Hirdetés
- iPhone topik
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Elméletileg a /usr/local/sbin/pre-shutdown a reboot és halt előtt hívódik meg.
A halt egy SIGQUIT, a reboot pedig SIGTERM jelzést ad minden process-nek, aminek a pid-je 1-nél nagyobb. 1-es pid-je az init-nek van, ez hívja meg a /usr/local/sbin/pre-shutdown is.
Az /usr/local/sbin/pre-shutdown-ban kell megírni, hogy amit csatlakoztattál mount-tal vagy fstab-bal, azokat leválaszd.Ami nem világos, hogy az init hogyan hívódik meg, és hogy program leállítást is van-e értelme a /usr/local/sbin/pre-shutdown-ba tenni vagy eddigre már minden kézzel indított program leállítódott.
FIXME ( ecaddict?)
-
ecaddict
senior tag
Amennyire én tudom a halt (akárcsak a reboot) meghívja a /usr/local/sbin/pre-shutdown script-et. Próbálni viszont nem próbáltam, helyette írtam egy shutdown script-et ami megtalálható a fewgets csomagban.
Ne felejts el futtathatóvá tenni a /usr/local/sbin/shutdown-t chmod +x -el.
shutdown -u optware progik leállítása + swap leállítása
shutdown -r mint -u csak utánna router reboot
shutdown -s stop, azaz optware progik leállítása (swap marad)A script-et meg lehet még hívni a /usr/local/sbin/ez-setup-ból is. Pl.
#!/bin/sh
/usr/local/sbin/shutdown -uEzt is futtathatóvá kell tenni chmod +x-el és elmenteni a flash-be (Oleg)
flashfs save && flashfs commit && flashfs enableAz ez-setup akkor hívódik meg amikor EZ Setup gombot (ez a kicsit kiemelkdő piros gomb, nem a reset gomb) több mint 3 másodpercig nyomva tartod.
Ez akkor jöhet jól pl., ha PC beindítás nélkül akarod lehúzni az USB tárolót (diszket).Persze az EZ Setup gombot rengeteg más dologra is lehet használni, ez csak egy lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest