- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
morfondőr #18640 üzenetére
Ezek nagyjából jó beállításnak tűnnek -- eltekintve a gyenge biztonsági paraméterektől -- és a következő kérdésektől:
- nálam reagál DNS-re,
- az alhálózati érték jogyan/miért lett 16.....? Próbáld meg 10...... értékkel, ami ugye privát címtartományba esik -- a 16..... tudtommal nem.Az UDP/TUN kell, a TAP csak akkor, ha ténylegesen szükséged va n rá és tudod, hogy mit csinálsz.
Ehhez így sem uPnP, sem porttovábbítás nem kell. Nálam sincs, és kb. 10 éve megy így hibátlanul.
Nem lehet, hogy az ISP-váltás okoz áttételesen problémát? Melyik szolgáltató?
MaCS
-
válasz
morfondőr #18636 üzenetére
Ha a routeren fut az OpenVPN-szerver, akkor nem kell portot továbbítani, azt a rendszer maga rendezi.
Ha magához a routeren futó OVPN-szerverhez csatlakozni tudsz, és nincs beállítva valami extra, akkor főszabály szerint a router által definiált LAN-on eléred az összes IP-címet.
Azt, hogy milyensubnetet engedtél, nem értem, de lehet, hogy éppen ez a gond. A szerver tudtommal nem hoz létre subnetet, a külső portját összeköti a LAN-nal, ami azt eredményezi, hogy az eredeti belső IP-címekkeérsz el mindent, mintha ott ülnél.
Ha nem éred el a router GUI-ját, akkor honnan tudod, hogy működik? Az Asus féle OVPN nincs éppen túlbonyolítva, ezért ha csatlakoztál hozzá, akkor alapból van GUI-elérésed a routerhez.
MaCS
-
válasz
morfondőr #18632 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet a gond Nálad, mert nincs itt semmi bonyolultság.
A port az, amely az OVPN szerver beállításaiban szerepel, lehetőleg nem az alapértelmezett, UDP 1194. Ezt a portot kell ráirányítani nnak az eszköznek az IP-címére, amelyiken maga a szerver fut. Ha a szerver magán a routeren fut, akkor nem kell átirányítani.
MaCS
-
norrberth
addikt
válasz
morfondőr #18393 üzenetére
Értem
De egyébként minek megcsináli ezt a pppoe passthrough?
Nekem most minden gyárin.
Teszteltem a wifit a t com ont vel.
Aztán saját Asus Routerrel.
Mértem sebességet.
Használtam mindkettőt.Én semmit nem veszek észre.
Hogy lassabb lenne Asus al.
Speedtest ugyanazokat az értékeket mutatja.Persze megfogom nézni.
Ahogy írtad fentebb a beállításokkal.
Lesz e különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest