Új hozzászólás Aktív témák
-
dontibee
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A rendszerem (Win 7 64 bit) egy SSD-ről indul. Vettem két merevlemezt (a meglévő 3 mellé) és ezeket RAID 1-ben szeretném üzemeltetni. A RAID tömböt meg tudtam csinálni, de miután a BIOS-ban átállítottam a SATA módot AHCIr-ről RAID-re, a rendszer nem indul és az alábbi üzenetet adja: "disk read error occurred". Olvastam itt a fórumon (nem tudom, nekem is jó-e??!!), hogy az alábbi beállításokat végezzem el.
Ha itt kell változtatnom, akkor melyik fájlt?Valamelyiknél az érték mezőt 0-ra kell állítani, de melyiknél? Bocs, ha nagyon egyértelmű a válasz arra, amit kérdezek, de nem akarok rossz értéket átállítani!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dontibee
tag
Igen a BIOS frissítés megoldotta a dolgot.
Köszi!
Egy kérdés még! Van egy 2 TB-os WesternDigital WD20EARS vinyóm. Ez még BIOS frissítés után sem működik. (ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 alaplapon)
BIOS-ban 0,0 GB-osnak mutatja.Gondolom garira visszaküldöm. Vagy esetleg lehet valamilyen beállítási probléma.
A winyót korábban nem tudtam más alaplapban kipróbálni. Tehát lehet, hogy eleve hibás.Valakinek van ötlete?
-
dontibee
tag
Én 2 napja szereztem be egy ilyen alaplapot. Nekem a rádugott pendrive-ok nem működnek. Sőt valahogy az USB-k nem igazán kezelnek semmit.
Windows 7 és XP alatt is kipróbáltam! Nem ment vele 3 féle penrdrive, fényképezőgép!
Mindegy volt, hogy melyik ajzatba tettem, kipróbáltam az össze USB 2.0-át és az összes 3.0-át.
Ami még érdekes, hogy egy nyomtató és egy a vezeték nélküli egér + billentyűzet működik, az USB-ken, azokkal semmi baj. Utána még próbálkoztam: USB-s füles megy vele, egeret és telefon tudok vele tölteni. USB-s kártyaolvasó nem megy. És végül találtam még egy régebbi pendriveot és láss csodát azt ment. (A többi utána sem.)Lehet BIOS beállításba valami hiba? A BIOS-hoz csak annyit nyúltam míg beállítottam a boot sorrendet.
Vagy valakinek van valami elképzelése? Teljesen tanácstalan vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged