-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pinnacle
nagyúr
Már régen voltam, mert nincs gondom.
Meteorológiai radarok 5600-5650 MHz sávban üzemelnek. 1-2MHz sávszélességben. Szerintem nálad is valami eszköz kavar be, úgy mint nálam a mobilom. Azóta, hogy a telefont 2,4GHz-ra tettem, 5GHz-n a teljes lakást , panel, 4szoba, 81m² lefedi.
Megnéztem újra, ahol gyengülést írtam, lent a sarokban, most 75Mbp/s. Routert 2m magasra raktam, antennák felfele állnak. 8.emeleten lakunk, kint az utcán is van vétel. -
woodworm
veterán
Felemás az ac65 beállítása. A mediatek guide szerint a driver dfs beállítása:
EU esetén:RDRegion=CE
CountryCode=GBUSA esetén:
RDRegion=FCC
CountryCode=USAz ac65 nvram értékei:
wl0_country_code='GB'
wl0_RDRegion='FCC'
wl1_country_code='GB'
wl1_RDRegion='FCC'Próbáltam a country-nak HU-t megadni CE régióval, de a HU-t visszaírja GB-re amint az admin felületen a wifi lapra lépek. A régió az megmarad a CE. Ha valaki ki akarja próbálni, hogy így is átvált-e másik csatornára, itt az utasítás hozzá.
SSH-n belépve a következő parancsok kellenek:nvram set wl0_RDRegion=CE
nvram set wl1_RDRegion=CE
nvram commit -
samujózsi
senior tag
Múltkor valamelyik nagyonokos kiröhögötty hogy minek őrizgetek logokat. Na, itt egy ok, hogy van haszna: tavaly januárig visszamenőleg vannak router logjaim, azóta 17 alkalommal fordult elő radar észlelés. Ebből kettő volt idén, a többi tavaly. A wifim meg azonos paraméterekkel megy, mióta megvan ez a routerm
-
-
-
samujózsi
senior tag
Nézegesd rendszeresen a met.hu radart, viszonylag gyakori eset, hogy nem létező, szabályos egyenessel határolt "csapadékot" talál. Na azok a rosszul beállított 5GHz-es wifik általában.
(forrás: met.hu egyik munkatársa pár éve)
Nekem AC68U-m van. Mióta használom, legalább három-négy alkalommal eldobta a 100-as csatornát a radarra hivatkozva. Pedig én is több kilométerre vagyok a legközelebbi radartól. -
-
ProNoob
tag
Igen én is úgy látom. Kipróbáltam a hálózati meghajtót is. Bedugtam a routerbe egy 64gb HyperX savage pendrive-ot. 8MB/s-kel írom. Az elég kevés szerintem. A pendrive-ot gépen ssd-ről 200MB/s-kell lehet írni. Persze nem várok el ennyit a routeren, de azért kicsit többet. Mások mit mérnek? Van valami trükk, hogy kell beállítani vagy a pendriveot nem ntfs-re kell formázni?
-
vargalex
félisten
Pont ugyan úgy, mint bármelyik másik típus esetén. Az OpenWrt az minden támogatott eszköznél OpenWrt marad, ahogy a webes felület is LuCI. Persze, ez folyamatosan alakul, modernizálják: https://i.ibb.co/F5vxsjp/wan.gif [link] , lan, https://i.ibb.co/brq0qYf/wifi.gif [link] .
-
vargalex
félisten
Nem, a Note 7 1 stream-es, stabilan 300 Mbps fölött tud valamivel. A notebook-om csatlakozik 866 Mbps-en, az tud speedtest-en 450 Mbps körül, de iperf3-al a LAN-on lévő szerverről/szerverre 500 Mbps fölött.
Egyébként nálam teljesen stabil az OpenWrt. És igen, minden beállítható a webes felületen. Tftp-n bármikor visszarakható a gyári firmware (Illetve szerintem SSH-n is). -
Dragon3000
nagyúr
Erre annyi a megoldás, hogy routernél max 100Mbps lesz a legjobb esetben, és nem kell a többi hülyeség. Akinek ez elég az routerrel megoldja, akinek nem annak ott a nas és a többi lehetőség. Nem kell mindenkinek megmagyarázni, hogy neki nas kell. Nekem is digi1000 van fttb hálózaton olcsóbban, mintha digi100am lenne. Ha nem érdekelne a sok tárhely és gyors letöltés, akkor a számomra is elég lenne a router torrentes letöltésre.
-
Dragon3000
nagyúr
Ezzel csak az a gond, hogy aki írta, hogy neki elég a max 10MB/s is, vagy akinek még csak 100Mbites nete se volt, annak is megakartad magyarázni, hogy neki nas kell. Mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi kell. Routerrel is lehet torrentezni, max 100Mb/s sebességig, ha ennél több kell, akkor vagy nas vagy gép.
-
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem nagyon túl tolod ezt a dolgot, ha valakinek elég a router torrent tudása is egészségére, de ne akard mindenkinek megmagyarázni, hogy az akkor sem jó, mert neked, nekem, meg sok más embernek torrent esetén is kell a max sávszél. Fogadd el, hogy sokan ráérnek és bőven elég nekik, ha 10-20-30MB/s-kel megy az 1000-res net mellett is, mert nem kell egy gépet folyamat üzemeltetnie, azért, hogy meg legyen a seed kötelezettsége és nem érdekli a helyezés sem, esetleg több nem is kell neki így felesleges egy nas a számára.....
-
stomi78
tag
Sziasztok !
Kíváncsiságból írtam az Asus supportra , megkérdeztem,hogy tervezik-e fejleszteni a 65P FW-jét .
A közeljövőben tudni fogja-e az AiMesh -t .
Meglepődtem a válaszon.
Azt írták,hogy nem tervezik mert a router gyenge hozzá.
Vegyek olyat ami tudja ( nagyon kedvesek) .
Válaszoltam nekik,hogy ennél gyengébb és régebbi eszközöknél is támogatják ezt a funkciót.
Erre már nem jött válasz!
Érdekes !Pedig belekerülhetne például az L2TP IPsec VPN server -is.
-
valakky
aktív tag
fánk alak, de leegyszerűsítve ezt te egy 60-100 m2-es háztartáson belül bőven kb. gömbnek fogod érezni.
ez a rajz jobban szemlélteti, hogy milyen alakban terjed, nagyságrendileg segítek, hogyan képzeld el az arányokat:
itt, ha nyílt területről lenne szó, elviekben a 8 dbi 300 métert, a 11 dbi 420 métert kellene jelentsen. Szóval képzelj oda egy kis emberkét, az antennajel középére, alatta felette pedig még áll másik 2-3 emberke. szóval nagyjából majdnem semmi jelentősége nem lesz egy 3 szoba konyhás háztartásban, 2-3-4 irányított antennával, hogy a földre, vagy a szekrény tetejére teszi az ember.
[link]
[link]
ha már rajzot keresgélsz, akkor ezeket nézegesd, kb. úgy elképzelve, hogy ott középen ezek a sávok pici kis emberkék. -
-
valakky
aktív tag
-
keke69
őstag
Megvan a ludas. A tv volt bár nem értem, hogy van egyszerre kábel és wifi összeköttetés.
Dragon3000: Köszi! -
keke69
őstag
Ha szerencsém van akkor valaki bekiabál az utcáról!
Az ikonban van egy 2-es szám ennél meg a tv-nél is, igazából azt sem értem mit akar mondani ez alatt, hogy 2 ügyfél csatlakozik.
Ráadásul ha ráviszem az egeret ez írja: 2 cilents are connecting RT-AC85p throug this device Nekem 65P van. -
woodworm
veterán
Igen, lefrissített magától.
Láttam, hogy villog a felkiáltójel, jártam is az upgrade oldalon, de lehet nem figyeltem az összes opciót. El voltam foglalva a felderítéssel. Amit meg tudtam állapítani utólagosan, azok az időpontok, 02:00-kor frissített, majd az új fw másnap 03:00-kor keresett frissítést.(#1458) -=Jam=-
Nem, a weboldalon a legújabb fw van, amire a router frissített (3.0.0.4.382_51599). Az én routerem hétfői kiszállítás, tehát nekem az új. Amiről én beszélek, az az eredeti fw, amivel a router érkezett (3.0.0.4.382_51199). -
zedcon
csendes tag
Látom te reklámozod itt a legjobban az AC57U terméket, talán disztributor vagy
Sikert értél el mert 3 hete bedöltem a reklámnak és vettem egyet (V1-es, nem a már elrontott V2-es mint itt olvasom), de nem torrentezésre akarom használni hanem IPTV továbbitására. Lehet lányosan buta voltam és egy repeater is elég lett volna ami csak néhány gombnyomás.
Mindenesetre a Telekom nevű cég javasolja vegyünk 2 (!!!) darab
Technicolor TG234 WiFi Bridge:
egy összegben: 16 900 Ft/db
Azaz 2 darabot 34 ezerért, mert ez direct streaming adatra van kifejlesztve és nem fog akadni a TV adás.Szóval tojtam a Telekomra és vettem 1 db Asus RT-AC57U terméket.
Ez az olcsó alig 15 ezer forintos termék az olcsó MediaTekes chipet használva HardwareNat-os amivel leveszi a terhet a CPU-ról ha sok IP cim pörög és hardcore torrentezéshez kiváló, ennyit értek az egészből.
Namost összekötöttem a TeleKomos SageCom F@st 5655V2 AC-et és ezt a terméket Range extender mode-ban. A TV beltéri egységet csak rádugtam az Asus-ra.1. Alig van beállitási lehetőség, de a kérdésem ebben az üzemmódban élnek azok a beállitások amik Wireless Router modeban? Gondolok itt tüzfal, DHCP meg ilyenek.
Vagy ennyi és ha akarok valami tuningot akkor csak a SageComon tudom állitgatni mert az Asus csak továbbitja?
Mindenestre amikor kikapcsoltam a DHCP-t a SageComon akkor nem volt net egyáltalán az Asus nem tudott IP-t osztani.2. A másik kérdésem ebben a két eszközös felállásban, hogy lehetséges valahogy Wireless Router vagy AP mode-ban is továbbitanom az IPTV-t vagy ez hülye kérdés és kéne még egy router ami LAN-on csatlakozik a SageComhoz?
Nem találtam erre semmi step by stepet magyar oldalakon, pedig sokan használnak IPTV-t.
Megy az IPTV igy, de lehet olcsóbban is kijöttem volna egy olcsó AC-s WI-FI jeltovábbitóval és néha azért megakad a jeltovábbitás és valami tuning kéne).Mindenestre jó terméknek tűnik ez, de konfigolnom kell valahogy.
Otthon van egy Asus N18U-m, de soha nem konfigoltam, mert anélkül is hasit. -
-
Igen, ez vélhetően így lesz, mert sajnos a padavan-t illetően érdemi fejlesztés mostanság nincs, senki sem foglalkozik vele. Én hasonló okokból nem vettem RT-AC65P-t, egyszerűen az OpenWrt-t - bár fel tudnám tenni és nyilván a használata sem okozna gondot - sosem szerettem, pedig ott adott lenne a több RAM, és a 3.0-s USB port is, mint a Xiaomi-ban is van. A WiFi része meg nem is érdekel, amire mi használjuk a WiFi-t, arra megteszi bármilyen n300 router.
-
Jelen állapotban esélytelen, de megoldható lenne a dolog, ha egy hozzáértő áldozna rá időt.
-
-
-
deflex
tag
Ez picit lehúzósra sikeredett. Tudom a Te igényeidnek sokkal jobban megfelel a 65p.
Nagyon jó hardver, ha a szoftveres rész is utoléri, szerintem ez lesz az árkategória legjobbja. De jelenleg a 66UB1 gyári fw-e is több szolgáltatással kecsegtet, a többi custom fw-ről nem is beszélve. Én is gondolkodtam a 66UB1 cseréjén, de nekem a 120Mbit nethez, kis torrentezéssel így is tökéletes. A burkolati 40-45 fok hőmérséklet nem zavaró. Jól jön a torrent kliens, a printszerver, a két USB csatlakozó, az emelt Wi-Fi teljesítmény stb. -
pinnacle
nagyúr
Amit te ajánlottál WiFi Analyzer, az írja konkrétan 106-nak. Ha 112-re állítom akkor is. Egyébként mindegy. Végre szuper mindenhol.
Most már csak arra kellene rájönni, hogy nálad mi a gond. Nekem sehol sem megy le 15-20Mbit-re. Pedig a routerem nem is a lakás közepén van.
-
gabor_01
senior tag
Nálam is ott van a logban a "radar detected".
Most kicseréltem a laptopban a wifi kártyát, azóta rövid időn belül random bármelyik DFS csatornáról átvált.
Tehát lehet, hogy egy eszköz okozhatja. Nem korrektül szűri a sugárzott frekiket.
Amúgy én is Gilicénél lakom. Az a 124-esen dolgozik és nem hiszem, hogy mellék frekiket is kisugározna. -
pinnacle
nagyúr
Most vettem észre, hogy a telefon hozzá volt adva a Wi-Fi tiltólistához, (mondjuk ez érdekes, hogy tudott egyáltalán csatlakozni), azt hittem ez volt a gond, de nem, továbbra is elállítja a 100-as csatornáról. Tehát mégis a telefon miatt van. Egyébként mit csinálhat a telefon, hogy így átirányítja a routert?
-
gedikart
aktív tag
Köszi. Mindkét SSID-t (2 és 5 GHz) hozzáadtam, de nálam általában az 5 GHz-re csatlakozik. Technika terén (infrastruktúra miatt) leragadtam a 802.11g -nél, ezért most a 802.11n/ac még utánaolvasást kíván, hogy mit kelle állítanom csatornát, egyebet illetően (alap beállításon még a wifi a routerben).
-
-
MC Pite
veterán
Lehet én járok mindig így, de általában mellé válaszolsz, mint a kérdésem volt
Ennyi erőt nem a lepkék hordanak össze, az idevágó kérdés az volt állítva érdemes-e tartani (de közben elvégzett mérések alapján úgy tűnik igen, mert visszafordítva terhelés nélkül is 81° a CPU, oldalára állítva pedig 77°mindkét mag ~100ra kiterhelt állapotában is, azaz tizenegynéhány fok a különbség). -
-
pinnacle
nagyúr
Első hozzászólásba hasznos lenne betenni a wifi beállítást. 100-on tényleg jobb lett a jelerősség, közelebbinek is jelezi a wifit. Konyhában is 88Mbps, (illetve a konyhaasztalon 33Mbps, 1 méterrel arrébb a fal mellett, lett 88Mbps) ugyanúgy, mint a wifi mellett. Ilyen jó gyári firmware-el sem volt. Legtávolabbi szobában is újra megvan a 35Mbps.
Ez a 2,4GHz beállítása.
-
Sumptuous
senior tag
Szerintem az az app rosszul mutatja. A 65P biztos 80Mhz, mert azt írja, illetve látszik is: [kép] A komplett 36-48 sáv le van fedve. Felette írja is, hogy 80Mhz-s. Viszont a többi routert rep. módban nem lehet állítgatni sajnos, így azok vagy 40 vagy auto módban vannak. Úgylátom a 66U van 40-en, mert a 57U is az általad említett sávon terpeszkedik: [kép] És szintén írja, hogy az is 80Mhz-en megy. De mindegyis mert a nagy sávszéligényű eszközök a fő (65p) routerről mennek.
Viszont a fő kérdésem még mindig fennáll: Érdemes használni a dfs-t, vagy az csak zsúfolt környezetben hasznos?
@vargalex: Akkor jól gondoltam. :D Köszi!
Mondjuk annyira mégsem okos, mert ahogy a képen látható, belemászik a másik wifibe. A 66U 40 Mhz-e félig a 65P 80Mhz-es sáva. -
vargalex
félisten
Persze. Minden csatornánál látszik, hogy meddig emelhető:
* 2412 MHz [1] (20.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (20.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (20.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (20.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (20.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (20.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (20.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (20.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (20.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (20.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (20.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (20.0 dBm)
* 2472 MHz [13] (20.0 dBm)
* 2484 MHz [14] (disabled)
* 5180 MHz [36] (23.0 dBm)
* 5200 MHz [40] (23.0 dBm)
* 5220 MHz [44] (23.0 dBm)
* 5240 MHz [48] (23.0 dBm)
* 5260 MHz [52] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5280 MHz [56] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5300 MHz [60] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5320 MHz [64] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5500 MHz [100] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5520 MHz [104] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5540 MHz [108] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5560 MHz [112] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5580 MHz [116] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5600 MHz [120] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5620 MHz [124] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5640 MHz [128] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5660 MHz [132] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5680 MHz [136] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5700 MHz [140] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5745 MHz [149] (13.0 dBm)
* 5765 MHz [153] (13.0 dBm)
* 5785 MHz [157] (13.0 dBm)
* 5805 MHz [161] (13.0 dBm)
* 5825 MHz [165] (13.0 dBm)
(#635) TeeJay: Van olyan, hogy az auto negotiation rosszul működik két eszköz között. Az Asuson gyári firmware esetén esélytelen a kézi beavatkozás, viszont junkpod, ha jól sejtem CE alatt akarja használni az S905X2 eszközét, ott ethtool-al én megpróbálkoznék egy fix 100 Mbps beállítással:
ethtool -s eth0 speed 100 duplex full
Esetleg előtte érdemes lenne megnézni, hogy mire állt össze:
ethtool eth0
A kimenetből a Speed: sor érdekes.
-
Sumptuous
senior tag
Nem hiszti :D Csak megjegyzés. Használom a 66U-t az 57U-t és a 65P-t is (egyszerre). Nem kell kioktatni, sőt.
@vargalex: Igen, láttam, kimértem a fogyasztását is. :D Csak furcsa hogy még egy asus logo sincs rajta. A tp-link legalsó kategóriás router adapterén is van egy logó legalább. Félreértés ne essék, ez nem blama, csak mint a kollega is jelezte, ezzel lehetne beazonosítani, hogy az az adapter mihez való.
-
Bl@tty
tag
Most tényleg tegyek egy hosszabbítót mellé, ha pl a szekrény tetejére akarnám tenni?
Még a végén kiderül, hogy az AC66U B1 azért drágább, mert a tápegység kábele annyival kerül többe...
Jó helyen van, ahol most van, de tényleg hosszabbító kellett, mert 10 centi híján nem ért el a védett elosztóig, amit használok a géphez...
Nem akkora gond, de tényleg zavaró, ahogy írtam. -
Yerix
tag
Nem, nem azért, hogy nekem gyártott az Asus 3 antennásat.
Hanem azért, mert volt már olyan, hogy egy gyártól az oldalán pl. azt írta, hogy három antennás (3 kanalas, vagy 3 rózsabimbós...stb). Mert a gyártás során nem volt biztosított a 3 antennás chip folyamatos ellátása, ezért néha szükséges volt 4 antennás chip felhasználása. Ezért is a weboldalán inkább 3 antennásat írt . Ezzel is elkerülve az esetleges ügyfél panaszt.Ezen logikából ki indulva voltam arra kíváncsi, hogy amit vásároltam terméket az 3 vagy 4 antennás.
Én ezzel magyarázom azt, hogy van ac65p és ac85p termék sorozat.
Ha téves a következtetésem, akkor mivel magyarázod a ac85p sorozat létét ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Formula-1
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest