Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13930 üzenetére
Az én vinyóm is sokszor csattan!!! (WD 2,5" 320GB) 2008. szeptember óta!
Ezt akkor teszi, ha nem seedel és semmi nem használja a vinyót! Ha pl. semmi gép nem használja belső hálóról és kihúzom a WAN kábelt, vagy kilövöm az rTorrentet, akkor az aktivitást jelző kék led abbahagyja a villogást és pár másodperc múlva már csattan is a vinyó.
Ha áramszünet van és megszűnik a táp, akkor is csattan azonnal!
Ha reboot-olok, akkor is, kb. amikor elalszik az air led..Elég kemény erős hang és sokáig én is nagyon megijedtem tőle. De aztán kiderült, hogy ez az a hang, attól van, hogy parkolópályára teszi a fejeket ha nincs adatforgalom!
Tök röhely, mert előtte egy 60GB-os Fujitsu siemens vinyónál és utána egy 160GB-os samsung vinyónál nem csinálta, de azok nem is tették parkolóba a fejet. Aztán kiderült, hogy ez a WD valami fejlesztése. Amit az atomba vettem ugyan ez a széria csak az 500GB-os, az is csinálja, ha a tápellátás megszűnik.
Ezt egyébként bizonyos WD noti vinyók zuhanás közben is megcsinálják, ha leejted őket. Van bennük érzékelő, és bizonyos G-erő felett minimális idő alatt (pár ms) odarántja a fejeket a parkolópálya műanyagja fölé, hogyha ledobod a notit ne karmoljon bele a tányérokba!!!
Szóval a csattanás ha WD vinyód van, vagy olyan ami ezt tudja, akkor ez is lehet.
(A vinyók forgásának a leállítása energiatakarékossági szempont miatt, az teljesen más, itt a forgás nem áll le!!!)Ezért pl. lehet félig meghalt táp miatt is! Lefagy a rendszer és mivel nincs forgalom, a vinyó berántja a fejeket parkolóba!
Szóval azért még nem rohannék egyből vinyót venni!!!
Mintha már panaszkodtak volna páran, hogy egy-egy rossz torrent indítása megfagyasztja a routert. Persze ha nekik nincs ilyen vinyójuk, akkor nem is csattan. És mivel nem üzemszerű leállásról-újraindításról van szó, persze "csekkol"..
-
válasz
Kitakat #13930 üzenetére
Szia!
Nekem az a gyanúm, hogy el kellene kezdeni körülnézni, hogy hol fogod megvenni az új winyót. Szerintem ez a "csattanás, vagy kattanás" nem túl egészséges, és nem hinném, hogy ilyet elő tudna idézni szándékosan akár az OLEG, akár az rtorrent, vagy a lighttpd.
Talán még táphiba jöhet számításba... Ha van másik tápod, cseréld le, hátha segít.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- BestBuy topik
- Politika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Bitcoin topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest