Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Kérdés mi alapján döntse el h. a WAN éppen up v. down-ban van? Ha pppoe ISP-d van, akkor nagyjából egyértelmű mikor él a WAN. Na de ha sima IP kapcsolat, ami néha csomagveszt mert pl . a modem épp túlmelegedett a padláson a 60 fokban? A rúter vidáman írja h. a WAN up már 2 hete, közben meg a modem log fél óránként írja a leszakadás-visszakapcsolódás ciklusokat. Szóval trükkösebb ez annál, mint h. anus-ék vmi gyorsat lefejlesszenek neked a jövő havi release-be, ami emellett megint 10 banális XSS secbug-ot javított.
-
ricsip
addikt
Vacillálk h. lecseréljem a gyári anus szoftvert erre a Merlinre, de nem találtam értelmes kiveséző írást h. TÉTELESEN tényleg miben is lenne jobb a gyárihoz képest.
Viszont a gyári szoftver tényleg nagyon ostoba, a 8 éves Tomato a régi Linksys-emen fényévekkel testreszabhatóbbnak tűnik ennél. Csak az nem világos, Merlin alatt is ugyanez a bazári csájníz gagyi web GUI lenne, v. valami ami közelebb áll az enterprise világhoz? -
ricsip
addikt
Na ide én most felíratkoztam
-
Bence008
tag
Üdvözlet! Adott egy Huawei B525 SIM kártyás router és egy Asus RT-AC66U B1 router. Szeretném, ha az Asus csatlakozna az internetre, a Huawei pedig a modem lenne, mert az fogadja a SIM kártyát. Hogyan lehetne ezt beállítani az Asus felületén? WAN connection type mi legyen? Köszönöm előre is, ha valaki ad tippet.
-
válasz
üzenetére
Merlin - és gondolom HGG - fw alatt ez egy lehetséges megoldás.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A mede8er asztali medialejátszóban van felirat letöltés funkció, de nem működik egy ideje. Eddig azt gondolták, hogy API hiba, de kiderült, hogy nem az.
Ehhez viszont pontosan kellene fordítani ezt az IP címet 92.240.234.122 erre a címre: api.opensubtitles.org
Ehhez keresek egy egyszerű megoldást, első körben az jutott eszembe, hogy a routerben talán van ilyen opció? -
-
-
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
az AC68U-al egyelő de csak bizonyos HW verziókkal [link]
AC68U B1/C1/E1/B2 azonos SOC csak a B2 már 1400MHz-re húzva
AC1900U és AC66U B1 is azonosAC66U B1 asus lapon sehol nem írnak Beamforming-ot pedig ugye tudja
AC68U asus lapon már ott van az AiRadar featurelényeg a lényeg hogy best buy
-
törölt tag
Sziasztok,
RT-AC66U_B1 routerben hogy tudom megadni, hogy bizonyos IP cím milyen nevet oldjon fel? Tudok manuális feloldást csinálni? (Nem biztos, hogy jól kérdezem)

-
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Olvass vissza linkeltem egy oldalt hogy az AC68U-nak mennyi verziója van és mivel aznos.
Az AC66U B1 is egy AC68U meg 1900-as és még Beamforming-et is tud csak jobb áron.
Best buy router -
szasanyi
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi. Asszem az még nem a jövő héten lesz új, végleges verzió.
-
szasanyi
félisten
Megtuná vki mondani, hohy az AC66U
1-hez van újabb a 380.70_HGG-FINAL verziónál? Gyanítom, hogy ez akkor sem jelzi ha van frissebb vezió... -
adika4444
addikt
Hali!
Adott egy UPC 240-es net EPC3212-es modemmel.
Hamarosan kötik a gigás Telekom optikát.
A kérdésem: Beállíthatom-e az UPC hálózatra a routert, és utána átköthetem-e a Telekomra?
TP-LINK-nél van valami olyan, hogy sokszor resetelni kell, mert különben problémázik, számítanom kell itt ilyenre?
Köszi!
-
blakey
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tökéletesen megegyeznek. AC1900=AC66U_B1
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Valóban elég nagy a hasonlóság, sajnos pontos hardver specifikációt nem találok.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A firmware-k is ugyanazok.
3.0.0.4.384.32738
2018/08/14
42.54 MBytes
MD5: 665734b95c47f43c53804ca0c574013f3.0.0.4.384.21140
2018/07/06 (1 nap eltérés)
42.89 MBytes
MD5: 5249a5aa1516282422e8474d81d462bc3.0.0.4.384.32738
2018/08/15 (1 nap eltérés)
42.54 MBytes
MD5: 665734b95c47f43c53804ca0c574013f3.0.0.4.384.21140
2018/07/05
42.89 MBytes
MD5: 5249a5aa1516282422e8474d81d462bcNekem ez több mint gyanús.
-
blakey
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az ugyanaz. Az AC66U_B1 is AC1900-as, korábban linkeltem, mérések bizonyították és a firmware is megegyezik pl. az AC68U-val.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem, 2 darab RT-AC1900U alkotja ezt az AiMesh csomagot.
-
ArthurShelby
addikt
Az ac67u ha jól látom 2db ac66u b1-ből áll.
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak azzal megy a 1.5 TB feletti lemez. De USB-n keresztül akkor is csak 1678 GB-ot lát...
Délután veszek egy másik külső dobozt. -
-
GML
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy AC66U B1 és egy 4tb hdd. Sajnos a kettő nem kompatibilis sehogy sem, pedig a legfrissebb fw van a routeren. Se exfat, se NTFS, se ext2/3 alatt nem lát semmit belőle.
Hogyan tudom megoldani, hogy mind a 4 TB-t lássam?
Előre is köszi a segítséget.
-
nagyfejü
őstag
-
blakey
titán
Még 1-2 napja olvastam amúgy, hogy kihagyták valamiért a 3.0 -ás usb-ról az árnyékolást és ezért van benne ezt az opció, ezért lehet csak 2.0 ként használni. Ez azért nem szép az ASUS-tól.
- a legtöbb routerben benne van ez az opció, Syno nem is kezeli megfelelően, erős zavar lesz tőle. Hol olvastad, hogy az AC66U-B1-ben nem megfelelő az árnyékolás v. kihagyták? AC68U-nál volt ilyen. -
csul1
tag
Az pár napja töröm a fejem miért nem működik rendesen a 2,4 ghz-es wifi, hiába van meg a jelerősség adat alig csordogál rajta. Ma eltöprengtem azon miket változtattam a beállításban mostanság. Eszembe jutott, hogy a "USB 3.0 interferencia csökkentése" opciót letiltottam a wifi-nél. Visszaállítottam eredeti állapotra és lám minden tökéletesen működik... Szóval ha usb 3.0-ban akarod használni a csatit akkor le kell mondanod a stabil 2,4 ghz ről érdekes
.
Még 1-2 napja olvastam amúgy, hogy kihagyták valamiért a 3.0 -ás usb-ról az árnyékolást és ezért van benne ezt az opció, ezért lehet csak 2.0 ként használni. Ez azért nem szép az ASUS-tól.
-
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
azt figyelted hogy az már 28nm-en készül és nem Cortex A9 hanem már Cortex A53 ami jóval hatékonyabb
így valszeg jóval kevésbé melegszik mint a B1-ben a BCM4708 ami 40nm-en készül még
szóval a legjobban melegedő a 2x1,4GHz-es AC88U inkább Cortex A9-elbárcsak a router SOC is mind már 10-14nm-en készülne nem kellene ekkora borda rájuk
-
ArthurShelby
addikt
Érdekes, hogy ennyire személyesre vette, az meg főleg, hogy merlint javasolt (emailben, ami utólag visszakövethető.
De legalább fiatalos, szorgos, és továbbítja a fejlesztőknek, ennél többet nem is kívánhatnál.Ezek ezek még full jó értékek. A broadcom cpu-k ilyen melegek.
Van még ac86u is az 1.8GHz 2mag (és 64 bites cpu). -
TeeJay
félisten
leveleztem az Asus supporttal
egy normális egyedet foghattam ki mert írta hogy neki AC58U van és ő sem látja a WAN uptime-ot
és javasolta a Merlint mondtam az van rajta de az is csak system uptime-ot ír ki
aztán mondta hogy továbbítani fogja a FW fejlesztőknek hogy tegyék már bele a WAN uptime résztmásik téma
AC66U B1 27fokos szobában jelenleg
2.4 GHz: 52°C - 5 GHz: 57°C - CPU: 76°Cnektek is ennyi a CPU hőmérséklet?
képzelem az 1,4GHz-es 2magos AC88U milyen meleg lehet akkor, bár nem értem miért kell ennyire melegnek lennie két ilyen bazinagy szendvics borda között -
TeeJay
félisten
nekünk 2 darab LG G4 teló használja és azok látják
nincs más AC-s eszközöm a többi okostelefon 2,4GHz N-et tud csak meg a laptopok is mind csak 1-2antennás 2,4GHz Nszóval nálam jó a 108-as csatorna és megint elég tré hogy csak 3spektrum van 80MHz-en EU-ban
160MHz-re meg csak 1 lesz... megint nem gondolták át eléggé -
blakey
titán
Nagyon sok eszköz nem csatlakozik illetve nem is látja a 48 feletti csatornákat, ezért fordulhat elő olyan szitu, hogy egy AC képes eszköz nem látja az 5GHz-es sávot, nem 1 ilyen eszközöm van. 44-es csatornát használok és böven elég arra amire használjuk, filmek, zenék lejátszása. Tehát hiába jobb a 100-as feletti csatorna ha épp az eszközök amiket használnék nem látják. Nagyjából 5 éve van AC képes routerem, ez a tapasztalatom.
-
TeeJay
félisten
én fix 80MHz-re nyomtam az 5GHz-et tehát kvázi AC only mód hiába van N/AC mixed mert a 80MHz-el kilövöm az N-es opciót. úgysincs 5GHz N-only eszközöm csak 2,4GHz N vagy 5GHz AC
na és auto módban van a csatorna kereső és nekem 108-as csatornát nyomja be
oké tudom 80MHz-en elvileg 3 spektrum van
36-48, 56-64 és 100-112 között
viszont ha fix 80MHz-re rakom routerben ugyanúgy egyesével lehet választani eközül a 12 frekvencia közül
gondolom ilyenkor hibáa rakom 100 helyett 112-re ugyanúgy az a spektrum lesz
szóval nálam auto módban 108-ra rakja az AC wifit és jól hasít így -
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, köszi! Így már konkrétan lehet összehasonlítást tenni. Azt esetleg tudod-e, hogy a router stabilan, probléma nélkül milyen értékig használható? HGG-vel nyilván.
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Mivel a gyári és a Merlin fw vonatkozó részei nincsenek meghekkelve, így azok figyelembe veszik a regionális helyzetet is, miszerint Magyarország - de tudtommal az egész EU - területén a maximálisan megengedett 100mW fölé nem mehet a teljesítmény. Ha pedig ezt vesszük alapul, akkor az a HGG-ben valahol 30% körül van.
Viszont a lefedettség megduplázáshoz négyszeres teljesítmény szükséges, vagyis 80% körüli beállítás mellett lehet számolni kétszer akkora hatótávval. Persze kőbe vésve ez sincs, ahogy WiFi tekintetében más se, a számok csak elméleti értékek.
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A kérdés jó, csak nem jól lett megfogalmazva. Ez engem is érdekelne, de én pontosítanám a kérdés lényegét:: a gyári és a Merlin FW alatti default teljesítményhez viszonytva. Mert én pont azért tettem fel persze anélkül, hogy a pontos értékeket ismerném.
-
válasz
marquuard
üzenetére
Az 50%-ot a 100%-hoz kell viszonyítani, ezt a kérdést nem is értem. Egyébként ezek a konkrét értékek tartoznak a százalékos értékekhez:
1% => 42mW (16.2 dBm)
25% => 83mW (19.2 dBm)
50% => 178mW (22.5 dBm)
75% => 355mW (25.5 dBm)
100% => 708mW (28.5 dBm) <= SDK6 | 1000mW (30 dBm) >= SDK7 -
marquuard
veterán
HGG-ben ezt az 50%-ot mihez kell viszonyítani? Ez az alapértelmezett érték már boostolt vagy gyári?
-
TeeJay
félisten
nálam pont fordítva van
53nm panel 1+2fél szoba
és biza a 100-120 darab szomszéd 2,4GHz miatt az 5GHz ugyanott sokkal de sokkal jobb
lehet hogy az 5GHz-et lefogja a panel fal de az még mindig kevesebb hátrány mint a sok szomszéd zavaró wifiúgyhogy amivel csak tudom csak 5GHz-et tolunk

-
szasanyi
félisten
Igen, ezzel tisztában vok. Sajnos lakótelepi lakásban lakunk és a környezet nem fukarkodik a WiFi hálózatokkal így nincs jó választás csak kevésbé rossz. A gond az, hogy az említett X8 médialejátszóm - bár több WiFi hálózatot is lát - a sajátomat nem látja. Érdekes, hogy a Merlin FW alatt látta ahol - elég nehézkesen - tudott csatlakozni is viszont netkapcsolatot ott sem produkált.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
No, némi szerencsétlenkedés után - helyes HGG FW - fent van és működik!
Köszönöm a hozzászólásokat, most megnézem mit is tud pontosan (bár elsőre úgy tűnik jó, kíváncsi vok a WiFi jelerősség hogyn alakul). -
szasanyi
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Banyek, akor nálam nem a megfelelő verzió volt?
Mindjárt utána nézek is melyik az pontosan és honnan tudom beszerezni. Ilyen amatőr hibára nem is gondoltam de jó, hogy neked feltünt! 
-
ArthurShelby
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Állj-állj! Nem a dsl-ac68u verzió kell!
Neked az RT-AC68U kell!(A DSL verzióban modem is van, az rt (router) meg csak sima router. Látszik is, hogy a wan helyén rj11 csatlakozó van)
-
szasanyi
félisten
Tehát azt mondod, hogy a legutolsó végleges DSL-AC68U_380.70_HGG-FINAL verzió nem jó és a BETA verziójú DSL-AC68U_380.70.1_HGG-RC2 a jó? Iletve még annyit, hogy az OFFICIAL és a Merlin FW is frissebb ez nem jelent előnyt? Persze, a jelerősség miatt lenne HGG csak az esetleheg egyéb miatt kérdezem.
Gubek-Einste: korábban írtam már, hogy 1x sikerült úgy és bár látszólag minden működött, de netkapcsolat nem volt.
-
-
-
szasanyi
félisten
Ha rámegy, pontosabban be tudja állítani. Gyanítom netkapcsolat függő a dolog. Ha jól emlkszem nálad közvetlen kapcsolat van (tehát nincs jelszó, felhasználónén, stb.) a szolgáltató részéről viszont nálam - mint korábban írtam is - a DigiNET1000-rel az istenért sem lehet működésre bírni a HGG-t.

Ha van bárkinek ilyennel (AC66U_B1 + DigiNET + HGG Fw) tapasztalata az írja már le pls!
-
gabenn4241
tag
-
lucifer15
tag
válasz
gabenn4241
üzenetére
Nekem is N18u van. Szerinted érdemes RT-AC66U B1 re váltani?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
gabenn4241
üzenetére
Hm, érdekes. Eredetileg ott volt, majd onnan pakolták el, ezek szerint visszatették.
A download master-t ddns-sel tudod elérni (és asszem be is kell állítani a külső elérhetőséget), vagy openvpn-nel (szerintem ez ajánlottabb/biztonságosabb)
-
gabenn4241
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönöm a segítséget, de ott már nincs ilyen opció, a kezdőképernyőn rákattintottam az usb eszköz ikonjára és a jobb oldali kis menüben tudtam 3.0-ra állítani és működik mostmár rendesen. Amúgy pillanat alatt sikerült beállítani a hálózati meghajtót is simán megy róla két különböző film egy időben plusz még a torrent is a háttérben.
Igaz a proci maxon megy de elvileg azért van... Működik az Android app is kiválóan és a download master client is igaz az csak ha otthon vagyok mobilnetről sajnos nem, de a telóról is el tudom indítani a letöltést. Úgyhogy egy nap után teljesen érte a 30ezret a funkciói és kezelhetősége miatt. Remélem hogy hosszú távon stabil és megbízható lesz. -
ArthurShelby
addikt
válasz
gabenn4241
üzenetére
Gyári fw-n:
vezetéknélküli - itt állállítod 2.4GHz-re
professzionális fül - USB 3.0 interferencia csökkentése -
szaboi6512
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen a B1-re gondoltam. RT-AC66U_B1
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Az AC66U-ból van B1, N66U-ból C1 lenne.
-
szaboi6512
őstag
válasz
gabenn4241
üzenetére
Ha jól tudom csak HGG fw-n elérhető.
Vezeték nélküli->professzionális menüpont alatt található egyébként . -
gabenn4241
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
gyári 3.0.0.4.384.32738
-
szaboi6512
őstag
válasz
gabenn4241
üzenetére
Milyen fw-n keresed?
-
gabenn4241
tag
Megvan a router
, eddig minden OK, viszont nekem is egyelőre 2.0 kapcsolatot jelez a külső HDD ledje, és nem találom a "Reducing USB 3.0 Interference" menüpontot? -
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi mindenkinek a hasznos infókat (embe, legelek).
A napokban lehet majd rászánom magam, és adok egy esélyt HGG-nek... -
szaboi6512
őstag
Helló!
ASUS RT-N66U B1-re jól látom hogy nincs padavan?
Milyen fw-t használtok rajta.
Tomato by Shibby(Ebből melyiket?) RMerlin HGG? -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az RT-N18U topikban írta valaki régebben, hogy instabil volt neki 100%-on, aztán cserélte a tápot valami 2-3 Amperes darabra, az minden problémát megoldott. A reflexiók meg megint mindenütt mások, lehetnek olyan körülmények, hogy használható az 1W-os beállítás, de gondolom ez inkább nagyobb terekre igaz, nem egy másfél szobás panelre.
Ahogy néha kevés az áram az USB-s HDD működtetésére is, éppúgy lehet kevés a húzott WiFi-nek is.
szerk.: Meg is van.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Érdekes, erről még nem hallottam, de simán elképzelhető. De mint az előző hozzászóló is mondja 75% fölött egyébként sem jó használni, mert akkor a zaj is nagyon erős már.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Önmagát zavarja a router már ilyenkor, gyengébb a jel, ezért 75% a maximálisan javasolt. De érdemes játszani vele, lehet elég kevesebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

1-hez van újabb a 380.70_HGG-FINAL verziónál? Gyanítom, hogy ez akkor sem jelzi ha van frissebb vezió...

![[link] [link]](https://www1.wi.to/HFotqf.png)
- a legtöbb routerben benne van ez az opció, Syno nem is kezeli megfelelően, erős zavar lesz tőle. Hol olvastad, hogy az AC66U-B1-ben nem megfelelő az árnyékolás v. kihagyták? AC68U-nál volt ilyen.
.

Köszönöm a hozzászólásokat, most megnézem mit is tud pontosan (bár elsőre úgy tűnik jó, kíváncsi vok a WiFi jelerősség hogyn alakul).
Nem is néztem, hogy DSL-t tettél fel, nem, neked a sima AC68U kell.
Mindjárt utána nézek is melyik az pontosan és honnan tudom beszerezni. Ilyen amatőr hibára nem is gondoltam de jó, hogy neked feltünt!
, eddig minden OK, viszont nekem is egyelőre 2.0 kapcsolatot jelez a külső HDD ledje, és nem találom a "Reducing USB 3.0 Interference" menüpontot?