- A karcsúság ára
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Hammer Blade Va - nem is úgy néz ki
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
És a szóban forgó 4080 16GB van, tehát mi a probléma ?
Illetve már ezerszer ki lett mérve, hogy a foglalt és használt VRAM mennyiség teljesen más, konkrétan több GB mérhető a különbség. Kolléga viszont a +8GB vram-ról beszél(24GB)amit aztán VR-on kívül talán semmi nem használ.Milyen kártyáról van szó?
-
NoMix
tag
válasz
Dr. Akula #95 üzenetére
Ha csak az FPS számítana akkor igen de nállam az nem mérvadó mivel azt meg lehet programozni hogy azt írjon ki FPS-nek amitől jobban fogy az adott termék. FPS ma már nem egyen értékű a számítási betöltési teljesítménnyel. Én ezt vallom én így tanultam és ha kell programban tudok csalni FPS-el.
-
NoMix
tag
Sokat nem fejlődtünk kettő kellene hogy be érja ezt a hármas CF-et amit a gépben tartok. Csak memóriában több sajnos. A HBM lapkákat használja vagy nem a 7900 XTX mert ha nem esélye sincs.
-
utomi
senior tag
Hát a 20% még RT nélkül se mindig csak 20% de tény , hogy a 4090 drága. DE ha már közel 500k-költöttem egy 4K 144hz-es monitorra akkor talán nem hülyeség ha teljes mértékben ki akarom használni és ehhez most csak a 4090 jöhet szoba. Mert minden ilyen teszt nagyvonalúan elengedi a Ray Tracinget de az ipar erősen ebbe az irányba megy és nincs ma már komolyabb új játék enélkül. Ha ezt el tudod engedni megértem, azt már kevésbé ha valaki azt mondja nem látja a különbséget. Ha az adott jól használja az RT-t akkor az egy egészen más világ. Na és akkor a DLSSt nem is mondtam amire az FSR nem igazán válasz. Se nem olyan hatékony se nem olyan fejlett. Ez a kártya egy 4080-hoz képest szevasz nem jó választás , mert mégis miért ? Ha valaki nem NVIDIA utaló vagy AMD fan akkor nem tudom megérteni. Ha pedig a legjobbat akarod a legtovább akkor a 4090 az egyetlen opció. Az NVIDIA optimalizaciokrol a stúdiók részéről pedig ne is beszéljünk , lehetne ezt még sokáig folytatni.
-
Chaser
legenda
ennek inkább az lehet a hátterében, hogy sok driveres nyűg volt
rdna1 is jó lett, de pffffff...nagyon sokaknál x aktás anomáliák voltak, ez úgy nem lendíti meg a vásárlási kedvet
az üresjárati/multi monitoros/60+ hz-es nagy fogyasztás sem
amit én tapasztaltam, a saját adrenalin sw-ük random kinullázta magát, volt hogy egy nap után, volt hogy két hétig semmi gond - ab-t meg ugye ne használjunk ez volt a sláger -
nv-nél ab-t belövöm az marad úgy, nem kell parázzak mikor száll el
plusz melós dolgokra is jobb az nv általában, és a mai streamer/yt korszakban ez is nv felé billenti a mérleget
mint látszik cpu terén fel tudtak jönni, szerver vonalon is szépen lassan nyomulnak előre
mióta az ms kirakta az xbox oldalra hogy amd-s a cucc, nyilván többekben bizalmat kelt - ezt eddig nem publikálták - -
Emcski
lelkes újonc
Jó kis kártya ez, a borda szerintem 1 az 1 ben a red deviles non vc kiadás. Nekem powercolor van és szépen megy.
-
ddekany
veterán
Ez nem csak márkahűség lehet, pontosabban nem érzelmi alapon. Ha valami messze elterjedtebb mint a másik, akkor az ember arra számít, hogy jobban rámennek a játék készítők is a vele való tesztelésre/optimalizálásra. Ettől persze még inkább egyeduralkodó lesz, és így tovább. Aztán a konzolok miatt (hogy mind AMD) ezt talán lassan visszafordul.
-
negro
őstag
Nem tudom hova tenni ezt a 10% -ot tekintettel arra nekem utolso nv kartyam egy 6600GT volt.
Ennyire kevesek gepeben van AMD? Nekem ez nagyon fura. Ugyan akkor a jelenseg adott, h szerintem a legtobb user, aki teszem azt 10-en evesen kapott egy PC-et es abban nv kartya volt, onnantol csolatas alakul ki es nem kepes el engedni a markahuseget. Ugyan ez van szerintem intel vonalon is. Erdekesseg, hogy utolso intelem meg egy P1 166 MMX volt. Nem veletlen. Egy-ket kiveteltol eltekintve az AMD(Ati) termekei ar-ertek aranyban szeritem eleg reg ota jobbak. De volt Matrox kartyam is anno ahogy S3 is. Szerintem akiknek kimaradt a 90-es(2000-es evek eleje) evek PC korszaka nagyon nagy szamban nem kepesek objektiven termeket valasztani.
-
Stormbird
tag
Hát a kép eleg beszédes, még ha nem is fedi le az egész felhasználói bázist. Azért a steamet elég sokan használják.[Steam Survey]
-
Busterftw
nagyúr
"Hollandiában egyébként egy árban van a 7900 XTX és a 4080, sőt valamely gyártó 4080 kártyája olcsóbb mint a 7900XTX."
Pontosan ezert felesleges az MSRP-vel peldalozni.
Itt spanyolban is jeleneleg 50 euro rafizetessel van 4080, de Manli, Inno, PNY, Gainward volt mar egy arban is. -
csefi007
csendes újonc
Igen valóban elnéztem, a 4080-val pariban.
Az, hogy "megint a győztes az AMD lett", sajnos a piaci részesedése nem ezt mutatja, de hátha ezzel a generációval vissza tud kapaszkodni.
Hollandiában egyébként egy árban van a 7900 XTX és a 4080, sőt valamely gyártó 4080 kártyája olcsóbb mint a 7900XTX.
-
lujo10
aktív tag
Egész jó kis cuccnak tűnik.
-
Busterftw
nagyúr
A 4080 sehol nem kapthato 1200 dollarert, ahogy az XTX sem 999 dollarert, mit szerettel volna irni?
A tobb RAM-ot minden generacional ellovod, aztan a kutya nem hasznalta ki."De nem adják olcsóbban, az AMD pedig 200 dollárral olcsóbban "
MSRP-n 200 dollarral olcsobb, miert ferditesz? Az AIB kartyak pedig foleg nem ennyiert mennek, hanem dragabban. A nagyobb hutes miatt ebben a generacioban pedig veheted barmelyiket RTX szeriaban, nem lesz gond. 110 fokos junction meg throttling biztos nem, ha mar annyira a ref kartyakat ajanlod. -
Puma K
nagyúr
Ez a baj
Anno olyan felvezetés volt és értelmezhető szövegkörnyezet, hogy kb azon kupálódtam ki és mondtam tovább az ismerősöknek ha kérdeztek. Szerettek játszani a gépen, de a hardvereket x évente látták-cserélték a gépükben és nem tudták hogy mikor mire érdemes cserélni vagy mi miért és hogyan működik.
A táblázat is olyan hogy volt egy alap amit az évek folyamán maximum modernizálni kellett volna kinézetében és esetleg színekben. De a logikai sorrend és az oszlopok értékei-mértékegységei már kb adottak voltak mióta a PH!-n tesztek is megjelentek...
Ilyen jó alapok után nem értem hogyan ment át ilyen katyvaszba...
-
Dr. Akula
félisten
Alázástól ez messze van, a 4090-et képtelenek utolérni, RT-ben pedig csak bukdácsolnak a 4080 után is. Annyi történt, hogy a termék árát a tudásához igazították. Ha aláznának, akkor a pénztárcádat is megaláznák az árcédulájukkal, ahogy már az Athlon64 X2-nél is tették. Ők se máltai szeretetszolgálat, csak rájöttek hogy ezt ennyiért van esélyük eladni.
-
slmSIG
tag
Itt is hatalmas taps és gratuláció az AMD -nek!
Ez a teszt is megmutatta, hogy szénné alázta, ketté h....zta, sárba tiporta az AMD az nVidiát!
-mindezt, egy öregedő, kifutott, mezei 5800X -el, el lehet gondolkodni mi volna ennél erősebb processzorral, még brutálisabb alázás!MIELŐTT BÁRKI AZT ÁLLÍTANÁ ELFOGULT VAGYOK, annak üzenem, hogy ez lehetetlen, mert itthon-melóban IS Intel és nVidia páros van. -de most komolyan, mivel ezt írtam, nem csak így IS van, de ez az abszolút mindent IS ütő lap.
-
BReal
addikt
A 4080 egy 1200 dolláros kártya, ami 8 GB-tal kevesebb memóriával rendelkezik, míg a 7900 XTX 1000 dollár. Mit szerettél volna írni?
#9 csefi007: Az ugye megvan, hogy 4080 szinten van (kicsivel felette) a jelenlegi csúcs, nem 4070 Ti-n?. A 4070 Ti-nél 19-26%-kal gyorsabb a 4080 és 21-31%-kal a 7900 XTX.
"Ha kicsit olcsóbban adnák a 4080 akkor AMD-t senki sem venne." De nem adják olcsóbban, az AMD pedig 200 dollárral olcsóbban és 8 GB-tal több memóriával a fedélzetén előzi. Mindkét fél részéről nevetségesek az árak, de az ár/teljesítmény győztes megint az AMD lett. Akinek kell több, az veheti 60%-kal drágábban a 4090-et. -
tasiadam
veterán
Eddig az AMD-re is igaz volt a szarul optimalizalt BIOS kiadasa. Pl ott van a polaris, ami egy szebb napon az RX580at a 6 gigas 1060 fogyasztasaval a 1060 6gb erejet el is erhette. Amugy meg akar 225w limitet is beverhette,ha akarta, de asszem biosokban 145 es 165w limittel voltak.
-
Sinesol
veterán
Tényleg olyan nehéz vajon sorba rendezni a grafikont, vagy csak itt nem sikerül már jó ideje? Őszintén szólva már belefáradtam hogy itt mindig ke kell bogarászni az erősorrendet, inkább megnézem egy másik oldalon, ha elém dobja valami cikk.
Az egyéb problémákat már meg sem emlitem. Ha nem megy, hát ott van sok külföldi teszt, érdemes vetni rájuk néhány pillantást, hogy hogyan kell áttekinthető, informativ cikket kreálni. Nem szégyen a jobbaktól tanulni... -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #33 üzenetére
Here we go again...
Szóval akkor megint. Azért nincsenek külön RT tesztek, mert az egyes RT effektek alapból be vannak kapcsolva, tehát az egyes játékoknál a grafikai beállítások eleve tartalmaznak réjtrészinget.
#12 ForRedGlory : Azt teszteljük, amit a gyártók küldenek. Az ASUS most ezt küldte.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
ForRedGlory #36 üzenetére
Köszi!
Igen ezt láttam 4090 esetében, de kíváncsi lettem volna más VGA-k esetén is! -
tibaimp
nagyúr
Köszi a tesztet!
Egy dolog még inkább erősödött bennem: Ha én valaha veszek ezekből a mostani generációs VGA-kból, inkább alulfeszelve lesz, mert pár FPS csökkenésért cserébe szerintem komoly energia igény csökkenés társítható.
Mondjuk egy ilyen diagram is jó lenne a jövőben egy-egy ilyen VGA teszthez
-
Busterftw
nagyúr
válasz
speedmetal #31 üzenetére
?
-
paljani
aktív tag
válasz
speedmetal #31 üzenetére
"nevegyéáemdétmerszarhátnemérted" vagy ez már több szónak számít?
-
flexxx2
őstag
válasz
Busterftw #25 üzenetére
szerintem játékoknál is több pénz megy nvidia oldalról, de nem a játékokra gondoltam, hanem az AIB gyártókra,
mivel nem nyilvánosak a leadott gpu darabszámok a gyártóknál ezért ez csak találgatás a részemrőla data center meg a vga-ra épűl nem, mivel a párhuzamos adatfeldolgozás-ra alapoz?
-
Busterftw
nagyúr
A tenyleges arak meg teljesen masok, foleg MO-gon es az EU-ban, felesleges az MSRP-vel peldalozni. Az AIB modellek pedig dragabbak, most a refet ne nezzuk mert nincs jo hire.
A 7900XTX pedig a 4080 ellen megy, ez a tier.
Modelltol fuggoen tobb gyartotol 50-100 euroval tobbert van 4080 kartya, jobb RT teljesitmennyel, jobb DLSS-el, alacsonyabb fogyasztassal."A 4090 meg egy kétszer ennyibe kerülő termék"
EU-ban 1799 eur-ert van mar 4090, ez hol ketszer annyi?
Illetve ha a cikk szerint (tevesen) ez a RDNA 3 sku a csucs, akkor csucskategoriaval mehet a masik oldal is.De ha az altalad hozott MSRP-t nezzuk dollarban, ugy sem lesz ketszer annyi:
$1,599 vs $999 -
paljani
aktív tag
- Insert popcorn meme here -
Kíváncsian várom/olvasom, hogy mikért tudnak még visítani a mindenszaristák...
-
tixem
addikt
xtx ~1100$, 4080 msrp 1200$, még drágább is az nv de vegyük egy tier-nek, ha sokkal nem is, de megvan neki a 4080, tönkre kéne vernie vagy mi? Hogy ez most jónak számít e amúgy vagy nem, az más tészta. Nekem lenne most 500 ezer Forintom ilyen célra, tuti XTX-et vennék.
A 4090 meg egy kétszer ennyibe kerülő termék, mi értelme hozzá hasonlítani? Ráadásul kb plafonban 20%-kal tud többet, mint a 4080 meg a 7900 xtx, dupla árért, nem véletlenül csirke a price/$ értéke. Talán már nem is gamingre veszik, hanem melóra, mert arra viszont még lehet, hogy olcsó is egy quadro/rtx prohoz vagy radeon pro-hoz képest.
Egyébként itt az rdna3 a csúcson cím magára a chipre vonatkozik, nem arra, hogy ez most a leggyorsabb VGA, emberek értelmezzük már ami oda van írva.
"Az ASUS tuningolt VGA-jával néztük meg, hogy mit tud az AMD lapkája plusz táppal és komoly hűtéssel felszerelve."
Vagyis mit tud a lapka a referencia modellhez képest utólagos tuninggal, jobb hűtéssel stb. Önmagához képest, nem az egész piacot tekintve. Hogy az Asus TUF e a csúcs? Passz, én lehet egy XFX vagy Sapphire felé néznék inkább.
-
FLATRONW
őstag
Ezt a teljesítmény/fogyasztás eredményt még mindig nem értem.
Strange Brigad alatt a 7900XTX és a 4080 16GB OC (Asus) azonosan teljesít, a 4080-as rendszer egy picivel kevesebbet fogyaszt és mégis ez a sorrend jön ki.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ForRedGlory #12 üzenetére
Kerdes milyen cimet adnak majd a 4090 tesztnek?
Csucsok csucsa? -
flexxx2
őstag
válasz
Busterftw #16 üzenetére
akár technikai oka is lehet, de biztos nem ez az egyedüli, több minden játszik, az nvidia sokkal jobban nyomul ezen a piacon, amd-nek nem a vga a húzó terméke,
pár éve volt csak, amikor az intel oldalon derült ki hogy erősen "támogatja" azokat akik intel platformon adnak ki notebookot, vga oldalon ilyen okot is simán el tudok képzelni. -
Minek tuningolni egy ennyire gyors kártyát?
-
belashx
senior tag
válasz
flashpointer #15 üzenetére
Lehet, hogy én olvasok ritkán Prohardvert, de gondolom nincs nekik készleten az összes eddig tesztelt VGA, így nem is tudnak simán bepattintani egy másik procit, és azzal végigtesztelni az összes kártyát, ami valaha megfordult náluk. Ez magyarország, nem hinném, hogy annyi pénz befolyik, mint a sokmilliós nézettségű youtubereknek .
Másik lehetőség, hogy lusták ennyit pepecselni.
-
Chiller
őstag
válasz
ForRedGlory #12 üzenetére
Sutyiban ott a 4070 Ti is, örülsz?
-
Busterftw
nagyúr
A gyartas mennyisege nem nagyon valtozott az elmult evekben, csak a market share.
Az AMD kapacitashianyos idoszakban tobb kartyat adott el (market share a szokasos 15-25% kozott mozgott) mint most amikor nincs hiany, sot mondanak vissza rendeleseket.Egyertelmuen mas az indok, az RDNA2 nem sikerult tul jol.
-
flashpointer
őstag
5800x lol, integralt procis lap nem volt?
-
csefi007
csendes újonc
https://wccftech.com/q3-2022-discrete-gpu-market-share-report-nvidia-gains-amd-intel-in-single-digit-figures/
Innen vettem az infót, ha ők tévednek akkor én is.
"During this quarter, NVIDIA managed to raise its market hold to 88%, a record number followed by AMD whose market hold declined to single-digit figures of just 8%." -
ForRedGlory
félisten
Gyorsan kellett egy másik 7900 XTX teszt is, mert egy nem elég.
-
csefi007
csendes újonc
AMD-nek sajnos nem nagyon sikerülnek ezek a videó kártyák. Nem véletlenül 10% körüli a részesedésük a diszkrét GPU-k esetén. A csúcs overclockolt kártya van kb a 4070 Ti szinten. Gondolom az nvidia nem akarja teljesen kicsinálni őket. Ha kicsit olcsóbban adnák a 4080 akkor AMD-t senki sem venne. (AMD 7800X3D-re fogok váltani az Intelről februárban mielőtt valaki elfogultsággal vádolna)
-
Sz_Imre
senior tag
6. oldalon a játékteszt felsorolás - Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, World War Z
Itt a teszt első résznél még Tom Clancy’s meg is felel, de a második az Assassin's Greed Valhalla ? Akkor most melyik is? -
bitblueduck
senior tag
ez az OC helyett rátettek volna inkább +1 HDMI kimenetet az többet érne.
-
snecy20
nagyúr
Többen írni fogják majd, hogy miért nem 13900K mellett lett tesztelve.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ASUS tuningolt VGA-jával néztük meg, hogy mit tud az AMD lapkája plusz táppal és komoly hűtéssel felszerelve.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest