo kepernyonel ugy hogy tobb szin is elojen. a 2 ram ki lettek veve, fel is lettek cserelve , vagy csak 1 rammal is probalva. szalagkabelek,vezetekek meg lette kicsit mozgatha hogy nem kontakt hiba e. van mikor 2 percig is tokeletes es utana meg par masodpercenkent elkezd remegni akar 2 hetig is , teljesen hidegben 5fok vagy 30 fok melegben is ugyan ugy viselkedik. a kijelzo kulso boritasa le volt veve kicsit meg lett nyomkodva hogy kontakt hiba e esetleg, nem tunik annak. igy hasznalom lassan fel evecsatolva mobiltelefonnal keszitett fenykepek.
kb mi lehet a baja ?
ugy tudom ATI Mobility Radeon X2300 van benne beleintegralva .
ha esetleg ez a hibas akkor milyen ennek a javitasi koltsege ?!a mobil intel 965 es a dual core 2duo t7300 2Mhz kozpont mellett.
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
mobility 1350 kártyához működő drivere nincs valakinek kéznél. Vagy nagyon béna vagyok keresésben, vagy tényleg nem találok a neten semmit. Mindenhol ilyen driverkutató alkalmazást akarnak velem telepíttetni.
Atis
-
artiny
őstag
Ati mobility radeon hd 5470 Nem telepítodik fel a driver,catalyst windows 8 x64 ,miert?
a telepítés lefut de restart utan nem jelzi hogy a catalyst a talcan az ora mellett futna -
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Van egy régebbi Asus noti X51RL amibenegy X1100 VGA dolgozik, nem tudom van-e valakinek ötlete, hogyan lehetne meg oldani, hogy ne essen szét a kép, ne álljon le a driver win7 alatt. az a baj hogy nem találtam win7 drivert, csak Vistát, amit kompatibilitással tudtam feltenni, de így néha szét hullik a meghajtó progi, és van hogy az egész gép újra indul. Erre van megoldás?
-
kispapp87
csendes tag
-
Hello mindenkinek! Lenne egy olyan problémám hogy....Kaptam egy laptopot konkrétan Dell Inspiron 8200-a típusa..mivel az eszközkezelőben nem látom a videokártyát, arra gyanakszom hogy nincs telepitve...Elvileg egy Ati Mobility Radeon 9000 van benne...amihez sehol sem találok drivert...a másik probléma hagy..van hogy okés a kép de sokszor kéken-sárgán kockákban villog...de ha megmozgatom kicsit a notit akkor beáll...de kis időre.Mi lehet a problémáája?
A válaszokat segítséget előre is nagyon köszönöm!
-
nova001
senior tag
hali
6650m vid kari van a gépembe és kérdésem hogy nem lehet a ati catalist helyet mást használni amivel belehet állitani hogy melyik gamet alkalmazást milyen módba futassa? értem itt hogy gpu vid kari vagy nagy teljesítményű(6650el) módba mennyen
-
peter153
csendes tag
Sziasztok!
Most kaptam egy laptopot amelyben egy ati mobility readon hd5470-es videokari nyugszik és az a problémám, hogy van egy játékom és nem teszi ki teljes képernyőre és probáltam több beállítást is de nem sikerült. Esetleg ha tudtok erre egy megoldást vagy hogy mit állitsak be akkor megköszönném!!!! -
jfkid
csendes tag
ezek a mobility radeonok lehet jó kártyák, de meg lehet öket ba..ni. 9700hoz pl csak win xp driver létezik. win7re nincs driver,már hetek óta turom a netet de nem találok. sz..t se ér az AMD supportja. aki tud inkább geforce kártyás notit vegyen.
-
meszike69
csendes tag
sziasztok...valaki tudna segíteni ??
Van egy Acer Emachines E640g-P323G32M Laptopom és sehonnan nem tudok letölteni hozzá XP-s drivereket. Főleg a VGA ( Ati mob il Radeon HD5470 ) és a Lan driver kéne hozzá.Ezer hála ha valaki tud segíteni.
Üdv Tomi
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok
Velemenyek az ati mobility radeon hd 5650rol, valakinek? -
Gaben91
csendes tag
Üdv !
nem vagyok valami jó laptopok terén , és olyan kérdésem lenne hogy minden laptopban lehet videokártyát cserélni? van egy laptopom és nem valami jó vga van benne és kiakarom cserélni
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Én egy Ati Mobility HD3650-256GDDR3-as videókarit szeretnék tenni a laptopomba és olyan kérdésem lenne hogy kinek milyen tapasztalata van a kártyáról és hogy van-e benne fizikáért felelő bármilyen alkalmazás mint pl.a GeForce kártyákban a PhysX dolog?
A választ előre is köszönöm bárkitől!
Továbbá ha valaki be tudna küldeni nekem egy GPU-Z képet a kariról örök hálám lenne -
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Valaki be tudna nekem linkelni, vagy ide feltölteni használható GPU-Z screenshotot a Mobility HD 5470-ről? Amit eddig találtam tesztekben és a Google-ben, azok mind 0.3.x verzióval készültek, ami nem ismeri fel (0 shader, 0 MB memória, stb). Előre is köszönöm.
Ezenkívül, ha valakinek van ilyen, írna pár szót róla?Főleg HL2 Ep2, Dirt 2, NFS: Shift, talán még Crysis eredményekre vagyok kíváncsi, de bármi lényeges jöhet.
Teszteket olvastam róla, de mindben vagy annyira minimális bellításokon próbálták, hogy 60-70 FPS-t ment, vagy annyira felvették a felbontást, hogy 4-5 FPS-t sem ért el. Engem pedig inkább az foglalkoztat, hogy milyen beállításokon lehet ezzel a kártyával normálisan játszani.
Hála a segítségért.
-
vcsabika
tag
tudtok olyan testet linkelni ahol mobility 5650 húznak?érdekelni hogy fesz emelésre menyire melegszik, menyit bír menyit gyorsul stb...
-
Thome
veterán
*1920x1080.
És, nagyon jó kérdés. Ha nem bírná a vga azt hogy beállítod full hd-ra, akkor fekete lenne a képernyő teljesen. Próbáld meg alacsonyabb felbontáson a monitorra dugni, ha van lehetőséged, mert ha mittudomén, 1680x1050-et hagyja, akkor a vga nem bírja. De elvileg azok a monitor által támogatott felbontások, amit ott kijelez. Szóval nem tudom. -
Atus85
aktív tag
Közben kipróbáltam Full HD monitoron 1980x1020-ra álítottam de volt egy 2cm fekete keret a képernyő szélén. Ez azt jelenti hogy nem bírja el a full hd-t gondolom. Dvi-Hdmi kábellel próbáltam, de elég szar kábelnek tűnt. Win 7 amit mutat felbontás beállításnál azok videókártya vagy a monitor által támogatott felbontások?
-
bedohazi
aktív tag
Kosz ...
De ezt most nagyon nem ertem!!!
Fenebb azt irtad hogy vegyem a GT320M-et, mert biztosan erosebb a HD5470-nel, most meg azt irtad hogy az GT320m elbujhat a HD5470 melett?
Most akkor mire gondoltal, vagy elirtad netan??
A GT320M 128 bittes, tehat akkor azt vegyem???????? -
Thome
veterán
válasz
bedohazi #106 üzenetére
Jelen állás szerint ezekkel ne foglalkozz! Totál mindegy. Az a fontos hogy 128bit-es legyen. Nézz teszteket, nézd meg, hogy melyiken futnak jobban a játékok, ha erre kell. A Gt320m elbújhat a HD5470 mellett, a HD5470 pedig a Gt240m mellett.
Atus85: Nagyon jó kérdés, sehol sem találtam róla információt. Puding próbája az evés, vagy tedd fel a Nagy ATI Radeonos topicban a kérdésed.
-
bedohazi
aktív tag
Az ati mobility radeon HD 5470-as kartyanal azt irja hogy openGL 3.2 tamogatasu.
Na most neztem laptopos nvidia kartyakat itt: [link], es vannak az 5470-esnel joval jobb kartyak(nagyobb bitt stb), es azok csak openGl 2.1-esek viszont tudnak openCl-t.
Ez nem tudom mit jelent de mert van az hogy a laptopos ati kartyak tudjak az openGL 3.2-ot es a laptopos nvidiak nem tudjak?????
Ez egyaltalan fontose, van e olyan jatek amelyiknek nem eleg az openGl 2.1?
Es ha egy kartya openCl tamogatasu akkor az azt jelenti-e hogy az osszes openGl-t tudja???
Kerlek segitsetek! kosz -
Atus85
aktív tag
ATI mobility radeon x2300-al egy Asus f5-v laptoppal monitorra vagy tv-re kötve mekkora max felbontást tudok elérni? Tudom hogy nem mai gép csak kíváncsi vagyok, nem játékra kell.
-
-
bedohazi
aktív tag
Ja es az nVIDIA oldalan vagy en vagyok faradt de sehol sem talalom a Gt 320M-et, midnen mas szeri megvan csak a 320M nincs meg.
nezd meg te is: [link]
-
bedohazi
aktív tag
Hat koszi szepen a valaszokat, sokat segitettel, es meg enis utananeztem a dolognak...
A youtube-on nezegettem gameplayeket ati mobility hd 5470-as kartyakkal..ment rajtuk a Dirt2, Crisys, Cod 6, Mirrors edge stb.
Ugyanilyen gameplayeket viszont nem kaptam az nvidia geforce 320M el, nem tudom miert.
Szerinted az nvidia is siman elviszi azokat a jatekokat amiket a youtubon az Ati(dirt2, cod6 stb..)??? -
Thome
veterán
válasz
bedohazi #100 üzenetére
A linket megnézted amit mutattam? Mert az messze (kb 1,5-2x) veri a HD5470-et.
Nekem is Ati kártyám van, de jelen esetben az NVIDIA-t választanám a helyedben. Az Opengl-el meg ilyenekkel ne foglalkozz. Mert nem lesz követelmény egy darabig még a játékokban, az biztos. A memória azért jobb, hogy egy játékban magasabb szintre tudod beállítani a textúrák minőségét, úgy, hogy ne swapoljon. (Ne kelljen betöltenie, mert előre tölti be a VGA memóriájába).Szerintem a GT320m-et válaszd (Biztosan erősebb a HD5470-től, és a legtöbb játék, -sajnos- NVIDIA által lefizetett, mahgyarul az NV kártyán jobban fut) De én az előző hsz-mben levőt választanám, ha van lehetőséged rá. Mert az kb a GT330 szintjén van.
Vagy a GT320m-es gépet vedd, vagy a GT240m-eset.
http://www.ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_5935g_754g50bnw7p_lx.pg602.059/131438
-
bedohazi
aktív tag
Koszonom a valaszt, de meg mindig nem tudok donteni, es en sem tudom hogy hany bittes az nvidia geforce 320m.
Az ATI shader 5.0, directx 11, de ebbe belenyugodtam, mert ez nem laptophoz valo stb...ugymond: sokat nem ernek vele, de ott van az open gl 3.1 es ehez nem nagyon ertek, hogy mi az. Valaki mondja el ez mire is jo, mert attol felek, hogy majd olyan jatekok lesznek amik ezt fogjak kerni es a nvidianak nics openGl3.1
Az nVIDIA csak a memoriaban nagyobb (es lehet bitben), 1Gb es physX.
Az hogy a memoriaja ketszerese az Ati-enal, az mire jo, mibe hasznal, mire valo, mihez fugg hozza?
Koszi...es segitsetek a dontesbe -
Thome
veterán
Tulajdonképp mindegy, mert az 5470 gyenge a Dx11-hez, és 64bites... a Gt320m-ről pedig nem igazán találtam semmit, de ha az 128bites, akkor a Gt320m-et. Bár most aszondom, hogy a Gt320m-el rendelkezőt vedd.
Mennyibe kerülnek a gépek?
Mert ha 200-205 környékén vannak, és mindenképp Acer, akkor itt egy sokkal jobb alternatíva: LINK
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnek egy laptopot venni, Ketfajta Acer kozul fogok valasztani, a memoria, proci, merevlemez ugyanaz, csak a videokartyak masok bennuk.
Az egyikben ATI Mobility radeon HD 5470 van: 512mb DDR3 VRAM, shader model 5.0, direcX 11, openGl 3.1
A masikban nVIDIA Geforce GT 320M: 1Gb DDR3 VRAM, shader model 4.0, directX 10.1, PhysX, Nvidia CUDA.
Mindket kartyanak van HDMI kimenet, de azt hogy hany bittesek, egyiknek sem tudom.
A kerdezem az lenne, hogy ki melyiket ajanlja, melyiket valasztana(magyarazattal egyutt)?
Esetleg ha valakinek van ilyen akkor irja le a elemenyet rola.
Megjegyzeskeppen a processzor i5-os-2.3 Ghz, 4Gb ram, 500Gb HDD.
Kerlek segitsetek a dontesben! -
Thome
veterán
Sziasztok!
Egy fórumtársam megkeresett azzal a problémával, hogy nem tudja a Mobility Radeonoknál teljes képernyőre húzni Win7 esetén a játékokat, ha azokat nem widescreen felbontásban használja, és két oldalt fekete képernyő van. Erre van egy megoldásom. Garantált hogy működik. Nem írom át a közösségi oldalra szánt nyelvre az írást, hanem a neki fűzött levelem másolom be ide. Pontról pontra írtam, tehát mindenki érteni fogja, még az is, aki nem ért a géphez, csak az olvasáshoz...
Először is, itt egy link a 10.3a-hoz: LINK
Megoldás:
Példaképpen.. Mondjuk a maximum felbontásod 1280x800, és így is akarod használni minden esetben, akkor... Leírom pontról pontra:
Jobb klikk asztalon egy üres részen, "Képernyő felbontás", beállítasz eggyel kisebbet (például: 1280x768, debármekkorát belehet, csak ne a maximum legyen). Átállítod, OK.
Majd jobb klikk, "Catalyst Control Center" (Nekem magyar, szóval így írom le).. Tehát, CCC-t megnyitod, Ott a bal felső sarokban van a "Grafika" menüpont. Belemész, ott kiválasztod az "Asztalok & Kijelzők" menüpontot. Lennt látsz egy kis laptopot, annak a balfelső csücskében van egy KICSI fekete háromszög. Arra rákattintasz, majd kiválasztod a "Konfigurálás..." menüpontot. Két féle beállítás közül választhatsz. "Teljes" és a "Középre helyezett". Most mindkettő aktív, azaz kattintható. Kiválasztod a "Teljes képernyő"-t, majd "Alkalmazod". Elvileg át fog ugrani teljes képernyőre a cucc. Ezután Le OK-ozol mindent, kilépsz a CCC-ből. Majd a felbontást visszaállítod maximumra. Innetől kezdve a játékok mindenképpen full képernyőn futnak.Remélem segítettem.
Üdv,
Thome -
Thome
veterán
BFBC2-ben kisebb javulást hozott hogy kijött fél év után egy újabb Mobility driver...
-
Thome
veterán
válasz
- = Zk = - #91 üzenetére
A topic döglik. És idén kapsz választ: Egy picit erősebb a Mobility HD3470-től. Semmi más.
(3DMark06 ~ 1700pont)
És nincs csak 9.9-es Mobility Radeon driver... Talán a 10.3-ból lesz már mobility is. Kijárna, ha már itt van a Mobility HD5xxx széria...
-
- = Zk = -
félisten
Élünk, nem élünk?
Radeon hd4200as integrált "vgaval" kinek van tapasztalata? Előbb ezt had tudjam meg. Még idén ha lehet.
-
knox88
csendes tag
Sziasztok !
az lenne a nagy kérdésem,hogy van egy toshiba satellite m40 es notim, nem mai csirke de azért még elkocog... van benne egy ati mobility radeon x300 saját dedikált 128mb rammal... az lenne a kérdésem,hogy ezt ki tudom cserélni egy másik vga ra ? pl x600 vagy x700 esetleg 256mb osra ? honnan tudjam vagy mi alapján tudom, hogy milyen csatlakozású kell bele ? van e progi ami megmondja vagy szedjem szét totál a notit? köszi elöre is. -
E.T.Bear
csendes tag
Sziasztok!
Egy ATI Mobility Radeon HD 3470-el felszerelt 15pin-es VGA és DVI-D ajzattal rendelkező ASUS X59SL (M/B Version: F5SL) laptopról szeretném megtudni, képes-e a VGA kimenetére az RGB helyett közvetlen kompozit videojelet küldeni?
(Régebbi TV-n szeretném megjeleníteni külső konvertáló eszköz beiktatása nélkűl.)Akit érdekelnek: az előzmények
Tudtok segíteni?
-
Devid_81
félisten
A jatekot nem ismerem, de maradjunk a topik lenyegenel
Tudom, hogy ez nem eppen 160 ezer, de hatha.
HD 4650 essel, ami egy "kicsit" erosebb mar
Esetleg egy ASUS, ebben 4570es van, 98% ra tippelnem, hogy DD2-vel szerelt a VGA ja...sajnos.
Vagy egy masik ASUS
Es a legjobb ar/ertekben ez a gepAzert mentem el ASUS iranyba, mert alapbol 2 ev gari igen csak jo.
Szepen lassan attertunk milyen notebookot vegyek topikba
-
elastor
csendes tag
Hali!
Az MSI CX600X-018HU notebookot néztem ki magamnak, amely Ati Mobility Radeon HD4330 videóvezérlővel van ellátva. Engem az érdekelne, h mit tud ez a kari, mennyire viszi el a legújabb játékokat!
Megköszönném ha tudnátok adni róla vmi infót! -
Krystal_s
addikt
adott egy sony laptop...és egy LCD tv, amit monitornak használok, ( asztali gépnél semmi gond, felbonás 1360x768 )
a laptopra is szeretném rákötni a "tv"-t vga kábellel...de vmi miatt a laptop vga felbontásoknál nem található meg az 1360x768.
1280x1024 után a köv. beállítás már a 1600x1200, 1792x1344...2048x1536-ig . a VGA : ATI Mobility Radeon 9200, driver : 6.14.10.6458
egy másik gépemben is ATI 9200 vga van és ott van 1360x-os felbontás. Mi lehet a gond ,hogy pont azt nem jeleníti meg ? érdekes jelenség...
próbálnék más drivert is de Mobilty-hez már nem nagyon van választék. ha jól tudom újabb sincs. Omega drivert nem szeretnék használni ,mert sok laptop vga kényes rá...
Találkozott már vki ilyen esettel ?ui: vicc de egy rohadt drivert sem találok most a neten hozzá...a legtöbb link, amit nagy nehezen megtalál nem működik már
, 3 éves gép és nuku xp driver...ha win 98hoz keresnék még megérteném...
-
dareee
tag
asus honlapján csak a cd-s driver található,azért kösz a helpet.szerintem ehhez a kártyához nem lesz másik driver
-
dareee
tag
hi,remélem valaki tud segíteni,mert jó lenne
ATi Mobility Radeon 200m -hez szeretnék újabb drivert,az a lényeg hogy nem az alapot...
legjobb lenne ha win7-es lenne de win xp is jöhet!csak valami 2008-2009-es friss driver kéne!!!előre is köszönöm
-
Cefa
senior tag
szaisztok
3470 -eshez keresnék összehasonlító tesztet.
köszönöm előre is. -
fgabor33
csendes tag
Hali !
Van egy Asus K50AB notim és benne egy HD4570-es videókártya...de csak egy HD3200as-at ismer fel....Az eszközkezelőbe pedig a 4500as állapotára ezt írja: "Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)" Valaki tud megoldást ? -
Lacilacus
csendes tag
aaa
-
Lacilacus
csendes tag
Sziasztok.Segitségeteket szeretném kérni.Van egy MSI EX 610-es notim.XP-t raktam rá.Gondom van a graf. kártyával.Nem tudom feltelepiteni.Ati radeon mobility 2400 hd.Ha valaki tud segiteni kérem tegye meg.Köszönöm
-
ezekiel
aktív tag
valaki már hackelte meg a egy mobility radeon 3650 biosát? Csak azért kérdezem mert memória órajele 500 mhz. Noteboookcheken pedig 700 nak van specifikálva!
acer laptopban van 3650.
-
Domi_Jani
tag
Tavaly karácsony óta hajtottam a drivert és megtaláltam, az összes mobilityire!!!
A link mindig a legfrissebb driverre mutat!Vagyis:
ati.amd.com/online/mobilecatalyst/ -
balees
tag
Megfejtettem! ASUS-ék hardveresen letiltották a powerplay-t! Hiába támogatja a kártya. És nem csak ennél a tipusnál. A poén az, hogy az AMD-ATI igy reklámozza a GPU-ját, csak ha megvetted, akkor nem tudod használni a feature-t!
Idézek az ASUS fórumjából:
"Although A6Kt has built-in ATI Mobility™ Radeon® X1600 , but there is no ATi powerplay function. Why?
Answer:
Because the hardware circuit of A6Kt does not support ATi powerplay function, therefore A6Kt will not support this function."Kösz ASUS.
-
balees
tag
Igazából a Powerplay feature-t keresem a csodás CCC-ben. Csak nem találom. Feltettem a legújabb Catalyst-ot (8.9) egy kis hack-el (mobility modder), mert máshogy nem engedi...
De ebben sincs Powerplay! Valaki segitsen! PLS! -
balees
tag
Senki nem találkozott még avval a problémával hogy a Mobility Radeonhoz nem tud drivert leszedni a kedves AMD-ATI-tól?
[link]
Mobility Radeon™ Support for Windows VistaCurrently AMD does not provide any driver support for Mobility Radeon™ products. All driver and technical support for Mobility Radeon™ products is provided by the original laptop or notebook manufacturer. The drivers that are available for download at ati.amd.com are for desktop products only.
To download Windows Vista Mobility Radeon™ drivers or driver updates for your laptop or notebook product, please visit your laptop or notebook manufacturer's website.
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Asztali ATI VGA-hoz való Catalystet fel tudtok rakni ezzel a progival mobility VGA-ra.
Nekem sikerült, de CSAK VISTAalatt megy, nekem eddig az összes XP hez készült HD3650 es driver rossz volt, amelyik felment az azonnal megölte a winXP-t helyrehozhatatlanul...
-
Senkinek nincs régebbi Catalyst-ja M10-hez?
-
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Mobility driverből most melyik a legújabb? (Vista)
Nekem most 8.4 es van ez volt a géphez... -
Szaasztook
Van egy jó kis problémám és catalystban nem vagyok otthon.
Van egy Albacomp (tudom, ez a hiba) D4V laptopom, Mobility Radeon 9600/9700 (M10) videokártyás. A bajom az hogy (eddig) néha beszemetelt a kártya, de csak 1-2 hetente, nem volt zavaró.
Amikor kaptam a gépet, volt rajta egy ATI tool, amivel lehetet az AGP buszt állítgatni. 1x-esre levéve általában megjavult a kép, 4x-esre visszarkva OK volt.Na most beállt, ugye azóta újra lett telepítve, az említett cucc nincs fent, nincs meg a telepítője. Oda meg nem figyeltem hogy mi volt az
Az Ati tray toolsra gondoltam, de az nem indul el, catalyst hiányában. Atitool 0.26 -tal nem lehet AGP-t állítgatni... Catalyst meg nem megy fel, mert közli hogy nem ahhoz a kártyához való. (Valószínű a Catalyst Control center lenne a megoldás.)
Na de a Catalyt-ot az ATI letöltő progija szedi le... Nyilván rosszul állapítja meg a kártya típusát.Kérdés, valakinek van-e tippje hogy hogyan lehetne felszuszakolni egy Catalyst Control Center-t, vagy bármit amivel tudok AGP sebességet állítani...? Esetleg egy régebbi, Mob. Radeon 9600-t is ismerő Catalyst valakinél? Neten nem találtam.
Köszi mindenkinek!
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
ACER 5920g noteba ATI HD3650-es karit szeretnék WinXP vel használni.
Ez csak nekem nem akar menni?Egy driver se tetszik neki, oprendszer vagy vga nem stimmel a hiba üzenet szerint....
Valakinek ilyen gondja? -
robin17
csendes tag
helló!notit szeretnék venni de videókártya ugybe amatőr vok meg szeretném kérdezeni hogy az ATI mobility radeon HD2300 kártya 128mb hogy szuperál??
futnak rajta alapjátékok CoD2,GTA 3,nfs underg2,AoE3??
előre is köszi -
extoma
csendes tag
Helló!
Egy akadozva működő Albacomp Power 7es számítógép ügyében kérnék segítséget. Tünetek: intenzív photoshop közben kéken vibráló monitor, gép lefagy, elindulni már csak csökkentett módban hajlandó, ott csak amíg bekapcsol addig vannak fura alakzatok a képernyőn. Már egyszer régebben volt hasonló, akkor sárgán vibrált a monitor, lefagyott, eleinte még újraindult, majd azt sem, szervíz elvileg nem talált semmit, tesztelték, náluk működött, azóta nálam is. Most meg sajna a legrosszabbkor.
A probléma valószínű a videokártyával van, ATI mobility radeon X700 128MB. Sajnos valószínűleg cserés lesz, egyik barátom ugyanilyen gépében nemrég cserélni kellett.
A kérdéseim a következők lennének: Hol lehet egy új ugyanilyen típusút beszerezni, és milyen áron kb?
Hova érdemes elvinni a számítógépet szervízbe Budapesten, a hivatalos Albacomp szervízzel nagyon nem vagyok elégedett
A választ előre is köszönöm.
extoma -
DraXoN
addikt
Nem most írtad, de azért válaszolok:
Az az órajel 3D alkalmazás estén feljebb megy
A probléma inkább az, hogy gyanítom (mint nálam is) Az Acer által használt radeonnak a memóriája csak GDDR2-es... Nem emlékszem milyen programmal mértem meg, de míg alapálapotban a VGA 100/300-on járt, terhelve azthiszem 500/400-on (GPU/RAM).
Vagyis ez a 2400XT valójában inkább a sima és az XT közé tehető teljesítményben... de a driverbajok XP alatt kellemetlenebbek...
Egyébként kijött egy új Mobility Modder, éppen ma... ki is próbálom
(hátha megoldja a gondokat
)... [link]
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Vki esetleg meg tudná mondani a mobility x1600 hogy teljesít a cod4-el?
felbontás, grafika, fps? -
Dymeix
csendes tag
Helló! Én immáron 4 hónapja vagyok, eddig elégedett, gazdája egy Acer TravelMate 5520G-402G16Mi típusú laptopnak, de egyvalamit nem tudok megcsinálni, pedig fontos lenne. Ebben egy ATi Mobility Radeon HD2400 XT videókártya van. Ennek állítólag 600MHz GPU, 700MHz RAMDAC órajele van. Nekem ellenben csak 300/400 MHz ez az érték. Szeretném kicsit feljebb tornázni ha lehet, és ehhez kérném szíves segítségeteket. Ezalatt valamilyen programra, vagy ilyesmire gondoltam. (Persze nem szeretném maxon futtatni, de mondjuk 500/600 MHz már megfelel, nehogy kiégessem a cuccot.) A segítségeket előre is köszönöm. Ha netán ez nem vágna a témába, akkor elnézést kérnék, de ez a probléma már jó ideje bosszant.
-
Maeg
tag
Sziasztok,
laptop vásárlásán gondolkodom, és igazából kicsit össze vagyok zavarodva az infokkal.
2 kártya között vacilálok, 256MB ATI Radeon® HD2600XT és 256MB (512MB) NVIDIA® Geforce™ 8600M GT.Amilyen célra lenne, a szokásos everyday use és némi játék (persze nem Crysis highest stb). A képernyő az ATihoz egy 1680x1050es, amit favorizálnék, minthogy szeretek fotózni, és nem hátrány a nagy képernyőfelbontás. Az NVidiához 1280*800as képernyő, de a régebbi játékokat jobban meghajtaná AA-val...
Azt olvastam az 1ik PH topicban, hogy az x2600XT kevésbé melegszik, és jobb teljesítménye van, mint az NVidiának, de kevésbé húzható. A tesztek viszont ennek ellentmondanak (legalábbis a teljesítményfelvétele az ATinak nagyobb).
Van valakinek bármilyen infoja ezzel kapcsolatban? (és bocs a régi thread up-ért, nem akartam újat nyitni)
Köszi,
~Maeg~ -
Domi_Jani
tag
Adott egy albacompos noti Bussiness V3 benne egy ATI x1600-as video kari. A gyári driver elég régi, uj játékoknál vannak gondok. Az uj driver nem megy rá. Valaki megoldás??
-
baandii
senior tag
Sziasztok!
Remélem ti tudtok segíteni nekem van egy Acer laptopom amibe van egy ATi Mobility Radeon X600as videókártya.
Na már most én ezt a gépet szeretném összekötni egy LCD Tv-vel, amihez be kéne állítani az 1360x768as felbontás. Ez az ami sehogy se akar nekem összejönni próbáltam már PowerStrippel egyéni képernyő beállítást csinálni és később azt alkalmazni de sehogy se sikerül, nem alkalmazza a noti. Próbáltam a hagyományos módon is hogy az asztalon jobb klikk - tulajdonságok - beállítások.....de ott se tudom beállítani a kívánt beállítást!!!!!!! Ja, és a mintor tulajdonságainál a monitor által nem megjeleníthető üzemmódok előtti kis kocka inaktív (nem lehet se bepipálni se kipipálni!!)
Szerintetek mi lehet a baj???????? Kérlek segítsetek ha tudtok! Hogy tudnám előcsalni az 1360x768as beállítást??A válaszokat előre is köszönöm!
-
_seth_
veterán
Hol lehet beállítani, hogy a külső TFT-n ugyanaz legyen a kép mint a noti kijelzőjén? Elsőnek csak simán rádugtam akkor klónozta de azóta nem sikerül
Csak kiterjeszteni tudom az asztalt a második kijelzőre
Tipp? Control panelben semmit sem találok, a vista képernyős részén is csak a kiterjesztés vanEhh... mire leírtam meg is van
A CCC-ben a második kijelzőn jobb klikk és clone
Nem szóltam...
-
olliver
csendes tag
tényleg más lcdnél? mert neekm kicsit zavaros így 60 on
-
olliver
csendes tag
Hello!
Vettem egy HP 6820s laptopot Ati Radeon 1350x videokarija van feltetem hozzá a legujabb drivert de az istenért se akar 60Hz felé menni a képfrissités
Tudna valaki segíteni? -
demars
addikt
Hello!
FuSi Amilo A1650G notimban, ATI MobilityRadeon X200M kari van! ehhez milyen ati driver a legjobb??? gyárilag a chipsettel együtt, felmegy az ati tools... 6.14 es verziója! Elég neki ez? vagy ha pl valami játékot akar az ember futtatni rajta, akkor tegyen fel egy ati ccc -t? s abból is melyiket?
válaszokat köszi!
Üdv: demars -
TBG
senior tag
Hali. Vettem egy Acer TravelMate lapit...Mobility Radeon HD 2400 XT van benne. Este tesztelem és megosztom a tapasztalatokat
-
Komplikato
veterán
A program utolsó verziója ITT található: [link]
Viszont a jelenlegi verzióleírás alapján a Mobility HD2600 szériát csak a Vista driver esetén (?) támogatja. Ha tényleg lehet vele Catalyst-ot feltenni, akkor mindenképpen javasolt minnél frissebb (7.9?)? mert eléggé új még a GPU, és desktop részen is vannak gondok a régebbi driverekkel. -
emre33
addikt
Adott Ati Mobility 2600-as vga kártyát tartalmazó laptop.
Ati Catalyst -et, ami kijön minden hónapban, ezt rá lehet telepitni? Régebben kellett egy kis program, ami ezt lehetővé tette. Ez most is szükséges? Hol találom ezt meg?
kösszi -
LALA_kiraly
őstag
Gondolom ezt a 3d06os táblát ismeritek: [link]
-
Tomoty
senior tag
Nekkem ennyit megy a mobility Radeonom 3DMark03-ban:
[link] -
_seth_
veterán
válasz
parandroid #14 üzenetére
9600 vs 9700
Nekem eddug 9600 128 MB 350/400 Mhz-es volt (MP4 3.06 GHz) a mostani notimban pedig 9700 128 MB 450/520 Mhz van (1.6 Dothan) és kb 20-25%-al gyorsabb a 9700-as ha szűrők is be vannak kapcsolva akkor mégjobban érezhető a különbség. (az órajel emelése jót tett neki persze így is csak kis eltérés van a két vga között).
Az X600 pedig a két vga között helyezkedik el pont középen
[Szerkesztve] -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Komplikato #33 üzenetére
Tényleg kint vannak, és 300/200 v. 266 az X200 órajelei
Végülis egy NFS MW elfut rajta jól lebutítva... -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Komplikato #31 üzenetére
Eager beaver
A 9000-ről nincs túl sok adat, az érdekelt volna. Ill. az Ati grafikus chipsetek is érdekelnének -
Komplikato
veterán
Gondoltam hátha érdekel valakit akinek Mobility cucca van és/vagy vásárolni szeretne ...
Összes eddig kijött Mobility VGA tulajdonságai ... - [link]
Az oldal koreai (Atimania.com), de a halom táblázat angol! Benne van szinte minden lényeges adat.
Itt meg az eredeti Tech ARP cikk, ahonnan másolták. - [link]
Remélem hosszútávon csak nem törlik egyiket sem. -
Komplikato
veterán
Azt vágom, de az 1MB körül alatt van, tehát Loaderhez nagy a 9MB, de driverhez meg kicsi.
És ugye az a lényeg az egészben, hogy 100 notiból 7-nél engedi, a többiek meg kapnak üzit, hogy probálkozzanak a gyártó oldalán, ahol vagy frissítik vagy nem. Utóbbi a szokásos
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
Komplikato #28 üzenetére
letöltöd a cumót, megvizsgálja a notid, és ha van engedélyed, akkor letölti neked a 30megás drivert...
-
Komplikato
veterán
Találtam egy ilyen stuffot:
ATI Mobility Catalyst 6.12(xp/2000) - 9MB - [link]
Na most a Mobil Catalyst ''letöltő'' az csak 830K, viszont a full drivernek nem nagyobbnak kéne lennie?
Itt viszont egy ilyen van:
ATI Mobility Radeon X300 / X600 For Win2K/XP - 27.82MB - [link]
Ez ''csak'' egy sorozatot támogat és 3x akkora? -
Komplikato
veterán
''amikor láttam akkor gondoltam felteszem itt a kérdést,h lehet-e cserélni.... ''
Elvileg létezik egy harmadik ''féle'' csatoló, ami direkt a cserélhető mobil VGA kártyákhoz lett kifejlesztve, technikailag PCI-E, de másképpen hívják, tehát ahol AGP/PCI-E van írva, az nem cserélhető. -
jercsi
tag
Sziasztok
Van csodálatos laptopom a lényeg van benne egy x700 as kártya de valahogy nem akar eggyütt működni a cod 2 vel erőssen irritál a dolog mert ugyanis egyenlőre minden más játék fut rajta kb 6600 as szinten kivéve a cod 2 multiplayer részét a single player már végigjátszottam rajta de multiban nem akar elindulni !Nem tudom mi lehet az oka ennek
próbáltam szinte mindent driver t de nem megy
az építő ötleteket várok most a világtól mert csak tétlenül nézem hogy mások hogy játszanak és higgyétek nem olyan jó érzés ...... -
Shapord
tag
és az meg eg másik kategória,h ''Mobile Integrated Graphics Processors''...nézdd meg...
-
Shapord
tag
válasz
Komplikato #22 üzenetére
Arra alapoztam a pci-e-s megjegyzést mivel home page-n külön feel van tüntetve,h pci-e és agp[link]! Eddig énis úgy voltam vele,h integrálva van,de amikor láttam akkor gondoltam felteszem itt a kérdést,h lehet-e cserélni....
-
Komplikato
veterán
Létezik valami szabvány, fejből nem vágom talán MXM csatoló?, amiben van ilyen cserélhető VGA. Elvileg ATI és NVidia is. AZ MSI gyártott olyan asztali gépbe való PCIE kártyát, amibe ilyeneket lehet tenni ... 2db-os. (Az kifejezetten GeForce GO 6xxx/7xxx szériához készült, csak drágább, mint egy sima PCIE értelmes kártya ...)
[Szerkesztve] -
Shapord
tag
válasz
Komplikato #19 üzenetére
ahha...azt hittem ezis pci-e-szel megy csak lepörgetős technológiával(órajel,memória) és valamivel kissebb kivitel...ezekszerint nem?!
-
Shapord
tag
''The ATI X600 graphics card is basically equivalent in performance to a Mobility 9700 running on 16X PCI. Does the PCI standard make it faster than the equivalent AGP processor? No. Does the name of the card make it sound faster? It sure does! But don't let names fool you.''
[link]
Mellesleg ilyen gépet akarok venni csak az enyémet x300-assal óhajtják szerelni...cserélhető vajon?x700ra pl,esetleg x800ra? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
parancsolj egy kis teljesítmény teszt
Dothan 1,86GHz, 1GB DDR400(sajna alapon 333mon), Mobility X700 256MB 350/330@380/380 (driver: legújabb Omega) - a memó följebb nemigen akart menni hibátlanul, a gpu-t majd még nézem tovább
eredmény: [link]
-
Komplikato
veterán
Meglepődve láttam ma egy Catalyst fórumban, hogy az ATI oldaláról lehet Mobility Catalyst-ot tölteni. Ez mióta van így, mert régen mindenféle modifikációs programot vagy Omegát használtak a userek, hiszen az ATI-tól nem lehetett drivert tölteni, a T. gyártók meg cs*sztek frissíteni.
-
parandroid
félisten
válasz
Komplikato #13 üzenetére
A Mobility Radeon 9600-nak is volt egy 32MB-os, 64 bites memóriavezrlővel szerelt változata, ezzel például a HPQ nc6000 tulajok találkozhattak.
Ezzel szemben a valódi Mobility Radeon 9600 (M10) valóban megfelelt egy asztali Radeon 9600 nonPro-nak, ahogy a lenti teszteredményeimet is látod. A 9700-as változat (M11) gyakorlatilag ennek egy kissé megemelt órajelű változata, ami alig hoz nagyobb teljesítményt, alapon az asztali 9600Pro-t valóban nem éri el. Ezekkel ugyancsak kb egy szinten van a Mobility Radeon X600, a teljesítménye alapvetően megegyezik az előbb említett két kártyáéval.
Minőségi lépést a Mobility Radeon X700 jelentett, a megkettőzött számú pixel futószalaggal, és az új architektúrával. Ez már képes produkálni a GeForce 6600 Go! és az asztali GeForce 6600-ak teljesítményszintjét is.
p -
Komplikato
veterán
válasz
(Kolombusz) #1 üzenetére
'' az ATI noteszgépekbe szánt videovezérlője, általában teljesen megegyezik az asztali változattal, csak az órajele alacsonyabb''
Kivétel az első Mobility Radeon, ami a Radeon VE-vel egyezett (T&L nuku), valamint a Mobility 9700, ami egy 9600XT módosított mag, és lasabb mint egy asztali 9600pro. -
parandroid
félisten
Van valakinek tapasztalata asztali gépekbe szánt Mobility Radeon videókártyákkal?
Személy szerint most rendeltem egy MSI mR9600-at, 128MB, 128bit, úgyhogy ha nem jöttök, majd logolok ha megkapom, de hátha valakinek van már ilyesmije.
Komoly meglepetésre nem számítok, az nc8000-emben ilyen volt, a teljesítménye kb egy 9600 nonpro szintjét hozta, húzva talán egy alapon működő 9600Pro-ét, ami nekem bőven elég, ráadásul SFF a kártya, azaz kicsi nyákra épül, és természetesen passzív hűtésű.
Omega szépen kezelte, húzni is lehetett, persze ezt csak teszt kedvéért próbáltam, ki akarna szétégetni egy business-class notebookot...
Az eredményei anno:
3DMark01: 9935 (10656)
3DMark03: 2666 (2900)
3DMark05: 770 (1261)
Aquamark03: 21703 (22842)
Az első eredmény alapon (345/210), a második kicsit húzva (350/250). A konfig egy 1,6-os Banias magos Pentium M volt alatta, i855PM chipsettel és 512MB DDR RAM-mal.
p -
engusz
veterán
Igaz, nekem csak egy X600-am van, de talán tudok segíteni.
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya ATI Mobility Radeon X600 (HP)
GPU kódneve M24
PCI eszköz 1002 / 3150
Gyártási technológia 0.13u
Busz típusa PCI Express x16 @ x16
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 398 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 2 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 1592 MPixel/mp
Texel Fillrate 1592 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 230 MHz (DDR)
Effektív órajel 460 MHz
Sávszélesség 7360 MB/mp -
hankpoke
tag
Üdv!
Régebben nézegettem mit is tudnak ezek a mobil R9700-asok.Hát nevük alapján jóra számítottam,de megnyúztam őket monitorozó progival és csak 4 pipe-osak!!!!
R9600-at el lehet felejteni,semmi köze ehez.Egy agyonsprórolt 4 pipe-os 9500 gyakorlatilag elég alacsony órajelken,ha emlékeim nem csalnak.64Megások 128 bites buszal GPU-ra integrált RAM-okkal,128 megásak 256 bites sínnel.Órajel elég jól húzható,AtiTool lekezeli szépen.
Mobil X700 közel megegyező teljesítménye van mint az asztali társának,őkegyelme 8 pipe-os és 128 bites sínnel komunikál.Energiával úgy spórol hogy letudja kapcsolgatni a PCIe csatornákat asszem 8-ról min 2-ig.Mai noteszekbe ez bőven több is,mint amennyi kell.Turionos vagy Pentium M-es procival megtoldva bizony jó kis notikat raknak vele össze
Hank -
Medve59
tag
válasz
(Kolombusz) #6 üzenetére
Ez biztos?
-
arpi6k
addikt
válasz
(Kolombusz) #6 üzenetére
Ezt jó tudni...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
várnarancs #5 üzenetére
Még annyit sem mennek a mobility 9700ak.
Azok lényegében mobility 9600ak, csak megemelték az órajelüket. Marketing fogásból adták nekik a 9700as nevet. -
várnarancs
addikt
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
Ezek szerint nincs. Én láttam pár 9700 non pro Mobylityval szerelt notebookot, és csak 4500pontot mentek a 03-ban, ami sztem vicces, mert vhol 4000 fölött kellene menniük, és a 9600-am ment annyit.
-
(Kolombusz)
veterán
Senkinek nincs mobility x700-asa?
-
arpi6k
addikt
válasz
(Kolombusz) #1 üzenetére
Nagyon jó topik. Én is noti vásárlás előtt állok, és a kiszemelt gépezetben is egy X700 tenné a dolgát. Mindent tudni akarok róla!
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Használtam a keresőt és a mobility kulcsszóra kijöttek ugyan témák, de mind csak 1-1 problémával foglalkozik, nincs egy olyan hely, ahol valaki bármilyen jellegű Mobility Radeonos kérdését felteheti.
Mint tudjuk a Mobility Radeon az ATI noteszgépekbe szánt videovezérlője, általában teljesen megegyezik az asztali változattal, csak az órajele alacsonyabb.
Nekem az első kérdésem a következő lenne:
A Mobility X700-akkal mi a tapasztalatotok? Teljesitményben hol állnak a mob. 9700akkal szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Assassin's Creed Odyssey
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest