- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
guest
veterán
Hali,
hasonlo elmenyekben volt részem,mikor egy ismerősnek a vadiuj abit kg7-e produkalta a fent emlitett hibakat - mondjuk ott w2k, es 98 volt fent,es a telepitesbe is ''belefagyott'' ,majd fagyott a 3dmark.
xp1600,256 mb ddr ram, geforce ddr volt meg a konfigban.
vegigturtuk a netes forumokat, abit support oldalakat, oda - vissza frissitettuk a bios, kulonbozo driverek (detonator,via....)bios beallitasok...stb.
Majd csereltünk ramot,procit,videokartyat...a vegen kibukott az alaplap!!
A north bridgen levo ventis borda szabalyosan ''lotyogott'' az ic-n,a hutohatasa a 0 hoz kozelitett..
Sajnos javitas utan is produkalta a hibat.
A vege - mivel garis volt a lap - csere lett.
Az uj lappal mar minden mukodott. -
M. Myers
csendes tag
Parci: frissítettem a Biost, Athlon XP-t ír ki, (azelőtt csak Athlont), és így se ment.
Új helyzet áll elő: Adott a régi celeronos gép, rajta a win98SE-vel. A vinyót, a romokat, meg a grafkártyát átrakom az új gépbe. Ekkor a win felismeri az új dolgokat.
És így most megy, hibátlanul. DE! Múltkor ugyanezen művelet után szintén registry visszaállítás volt.
Akkor most ott tartok, hogy néha van registry visszaállítás és néha meg nincs. Ez így elég rossz, mert nem merem eladni a celeront, félek, hogy egyszercsak meghasal a gép.
Ha ram hiba lenne, akkor most mi van vele? Kb. vagy 20* futtattam a 3dmákot és mindig lefutott.
Viszont lehet, hogy egy hét múlva meg megint rossz lesz az egész. -
aticime
csendes tag
Hali!
Kb. 25 ilyen gepet lattam, nem szamoltam hany oram(napom) ment el ezzel a hibaval. A problema megoldasat tobbnyire a RAM csereje jelentette, ha nem javult meg tole, akkor alaplapot csereltem. Kerj kolcson RAM-ot az elso lepesben.
Sok boldog orat kivanok a geped buheralasa kozben :) -
FaBatka
aktív tag
Hali!
Szerény vélaményem szerint a ram a döglött a gépedben. Írtad, hogy win setup közben néha leveri magát, ez elég sűrűn a ram miatt szokott előfordulni. HA esetleg mégsem az lenne akkor próbáld ki egy másik táppal is. Sokat gubancot szokott okozni egy mókás tápegység. -
Den
veterán
Mielőtt teljesen szétbuherálod a géped, meg kéne nézni hogy mikori kiadás az a windows. Volt ugyanis egy ''hiba'' ami ilyesmit okozott, és van is hozzá update. A dolog lényege hogy a baromi gyors mai gépekkel előfordulhat hogy a win hamarabb lelövi a gépet, mint ahogy a vinyó ki tudja írni a kest, és így rendszeradatok veszhetnek el. Szóval szerintem ezt kéne megnézni és utána nekiesni a gépnek
-
-
AGP Aperture: legyen 128 MB
Biztos, hogy a Turbo lapod a jelenlegi BIOS-ával Athlon XP kompatibilis (minek ismeri fel a procit? mit írt az MSI a BIOS-hoz?)? -
andorpapa
őstag
Haveromnak is hasonló volt a helyzete. Persze ő azonnal k*rva, kib*szott Windows stb, majd miután cserélte a RAM-ot, minden megoldódott. Nála nem volt Registry visszaállítás, viszont lassult és fagyott.
Ja, és a régi gépemben az egyik DIMM foglalat sérült volt, és hol látta az adott modult, hol nem. Sajna volt olyan pillanat is, amikor használat közben ''vakult meg'', és azonnal szarrá fagyasztott mindent. Mehettem az asztal alá babrálni a modult. Ezt hetente 4-5x csinálta meg.
Tehát a RAM sok dologra adhat magyarázatot.
A Registryt pedig te is mentheted, Start menü/Futtatás, majd scanregw. Ez ellenőrzi a Registryt, majd ha jó, akkor elmenti, és legközelebb erről állít vissza mindent. Én legalábbis így tudom. -
M. Myers
csendes tag
Nincs túlhúzva, és egyetlen egy kártya sincs a gépben, a grafkártyán kívül.
De ha a ram lenne a hibás akkor sűrűn lefagyna, de nem szokott. -
Sihto
csendes tag
Ize nem setup, hanem alaplapi biosra gondoltam
-
Sihto
csendes tag
SZia nekem is volt hasonlo gondom, egy gigabyte alaplappal es egy athlon 900-as amd procival
De ezt a gondot en okoztam azzal, hogy az fsb-t feljebb allitottam az alaplapon voltak dip kapcsolok es azokkal, szerintem nalad is valami ilyesmilehet a problema, tehat nezd at a setupot es vegyel le elsonek mindent minimumra (ugy tudom ezen az alaplapon nincsenek dip kapcsolok minden a setupban van illetve az alaplapi cd-n levo programmal lehet allitani) van egy ilyen menu is load defaults vagy minimum defaults vagy ilyesmi es talan megtalalod, hogy hol a hiba, amugy meg szerintem ez a proci vagy a memoria hibaja, ha igy sem mukodik -
guest
veterán
videokártya lesz az, barátom.
-
guest
veterán
Hát nincs mese, itt szép sorjában minden alkatrészt ki kéne cserélni és úgy tesztelni. Lehet az alaplap, proci, videókártya...stb. Próbálkozz a jó öreg módszerrel: szedj le mindent ami nem feltétlenül szükséges (modem, cd, hangkártya...) és nézd meg úgy. Ha így is gond van, nézd meg másik videókártyával meg rammal (ezeket könnyen kölcsön tudsz kérni).
-
M. Myers
csendes tag
Helló!
Van egy kis problémám, illetve baromi nagy. Beszereztem egy Athlon XP procit, és egy MSI K7T TURBO-R alaplapot. Win98se és WinME oprendszerekkel is következő a gondom . Váratlanul a következő hibaüzenet szokott fogadni közvetlenül indítás után:
''Hiba a rendszerleíró adatbázis elérése közben. Indítsa újra a gépet, és a win javítani fogja a hibát...''
98se alatt újraindítás után ez történik: Újraindítom, a win minden kérdezés nélkül azonnal visszaállítja a régi Rendszerleíró Adatbázist (Registry), és nekem csak az újraindít gombot kell megnyomnom. Újraindul a gép, és megint helyreállítja, és megint és megint..., és ez így menne 100*, ha hagynám. Aztán néha elindul a win, és akkor ott van a szép kopasz rendszerem.
Ezzel csak az a gond, hogy ha mondjuk felrakok 30 programot, és ezután bekövetkezik az eset, akkor szépen visszaállítja a 30 program felrakása előtti állapotot, már a Registry-t tekintve.
WinMe alatt: ott már install után kapásból ez a hibaüzenet fogadott. Nem aprózta el!
98se alatt nagyvalószínűséggel akkor következik be, ha fenn van az explorer. Azért mondom ezt, hogy ''fenn van'', mert próbáltam 98lite-al is felrakni, és amíg nem volt fent IExplorer, addig bírta. Miután felraktam vége volt. De úgy emlékszem, hogy volt már ilyen a directx8.1 felrakása után is, pedig akkor még nem volt fenn IE.
Próbáltam már mindent: 1 winyó, 1 darab ram modul meg a grafkártya volt a gépben, a kombatibilitási hibalehetőségek elkerülése érdekében.
-Biost frissítettem, oda-vissza, régebbit újat, semmi.
-Ha felrakom a 4 in 1-et, ha nem, akkor is ezt csinálja. A 4 in 1-ben természetesen mindenhol a gyengébb beállítást választottam.
-A bios-t defaultra állítottam, de az sem segített.
-Próbáltam 6.31-es, 11.01-es, és 21.83-as detonátorral, semmi változás.
Nem hiszem el, hogy több ezer embernek hibátlanul megy, nekem meg cseszik menni. WinMe felrakása után azonnal ez a hibaüzenet fogadott, pedig még a kisujjamat sem mozdítottam.
Fagyni viszont nagyon ritkán szoktt, főleg win install közben, de utána szinte soha. Úgyhogy nem tudom mi van.
Mellékhatások registry visszaállítás után, ha éppen el bír indulni a windows: az egész rendszer marhára lelassul, ha indítok valami programot, az egeret alig lehet mozgatni. A 3d mark-ban meg kb felére harmadára esett vissza a frame rate. De volt olyan is pl. , hogy a windows 6 perc alatt indult el, a windows commander meg kb 20 másodperc alatt indult!!! A hajamat téptem már.
Ja, majd elfelejtem, a 2 kínom, ami azért jóval enyhébb:
Próbáltam a 3dmark2000-et, és 2001-et, és egyszerűen nem bír lefutni egyszer sem. A 2000-es a helikopteres vagy a kikötős résznél egyszerűen visszalép a windowsba, a 2001 meg a monster truckos résznél (bár nem tudom, hogy mi van azután, mert még soha nem ment tovább).
Próbáltam mindenhogy: szoftveres T&L-el, hardveres T&L-el, 3DNow-al, és Athlon optimalizációval is, de mindegyikkel kilép.
Nálatok gondolom kapásból lefut, nálam n*10 máspodperc után kapásból kilép.
Erre mi lehet a megoldás vagy inkább a probléma gyökere.
Ha valakinek volt már ilyen problémája (esetleg más konfigurációban is) vagy van valami ötlete, , akkor írja le légyszi, hogy mi hiba, vagy hogy mi a gyógyszer ezesetben.
Kössz!
Helló!
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Villanyszerelés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest