- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Termigáßor
aktív tag
9.8ms input lag miért remek?
Ez éppencsak elfogadható. Ezt már 60hz-es irodai IPS monitorok is tudták 15+ évvel ezelőtt! (pl. Dell U2209) A mostani top gamer monitorok pedig ennek a harmada alá is lemennek (még lcd panellel is). OLED esetén 9.8ms input lag gyakorlatilag szégyen. A 0.03ms pixel válaszidőhöz képest mindenképpen!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Dr. Akula #89 üzenetére
Nem csak AAA játékok mennek át azon a kábelen, vagy igen?
Régebbi címek gond nélkül mennek a 100-200 fps tartományban kimaxolva is.
Aztán a Windows asztal is natív felbontásban és frissítési frekvencián megy szerintem mindenkinél, nem? 144 hz nekem elég nagy ugrás volt felhasználói élményben már a fórum görgetése közben is a 75 Hz után és már ehhez is DSC kell DP1.4-en. Persze le lehet menni YUV420 módba is, de azért na...
Azért nem kell 4K monitor, hogy a színcsatorna csak 1080p legyen.
#91blountex
4K@120 a max dp1.4-en. 144 az már DSC-vel megy. Persze "visually lossless". -
PTM
aktív tag
válasz
Dr. Akula #87 üzenetére
Nem FreeSync, mert az tudtommal az AMD saját implementácja DP-re illetve HDMI-re is. A G-Sync Compatible pedig a VESA Adaptive-Sync illetve HDMI VRR a gyakorlatban. Ez a monitor elvileg mindegyiket tudja.
Ebben QD-OLED panel van. Nincs fehér alpixel, viszont az alpixelek háromszögben vannak elrendezve. Nem tartok tőle, hogy 138 PPI-nél bármelyik probléma lenne, de majd kiderül.
Retró játékoknál én tervezem kipróbálni a 4K 240 Hz-et. A többi meg megy majd kevesebben, vagy ha olyan akkor a felbontást veszem le 1080p-re és bekapcsolom a pixelnégyszerezést. Nekem a lényeg, hogy a 120 Hz megvan, már csak a desktop miatt is.
-
Dr. Akula
félisten
Pixelgarancia van náluk, nem csak OLED-re, de ez jellemzően a gyárilag szar pixelekre vonatkozik, nem arra hogy idővel beég a kép. Max időtartama is csak 20 nap, mert ennyi idő alatt már általában kiderül hogy jó panelt kaptál-e. Kezdetben. Hogy 2-3 év múlva mi lesz, arra ez se jó, meg a gyártói gari se. A beégés viszont egy hosszabb távú folyamat.
-
Dr. Akula
félisten
"a G-Sync támogatást meg kell fizetni"
Hát, pedig csak "Compatible", ami = FreeSync, azaz ingyen van. Nincs itt semmi külön chip ami pénzbe kerülne. De azért felszámolják az árát...
Ebben is van külön fehér pixel az RGB mellett?
-
-
Oázis vállal beégésre is garanciát szóval nem félek tőle egyáltalán.
Flickering egyszer-egyszer előfordult már viszont az tud ijesztő lenni, de mivel 1-1 mp ideig van csak (hirtelen azt sem tudom mikor volt utoljára vagyis mi okozta) így arra sem stresszelek. Viszont mivel ez sehol nem elérhető és az LG új monitorja sokkal jobb árban van előrendelésnél ezért leadtam rá egy megrendelést és remélem pár héten belül megérkezik. -
Több, mint 2 éve OLED-et használok monitorként. Először egy LG C1 42" volt aztán tavaly cseréltem Samsung G8 OLED-re amit azóta is használok. Volt közte az LG-nek a 27"-os OLED-je is, de azon nagyon kevés volt a fényerő úgyhogy az nem volt meg sokáig.
Minden téren jobb, mint az IPS számomra. Sokkal szebb a kép rajta jelenleg is pedig ez csak 2K-s monitor amim jelenleg van és a text clarity sem vészes egyáltalán szerintem.
Sima IPS-re nem tudnék vissza menni számomra olyan, mintha 4K-ról vissza mennél 1080p-re. -
ansell
tag
32UCDM most emagnal kaphato! 590k [link]
Vettem egy 27GR95-t es hatalmas csalodas. Subpixel layout miatt nekem hasznalhatatlan az olvashatosag. Na meg a 200nit fenyero is keves.
Atmeneti megoldasnak rendeltem egy most szinten akcios ilyet: [link]
Remelem hamarosan normalizalodnak az arak, es akkor meglepem a 4K QD-OLED-re valtast. -
Effen
csendes tag
Ha vibrálna fájna a szemem.
Semmi vibrálást nem vettem észre.. -
EiShu
csendes tag
1300 dollár idehaza kb 600e HUF.
Az oledes panelek jelenlegi betegsége a flicker.
rtings ide vonatkozó mérései:
https://www.youtube.com/watch?v=1_ZMmMWi_yA
Ennyi pénzért értem én hogy színekben büfé a cucc, de kifolyik a szemed ahogy vibrál. -
Teasüti
nagyúr
Mi a véleményetek az AORUS FO32U2P-ről, mint alternatíva a fenti kettő mellé?
Vagy az olcsóbb testvére DP2.1 nélkül. -
PTM
aktív tag
Persze, pl. LG-nél 1080p@120 VRR már öt éve (9-es sorozat óta), 2160p@120 VRR pedig négy éve (X sorozat óta) elérhető. Régen volt, de mindez HDR10-ben és Dolby Visionben is ment ha jól rémlik.
Mediatek chipes tévékben volt pár éve olyan, hogy vagy Dolby Vision volt, vagy 2160p@120, de hogy most mi a helyzet azt passzolom.
-
Teasüti
nagyúr
OLED tévék tudnak VRR-t és 120 Hz-et legalább?
-
Én is próbáltam az Alzánál az Asust és az AW-t is megrendelni, de mind a kettő csak törlésre került. Azóta úgy vagyok vele, hogy csak normál áron veszem meg őket majd amikor sikerül ezért is nem adtam le rendelést az MSI-re sem. Én több, mint egy éve hajtok egy Samsung G8 OLED-et amivel az ég megadta világon semmi bajom nincs csak borzasztóan vonz a 4K.
-
Mephike
őstag
Nekem ennek a "kis testvére" (PG27AQDM) van meg, és nagyon bevált. Persze a gyári talpat fel se szereltem, egyből rátettem egy normális karos állványra.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
HELLAFLUSH #12 üzenetére
Ha a TV szamit 2 eve hasznalom az LG C1 et monitornak, nem egett be
-
GreatL
őstag
Jó lehet ez a tükröződésmentes kép. A TV-m azért tükröződik rendesen. De ennyi pénzt nem adok már ki monitorra többé.
-
gabenz88
csendes tag
Csak hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. Az MSI modellből két változat létezik:
MSI MPG 321URX (ezt linkelte ansell) és MSI MAG 321UPX.
A különbség a kettő között, hogy a MAG verzióban nem lehet firmware-t frissíteni. Az MPG változatban ilyen megkötés nincs (az MSI oldalára 05.06-án került fel az FW.010, amivel már egy szinten van a PG32UCDM-mel, minusz hivatalos G-Sync minősítés).Én az Asus változatot szemeltem ki magamnak év elején, de sosem volt elérhető és az amúgy is irreálisan magas árra még rárakódott az "Asus adó", így április elején megrendeltem az Alzáról az MPG 321URX-et. Napra pontosan 3 hétre rá hozta is a futár. Azt kell mondjam, hogy teljesen meg vagyok elégedve vele, a legfrissebb firmware-rel pedig csak még jobb lett. A G-Sync minősítés hiánya se tántorítson el tőle. Egyszer sem tapasztaltam ebből fakadó problémát a 4080 mellett, eddig amit próbáltam ott tökéletes volt a G-Sync.
-
Teasüti
nagyúr
DP 1.4-esen még átmegy a 4K@240 RGB444 módban? Meglepő. Már 144-hez is DSC-t használnak a VGA-k.
Valamint 4K@240-hez már azért alá kell tenni egy rendes VGA-t is, még ha 1080p-ben játszik, akkor is. 4K@144-es monitoron egy böngésző görgetése is 50% csúcsterhelést ró egy 3060-ra. Ez alatt akkor mindegy is. -
Ennek csak az ára nem jó. Remélem idővel csökkenek az árak.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
RyanGiggs #38 üzenetére
Egyébként ne gondold, eddig az irodában egy 21,5"-es öreg Samsungot használtam, februártól beújítottunk egy 31,5"-es P3223QE Dell-t, immáron 4K (IPS) felbontással. Mondjuk ehhez új videokártya is kellett
, mert hiába csak irodai feladatokra és internetezésre használjuk, az asztali PC-ben lévő alaplapi Intel UHD 630 nem tudta kipréselni magából a 4K 60 Hz-et..A 31,5"-ös elég furcsa volt az első két hétben, a főnököm meg is jegyezte egy ponton, hogy ez kicsit már túlzás, jó lett volna 27" is, de mivel sok táblázattal és egy másik géppel is dolgozunk osztott képernyőn időnként, már megszerette és érti, hogy miért ezt a méretet rendeltem be.
-
MasOyama
őstag
válasz
HELLAFLUSH #12 üzenetére
1 éve használok egy ilyet: PG42UQ. Semmi gond sincs vele. Ami gyenge szerintem az a fényerő. Van mellette egy ilyen is: pg329, annak sokkal jobban szeretem a fényerejét.
-
blountex
senior tag
Nem kicsit van túl tolva, és minden 32" monitor árazása ilyen.
27" legalább jóval barátibb 300-400e között....de az meg kicsi.
Ilyen árak mellett kivárom a következő generációt, addig is hátha DP 2.1-re térnek át a gyártók és talán az árak is mérséklődnek, miután látják, hogy nem fogy. -
Ha nincs hely, nincs hely. 43-as lg ipsről váltottam. Nem mondom, hogy azon nem jobb a szöveg olvashatósága… de ezen annyival jobb a fekete (egyáltalán van), hogy ez bőven megfelelő kompromisszum.
70cm van a fejem a képernyőtől. Szerintem nem kell rettenetesen mély asztal sem.
-
nexplo
őstag
Ez a közel 600e Ft kicsit sokkolt. Ennyi volt a falon lévő "nagy" OLED tv amit vettem. Tudom más kategória de sziven vert na
-
bteebi
veterán
Arra sajnos továbbra is kb. minden OLED rossz.
Talán tavaly néztem a médiásban OLED kijelzős laptopot (azt hiszem 15,6" és valami 2800×1800 körüli - tehát nagy - felbontás), és még úgy is egyértelműen rossz volt a szövegmegjelenítés. Mondjuk nem nagyon rossz, de zavaróan rossz. Hogy meg-e szoktam volna, azt nem tudom (de nem hinném), mert egyébként nagyon tetszett a kijelző.
-
Jose73
tag
Ide vonatkozó lehetőségek (42" C3-on gondolkodom egy ideje):
https://github.com/microsoft/PowerToys/issues/25595 -
RyanGiggs
őstag
válasz
kleinguru #31 üzenetére
Teljességgel kizárt, hogy elférne mivel kis sarok asztalom van, és a jelenlegi 24"-os monitoromat fél méter, méter közötti távolságból nézem.
27-essel szemezgetek, az még kényelmesen elférne, de így is félek hogy túl közel leszek hozzá és kényelmetlen lenne a szemennek. -
Effen
csendes tag
Ami még érdekes ugye az asus monitor sík. Az előző kicsit ívelt volt.
Kb másfél hétig domborúnak láttam. Pedig csak kb 1-2 órát ülök előtte napi átlag. -
Szerintem inkább az monitor, amivel lehet tévét is nézni. Ezzel együtt mindenkinek javaslom a kipróbálását 2 napra. Nem fogja érteni, hogy eddig hogyan tudott olyan kis kijelzőn ellenni.
Természetesen tudom, hogy nem vagyunk egyformák. Biztos vagyok benne, hogy van/lesz olyan, akinek tényleg nagy. Azt gondolom sokkal kevesebben vannak olyanok, mint magukról gondolják
-
Effen
csendes tag
válasz
RyanGiggs #14 üzenetére
AOC C27G1 VA 144Hz -ről váltottam.
Könnyen kezelhető menü, magyar nyelv is van.
Előre kalibrált profilok stb..
Szép színek, fekete a VA-hoz képest is durvább.
Után húzás szinte észrevehetetlen.
Ami furcsa volt, hogy ClearType-al furcsák a betűk. Kikapcsolva rendben van.
Film, játék, minimális olvasásra, munkára nekem tökéletes.
CRT óta az első monitorom amire azt tudom mondani, hogy ez már döfi.
Semmi pénzért nem adnám vissza. -
Dare2Live
félisten
válasz
HELLAFLUSH #12 üzenetére
teli a net ilyen tapasztalattal... de röviden igen, masszív napi 5-8h használat mellett 2-3+éves távon kicsit vagy jobban de be fog égni.
Viszont ilyen kontrasztot és pixel sebességet nem tud semmi más.
Innen lehet mérlegelni és dönteni.
-
antikomcsi
veterán
-
Patrik.Varga
tag
Bődületesen túlárazott.
-
Rayyy
senior tag
"A készülék nem rendelkezik integrált hangrendszerrel, ami egy picit meglepett minket, hiszen egy ilyen árkategóriájú terméktől ezt az extrát elvártuk volna."
Engem ez a mondat lepett meg nem picit... nem annak kéne itt állnia, hogy
"...szerencsére a monitor nem rendelkezik egy teljesen felesleges, használhatatlan minőségű, hangrendszernek nevezett hulladékkal, amit a monitor célközönsége még ki sem próbálna, nemhogy használna" ? -
HELLAFLUSH
őstag
Engem csak az érdekelne, hogy aki OLED monitort használ munkára, játékra vagy bármire az tapasztalt-e már beégést az évek alatt?
-
Andy975
csendes tag
Én a PG32UCDP - re várok. [link]
-
bteebi
veterán
Az a homogenitás... OMG.
A talpát meg az árát leszámítva kifejezetten tetszetős. Ezzel együtt is nekem max. feleennyit érne meg.
-
westlake
félisten
Az összes hasonló paneles monitoron csak DP 1.4 van, kivéve a Gigabyte FO32U2P-t, amin viszont 2.1 van. 605k, viszont ez az ASUS sehol nem (bruttó) 570k. Vagyis de, az USA-ban 1300$.
-
Dester31
tag
Na EZT a monitort várom már évek óta. 4K, OLED, legalább 120 Hz, GSync. Amúgy 144Hz elég is lenne. Van egy eladó 27"-os nem OLED 4K 144Hz Acerem, ha kell valakinek
Pláne, ha az ASUS kapható is lesz. -
-
myckey
veterán
tehát akkor megoldották a dilemmádat...
Van egyébként hasonlóan jó képminőségű, nagyságú megjelenítő, mindenféle castlakozóval is...etc. DE mondjuk nem kell 240Hz frekvencia. Elég 144 is. Nem feltétlen Ződ szink, hanem Adapt all in one. Az sem baj ha mondjuk a képarány változik, mert szélesebb vagy nagyobb. Illetőleg nem ROG feláras, hanem akármi is.
MOndjuk olcsóbban...
De ez a vonal egyébként tetszik, de nem vennék mert Ződ szinkronos. ( nem ződ a vga ) .
-
Kár, hogy sehol nem elérhető.
Nagyon dilemmázok ez és az Alienware megfelelője között, de mivel egyik sem elérhető továbbra sem itthon így még van idő gondolkozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- FÉLÁRON!!!! Samsung Odyssey G3 S27AG320NU Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest